Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
jedno hdr prihodim... konecne pekne pocasie a dake oblaky...+ pokus co spravi hdr v black-white
Re:
fotografa nerobi fotak ale fotky!Traktorista napísal:ja osobne nemam nato dobry fotak,...
je uplne jedno co mas v ruke ci je to lacny digital alebo profesionalna zrkadlovka bud stary typ alebo moredne digitaly
dokonca je uplne jedno kolko to ma megapixelov... od 5 mega do 10 by si nerozoznala fotku keby ju hodis na papier
clovek co hovori ja nemam dobry fotak nemozem spravit pekne fotky by asi nemal fotit vobec
-
lekoklatik
VIP
Polo to je blbosť ako riť.
keďže dokážeś rozoznať úplne v pohode či niekto fotí digitálom alebo zrkadlovkou, nebude to len tak.
Sám to poznám nakoľko som fotil aj s tým aj s tým. Proste zrkadlo je čisté jak ľalia.
keďže dokážeś rozoznať úplne v pohode či niekto fotí digitálom alebo zrkadlovkou, nebude to len tak.
Sám to poznám nakoľko som fotil aj s tým aj s tým. Proste zrkadlo je čisté jak ľalia.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Re:
podla tvojej logiky by potom malo vsetkym stacit fotit s 5 mpx krabickami na mydloPolo-X napísal:
fotografa nerobi fotak ale fotky!
je uplne jedno co mas v ruke ci je to lacny digital alebo profesionalna zrkadlovka bud stary typ alebo moredne digitaly
dokonca je uplne jedno kolko to ma megapixelov... od 5 mega do 10 by si nerozoznala fotku keby ju hodis na papier
clovek co hovori ja nemam dobry fotak nemozem spravit pekne fotky by asi nemal fotit vobec
PS: ale za pravdu ti dam, ze ked niekto vie fotit, tak aj s kompaktom dokaze polozit na lopatky nejakeho amatera ktory ma v rukach zrkadlo
hlavne ze to je reakcia na 2. prispevok v teme, ktory je 4 roky stary... ale neva
tu nejde o to ze je to 4 roky stare, to je info pre kazdeho kto foti! o to tam islo
chlapec 10 staci to aj tebe ked vies fotit, samozrejme zalezi aj co fotis
http://www.kenrockwell.com/tech/mpmyth.htm
mytov o tych megacoch je vela dokonca som videl video kde vytlacili 5-7-10 megacove fotky a dali ludom porovnat na ze ktora je ta 10megacova a netrafil skoro nikto, dokonca vacsina ukazovala na tu 5ku
nehovorim o tom ze ides fotit makro alebo ze ides fotit nejaky sport alebo nieco kde potrebujes teleobjektiv alebo jednoducho co sa digitalkrabickou neda fotit... to uz je ale profesionalne fotenie
hovorim o klasickej fotke, a priestore ktory sa da pokryt aj malym digitalom, tam zisti dotycny ci ma nato a ma zmysel si kopovat profi fotaky a objektivy a cele vybavenie alebo by sa mal venovat niecomu inemu
ja napriklad fotim rekonstrukcie 2 svetovej a tam maly digital uz nema zmysel, cize tiem pouzivam profi fotak, teda dnes uz ma tento pan nikon par rokov a je zastaraly ale na novy nemam a na fotky ktore potrebujem este staci... takie rozdiely poznam, ale zacinal som s fotakom na diakovy film a tam sa neda pozriet zaber a vymazat a ide sa dalej... to az na diakoch a tam uz chyba zostala navzdy...
ale planujem sa k tomu vratit lebo to fotenie bolo prave fotenie a malo svoje caro
http://www.kenrockwell.com/tech/mpmyth.htm
mytov o tych megacoch je vela dokonca som videl video kde vytlacili 5-7-10 megacove fotky a dali ludom porovnat na ze ktora je ta 10megacova a netrafil skoro nikto, dokonca vacsina ukazovala na tu 5ku
nehovorim o tom ze ides fotit makro alebo ze ides fotit nejaky sport alebo nieco kde potrebujes teleobjektiv alebo jednoducho co sa digitalkrabickou neda fotit... to uz je ale profesionalne fotenie
hovorim o klasickej fotke, a priestore ktory sa da pokryt aj malym digitalom, tam zisti dotycny ci ma nato a ma zmysel si kopovat profi fotaky a objektivy a cele vybavenie alebo by sa mal venovat niecomu inemu
ja napriklad fotim rekonstrukcie 2 svetovej a tam maly digital uz nema zmysel, cize tiem pouzivam profi fotak, teda dnes uz ma tento pan nikon par rokov a je zastaraly ale na novy nemam a na fotky ktore potrebujem este staci... takie rozdiely poznam, ale zacinal som s fotakom na diakovy film a tam sa neda pozriet zaber a vymazat a ide sa dalej... to az na diakoch a tam uz chyba zostala navzdy...
ale planujem sa k tomu vratit lebo to fotenie bolo prave fotenie a malo svoje caro
-
chlapec10
Addict
no, tak si pozri len par fotiek v tomto topicu co som dalaa zistis ze fotim, a teda nie nestaciPolo-X napísal:tu nejde o to ze je to 4 roky stare, to je info pre kazdeho kto foti! o to tam islo
Prosim ta necituj K. Rockwella lebo uz len to o niecom svedcihttp://www.kenrockwell.com/tech/mpmyth.htm
Vid moja prva reakcianehovorim o tom ze ides fotit makro alebo ze ides fotit nejaky sport alebo nieco kde potrebujes teleobjektiv alebo jednoducho co sa digitalkrabickou neda fotit... to uz je ale profesionalne fotenie
mal, zistil, kupil, a venujem sa tomu natolko ze ma to zivihovorim o klasickej fotke, a priestore ktory sa da pokryt aj malym digitalom, tam zisti dotycny ci ma nato a ma zmysel si kopovat profi fotaky a objektivy a cele vybavenie alebo by sa mal venovat niecomu inemu
to ze ma svoje caro sa nehadam. Ja ale bohuzial necarujem, a zatial som nenasiel sposob ako vycarovat fotku z filmu za 20 minut od odfotenia v terenne na lubovolne miesto na svete. Takze inu moznost nemamja napriklad fotim rekonstrukcie 2 svetovej a tam maly digital uz nema zmysel, cize tiem pouzivam profi fotak, teda dnes uz ma tento pan nikon par rokov a je zastaraly ale na novy nemam a na fotky ktore potrebujem este staci... takie rozdiely poznam, ale zacinal som s fotakom na diakovy film a tam sa neda pozriet zaber a vymazat a ide sa dalej... to az na diakoch a tam uz chyba zostala navzdy...
tu nejde o rockwella tu ide o ten princip, je to o velkosti ale fotka z toho lepsia nebude a ano cim viac megacov tym viac mozes orezavat
ale cim vacsiu potrebujes aby si ju tym viac orezal aby tam bolo to dobre co potrebujes hmm.... nie moj sposob
a nepochopil si co som tym myslel... na dobru fotku ti staci bars jaky fotak ide o cloveka... ak sa uz ides venovat specifikym veciam samozrejme ze treba mat speificky fotak to je jasne...
videl som ludi co mali dela takeho razu ze konec a mysleli si ze ked budu mat najprofi fotaky tak to spravy fotku za nich, no mylili sa a videl som ludi s krabickami co robili super zaber.. to bola podstata toho prispevku ale to je vlastne jedno
ale cim vacsiu potrebujes aby si ju tym viac orezal aby tam bolo to dobre co potrebujes hmm.... nie moj sposob
a nepochopil si co som tym myslel... na dobru fotku ti staci bars jaky fotak ide o cloveka... ak sa uz ides venovat specifikym veciam samozrejme ze treba mat speificky fotak to je jasne...
videl som ludi co mali dela takeho razu ze konec a mysleli si ze ked budu mat najprofi fotaky tak to spravy fotku za nich, no mylili sa a videl som ludi s krabickami co robili super zaber.. to bola podstata toho prispevku ale to je vlastne jedno
Asi viem co chce Polo povedat...v podstate ma pravdu...videl som blog jedneho Cecha...mal nakupenu techniku od Canonu, vsetky skla a tela boli profi trieda, technika pomaly za pol miliona a v galerii fotky ako z digitalneho automatu za 120eur.
Proste ked sa bavime o fotografii ako o umeni, tak ano clovek potrebuje nejake citenie, respektive videnie...a o to tu ide.
Proste ked sa bavime o fotografii ako o umeni, tak ano clovek potrebuje nejake citenie, respektive videnie...a o to tu ide.
-
chlapec10
Addict
rozbehol si ma preto lebo si napisal ze staci mne aj ked nemas vobec potuchy comu sa venujem ci si fotim doma cicinu na posteli alebo fotim v ciciny v parlamentePolo-X napísal:tu nejde o rockwella tu ide o ten princip, je to o velkosti ale fotka z toho lepsia nebude a ano cim viac megacov tym viac mozes orezavat
Pochopil som ta az velmi dobre, a ked si precitas tuto temu, tak zistis ze som uz davno pisal nieco co si napisal teraz ty. Je mi jasne ze uplneho Losera nezachrani aj najsamlepsia zrkadlovka, ale clovek co dokaze priniest spickove vysledky na niecom nizsiom, tak dam ruku do ohna, ze vysledky budu este lepsie akonahle presedla na nieco vyssie
k orezavaniu, hlavne pri telefotografii, si na maximalnom zoome, tak potom ti ostava orezavat, 2xmpx=2xviac orezania=2xpriblizenie, neni o com
//autoeditácia príspevku (15 Mar 2010, 17:06)
podla mna nebola rec o umenii, umenie mozes nafotit aj s pinhole aj s mobilom a moze to byt wow... rovnako ako maliarstvo napr. Jeden za to ide zaplatit miliony, kym iny na to pozera ze WTF...Lub0$ napísal:Asi viem co chce Polo povedat...v podstate ma pravdu...videl som blog jedneho Cecha...mal nakupenu techniku od Canonu, vsetky skla a tela boli profi trieda, technika pomaly za pol miliona a v galerii fotky ako z digitalneho automatu za 120eur.
mas pravdu necital som to cele, som tu par dni a citat 115 stran by som nezvladol, tolko volneho casu nemam ale kedze fotim tak tuto sekciu sledujem a pomaly listujem do historie tohto vlakna...
ak si profik a fotis profesionalne tak je jasne ze potrebujes vybavu ktora tomu zodpoveda ale to som tym nemyslel
lubos to napisal dobre
ja pouzivam jak obycaj digitalny fotak ked idem napr na prieskum terenu a fotim si ho na to aby som neskor vedel kde a jako sa postavit kde a ake bude svetlo v danom case a co najlepsie pouzit, cize pracujem s roznymi fotakmi... fotim totiz prevazne vonku a tam sa musim prisposobovat podmienkam... a niekedy som z fotiek z maleho obyc digitalu dost prekvapeny ale to v tych podmienkach je zalezitost hlavne svetla a co v podstate aj ide
idem pozriet nejake tvoje tvorby ked hovoris ze ich tu mas nech vidim comu sa venujes
ak si profik a fotis profesionalne tak je jasne ze potrebujes vybavu ktora tomu zodpoveda ale to som tym nemyslel
lubos to napisal dobre
ja pouzivam jak obycaj digitalny fotak ked idem napr na prieskum terenu a fotim si ho na to aby som neskor vedel kde a jako sa postavit kde a ake bude svetlo v danom case a co najlepsie pouzit, cize pracujem s roznymi fotakmi... fotim totiz prevazne vonku a tam sa musim prisposobovat podmienkam... a niekedy som z fotiek z maleho obyc digitalu dost prekvapeny ale to v tych podmienkach je zalezitost hlavne svetla a co v podstate aj ide
idem pozriet nejake tvoje tvorby ked hovoris ze ich tu mas nech vidim comu sa venujes
-
adox
Light Professional
Zdravím, chcel by som sa vás spytať že prečo sa stala tomuto človeku takato vec:
Neni to moj znamy ani to neni moj problem len aby som vedel čomu sa vyvarovať
Vyvaruj sa laseru a budes v pohode
Ten laser musel mat dost velky vykon takze akonahle zasvietil do objektivu snimac to nezvladol, inak pekna nahoda.
-
chlapec10
Addict
adox napísal:Zdravím, chcel by som sa vás spytať že prečo sa stala tomuto človeku takato vec:
To je jeden moj kamarat....
Natacal video lasera..., Inac laser nemusi mat ani taky obrovsky vykon
Nefot lasere a podbne veci, pri zrkadlovke je menej pravdepodobne ze odpalis cely chip, ale len samotne pixle, takze bude hot pixels na fotke
-
adox
Light Professional
To iba laser može takto dosrať ?
a to keď sa mu stalo tak foťák musel isť do opravy či čo ?
-
chlapec10
Addict
vymena chipa, lebo ho doslova vypalil...adox napísal:To iba laser može takto dosrať ?![]()
Dobra sprava je, ze to je v ramci zaruky kryte
nie len lase, ale aj celkovo ziarenie co teplotne upecu sensor, daj si 2.8 clonu, namier na slnko, a nechaj dlhu expoziciu, a mozes ist tiez dat vymenit
-
adox
Light Professional
Aha chapem
odteraz čo veľmi bliká alebo svietit nebudem fotit