3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: 3D Studio Max :) výtvory rozrobené práce komentáre :)

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Martinez kto je ten SPECO?
A presne presne presne takto si ja predstavujem scenu z 3D max. Je to uplne brutalne perfektne. Proste ta farebnost, textury, je tam jemne citi kresbu, malbu. Proste taky fantasy artwork. Toto chcem niekedy dosiahnut. Presne takyto efekt. Je to len vec renderu alebo je treba nejak extra special modelovat?
100 bodov u mna.
Veci ze to nema klucky alebo hrianky nevyzeraju ze by boli teple, ci to ze na policke je akurat tak jedna nepodstatna vec ma teraz fakt nezaujima. Uplne ma dostala farebnosť a celkový výzor toho.
U mňa je to jednoznačne ŠUPA!
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...toto nekritizujte, to len dávam na ukážku prvý úspešný render v 2009 s V-Ray...pozadie mi tam trocha preráža (naspodku vidieť kúsok kopca), neviem ako to dať preč. S materiálmi som sa tiež veľmi nesral, ani s modelovaním. Skrutka je z netu, lokomotíva tiež a koľajnice som použil z predchádzajúcej práce...
Prílohy
firstv-ray.jpg
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

martinez13 napísal:Kamarat mi napisal nech dam toto na forum, ze co nato poviete. BY SPECO
Úplne súhlasím s lekom. Pri takto vyzerajúcej scéne sú mi všetky praktické aspekty zobrazovanej scény úplne u riti. U mňa to ale bude o čosi menej. Dávam 99,9/100 bodov (Za tie okná :lol:)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

V-Ray...moc tomu nerozumiem :hmm: ...čo mám vylepšiť? O modely nejde, tie sú stiahnuté z netu (teda len tá lokomotíva). Ide o materiály a nasvietenie...
Prílohy
od skrutky po lokomotivu.jpg
tom.tom11
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tom.tom11 »

to Grim-Reaperka: Mas V-ray demo alebo full? ak full tak dolezite je nastavit si ako image sampler Adaptive QMC(Quasi Monte-Carlo) a hrat sa s jeho dalsim nastavenim respektive si mozes pozriet

Kód: Vybrať všetko

http://www.vray-materials.de/forum/showthread.php?tid=320
Pridam aj ja jednu svoju rozrobenu pracu. Po hadam 2rokoch som zapol 3d maxa a este si co to pamatam i ked teraz pozeram ze ako som zapol Turbosmooth tak su tam mensie chyby.
// Ano je to traktor konkretne Zetor 6340
Prílohy
Zetor.jpg
Zetor2.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

..mám V-Ray DEMO, takže hentú možnosť tam nemám...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

tom.tom11 a čo presne má byť ten Tvoj model? Nejaký fázer zo startreku, alebo časť kresla v lietadle? :? Či proste len náhodné tvary, ktoré majú ľahodiť oku? :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

..pozri názov súboru - zetor - podľa mňa je to predok z traktora...

// otázka pre zainteresovaných...ako vo V-Ray zväčším kvalitu rendrovania? Nechcem že prečítaj si taký alebo hentaký návod, chcem to od odborníka ktorý vie že ktorá funkcia aj spraví nejaký efekt a neni tam len pre dobrý pocit autorov...daľšia vec ma trápi a to je že robím znova tú obývačku, lebo to bol humus oproti V-Ray, ale dal som tri svetlá do okien, ale dávam ich trocha von, lebo potom je vidieť ako tam osvetľujú stred okna, no ale keď ich dám na 50 (intenzitu) tak potom to je OK ale zase cez tú svätožiaru nieje vidieť z okna pozadie...tak som pridal ešte jedno svetlo za kameru a tá to osvetľuje z druhej strany, ale aj tak je to tmavé...čo mám robiť?
tom.tom11
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tom.tom11 »

Grim-Reaperka napísal:..pozri názov súboru - zetor - podľa mňa je to predok z traktora...

// otázka pre zainteresovaných...ako vo V-Ray zväčším kvalitu rendrovania? Nechcem že prečítaj si taký alebo hentaký návod, chcem to od odborníka ktorý vie že ktorá funkcia aj spraví nejaký efekt a neni tam len pre dobrý pocit autorov...daľšia vec ma trápi a to je že robím znova tú obývačku, lebo to bol humus oproti V-Ray, ale dal som tri svetlá do okien, ale dávam ich trocha von, lebo potom je vidieť ako tam osvetľujú stred okna, no ale keď ich dám na 50 (intenzitu) tak potom to je OK ale zase cez tú svätožiaru nieje vidieť z okna pozadie...tak som pridal ešte jedno svetlo za kameru a tá to osvetľuje z druhej strany, ale aj tak je to tmavé...čo mám robiť?
Ten link co som ti poslal nebol len tak pre srandu. Mas tam nazor odbornika, ktory radi ostatnym s nastavovanim sceny
- ALL ligths (vray & standard) ougth to have 1000 subdivs (Vray Ligths Properties) to avoid noise.
- if noise, in the first 2 setups, it can be avoided using more lumination in dark areas of the object
- you can add "caustics" to the vray setups when rendering reflective materials like glass, tho the render time may increase significantly.
- I use standard omnis with no shadows (as enviromental ligth) but with "far attenuation" for indoors locations and max 0.3 intensitty.
- I use "vray sun" with 0.003 intensity, when ligth sources coming from outdoors to indoors...love this indeed
- I use vray ligths for windows with intensity not bigger than 3.0 but with at least 15 subdiv in shadows
- I use ALWAYS vray shadows for standard ligth sources + far attenuation, with 50% white/black shadow colour, with 0,4 density and sample range at 20.0. to make the vray shadows less sharp, you need to mark  "area shadow", esphere and U figures bigger than 0. want to change the shadow colour, unmark "transparent shadows"
I ALWAYS use "invisible" and unmark  "affect specular"  for vray ligths, unless you need to ligth shape to be "reflected" in the render.
- I ALWAYS unmark "specular" in standard ligths, unless you want the ligth to be "reflected" for objects in the render.
- If you need significant "deepness" in your reflections, you need to have at least 150 in your "Max transp levels".
- for "tutorial final 4" you can decrease the "noise threshold" to 0,001 for even detailled render
- with a combination of vray physical camera shuter speed, vray sun properties  and "colour mapping" > exponential/gamma you can make great renders with the minimum lumination posible..or the oposite.
to je len cast. Potom su tam este komentare ostatnych na danu temu.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

Tak trosku pozmeneni dalsi vytvor od kamosa... by SPECO :)
Prílohy
final copy.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

Toto je o hodne horsie. Plus nie je to logicke. To nasvetlenie nakolko je v okne obrazok aky je. Je moooc vyblednuty. nic moc. Tuto scenu sme uz videli a myslim ze ten prvy post je jednoznacne jedno z naj co z tej sceny moze vytiahnut. Tam je to klobuk dolu, to ho zas davam hore. Nic moc...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

martinez13 napísal:Tak trosku pozmeneni dalsi vytvor od kamosa... by SPECO :)
toto nové je úplne super. To pôvodné je len akýsi nepodarený render bez svetiel a toto je skvost, má to hĺbku, perfektné nasvetlenie, len trošku nedotiahnutý obrázok v okne. Ináč krásne svetlo, fakt paráda...9/10

Doma to checkujem len na TNkovom displayi, chcel by som to vidieť na SPVA, alebo iPS, poprípade SiPS mmm...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...prečo to mám takéto tmavé? Čo mám zmeniť v nastaveniach renderu?
Prílohy
dd.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

Martinez. Teraz to pozerám na mojom monitore a do pi*i je to o 100% úplne iné ako na tom zasranom verejnom počítači /prisahám bohu že to odfotím jak to vypadá tam. Tam to bolo také tmavé že som tam nevedl rozoznať ani hovno! Dpč/
Tak vyzerá to fakt dobre.
Ale mne sa viac páčilo to "fantasy". A ten obrázok za oknom je aj teraz dosť vyblednutý...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...už som na to prišiel, vyriešil som to ešte jedným svetlom a zvýšením intenzity u oboch na 100...ale prečo mi to robí také svetelné efekty okolo tyčí na závesy a radiátora? Kto mi pomôže s tým nasvietením?
Prílohy
bbb.jpg
bbb.jpg (65.3 KiB) 1177 zobrazení
obyvacka2009.jpg
obyvacka2009v.jpg
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Grim-Reaperka: Co pouzivas za kameru?? Nedalo by se pouzit Vray kameru a pohrat se s ISEM atd..??

Muzes sem hodit soubor toho posledniho interieru?? Pokud jo tak i s materialama :-)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...jaj na V-ray kameru som zabudol...je to robené v 2009...no robené je to v 2010 ale potom som to prekonvertoval aby to spapala 2009 a čo sa týka renderingu tak to už robím len kompletne v 2009 (a už pri nej aj definitívne ostanem, už som si zvykol)...inak bude ti tam chýbať pozadie, to si nevšímaj, prípadne si tam daj nejaký svoj obrázok, to je jedno...
Prílohy
obyvacka2009.rar
(955.13 KiB) 71 stiahnutí
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

drim dovolil som si to stiahnut a chcem sa opytat....vy vobec nerobite tak, ze mate tie 4 okna? narys podorys bokorys? ze to mate iba v perspektive?
alebo to len ty tak preferujes grim?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ale samozrejme, že robíme vo všetkých štyroch oknách. Ak niekto robí len v perspektíve, tak veľký respekt :D Takýto "cudzí" súbor ti ale vždy otvorí do jedného veľkého okna - prespektívy ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja robím vždy LEN v perspektíve. Keby som mal robiť v tých štyroch oknách tak to by som musel mať asi nos na obrazovke...veď tie okná sú tak príšerne malé, ja si to radšej otáčam...mne to príde praktickejšie, ak to niekomu nevyhovuje, dá sa to dole zmeniť...
Napísať odpoveď