Policajtska buzeracia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Policajtska buzeracia

Príspevok od používateľa jorg22 »

Nedavno som dostal pokutu za otvaranie dveri pocas jazdy vlaku od zeleznicnej policie, pritom ten vlak uz takmer stal v stanici. Tak sa chcem opytat par veci zo zakonov pre informaciu, ci som im dobre pochopil.

Musim prijat blokovu pokutu od nich? a ked neprijmem tak sa to bude este nejak presetrovat? Ako je to s hodnotenim zavaznosti priestupku? je to iba na policajtovi, moze mi dat pokutu aj 60eur ktora je maximalna podla zakona? A mozu ma aj zavadzat a klamat, napriklad tym ze mi povedia ze pokuta je minimalne 15eur pritom v zakone nieje urcena minimalna pokuta a priestupok sa da riesit aj napomenutim.

A nakoniec, ide nieco tym policajtom do vrecka z mojej pokuty alebo preco to robia, liecia si tym komplexy?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Policajtska buzeracia

Príspevok od používateľa uplink »

jorg22 v našom policajnom štáte máme jeden veľký problém. Vedenie policajných zborov dalo príkaz každý deň zarobiť istý obnos peňazí. Bez tohto sa ľudovo povedané "nemajú ukazovať na oči" vrchnostiam. Čiže z policajtov ktorí boli rôzni sa stali hovädá, ktoré potrebujú prežiť.

Zo strany zákona je to dosť peachovina že Ti dali pokutu za takú somarinu, myslím že si v práve Ty a nie oni. Ale nie som právni ani do toho nevidím, ja len toľko že sa snažia chytať ľudi kde len môžu...
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

k tomu len toľko: nechce sa mi veriť, že vlak už bol na stanici a brzdil, a vedľa teba polícia: občan poďte sem porušil ste predpisy...

nechcem tvrdiť že nemáš pravdu, no vlakom ako študent chodím pomerne často, a to vo vlaku robíme dosť "bordel" a fízli len prejdú okolo nás vždy.

hlavne mi príde dosť utiahnuté za vlasy, že keď ako vravíš vlak zastavál v stanici a dávať za to pokutu, z môjho pohľadu si bol podľa mňa na nich drzý, alebo tu nepíšeš celú pravdu, lebo si fakt nedokážem predstaviť pokutu za niečo takéto, a to sa ti nikto nezastal, že už vystupujete?

a ďalej polícia sú tiež len ľudia, to že sa ti zdá rozhodnutie neoprávnené môžeš ďalej riešiť súdnou cestou, podaním žaloby na daného policajta.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ja tu pokutu zaplatim nemam cas ani chut sa s tym zabavat. Tak poviem ti presne ako to bolo.
Mal som sluchatka na usiach, stal som pri dverach(bol som tam akurat sam) a ked bol vlak uz na stanici a isiel rychlostou tak max 15km/h som otvoril dvere a asi 5 sekund trvalo kym zastal uplne a potom som zacal vystupovat, policajti stali na stanici a sledovali to. Isiel som do podchodu jednymi schodmi oni druhymi takze sme sa dole stretli a vypytali si obciansky tak som myslel ze len nahodna kontrola, ale nejak dlho si opisovali moje udaje tak som sa spytal koli comu a oni mi povedali ze co som spravil a opisovali si moje udaje. Az ked mi vypisovali pokutu tak som bol mozno trosku drzi, ale iba som sa ich spytal preco nerobia nieco urzitocne, ci potrebuju peniaze a oni ze keby poitrebuju tak mi daju 60eur tak som bol radsej ticho.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a aký to bol vagón? Pokiaľ viem tak sa dvere na vozňoch nedajú otvoriť, pokiaľ vlak nestojí (tým myslím celkové zastavenie na 0 km/h) v stanici. Otvoriť dvere sa dajú iba v prípade, že pri odchode z predchádzajúcej stanice neboli dovreté. Na vozňoch kategórie Btax a im podobných sa dvere dajú otvoriť aj za jazdy, ale ide to veľmi ťažko...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

mna by celkom zaujimal paragraf co ti tam napisali.. nemusis od nich prijat pokutu.. oni to ale oznamia a budes rieseny spravnym organom (kedze si im to uz ale podpisal tak je neskoro)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Niesi povinny im ani ukazat OP, tak isto si mal pravo od danych jedincov vypytat ich cisla, uz len koli tomu, zeby si sa teraz mohol stazovat.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

No podľa mňa majú právo ťa legitimovať. Sú súčasťou policajného zboru, či sa mýlim? Nenašiel som nič, čo by potvrdilo, či môžeš odmietnuť ukázať OP.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

OP im musíš dať vždy, je dane aj zákonom, že na výzvu policajta si povinný sa legitimovať, ale môžeš si od nich vypýtať tie ich čísla, na reakciu asi dlho čakať nebudeš musieť. Každopádne ti môžu dať pokutu, lebo na všetkých dverách je nápis, neotvárať dvere pokiaľ vlak nezastaví. Tak sorry ale bolo to zrejme tvoja chyba. Bežne sa stáva, že keď majú prísť vlaky tam tam železničný policajti postávajú a čakajú. Čo narobíš. Myslím, že sa to dalo riešiť aj dohovorom, ale tak dohadovať sa s policajtmi je zložite.
Peter15
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter15 »

k tym vagonom Btax len tolko ze ani tie sa za jazdy nedaju otvorit...chodim s takymi 2x do tyzdna a dokedy masina nezastavy su blokovane
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...skúšal som to viem čo píšem...a budem si to pamätať ešte dobre dlho, lebo sme potom s kamošom dostali vynadané od rušnovodiča aj od sprievodcu zároveň...asi si len slabý, ak ich chceš otvoriť, treba sa zaprieť o stenu a tlačiť...čím viac sú otvorené, tým ľahšie sa otvárajú, takže keď sú otvorené úplne, stačí ich len držať rukou a kochať sa výhľadom (pozor v zákrutách, ja som skoro vypadol :D )
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

pinco napísal:No podľa mňa majú právo ťa legitimovať. Sú súčasťou policajného zboru, či sa mýlim? Nenašiel som nič, čo by potvrdilo, či môžeš odmietnuť ukázať OP.
Jaj tak to som nevedel...nepatria teda iba pod ZSR?
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Grim-Reaperka napísal:...a aký to bol vagón? Pokiaľ viem tak sa dvere na vozňoch nedajú otvoriť, pokiaľ vlak nestojí (tým myslím celkové zastavenie na 0 km/h) v stanici. Otvoriť dvere sa dajú iba v prípade, že pri odchode z predchádzajúcej stanice neboli dovreté. Na vozňoch kategórie Btax a im podobných sa dvere dajú otvoriť aj za jazdy, ale ide to veľmi ťažko...
Neviem aky to bol vagon, ale isli tam otvorit dvere normalne.
mna by celkom zaujimal paragraf co ti tam napisali..
zakon 514/2009, paragraf 42 odstavec f
Tak sorry ale bolo to zrejme tvoja chyba. Bežne sa stáva, že keď majú prísť vlaky tam tam železničný policajti postávajú a čakajú. Čo narobíš. Myslím, že sa to dalo riešiť aj dohovorom, ale tak dohadovať sa s policajtmi je zložite.
Je mi jasne ze to bol priestupok, len som chcel vediet ci sa da nejak branit proti neprimeranej pokute. Predstav si priklad ze ti policajt da pokutu za to ze si siel 51km/h s autom v meste namiesto povolenej 50tky, to je prehnane.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

zakon 514/2009, paragraf 42 odstavec f
Priestupku sa dopustí ten, kto nastupuje do pohybujúceho sa dráhového vozidla, otvára dvere pred zastavením dráhového vozidla, vystupuje z pohybujúceho sa dráhového vozidla alebo vystupuje bez pokynu vodiča alebo iného označeného zamestnanca dráhového podniku mimo stanice alebo zastávky alebo na strane dráhy, na ktorej nie je nástupište, budova stanice alebo označenie zastávky
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

A to si len vypytali obciansky a keby sa neopytas, tak ta ani neoboznamia s pokutou ?
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ale asi by ma oboznamili ale uz aj s vypisanou blokovou pokutou a sekom.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Je mi jasne ze to bol priestupok, len som chcel vediet ci sa da nejak branit proti neprimeranej pokute. Predstav si priklad ze ti policajt da pokutu za to ze si siel 51km/h s autom v meste namiesto povolenej 50tky, to je prehnane.
a pokuta 300 eur za prekrocenie rychlosti na dialnici o 30km/h sa ti zda primerana? maju maju dost velke pravomoci a partricne to vyuzivaju. pokuty, ktore sa dnes mozu davat maju velke rozmedzia a je len na nich, co ti naparia. ide len o to ako sa zobudia a ci im manzelka splni rano ich tajne zelania :aasmile23:
k tvojej teme...nechcel by si nahodou odstupnovat pokuty podla toho, v akej rychlosti otvoris dvere? :D
skratka je zakaz otvarat pocas jazdy, tak nemas co riesit. a mozes byt rad, ze ti tu pokutu dali, pretoze verim, ze uz tie dvere za jazdy neotvoris, a ktozvie...mozno ti zachranili zivot :smt069
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

jorg22 napísal:Predstav si priklad ze ti policajt da pokutu za to ze si siel 51km/h s autom v meste namiesto povolenej 50tky, to je prehnane.
V tomto pripade ti ani pokutu nemozu dat kedze Radar ma odchylku +-5% a 51km/h spada do hranice 5% Tolerancie.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Shark NX napísal: V tomto pripade ti ani pokutu nemozu dat kedze Radar ma odchylku +-5% a 51km/h spada do hranice 5% Tolerancie.
A k tomu, si mozes vypytat od oboch fizlov ich cisla z odznakov, mas pravo si popytat protokol o pristroji ktory pouzili na meranie rychlosti, a tak isto si mozes popytat opeciatkovany apodpisany papier o tom, ze osoba, ktora vykonala meranie rychlosti mala prislusny 'tening' na pouzitie meraca, no a samozrejme musia ti dokazat, ze si isiel rychlejsie ako by si mal, cize musia ti ukazat fotku, kde je precitatelna tvoja SPZtka, a pod tym je napisana tvoja rychlost. :D
Uz len nabrat odvahu a vypapulovat sa ked treba... :P
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Lub0$ napísal: A k tomu, si mozes vypytat od oboch fizlov ich cisla z odznakov, mas pravo si popytat protokol o pristroji ktory pouzili na meranie rychlosti, a tak isto si mozes popytat opeciatkovany apodpisany papier o tom, ze osoba, ktora vykonala meranie rychlosti mala prislusny 'tening' na pouzitie meraca, no a samozrejme musia ti dokazat, ze si isiel rychlejsie ako by si mal, cize musia ti ukazat fotku, kde je precitatelna tvoja SPZtka, a pod tym je napisana tvoja rychlost. :D
Uz len nabrat odvahu a vypapulovat sa ked treba... :P
Mas to 100% overene? Nieze budem nabuduce vyzerat ako ch*j len preto ze si si to tipol :D
Napísať odpoveď