Vzdialena sprava PC

Informácie o software, ankety...
Peko00001
Light Expert
Light Expert

Vzdialena sprava PC

Príspevok od používateľa Peko00001 »

Potreboval by som nieco ako Team Viewer na vzdialenu spravu PC. Skusal som Team Viewe - je jednoduchy prakticky a zadarmo, ale chyba mi tam jedna vec. Nemozem ovladat na dialku PC ked je vypnute. Proste musi byt zapnute a na druhej strane mi musi niekto potvrdit kod, az tak sa môzem pripojit na jeho PC.
Potreboval by som nieco take - hlavne bezpecne, aby som to raz nakonfiguroval a na buduce sa môzem na dialku pripojit na PC bez toho ze by bolo zapnute.

Este taka malickost ze mam Mac a doma PC tak aby to bolo vzajomne kompatibilne

Dik
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Vzdialena sprava PC

Príspevok od používateľa goten »

Bez toho aby bolo vzdialené PC, ktoré chceš ovládať zapnuté sa pripojíš akurát tak na lampáreň.
Peko00001
Light Expert
Light Expert

vdaka za milu odpoved. Inac pochybujem ze by sa s Team Viewerom dalo pripojit na lamparen, ale ty si IT expert, tak to asi vies lepsie.
goten
VIP
VIP

Evidentne nemáš ani šajnu ako funguje PC. Ako sa chceš pripojiť na PC, kde nepracuje procesor a disky sa netočia - ktorý je vypnutý? Väčšiu pi***** som už dávno nepočul.
Team viewer je dobrý nástroj na vzdialenú správu, ale sním sa tiež na vypnutý PC nepripojíš. :roll: Ušetrím ti čas: program na vzdialenú správu vypnutého PC neexistuje. Každý program na vzdialenú správu PC vyžaduje nejaké to heslo prípadne priradenie užívateľských práv pre jednotlivých userov čo sa na ten PC pripájajú. Na vzdialenom pc musí byť na pozadí spustený program (server) na ktorý sa pripojí klient a po overení mena, hesla a prístupových práv ti ho povolí ovládať.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

len pre informáciu vypnutý PC sa dá po internete zapnúť. stačí len nasmerovať potry a poslať magic packet

http://wol.vanis.cz/

Samozřejmě to jde. Cílový počítač musí splňovat tyto předpoklady:
1)je připojen k internetu přes správně nainstalovaný síťový adaptér podporující Wake-On-Lan
2)má aktivovánu funkci Wake-On-Lan v BIOS
3)jeho el. zdroj je připojen do el. sítě
4)má od poskytovatele internetu přidělenu veřejnou IP adresu (to je, když se shoduje IP adresa vašeho síťového adaptéru/modemu s IP adresou, pod kterou jste vidět z internetu - tu možno ověřit třeba na www.myip.dk)
4a)pokud jste připojeni přes router s NAT (překladem adres), musí se shodovat adresa routeru s tou veřejnou IP a musí být v routeru nastaveno přesměrování portů /Port forward/ číslo 7,9 příp. 5555 protokolu UDP na broadcast adresu vaší vnitřní sítě (broadcast=nejvyšší číslo v adresním poli - např. síť 192.168.100.0 s maskou 255.255.255.0 má broadcast 192.168.100.255)
5)znáte svou veřejnou IP adresu (když není "pevná", může se čas od času změnit - viz. parametry připojení od Vašeho poskytovatele internetu)

Pak už stačí jen vyplnit do tohoto programu MAC adresu síťového adaptéru, který chcete probudit, veřejnou IP adresu modemu/routeru, masku 255.255.255.255, options "Internet", port zkuste 7, 9, 5555 (podle toho, co vyžaduje váš síťový adaptér) a kliknout "Probuď mne".

Některé routery neumožňují Port forward na broadcast adresu. V tom případě je nutné použít router, který umí poslat Magic packet sám. Pro probuzení kteréhokoliv počítače za routerem pak stačí přihlásit se do administrace routeru a počítač probudit z něj.
goten
VIP
VIP

Zapnúť sa dá, ale to už nieje vypnutý PC ale zapnutý PC. :)
Peko00001: Neviem čo vymýšľaš, zdvihneš mobil a zavoláš nech ti pustia ten vzdialený PC a vybavená vec.
Peko00001
Light Expert
Light Expert

Goten: ja som nikde nenapisal ze chcem pracovat na vypnutom PC, ale ze PC je vypnuty a ja potrebujem spôsob ako sa na neho dostat. A vies ked v miestnosti nikto nie je tak sa tazko niekam zavola a povie nech ho zapnu - prave o to ide.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

no vidíš hore máš stránku a návod môžeš skúšať
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...takže ak som to dobre pochopil, ty sa chceš špárať v cudzom PC bez jeho vedomia?...
Peko00001
Light Expert
Light Expert

Grim-Reaperka: samozrejme ze si to pochopil ZLE. Asi preto lebo necitas pozorne. Chcem sa pripajat na svoje PC - vypnute, lebo nikto nie je doma s mojho Macbook Pro.
Preco sa pytas? vies pomôct, alebo spamujes?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...pýtam sa pre informáciu...
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

@Peko00001: hrban ti dal návod ako zapnúť PC na diaľku. Ak to zvládneš, tak ti stačí nastaviť autologon, nechať teamviewer spúšťať pri štarte a uložiť si heslo aby stále zostalo rovnaké.
Pokiaľ nemáš verejnú IP, tak si skončil hneď pri prvom kroku a ostáva ti jedine nechať PC zapnuté. Samozrejme existujú aj jednočipy, ktoré ti môžu PC zapnúť poslaním SMS, ale myslím, že takéto riešenie je na teba príliš drahé a zložité.
Peko00001
Light Expert
Light Expert

dakujem vsetkym za pomoc
Napísať odpoveď