problém so starším nb (acer)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
xkeiko
Amateur
Amateur

problém so starším nb (acer)

Príspevok od používateľa xkeiko »

Ahojte,

mám už starší nb(cca 2roky), acer 1,73ghz celeron, 1gb ram, zdielana grafika, proste v súčasnosti už šumka :? No nemal som s ním nikdy žiadny problém, až doteraz...
Hry ktoré mi niekedy šli úplne normálne, mi začali sekať, ale nie že zapnem hru a hneď seká, ale napr hrám normálne 10min a potom 2min je to nehrateľné, potom zase chvíľu ide a zase seká...

Používal som Vistu, no potom sa začali tie problémy, tak som nahodil win 7, ktorý mi celé pc dosť zrýchlil, no problémy pri hrách (nielen pri hrách) ostali. Proste po nejakom čase mi cpu vyskočí na 100% a potom vždy chvíľu sa dá do normálu a potom zase 100% a tak dookola...

Dá sa s tým niečo spraviť? Alebo sa už nb pýta do domova dôchodcov? :roll:
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: problém so starším nb (acer)

Príspevok od používateľa Sapo »

Jednu vec si zapametaj. Notebook nie je na hranie a uz vobec nie ten co mas :) Koniec OT. Pozri si teploty behom hry. Ked ma procesor vysoke teploty, tak sa automaticky podtatuje, tym sa znizi vykon celeho notebooku.
xkeiko
Amateur
Amateur

To mi je jasné, že môj nb a hry nejde dokopy, ved za 2 roky som na ňom hral tak maximalne 2 :) Len som nechapal, prečo mi akurat jedna z tych dvoch počas dvoch rokov šla normalne a zrazu už nie...

k tej teplote... je skoro taka ista vždy
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Zdefragmentuj disky, všetky partície, nezabudni mať aspoň 15% voľného miesta na každej. Vyčisti a oprav si registre [regcure, ccleaner, registry mechanic...], použi Hitman Pro na prescannovanie systému, do runu vo windowse napíš "sfc /scannow" a vlož po vypýtaní médium so systémom do optickej mechaniky, prescannuj si PC proti adwaru a spywaru napríklad s Pest Patrol, alebo SpySweeperom, alebo iným programom. Po vyčistení, opravení a zdefragmentovaní vypni počítač, zapni a mal by ísť cca ako keď bol nový.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

xkeiko napísal:To mi je jasné, že môj nb a hry nejde dokopy, ved za 2 roky som na ňom hral tak maximalne 2 :) Len som nechapal, prečo mi akurat jedna z tych dvoch počas dvoch rokov šla normalne a zrazu už nie...

k tej teplote... je skoro taka ista vždy
V hre mas take iste teploty ako v pokoji? :shock:
xkeiko
Amateur
Amateur

o niečo vyššie, no žiadne drasticke zvyšenie...

uplink skusim
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ak nemáš hardwarovú vadu na notebooku, tak toto určite pomôže, teda ak nemáš niečo rozhasené v rámci knižníc systému, tam treba okrem sfc aj reinstallnúť direct X, netframework a pod.
Sapo napísal:V hre mas take iste teploty ako v pokoji? :shock:
možno hrá míny, alebo solitare :P aj to je hra :D
xkeiko
Amateur
Amateur

takže defragmentoval som, vyčistil a opravil registre, preskenoval proti adware a spyware, no nepomohlo, stale to robi...

čo sa tyka toho "sfc /scannow" , nato som nejak neprišiel ako to spraviť:D lebo ked to napišem do runu, tak mi hodi že : You must be administrator running a console session in order to use the sfc utility.
A z toho som vedla, kedže ako administrator predsa prihlaseny som:D Teda ak ide o to, bo až taky expert nie som:D
Napísať odpoveď