Komentár
Re: Komentár
cez php ukladaj do sql, alebo pri horsiom do suboru
inak povedane: cez HTML to nespravis
nechápem...nejaký návod by nebol ?...na google som hladal 
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Navodom budu zaklady prace s php a mysql, par tyzdnov svedomiteho studia a otvoria sa ti uplne nove moznosti tvorby webu
-
DjBass
Darca
Ak nemáš žiadne vedomosti z oblasti tvorby webov, tak bude pre teba najjednoduchšie nainštalovať si nejaký CMS, kde takéto veci už máš, napr. Wordpress...
doporucujem ten wordpress som jeho fanusikom. sice iba zaciatocnik, ale urcite tam nebudes mat problem dat komentar ku clanku
a kde nájdem sql ? pls
Tak ja to zhrniem
:
"Základy práce s php" = PHP je programovací jazyk, ktorým sa dá práve niečo takéto dosiahnuť (okrem iného samozrejme)
"Ukladať do sql, prípadne do súboru" = Veľmi zjednodušene povedané, komentáre potrebuješ niekam ukladať. A to niekam je buď súbor, alebo databáza. No a do tej databázy sa musíš nejako dostať. A to "nejako" je práve sql. Tiež je to jazyk a budeš sa ho musieť naučiť.
Najjednoduchšie bude naozaj zaobstarať si nejaký red. systém: http://www.hojko.com/rs-redakcny-system ... y%20system kde to máš už všetko urobené a už si to len zariaďuješ cez administráciu
"Základy práce s php" = PHP je programovací jazyk, ktorým sa dá práve niečo takéto dosiahnuť (okrem iného samozrejme)
"Ukladať do sql, prípadne do súboru" = Veľmi zjednodušene povedané, komentáre potrebuješ niekam ukladať. A to niekam je buď súbor, alebo databáza. No a do tej databázy sa musíš nejako dostať. A to "nejako" je práve sql. Tiež je to jazyk a budeš sa ho musieť naučiť.
Najjednoduchšie bude naozaj zaobstarať si nejaký red. systém: http://www.hojko.com/rs-redakcny-system ... y%20system kde to máš už všetko urobené a už si to len zariaďuješ cez administráciu
ja viem čo to je ... len neviem kde to mám ukladať ako si to otvoriť a tak 
To je presne to, čo ťa tu nikto nenaučí
Tak google, návody, učebnice a makaj 
// uplink prečítať ja toto pred dvoma rokmi, keď som ešte nič nevedel, tak umriem
// uplink prečítať ja toto pred dvoma rokmi, keď som ešte nič nevedel, tak umriem
-
uplink
VIP
SQL som videl minulý týždeň bežať cez trnávku, malo čierno-bielu bundu, slnečné okuliare, tuším si to mierilo do Martina, ale nie som si istý.33majo3 napísal:a kde nájdem sql ? pls![]()
Naštuduj si základy, úplné. Nauč sa robiť statický layout [html,xhtml,css], prejdi na dynamickú časť webu [php, mysql, mssql] a dovŕš svoje vedomosti sémantickým, validným a prístupným webom + to okoreň znalosťami ohľadom písania on-page SEO a naštuduj si off-page SEO. Za taký mesiac, dva budeš hneď vedieť viac.