Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
Eruner
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa Eruner »

Musím uznať, že to bol Ficov dobrý ťah.
Jednak z technického hľadiska, že by mal platiť od 1. septembra a školy by sa stihli pripraviť, a jednak z taktického hľadiska si získa sympatie odporcou zákona pred voľbami. Chytrý ťah, musím uznať.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Eruner napísal:Musím uznať, že to bol Ficov dobrý ťah.
Jednak z technického hľadiska, že by mal platiť od 1. septembra a školy by sa stihli pripraviť, a jednak z taktického hľadiska si získa sympatie odporcou zákona pred voľbami. Chytrý ťah, musím uznať.
on nemusi robit nic, jeho fickovolici ho budu volit aj tak, pre nesmrtelne sympatie.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

eMPiko napísal:Ano, lebo stale zijeme v 19. storoci... Pozri, z historie sa treba spamatat, bolo to sto rokov do zadu, zijeme v inom svete, v inej Europe. Co realne myslis ze by ti madari mohli urobit? Odtrhnut cast juzneho Slovenska, resp. zmenit hranice urcene v Trianone? Ho ho ho. Uz to vidim. Alebo naozaj neviem ako konkretne teba ci Slovensko madarsky sovinizmus ohrozuje.

Za druhe, vyjadrujem sa niekde k otazke ciganov? Nie. Maju ich Slovaci radi? Ako sam priznavas, nie. O to mi islo. Opat opakujem, nenavist v takomto pripade nie je riesenim.
Nebagatelizoval by som to až tak moc, reálne tu niaká veľká hrozba neexistuje, stačí ísť do Maďarska a uvidíte, ale tí šibnutí jedinci čo vyvolávajú napätie na oboch stranách to problém je. Rozhodne si nemyslím že to treba nechať tak a ono to zanikne.
Ale je pravda že túto situáciu porovnávať s históriou..... no mne to rozhodne ako dobrý píklad neprišlo.
kali520 napísal:Nenavist je typicka ludska vlasnost, bola tu, je tu a bude tu.
Nenávisť je hlavne zlá ľudská vlastnosť a bohužiaľ máš pravdu že tu bola, je a bude.
Fretka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Fretka »

No tak tento zákon nevime či sa vraciame do doby socializmu alebo je to od Američanov odkukané. :D Ale je to najmä kvôli tomu maďarskému nátlaku navrhnuté.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Fretka napísal:No tak tento zákon nevime či sa vraciame do doby socializmu alebo je to od Američanov odkukané. :D Ale je to najmä kvôli tomu maďarskému nátlaku navrhnuté.
Ty cítiš na sebe nejaký maďarský nátlak ? A logicky sa dá z tvojho príspevku dedukovať, že tento "nátlak" zneškodní nekonečné počúvanie slovenskej hymny. Je tak ?
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Kybelvody: pozor, aj Mociar mal svoje nesmrtelne sympatie. No ako ukazal cas, doslova a dopismena mu vymiera volicska zakladna :D
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Slota nepozná našu hymnu
:smt045 :psssst:
Od študentov predseda SNS chce, aby každý pondelok počúvali hymnu, a on pritom nevie, kto ju napísal, a nepozná ani jej presný text.

BRATISLAVA. „Slová tejto hymny zložil Janko Kráľ.“ Predseda SNS Ján Slota to povedal začiatkom tohto týždňa v rozhovore o vlasteneckom zákone a slovenskej hymne pre zahraničné médiá. Jedno z nich, nemecká tlačová agentúra DPA, Slotove slová zverejnila.

Okrem toho, že Slota nevie, že hymnu napísal Janko Matúška, doplietol aj jej text. „Slová boli jednoznačne nadčasové pre slovenský národ... v tých slovách sa hovorí: Zobuďme sa, bratia, veď sa oni stratia,“ tvrdil Slota novinárom. Text hymny v skutočnosti hovorí: „Zastavme ich bratia, veď sa ony stratia.“

Autorom textu má byť podľa Slotu Janko Kráľ. Predseda zrejme ani nevie, že hymna vznikla v roku 1844 a nie v roku 1848, ako tvrdil. SNS to nepovažuje za zlyhanie svojho predsedu. Autora hymny sa pritom žiaci učia už v základnej škole. Rovnako aj jej text.

z
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

vlastenec ako sa patri :lol:
Fretka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Fretka »

"Ty cítiš na sebe nejaký maďarský nátlak ? A logicky sa dá z tvojho príspevku dedukovať, že tento "nátlak" zneškodní nekonečné počúvanie slovenskej hymny. Je tak ?"
Ja ni ale určite vieš kto to navrhol a kto má naozaj v zuboch Maďarov.
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

ked z toho vyrobite nutene vlastenectvo tak z toho vynutene vlastenectvo bude... neviem co je natom zleho ked pondelok o 7:00 ci o 8:00 si vypocujes uryvok z hymny ja by som dal vsetky 4 slohy a pekne neh to naspamat vedia seci co chodia do SR skoly aj ked slovaci sme od rodu je podla mojho nazoru lepsia ale tak treba tu co je no.. a kolko vam to zaberie? 2 miuty? to je nieco hrozneho... ked to budete brat ako prilezitost tak to bude skutocne vlastnenctvo... no tak!
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

zopakujem sa. ludia tu nie su pre stat ale stat je tu pre ludi. pokial si to neuvedomite boh nam pomahaj...a ako prilezitost k comu to maju tie detiska brat ?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Štát vytvorili ľudia rovnakého zmýšľania, tradícií, zvykov, jazyka, aby ich chránil pred vonkajším narušovaním ich pokojného života.
Štát vytvorili ľudia ktorých spájali rovnaké veci. Ľudia ktorí boli spojení nielen tradíciami ale aj krvou. Ľudia sa pre tento štát a svoje rodiny boli ochotní obetovať a samoobetovať sa dokáže len niekto kto verí idee takéhoto štátu, len niekto komu záleží na celom národe nielen na jednotlivci či rodine. Sebaobetovať sa v prospech nejakej myšlienky môže len ten kto si plne uvedomuje dôležitosť iných ľudí z národa, kto nehľadí len na svoj život/ prospech/ a životy svojich blízkych ale ten pre koho sú dôležité aj životy /prospech/ krajanov a nie je mu ľahostajný ich osud pretože si sám dobre uvedomuje, že sám v tomto svete nič neznamená. Len taká spoločnosť má budúcnosť. Spoločnosť ktorá nieje založená na krajnom individualizme.

Ako vôbec môže niekto chcieť loayalitu a pomoc od politikov, keď žiadny politik nieje národovec a nikdy by sa pre národ nebol schopný obetovať?

Dnes tu nejaký 3PO vraví, poďme cestou občianskej spoločnosti kde ľudia nebudú mať žiadny vzťah k štátu a slovenská krajina nebude ani ich domovinou, slovenský národ nebude ničím iným len jednou menšinou. Takýmto spôsobom sa môže dôjsť len k jednému a síce úplnej devastácii poslednej ochrany malých národov - ich štátov.
Zlikvidujme štáty, zlikvidujme etnicitu. Nech všetkým na svete vládne jeden prezident a jedna vláda. Jeden národ hlásam, svetový národ! Národ svetoobčanov. Ktorý nebudú mať svoj domov nikde a zároveň všade na svete.

Eine volk, ein reich, ein fuhrer.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

IvanSk napísal:Eine volk, ein reich, ein fuhrer.
Z nemčiny 5-ka môžes si sadnúť. :lol: (Správne: "Ein Volk, ein Reich, ein Führer!")

To, že niekto cituje Hitlera, slogany fašistov asi hovorí sám za seba. :roll:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Z nemčiny 5-ka môžes si sadnúť.
Nie sme v škole aby si ma známkoval z Nemčiny lebo ťa ja začnem známkovať z dejepisu.

po druhé Nemčinu som nemal.

Po tretie
To, že niekto cituje Hitlera, slogany fašistov asi hovorí sám za seba. :roll:
Zrejme sám nevieš čítať, respektíve čítať s porozumením - čo je už na diagnózu - idiocia.

A teraz mi odcituj piatu a šiestu slohu slovenskej hymny - "Vraj Slovák".
3PO
Medium Professional
Medium Professional

ach jaj... neviem ci je to idiocia alebo nepodareny pokus o vtip ta narazka na hymnu. hymna SR ma dve slohy...
inak tu vetu o state. Rakusko uhorsko bola monarchia (monarchia je statny utvar) zlozena z madarov, slovakov, rakusanov, rusinov...
takze ta citujem
Štát vytvorili ľudia rovnakého zmýšľania, tradícií, zvykov, jazyka, aby ich chránil pred vonkajším narušovaním ich pokojného života.
Štát vytvorili ľudia ktorých spájali rovnaké veci. Ľudia ktorí boli spojení nielen tradíciami ale aj krvou.Ľudia sa pre tento štát a svoje rodiny boli ochotní obetovať a samoobetovať sa dokáže len niekto kto verí idee takéhoto štátu, len niekto komu záleží na celom národe nielen na jednotlivci či rodine.
takze vlastne rakusko-uhorsko ti vobec nevadi. aha ci tu sa uz do kramu nehodia madari ? a nebodaj spolocna krv ??? takze vlastne obrodilci typu Stur vlastne boli vlastizradcovia a mali ich aspon zavriet ked uz nie rovno povesat ?
Tak bud priznaj, ze som ta nachytal na hruskach alebo tu nikoho nepoucuj o historii a inych zakladoch spolocenskych vied ked mas problem s definiciou statu
inak s vyrokom jedna risa, jeden narod, jeden vodca je to akurat na hrane zakona.. a vlastenci by nemali porusovat zakony. ci ?
Dalsia vec... kto veri v ideu takeho to statu. precita ustavu ... Slovenska republika je stat neviazuci sa na... takze nech nikto nikomu nenanucuje v co ma verit...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

3PO napísal:tu nikoho nepoucuj o historii a inych zakladoch spolocenskych vied ked mas problem s definiciou statu
No jak tak kukam tak ani ty v tom nemas moc jasno
3PO napísal:zopakujem sa. ludia tu nie su pre stat ale stat je tu pre ludi. pokial si to neuvedomite boh nam pomahaj...
Alebo nam vysvetli kto je to stat? A preco by sa mal starat prave o teba ked ty nic pre neho neurobis?
Cesar napísal:To, že niekto cituje Hitlera, slogany fašistov asi hovorí sám za seba.
To ze niekto nepochopi v akom kontexte to bolo myslene hovori zase o jeho obmedzenosti, v tvojom pripade to bude este neschopnost vlastneho uvazovania.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

3PO napísal:zopakujem sa. ludia tu nie su pre stat ale stat je tu pre ludi.
Odznel tu aj opačný názor, tak teraz pre srandu poviem jeden nový a ohodnodte ho, ako sa vám páči:
Štát pomáha ľuďom, ľudia pomáhajú štátu. Štát a ľudia sa navzájom podporujú a zdokonalujú.
Myslím si, že by sa to dalo prirovnať k symbiotickému vzťahu (termín z biológie). V takom zmysle je aj citácia.

Čo hovoríte na takéto spojenie niektorých Vašich názorov? Môže byť takáto predstava?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

ach jaj... neviem ci je to idiocia alebo nepodareny pokus o vtip ta narazka na hymnu. hymna SR ma dve slohy...
Hymna SR má šešť sloh z ktorých sa hrajú len prvé 2. Samozrejme niekto môže namietať že hymnou sú len prvé dve slohy avšak hymna vznikla na základe piesne, ktorej slová napísal Matuška a tá ma 6 sloh.

Bohužiaľ ani to tí takzvaní Slováci na tomto fóre ktorí sú vlastencami aj bez počúvania hymny ani netušia.
takze vlastne rakusko-uhorsko ti vobec nevadi. aha ci tu sa uz do kramu nehodia madari ? a nebodaj spolocna krv ??? takze vlastne obrodilci typu Stur vlastne boli vlastizradcovia a mali ich aspon zavriet ked uz nie rovno povesat ?
Tak bud priznaj, ze som ta nachytal na hruskach alebo tu nikoho nepoucuj o historii a inych zakladoch spolocenskych vied ked mas problem s definiciou statu
Takže z mojej definície si vyčítal že Štúr bol burič a zradca? Aký národ zradil?
Tu si prejavil len svoje maďarónske zmýšľanie nič viac. Už viac krát si tu svoje maďarónstvo prejavil aj tým že si sem upol slovenskú hymnu od Bélu Bartóka z roku 1908 v ktorej bolo napísané že sa jedná o maďarskú ľudovú pesničku.

Buď si naozaj taký hlúpy alebo si jasný maďarónsky agent.

Čo sa týka definície štátu tá sa dá nájsť v právnych dokumentoch to čo som tu napísal ja je moja osobná predstava o štáte, nie jeho definícia, nie som papagáj aby som odpisoval právnicke termíny z knižiek, tie si hádam každý dokáže nájsť sám.

Slovenska republika je stat neviazuci sa na... takze nech nikto nikomu nenanucuje v co ma verit...
Neviažuci sa na .... ná na ná na ná ná :D Presne tak ako si to povedal :D

Vieš čo je tragédia? Že už zo spojenia "Ein Volk, ein reich, ein fuhrer" dokážeš vyrobiť neonacizmus. Tvoje obmedzené zmýšľanie by najradšej dalo putá každému kto takúto vetu vysloví v akomkoľvek kontexte.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

vidis to je tvoj problem. Matuskov text mal 4 (bud nevies pocitat slohy alebo si ju asi nikdy nevidel (zdroj: zlaty fond slovenskej literatury na sme.sk a zlaty fond slovenskej literatury domaca kniznica, slovenske kvety 1923)). Statna hymna ma 2 slohy. (Zdroj: Ustava Slovenskej republiky Druhy odiel: Statne symboly clanok 9 odsek 4 strana 11 http://www-8.vlada.gov.sk/data/files/1086.pdf )
Vagne narabas s terminologiu (ci uz ide o hymnu alebo o stat) a potom vytvaras zaver z nepochopeneho. takto sa diskutovat neda. To co si pisal sa da mozno aplikovat na narod ale urcite nie na stat !
kali520 od teba cakam argument lebo si nic nepovedal
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

IvanSk: Prvé dve slohy hymnickej piesne od Janka Matúšku z roku 1844, tvoria štátnu hymnu Slovenskej republiky. (Ústava Slovenskej republiky. Čl. 9 ods. 4. = Štátnou hymnou Slovenskej republiky sú prvé dve slohy piesne Nad Tatrou sa blýska.)

To, že ty si tu najväčší Slovák zo všetkých a poznáš 6 slôh (neuveriteľné, obdivujeme ťa) nikoho nezaujíma, nad tým si môžeš onanovať doma v súkromí.

Ja poznám naspamäť iba prvé dve slohy. Som menejcenný.

Inak, kopírujem sem najstarší rukopisný text hymny zaznamenaný roku 1844 Viliamom Paulinym-Tóthom, takže všetci povinne naučiť (!!!) aby sme sa vyrovnali IvanoviSlovenskému.

Ponad Tatrou blýska,
hromy divo bijú,
zastavme ich, bratia,
veď sa ony stratia,
Slováci ožijú!

To Slovensko naše
posiaľ tvrdo spalo,
ale blesky hromu
vzbudzujú ho k tomu,
aby sa prebralo.

To Slovensko naše
posiaľ roztratené,