reproduktory
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: reproduktory
Odkial pokial hra sub a satelity by chcelo omerat. Dakde som tusim aj videl, kde to ma delicku,ale nechcem strielat. Predpokladam tam na 120-150Hz, to je taky standard, ale je to dost vysoko. Genihnusmi nevyhras, nie su lepsie ako tie satelitiky od Logitech.
Keby som skutocne mal kupit PC repra, tak asi Z5500, lenze to je cenou niekde inde ako 5.1set Genihnus. Genius sa da prezit, ked to hra na podmaz.
caina, susedia ti pridu aj ked budes skakat po podlahe, skus a povedz, ze si hudbu pocuval.
Keby som skutocne mal kupit PC repra, tak asi Z5500, lenze to je cenou niekde inde ako 5.1set Genihnus. Genius sa da prezit, ked to hra na podmaz.
caina, susedia ti pridu aj ked budes skakat po podlahe, skus a povedz, ze si hudbu pocuval.
tie geniusky bol samozrejme joke
Downgrade som v plane nemal 
Co sa mi na tych logitechoch nepaci - nemaju ten system (neviem ako sa tomu nadava), ze su rovnometne basy/vysky/stredy pri akejkolvek hlasitosti. Tieto sa na nizkej hlasitosti bez manualneho stisenia subu nedaju pocuvat. Aj normalna odposluchova hlasitost nic moc, az pri vypeckovanych repro, kedy uz pocuvam spolu so susedmi a ich susedmi, to hra relativne vyrovnane. Ale takto sa da pocuvat hudba raz za cas a len na chvilku...
Co sa mi na tych logitechoch nepaci - nemaju ten system (neviem ako sa tomu nadava), ze su rovnometne basy/vysky/stredy pri akejkolvek hlasitosti. Tieto sa na nizkej hlasitosti bez manualneho stisenia subu nedaju pocuvat. Aj normalna odposluchova hlasitost nic moc, az pri vypeckovanych repro, kedy uz pocuvam spolu so susedmi a ich susedmi, to hra relativne vyrovnane. Ale takto sa da pocuvat hudba raz za cas a len na chvilku...
-
Makovnik
Medium Professional
Ten efekt, ze pri tichom posluchu to trieska na basoch a pri vyssej hlasitosti nie ma na svedomi funkcia loudness, ktora je pravdepodobne zapnuta trvale. Vyraba lavor na frekvencke pri nizkej hlasitosti. Funguje tak, ze vacsim otocenim knoflika hlasitosti sa jej ucinok zmensuje.
Skusit to mozes tak, ze na PC stiahnes vystup a repraky vytocis naplno.
Ak by to robilo aj tak, je tu dalsi jav a to je samotny sluch. Pri vyssej hlasitosti zacina byt ucho citlivejsie na vysky, preto su vyraznejsie a vykreslenejsie, to iste basy, len tam sa to sprava trochu inak, tzn. psychoakusticky efekt. Tento jav je vsak v tomto pripade malo pravdepodobny.
No a do tretice, aby toho nebolo malo, taketo sety maju pri nizkej hlasitosti intenzivne hrajuci sub, ten vsak rychlo straca vykonovo dych, elektronika to obmedzi na nejake +- maximum a teda prichadzaju na rad satelity a teda tvori to celkovo vyrovnany dojem z frekvencky.
Skusit to mozes tak, ze na PC stiahnes vystup a repraky vytocis naplno.
Ak by to robilo aj tak, je tu dalsi jav a to je samotny sluch. Pri vyssej hlasitosti zacina byt ucho citlivejsie na vysky, preto su vyraznejsie a vykreslenejsie, to iste basy, len tam sa to sprava trochu inak, tzn. psychoakusticky efekt. Tento jav je vsak v tomto pripade malo pravdepodobny.
No a do tretice, aby toho nebolo malo, taketo sety maju pri nizkej hlasitosti intenzivne hrajuci sub, ten vsak rychlo straca vykonovo dych, elektronika to obmedzi na nejake +- maximum a teda prichadzaju na rad satelity a teda tvori to celkovo vyrovnany dojem z frekvencky.
Koci
"No mne ten sub sadne fakt len pri filmoch, pri hudbe ma rusi"
-Sub treba dat pri muzike skor smerom na minimum, potom to nerusi..
"No mne ten sub sadne fakt len pri filmoch, pri hudbe ma rusi"
-Sub treba dat pri muzike skor smerom na minimum, potom to nerusi..
gogo - nech ho dam kamkolvek - stale sa nezbavim kombinacie plechoveho zvuku satelitov a brunenia subu.. A ked uz sa zbavim brunenia subu, ostane mi len plechovy zvuk satelitov
Ozaj iba pri vysokej hlasitosti, kedy uz aj tak prestavam vnimat nedostatky nahravky, mi toto nevadi, kedze z brum brum, sa zo subu dostane riadna davka hlbokych tonov, ktora uvrestanym satelitom doda smrnc. Ale kolko casu pocuvanim repro, stravis pri takej vysokej hlasitosti? 
KoCi
ja som to vyriesil, zatial pre mna dostacujucim sposobom, ze som zapojil dalsie satelity z domaceho kina Panasonic ktore maju iny frekvencny rozsah a celkovy zvukovy vysledok je celkom dobry. Samozrejme nejaky ortodoxny hifista sa nad takymto riesenim iba pousmeje, ale ja jednoducho nechcem izbu zapratat nejakymi velkymi drevenymi stlpovymi repro. Mne uplne staci ze vykon je velky a kvalita pre moje usi postacujuca..
Este stoji za zvazenie v Tvojom pripade ten sub skusit presunut na ine miesto v ramci miestnosti, niekedy to dokaze dost vyrazne zmenit zafarbenie zvuku.
ja som to vyriesil, zatial pre mna dostacujucim sposobom, ze som zapojil dalsie satelity z domaceho kina Panasonic ktore maju iny frekvencny rozsah a celkovy zvukovy vysledok je celkom dobry. Samozrejme nejaky ortodoxny hifista sa nad takymto riesenim iba pousmeje, ale ja jednoducho nechcem izbu zapratat nejakymi velkymi drevenymi stlpovymi repro. Mne uplne staci ze vykon je velky a kvalita pre moje usi postacujuca..
Este stoji za zvazenie v Tvojom pripade ten sub skusit presunut na ine miesto v ramci miestnosti, niekedy to dokaze dost vyrazne zmenit zafarbenie zvuku.
-
johny541
King
KoCi: Neskusal si vyrobit na sub alebo sa popozerat niekde v audio obchodoch po ihlickach na subwoofer? Obmedzuje to dotykovu plochu subwoofera so zemou a tym padom aj to dunenie nie je az take vyrazne. Cim mensia dotykova ploska, tym lepsie.
Myslim nieco taketo, ale dokupit:
http://www.copystars.com/images_product ... s21277.jpg
Myslim nieco taketo, ale dokupit:
http://www.copystars.com/images_product ... s21277.jpg
vidis, vsak tento sub je prakticky celou stenou polozeny na zemi.. Ked to bude aktualne u mna, tak to pozriem.
gogo - hah, som tak rad, ze teraz mam kam dat ten sub
.. v izbe 4*3.5m, kde byvaju dvaja ludia, toho vela s umiestnenim nenaspekulujes 
gogo - hah, som tak rad, ze teraz mam kam dat ten sub
KoCi
to je nahodou dost velka izba.. Vzdy sa da nieco vymysliet, napr vymenit veci medzi sebou a das sub na nove miesto.
Do buducna rozmyslam, ze terajsie satelity dam vsetky prec a pripojim nejake kvalitnejsie drevene stlpove. Podla mna kvalita musi poskocit o niekolko tried a ak by nahodou som z vysledkom nebol spokojny, tak este vzdy sa da aj dokupit normalny hifi zosik. Ale podla mna ten ktory je v tych logitechoch vobec nie je az taky zly- len tie satelity nemaju moc dobry zvuk.
to je nahodou dost velka izba.. Vzdy sa da nieco vymysliet, napr vymenit veci medzi sebou a das sub na nove miesto.
Do buducna rozmyslam, ze terajsie satelity dam vsetky prec a pripojim nejake kvalitnejsie drevene stlpove. Podla mna kvalita musi poskocit o niekolko tried a ak by nahodou som z vysledkom nebol spokojny, tak este vzdy sa da aj dokupit normalny hifi zosik. Ale podla mna ten ktory je v tych logitechoch vobec nie je az taky zly- len tie satelity nemaju moc dobry zvuk.
bavime sa o malej izbe pre dvoch dvojmetrovych drobcov, kazdy ma svoj stol, postel, skrinu + nemozes zabudat na to, ze nejaky limit urcuju okna + dvere + tam v tom malom priestore mam este aj bike
Plus si prirataj fakt, ze satelity mam nasrobovane na stene a zistis, ze ak by som sa zrovna vedel posuvat, tak to bude nejakych 15cm do strany = maaaalo 
KoCi
to som netusil ze su tam dva stoly a este aj bajk..
Inac dostal som fakt slinu na nejake slusne stlpove Jamo, len ma trochu odradza presne to, ze zaberu viac miesta..
to som netusil ze su tam dva stoly a este aj bajk..
Inac dostal som fakt slinu na nejake slusne stlpove Jamo, len ma trochu odradza presne to, ze zaberu viac miesta..
-
Makovnik
Medium Professional
Pd sub nemusia byt ani hroty, vyjdu drahsie. Staci aj toto http://monacor.sk/catalogue-product.pht ... SubKtg=467 Mam to vyskusane, znizi to vibracie podlahy a dokonca aj samotnej skrine subu. To su gumene nohy, taka makka kompaktna, priemerne stlacitelna guma s lepiacou vrstvou.
Ked mas problem so subom, co ma 40L vseho vsudy, co by si robil, keby si mal 180L sub, ako som mal ja ?
Jamo do 15tis. by som nekupoval, vyhodene peniaze.
Ked mas problem so subom, co ma 40L vseho vsudy, co by si robil, keby si mal 180L sub, ako som mal ja ?
Jamo do 15tis. by som nekupoval, vyhodene peniaze.
Makovnik
co je na Jamo repro take zle? ja zase nehladam nejaku spickovu kvalitu..
co hovoris na tieto: http://www.harmanshop.sk/jbl-e80-cherry-northridge
co je na Jamo repro take zle? ja zase nehladam nejaku spickovu kvalitu..
co hovoris na tieto: http://www.harmanshop.sk/jbl-e80-cherry-northridge
-
Makovnik
Medium Professional
Co je na nich zle? To, ze som ich pocul je zle. Nudny zastreny, malo detailny zvuk, slaby priestor atd...
JBL neviem, vyzerat vyzeraju dobre.
JBL neviem, vyzerat vyzeraju dobre.
Logitech Reproduktory X-540 5.1 70W