Zapojenie tlačiarne v sieti
Zapojenie tlačiarne v sieti
chcel nadstaviť tlačiareň a nejde mi to
konkrétne:
mám notebook a stolné PC ktoré je prepojené s tlačiarnou pomocou USB, PC je pripojené cez kabel na wifi router a notebok je pripojená na net cez Wifi
ako mám nadjstaviť to aby som mohol využívať tlačiareň bezdrotovo ??? je to tlačiareň HP 4200C
NB vista PC XP
konkrétne:
mám notebook a stolné PC ktoré je prepojené s tlačiarnou pomocou USB, PC je pripojené cez kabel na wifi router a notebok je pripojená na net cez Wifi
ako mám nadjstaviť to aby som mohol využívať tlačiareň bezdrotovo ??? je to tlačiareň HP 4200C
NB vista PC XP
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zapojenie tlačiarne v sieti
Nastavit rovnaku skupinu obom PC. Pre oba PC povolit zdielanie adresarov a tlaciarni. Na PC nazdielat tlaciaren. Na NTB najst podla IPcky PC a nainstalovat tlaciaren na NTB. Pri tlaceni z NTB musi byt PC zapnuty.
chcel by som dať zdieľať tlačiareň, ktorá je priamo káblom pripojená ku môjmu počítaču. ten druhý počítač, s ktorým chcem tlačiareň zdieľať, je káblom pripojený na Router, z ktorého som tiež káblom pripojený aj ja. navyše na mojom počítači je Windows 7, a na tom druhom je XP. vedel by mi s tým niekto poradiť?
-
aughostino
Medium Professional
na PC do ktoreho je tlaciaren zapojena priamo, musis dat tlacieren zdielat, Start -> Tlaciarne a faxy, kliknes pravym na tlaciaren, ktoru chces zdielat a das Vlastnosti, tam si das kartu Zdielanie
skúšal som, ale na to druhom počítači to nejde. ako že počítač tú tlačiareň registruje, ale keď chcem tlačiť, tak sa nedá. napíše mi, že "Dokument nieje možné vytlačiť". už som tam skúšal aj nainštalovať nejaké ovládače od tlačiarne, a aj tlačiarenský softwér, ale vôbec to nejde
-
aughostino
Medium Professional
na tom druhom pc musis nainstalovat sietovu tlaciaren,
Start-Tlaciarne a faxy a vlavo hore si daj najst alebo nainstalovat tlaciaren, nabehne ti sprievodca, ked tlaciaren nainstalujes nastav ju ako predvolenu a pri tlaceni si v tej tabulke skontroluj ci mas vybratu dobru tlaciaren... neviem ako je to vo viste, moze sa to trochu lisit, ale princip je ten isty
Start-Tlaciarne a faxy a vlavo hore si daj najst alebo nainstalovat tlaciaren, nabehne ti sprievodca, ked tlaciaren nainstalujes nastav ju ako predvolenu a pri tlaceni si v tej tabulke skontroluj ci mas vybratu dobru tlaciaren... neviem ako je to vo viste, moze sa to trochu lisit, ale princip je ten isty
a keby som chcel dať tlačiareň zdielať cez Router, myslím tak, že by som kábel od nej pripojil ku Routeru, šlo by to aj tak? lebo ten druhý počítač je so mnou káblom zosieťovaný cez Router bez akejkoľvek inštalácie
-
aughostino
Medium Professional
aky mas router? ma ta tlaciaren wifi, alebo ma router usb port?
Belkin. má aj WiFi, aj USB port
-
aughostino
Medium Professional
belkin je dost siroky pojem
a ked ten router ma usb port, tak preco mas tlaciaren zapojenu do PC a nie do routra? alebo ked pises ze tlacieren prijima wifi tak by si ju mohol zosietovat cez wifi
a aku mas tlaciaren?
a ked ten router ma usb port, tak preco mas tlaciaren zapojenu do PC a nie do routra? alebo ked pises ze tlacieren prijima wifi tak by si ju mohol zosietovat cez wifi
a aku mas tlaciaren?
ja som si to včera zle prečítal
tlačiareň WiFi nemá. má len jeden USB port. je to HP DeskJet F2480. Router je Belkin N+ Wireless. skúšal som aj kábel od tlačiarne zapojiť do Routera, ale neviem, čo ďalej
-
aughostino
Medium Professional
v administracii, kde si nastavujes porty, by si mal mat nastavenia USB portu, neviem ako je to pri Belkinoch, skus to pohladat, pripadne sem hod screen z administracie
jednoducho by som chcel tlačiareň pripojiť priamo USB káblom na Router, a tak ju zdielať. obidva počítače sú zosieťované káblom tiež cez Router. ale potreboval by som nejaký podrobný návod, lebo vôbec neviem, čo mám robiť
-
aughostino
Medium Professional
otazka: si si isty ze ten router podporuje printserver? btw. navod od routra si cital?
-
hojko
Site Admin
aughostino: Si si isty, ze router musi mat podporu print servera??? Pokial mas lankovu tlaciaren s ethernet portom/wifi, tak podla mna podpora zo strany routra nemusi byt. Ci???
-
aughostino
Medium Professional
hojko: priznam sa, velmi sa do toho nevyznam
nepozeral som parametre tlaciarne, lebo pisal ze ma iba jeden port pre usb, z toho mi vysvitlo ze nema wifi ani ethernet port
vlastne teraz ide o router, ma usb port a je otazka ci je do toho portu mozne zapojit tlaciaren tak aby to fungovalo aj v tom pripade ked router nema printserver a ak ma, ci podporuje tento konkretny typ tlaciarne
alebo sa mylim? ak ano opravte ma, clovek sa uci na vlastnych chybach 
nepozeral som parametre tlaciarne, lebo pisal ze ma iba jeden port pre usb, z toho mi vysvitlo ze nema wifi ani ethernet port
vlastne teraz ide o router, ma usb port a je otazka ci je do toho portu mozne zapojit tlaciaren tak aby to fungovalo aj v tom pripade ked router nema printserver a ak ma, ci podporuje tento konkretny typ tlaciarne
-
hojko
Site Admin
aughostino: Ak ma router USB port, tak to moze byt pre pripojenie disku alebo aj tlaciarne. Avsak musi mat podporu pre print server, bez toho by to neslo. Ak mas tlaciaren s ethernetom, teda napriklad HP s oznacenim L v nazve (aspon kedysi to tak oznacovali), tak ide o sietovu tlaciaren s ethernet portom, kde tlaciaren pripojis do routru a nastavis. Tlaciaren ma vlastnu IP adresu atd..., takze to funguje na tento sposob.
názov tlačiarne som písal vyššie. navyše som zistil, že ten Router nepodporuje printserver
-
aughostino
Medium Professional
zmizol mi prispevok 
hojko: tak som myslel
tlaciaren nema ethernet port a router nema print server, jedine zosietovat tlaciaren cez pc
hojko: tak som myslel
tlaciaren nema ethernet port a router nema print server, jedine zosietovat tlaciaren cez pc
ešte by som poprosil podrobný návod, ako to mám urobiť