Wifi odhalenie zaskodnika

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Wifi odhalenie zaskodnika

Príspevok od používateľa Romanko »

Dobry den, mam doma wifi ale nemam ju zabezpecenu... a mam nasledujuci problem... v priebehu dna sa niekto zo susedov niekto pripaja.nevadi ze sa niekto pripaja ale stahuje cez to a z 300kb/s sa stava 4,9kbs .. ale chcel by som zistit kto to je kto sa pripaja na mna,,viem IP adrresu aj MAc adresu ,,,
skusal som ping na danu adresu ale napise ze uplynul... ale to ist mi robi aj na nb..skusal som caina ale tiez bez vysledku alebo skor nevedel som ako nato,,
mate nejake napady ako zistit kto to je?
dakujem za vsetky odpovede
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Wifi odhalenie zaskodnika

Príspevok od používateľa DjBass »

Nie je šanca zistiť, kto to je. Skúsil by som sa pozrieť do "Miesta v sieti", možno ti tam ukáže maximálne jeho názov počítača, pri veľkom štastí aj jeho súbory. Ak máš problém s tým, že sa ti niekto napája, prečo nemáš Wi-Fi zašifrované, prípadne MAC filter?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Beznymi prostriedkami to nezistis, pretoze signal sa siri vsetkymi smermi, keby si mal dalsiu antenu, tak by si teoreticky mohol lokalizovat jeho signal, ale tiez by to nemuselo byt uplne presne. Najlepsie bude, ked si to zaheslujes a budes mat naveky pokoj :) Pripadne mozes nastavit MAC filter ked sa chces pripajat nejakym zariadenim, kde je problematicke zadat heslo. Tiez by si mohol zablokovat jeho MAC adresu.
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

takze neni ani mozne zistit nazov pc nejako alebo poslat mu spravu nejako?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak nema v PC nastavene zdielanie suborov cez siet, tak o tom pochybujem. IP adresu mu totiz prideluje tvoj router, takze to je ako identifikator irelevantne, podla MAC by si akurat mozno mohol zistit vyrobcu wifi karty, ale to ti tiez velmi nepomoze. Ale toto sa deje bezne, proste mu zabran v tom, aby sa na teba pripajal a mas pokoj.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Niektoré routre zobrazujú aj názov PC, ktorý sa cez neho pripája k internetu, prípadne to ukladajú do logu. Aj tak pochybujem, že by ti to pomohlo. Ak máš možnosť, pridaj jeho MAC adresu do blokovaných. Na istý čas to pomôže.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

ak sa len trosku vyzna MAC filter je uplne k nicomu. pouzit poriadne sifrovanie a heslo (WPA2)
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

okolo mna su studaci ktory to pouzivaju na chat a tahanie materialov do skolu a druha skupina seniroov ktory wiki a pokec..... no len asi nikoho syn or dcera objavila torent..
pripaja sa vzdy niekto novy a nemam s nima dohodu cize je to moja dobra vola ...
filtrujem jeho mac adresu ...uvidim dokedy to vydrzi
dakujem vsetkym
Napísať odpoveď