Punto z bazaru (poradte)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ViRuS
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Punto z bazaru (poradte)

Príspevok od používateľa ViRuS »

rodicia by si chceli kupit dake auticko do 5000E a na nete som nasiel toto:
http://fiat-punto.autobazar.eu/13-jtd-m ... 73948.html

rad by som sa teda spytal ludi co sa do tychto veci viac vyznaju, co na to hovoria? a ako som zistil auto je dovezene a nema znacky, takze by som chcel vediet co to obnasa a aky risk tym podstupujem (ajked chlapik vravel nieco o certifikate pravosti)?
CHoBoT
Star
Star

Re: Punto z bazaru (poradte)

Príspevok od používateľa CHoBoT »

r.v.: 11/2005 40000 km

hm tak trosku malo sa mi zda ale nech povedia odbornici tu :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

slovne spojenie punto a bazar... e ee
nech sa vyjadria radsej odbornici, Ratzinger & spol
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja by som za tak male auto tolko prachov nedal ... duplom nie kvoli tomu ze ma 40k km a je z roku pana 05 (aj ked vypada byt v gut stave) - keby najazdili slehku km aby mohli mat strach ze to znicia, tak nekukaju po takom malom aute ... dalsia vec je taka, ze pri predaju trebars za 3-5 rokov ti aj tak nikto nezaplati, ze bude mat to auto 100k km miesto 160k km :-) ... za dalsie uz len v triede malych aut sa za tieto prachy da kupit omnoho viac muziky ... konkretne napriklad Ford Fiesta na tom bude lepsie vo vsetkom :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

plusminus napísal:nech sa vyjadria radsej odbornici, Ratzinger & spol
ou, zahrialo pri srdci :wink:

hmm punto s jednatrojkou jetedeckom v kombinacii s rocnikom 2005 a stocenymi kilometrami za 5000 nevesti nic dobre, podobne ako nordkapp verim, ze za taketo peniaze si mozes dovolit akykolvek iny voz lubovolnej triedy, je len na tebe aby si si zvazil priority, ci si ochotny zainvestovat skor do komfortu a luxusu alebo radsej do spotreby a lacneho servisu... k tomuto vsetkemu sa dostanes po zvazeni faktorov ako napr. rocny najazd, naroky na priestor, kde budes prevazne jazdit, ake karosarske verzie preferujes a tak podobne... co sa tyka konkretne tvojej otazky o punte, no ja by som do toho nesiel... mimo toho, ze fiat momentalne zaostava asi za vsetkymi automobilkami, ktore este donedavna produkovali menej ospevovane modely, ale dokazali sa vypracovat, neskutocne ma odradza ten motor montovany v polsku... jeho bracek sice vyhral nejake ocenenie v kategorii minimotorov, je treba ale zvazit aj to, ze jednak v tom rocniku nebola skoro ziadna konkurencia, a okrem toho tie male motory a hlavne dizlaky su v podstate na houby vsetky...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Za tu cenu uz mozes mat Grande Punto, to je lepsie podvozkom, priestorom a taktiez ma montovany tento motor, ale vo vykone 55kW alebo 66kW.
S 1.3 JTD nie je ziadny problem, i ked je to maly agregat, ocenenie neziskalo pre srandu kralikov. Jazdit sa s tym da aj na 4-4,5L/100km, tak ak mas viac km rocne, oplati sa. Keby si jazdil ako dochodca tak sa mestis aj na 3,7-3,8/100.
V tomto konkretnom z inzeratu treba zistit, ci skutocne nema stocene km, da sa to bez problemov v servise. 40tis. km je skutocne malo na skoro 5 rocne auto.
Puntu II mozu konkurovat vsetky podobne auta od ostatnych znaciek, ci Ford, Opel, Seat, Shade, Pazout ci nieco ine.
Za podobne peniaze si mozes pozriet Toyotu Yaris, starsi model, len je to jemne mensie auto, ale vnutornym priestorom ani velmi nie.

Prihlasenie auta vyjde na cca 300-400E, chlapik by ti to mal vybavit pri predaji.

Najlacnejsie vozenie by si mal v Dacii Logan, za nove sa plati v bazare pomerne malo :) Ma to zvycajne Renoltacke motory zazih 1.4i alebo 1.5dCi.
Tak isto su lacne Shade Fobia, lebo je toho vela.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

no tak doteraz bola fobia, takze by to chcelo zmenu. za 4 roky mala nabehane dakych 50k km, takze to nebude nejak extra vytazovane auto. karoseria moze byt hociaka, sedan, combi, to je uplne jedno, no hatchback by mal uplne postacovat a kedze sa bude vyuzivat hlavne v meste tak to bude asi najlepsie.
za samozrejme povazujem ze to bude mat abs, 2 airbagy a posilovac. ako som vravel, malo byt to byt do 5000E, lebo si myslim, ze keby som mal zaplatit co i len o liter viac, tak sa skor oplati kupit nove auto.
tu som nasiel este nejake auta, co by mozno prichadzali do uvahy...

http://ford-fiesta.autobazar.eu/13-cfi- ... 11240.html
http://peugeot-206.autobazar.eu/14-16v- ... 68267.html
http://citroen-c3.autobazar.eu/14i-pack-id1246742.html
http://ford-fiesta.autobazar.eu/125-fam ... 79946.html

inac zatial dakujem za nazory chalani
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

RATZINGER, s.r.o. :wink: Darmo, si vyvolený. 8)

Tie dízlaky čo tu spomínaš, od 1.3JTD až po <> 1.5dci, sú na dve veci. :wink: Na Punto a celkovo Fiat by som kašlal, tak isto ako aj na sOpel a Pežó. Uberal by som sa smerom, Fiesta, Yaris a Civic. Rovnako by som hladal autá, ktoré sú už na SVK ečv.

Dajme tomu:
http://toyota-yaris.autobazar.eu/10-vvt ... 53425.html

http://honda-civic.autobazar.eu/16i-vte ... 61450.html

http://ford-fiesta.autobazar.eu/13-cham ... 86295.html
http://ford-fiesta.autobazar.eu/13-cham ... 30181.html
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ked mas najazdene len cca 12tis rocne, bude ti zbytocne kupovat dizel, v meste sa s tym vela nenasetri, najma ked to bude jazdit kratke trasy a stale studene. Kym je dizel studeny, zerie tak ako benzin, mozno aj horsie a zohrieva sa 3x dlhsie, citit to najma v zime.

Na mesto to chce male auto, jednak sa lepsie parkuje, je lahsie, ma mensie jazdne odpory atd.. celkovo dosiahnes mensiu spotrebu. Kombi je zbytocne, ak to nechces pouzivat ako nakladak. Vhodny je mensi motor, cca do 1,6L.

JTD su bezproblemove dizle, to len ti, co v tom v zivote nesedeli a len citali v katalogu kecaju. Tiez take famy ako to, ze 1,4T nemoze mat 130-150k, lebo sa rychlo pokazi...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

1.4TSI má dokonca aj 160PS, ale je tam predsa viac serepetičiek, ktoré sa môžu pokaziť, ako pri atmosfére.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No a Toyota Celica ma 150-230k z 2litra, Honda S2000 ma 240k z 2litra a nikto sa nad tym nepozastavuje. Pritom daktore maju nabehane aj cez 200tis. km. Namakane motory nie su domenou poslednych 4-5 rokov.
To je taka fama, ze maly motor s vykonom nic nevydrzi. Nikto to nema vyskusane, ale reci je kopec. Doteraz boli velke vykony domenou velkych motorov, teraz sa to meni. Co by povedal taky amik na motor V4 2L a 150k, ked ich motory V8 4L maju niektore 150k? To iste, ze to nemoze nic vydrzat.
Vseobecne nedoporucovane su auta s <> v znaku, len ci je to pravda, vedia tak majitelia.
Kazde auto sa pokazi, ak sa trafi blby kus, toz smola a moze to byt akakolvek znacka.

Kazdopadne, mestske jazdy potrebuju mensi motor. Velky je zbytocny, len vela zozerie a vykon sa nevyuzije.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nie som taky odbornik ako pani, ktori sa vyjadrili vyssie, ale FIAT neber, zvlast nie z bazaru a dovezeny. Tie kilometre su tiez zvlastne a niecomu takemu by som veril iba keby to bolo od suseda alebo od rodiny a vedel by som, ze sa s tym autom skutocne vela nejazdilo. Chod radsej do Forda (z tvojho vyberu som tam videl fiestu z 2005 s 50t km, co je tiez malo), pripadne popozeraj nejake Hondy, Toyoty, Mazdy...za tie peniaze si mozes vybrat velmi dobre.
Ja osobne by som nesiel do auta, ktore bolo nedavno dovezene, pretoze to je dovezene len na kseft a je velmi pravdepodobne, ze kilometre boli stocene. Trochu bezpecnejsie je brat auto, ktore je na slovenskych znackach a majitel s nim uz nejaky cas jazdil co znaci, ze tomu autu veri. Tolko odomna, ja to vidim takto :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

este raz a zretelne NEVYBERAJ PODLA KILOMETROV ! ! ! ... to sa akurat tak oseres a preplatis to nejakemu koumakovi :-)

ak chces ostat pri malych mestskych autach, tak podla mna Fiesta nema konkurenciu :-) 206, C3 a Clio su francuzske mrdky, Corsa je taky nemecky fracuz :-D, Yaris je vecou vkusu ale zasadne v pohode auto, Micra detto, Polo je koncernová židovina ... nechce sa mi pozerat ci je to pravda, ale mslim ze nejaky pekny Swift by za tieto prach v danej triede tiez isiel :-) ... a potom mozes ist o dalsie triedy vyssie, len si musis utriedit preferencie, lebo poradit sa za danu cenu da od Fordu Ka az po staru S-kládu :-) :-) ...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Kúpa auta s <> v znaku je ruská ruleta, buď trafíš dobrý kus, čo je dosť nepravdepodobné, alebo trafí ono teba. :wink: Nemusím byť ani majitelom <> aby som zistil, že stoja za prd. Mám dvoch susedov čo majú Natálie a neustále sa v tých autách rýpu, lebo sa vždy niečo dodrbe. :? Laguna detto, tá je tiež riadne kazový voz. Spolahlivosť týchto áut nieje najlepšia.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Na ako dlho plánujete to auto kúpiť? Pretože ako to budete zasa o 3 roky meniť, tak tam by som sa značkou veľmi nezaťažoval. Pri tak malom počte najazdených km musí vydržať aj pežot či fiat. Radšej sa zamerať na technický stav konkrétneho jedinca.

To punto - fuj, to už radšej tu fábiu :mrgreen:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No vidite to, ja som kupil Punto dovezene a z bazaru :) Nie je s tym problem, po 5tis. km som este nic nemenil, chystam sa akurat filtre a olej.
Resp. celkom z bazaru to nebolo, je to z aukcie, kde sa predavaju najma auta po lizingu, tie pred predajom prejdu kontrolou s podrobnym vypisom toho, co im je a drazia sa.

Citrony su tiez slusne auta, nebal by som sa toho. Micru nie, to je velmi male, vyslovene len do mesta, nakupna taska, resp. nakupny vozik, lebo nakupna taska je Dejwo Tyka. Suzuki by som vyberal model Splash, je to trosku vacsie ako Swift, daju sa kupit za velmi dorbu cenu aj predvadzacie, len treba trafit, aj nad tym som uvazoval pred kupou. Kludne to moze byt aj novy Opel Agila, to je to iste, co Splash, len ma firemne plasty :) Ani nova Corsa nie je zla, nema to choroby, ako starsie modely.
Co sa tyka nejakej firemnej znacky, ani Ford nie je vzdy spolahlivy, Ford Ka patril medzi mrdky, nova Ka je na tom lepsie, ale mastno stoji. Focus stoji tiez za zvazenie.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal:To punto - fuj, to už radšej tu fábiu :mrgreen:
lol, presne tak, a rovno aj 2. generaciu, cervenu s bielou strechou a trojvalcom pod kapotou :D
Makovnik napísal:No a Toyota Celica ma 150-230k z 2litra, Honda S2000 ma 240k z 2litra a nikto sa nad tym nepozastavuje. Pritom daktore maju nabehane aj cez 200tis. km. Namakane motory nie su domenou poslednych 4-5 rokov.
To je taka fama, ze maly motor s vykonom nic nevydrzi. Nikto to nema vyskusane, ale reci je kopec. Doteraz boli velke vykony domenou velkych motorov, teraz sa to meni. Co by povedal taky amik na motor V4 2L a 150k, ked ich motory V8 4L maju niektore 150k? To iste, ze to nemoze nic vydrzat.
ano, presne si to vystihol - "DAKTORE maju nabehane aj cez 200kkm" :) tak ako mi teda vysvetlis, ze motory z celic, esdvetisicok apod. sa nemontuju do uplne beznych dailycarov, ked tvrdis, ze vydrzia tak ako nevyhonene motory, ktore su mimochodom svojimi specifikaciami urcene prave do beznej premavky?? hovori ti nieco pojem vykonova krivka a s tym spojeny komfortny tzv. nizkootackovy motor??

nikto to nema vyskusane? och, ako keby sme tu vsetci mali 15... nehnevaj sa na mna, ale, blbo povedane, sedel som napriklad aj v stodvadsatkonovej jednatrojke aj v stodvadsatkonovom dvaapollitri... preco sa mi omnoho lepsie viezlo na tom vacsom objeme? a nie, nebolo to pohodlnymi sedackami... a prave toto iste mi odobri kazdy jeden ten tvoj amik... a okrem toho ti aj povie, ze stare americke motory neprezije nic, a nebude sa mylit...

a na zaver, aby som nezabudol, pouc ma, prosim, a napis mi sem aspon 5 modelov aut, do ktorych sa montovala V4... sam totizto poznam iba 3... dakujem...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Extremista.
To bol ciste priklad na to, ze sa teraz kopa ludi vzrusuje nad niecim, co tu je dlho. Ak by mali mat bezne motory tolko, co v sportovych, ci takych polosportovych strojoch, tak 1.4 ma 170k a z 1.2ky sa taha 140k len taky hukot. Ale tak naco by to bolo dobre. Od sportovych strojov sa neocakava, ze to bude mat 200-300tis.km.
" tak ako mi teda vysvetlis, ze... " je dost hlupa veta od dakoho, kto je vraj odbornik na auta. Ak sa tomu rozumies, tak ti hadam nemusim vysvetlovat dovod pouzitia malych motorov, ibaze by to tak nebolo...

To je fakt skvele, ze amik neda dopustit, len nezabudaj, ze amik neda dopustit na nic americke, aj keby to smrdelo. Ked ideme do extremov, Ikarusy maju nabehane 1,5-2mil. km a jazdia :)) To su 10litre a maju 210k, to musi byt perfektna dynamika a dokonale zvezenie, ani americky motor sa nechyta :D

Naproti tomu skodovacke motory v 120-125kach su horsie ako Zigule, pricom oba su uplne jednoduche atmosfery, kde sa nema pomaly co pokazit, lebo tam nic niet, len zakladna mechanika. Pritom Zigula je povodne talian, kto by to bol povedal? :)
V4 znamenalo pocet valcov, daj si tam male v, nie usporiadanie.

V akom 120k 1,3 si sedel?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Makovnik »» Ikarus má kruťák okolo 700Nm pri nejakých 1300 ot. tu nejde o to aby si to na križovatke odpálil, ako blesk aj s celým busom, že až cestujúci padnú na podlahu, ale ide o to, že keď máš plnku v buse čo ledva zavrieš dvere, tak aby si sa zo zástavky aj pohol. :wink: Takže akákolvek dynamika v buse ti je na ... :P ... aby ti RATZI-ho rady ešte aj dobré neboli.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Makovnik napísal:Extremista.
To bol ciste priklad na to, ze sa teraz kopa ludi vzrusuje nad niecim, co tu je dlho. Ak by mali mat bezne motory tolko, co v sportovych, ci takych polosportovych strojoch, tak 1.4 ma 170k a z 1.2ky sa taha 140k len taky hukot. Ale tak naco by to bolo dobre. Od sportovych strojov sa neocakava, ze to bude mat 200-300tis.km.
" tak ako mi teda vysvetlis, ze... " je dost hlupa veta od dakoho, kto je vraj odbornik na auta. Ak sa tomu rozumies, tak ti hadam nemusim vysvetlovat dovod pouzitia malych motorov, ibaze by to tak nebolo...

To je fakt skvele, ze amik neda dopustit, len nezabudaj, ze amik neda dopustit na nic americke, aj keby to smrdelo. Ked ideme do extremov, Ikarusy maju nabehane 1,5-2mil. km a jazdia :)) To su 10litre a maju 210k, to musi byt perfektna dynamika a dokonale zvezenie, ani americky motor sa nechyta :D

Naproti tomu skodovacke motory v 120-125kach su horsie ako Zigule, pricom oba su uplne jednoduche atmosfery, kde sa nema pomaly co pokazit, lebo tam nic niet, len zakladna mechanika. Pritom Zigula je povodne talian, kto by to bol povedal? :)
V4 znamenalo pocet valcov, daj si tam male v, nie usporiadanie.

V akom 120k 1,3 si sedel?
ako prve mi mozes vysvetlit, co bolo take extremisticke na mojom prispevku...

dalej, na co je v debate spomenuty fakt, ze sa niekto nad niecim vzrusuje?? chces tym snad nieco demonstrovat alebo nas poucit, co by debate vo velkej miere pomohlo, alebo sa z niekoho iba smiat, ze je neznaly? napr. clean_up ti naznacil, ze pri vyhonenych motoroch ich trvanlivost a spolahlivost klesa... kde je tvoj postoj k veci?

lol, ja samozrejme tu rozumnu odpoved poznam, ale zrejme ju tazko ocakavat od teba, kedze si otazku ani len nepochopil.... ja sa nepytam na vyuzitie malych motorov, ja sa pytam na vyuzitie vacsich motorov, ktorych vykon nie je v oblakoch... alebo si snad myslis, ze z kazdeho jedneho motora by malo byt vyzmykane co najviac?? lebo teraz tomu nerozumiem - na zaciatku si pisal, ze vyhonene motory vydrzia rovnako ako bezne nastavene, teraz zase pises, ze su to sportove stroje a vydrzat nemusia... btw, prepac, ale mne tiez pride blby takmer cely tvoj prispevok, a nehadzem ti to tu do ksichtu...

pri tom amikovi sa tu nesnazim demonstrovat americku hrdost, ale fakt, ktory som uz spominal, a sice ze americke motory vynikali svojou trvanlivostou, spolahlivostou, komfortnymi vlastnostami a neznicitelnostou... a to s tymi ikarusmi si nechaj pre seba, o autobusoch sme sa tu nebavili a pride mi dost zcestne vobec to tu spominat, jedine ak by si mi chcel objasnit, co si tym vobec myslel...

a na zaver - to s tymi zigulmi som nepochopil asi absolutne...

mimochodom, V4 a pocet valcov? mozes mi este zodpovedat aj to, ako si dosiel k tejto skratke?
Napísať odpoveď