rady ohladom FANov

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

rady ohladom FANov

Príspevok od používateľa Tino-artS »

Ahojte, mám velmi zle odvzdušnenú skriňu a teploty sú katastrofálne. Chcem kúpiť do predu, do zadu a na bok nejaké fany. Mám za pár korún ponuku od kamaráta na jeden 8cm fan značky Canyon, je to tento model: http://www.bazos.sk/obr/1/331/3320331.jpg V zadu v skrini mám priestor pre fany len na 80mm a 70mm uchytenie. Oplatí sa kupovať 80mm ventilátor , alebo tie účinky budú mizivé?

Ďalej sa chem opýtať, niekde som čítal že pokial sú ventilátori aj vzadu aj v predu, je lepšie keď je sriňa zatvorená, ževraj lepšie koluje vzduch, a nestráca sa, je to pravda? Nerozumiem sa do toho.

A posledná ozázka, ako je to z ich zapojením, kedže majú diery na šrouby z oboch strán, ak to otočím na jednu stranu, bude do skrine vzduch vháňať, a ak opačne, bude hovysávať? Aký je potom najlepší systém zapojenia? Napr. v predu dvnu a vzadu von? Vďaka. :)
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Re: rady ohladom FANov

Príspevok od používateľa vikko78 »

keď tak, tak v zadu von a v predu dnu. čo sa týka účinnosti 8cm fanu v zadu, tak určite to pomôže, ale aj tak si myslím, že najlepšia kombinácia je na bočnici fan, ktorý fúka dnu a v zadu fan, ktorý fúka von....inak dosť záleží aj od hdw, ktorý máš a potom nemam predstavu aké sú u teba katastrofálne teploty. takže napiš zostavu, teploty komponentov a poprípade hod sem screen tvojho pc z vnútra...
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Zapojil som si jeden FAN dozadu, no v Evereste mi zmizlo meranie otáčok CPU Fanu. Mám tam fan Skriňa, Napájanie (zrejme zdroj), ale CPU nikde. Neviete čím to môže byť?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Hlavne nekupuj pouzite fany, cim dlhsie fan bezi tym je hlucnejsi.
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

No tento je tichý až až (prekvapivo) ...pri tých 1500rpm ho nepočujem vôbec.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

uprac kable v skrini, vpredu nech fuka dnu, vzdadu von, bocnica dnu ..potom by mal byt pekny "vietor" .)
Napísať odpoveď