POMOC. Nenabehne PC.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
gabriel30
Novice
Novice

POMOC. Nenabehne PC.

Príspevok od používateľa gabriel30 »

Zdravim,

po stlaceni power tlacitka mi nenabehne PC. Vetrak sa toci, HDD "pradie", ale repracik ani nepipne, ledka HDD neblikne. Monitor hlasi POWER SAVE MODE. Myslel som ze je to grafika, tak som kupil novu, ale po vymene ziadna zmena. Vsetko som odpojil a o5 zapojil, nic nepomohlo. Vymazal som CMOS......ano ziadna zmena. Uz neviem....... Odisla doska, zdroj, procak ????? Poradte prosim, lebo odidu aj moje nervy :?

Dakujem za vsetky podnety a nazory.
IceHammer
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: POMOC. Nenabehne PC.

Príspevok od používateľa IceHammer »

zistil by si to vylučovacou metódou. Ale začni výmenou zdroja to býva najčastejší problém.
macinak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa macinak »

ja by som skusil Ramky....nekupoval si novu alebo nemenil???...mne sa toto stalo ked som si dokupil ramku a nebola kompatibilna s tymi co som tam mal tak mi robilo presne to co tebe...skus si pozicat ramku a vymen....
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

macinak napísal:ja by som skusil Ramky....nekupoval si novu alebo nemenil???...mne sa toto stalo ked som si dokupil ramku a nebola kompatibilna s tymi co som tam mal tak mi robilo presne to co tebe...skus si pozicat ramku a vymen....
stačí RAM vybrať a pustiť to bez RAM a malo by to zapípať, inak skôr tipujem na dosku keď to ani nepípne
gabriel30
Novice
Novice

Nekupoval som ramky. Aj ta vylucovacia metoda bola(som ale vylucil viac potu ako vadnych sucasti). Obavam sa ze to buda ta doska, lebo je divne ze ani nepipa. Skusal som aj bez ramky, HDD....stale to iste. PC nastartuje vetrak na CPU a HDD vyda ten zzvuk ako pri starte a obraz nikde a ani ledka neblikne......... asi doska.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Mal som doma oba pripady ked bol pokazeny zdroj a na druhom bola pokazena doska priznaky boli rovnake. Este len predsa vyskusaj druhy zdroj, aby si nehadzal flintu do zita. :)
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Tipujem že vadný je zdroj

oficiálne vypisujem kurz na vadný zdroj (1,40)
na to že je to motherboard je kurz (3,90)

Osobne som sa s vadnou doskou stretol len raz, pri takýchto príznakoch väčšinou odchádzali zdroje....ale to len z dôvodu kúpy novej výkonnej grafiky, nového procáku a starého použítého zdroja...... zlé nastavenie v BIOSe a už to bolo :P :smt059
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

Zdravim,

neviem ci to bude zdroj ked ti pusta elektriku do pc len neni obraz... ale moze to byt tym ze si kupil novu grafiku ktoru uz neutiahne, no neviem co by to potom robilo...

tu je stranka kde si podla komponentov vypocitas aky zdroj potrebujes resp si pozries ci ten tvoj staci na vykon tvojho pc...

http://www.extreme.outervision.com/psuc ... orlite.jsp

je to po anglicky ale myslim ze je to lahke vyplnit je to ako dotaznik...

potom napis ci to bol ten zdroj...
gabriel30
Novice
Novice

Polo-X napísal:Zdravim,

neviem ci to bude zdroj ked ti pusta elektriku do pc len neni obraz... ale moze to byt tym ze si kupil novu grafiku ktoru uz neutiahne, no neviem co by to potom robilo...

tu je stranka kde si podla komponentov vypocitas aky zdroj potrebujes resp si pozries ci ten tvoj staci na vykon tvojho pc...

http://www.extreme.outervision.com/psuc ... orlite.jsp

je to po anglicky ale myslim ze je to lahke vyplnit je to ako dotaznik...

potom napis ci to bol ten zdroj...
to neslo ani pred novou grafikou. Grafiku som kupil, lebo som si myslel ze ta stara odisla.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

mas moj casty problem ked sa hrabem v pc... staci mensia uprava a dostane sa ti prach do slotov na RAM/VGA vytiahni oboje a vysprejuj to niecim rychlo prchavym...osobne pouzivam sprej je to kombinacia odmastnovac/cistic ... vycisti to obtry ram a vga naloz spat a PC pojde .. som si na 99% isty ze je to tym :)
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

Sphinx napísal:mas moj casty problem ked sa hrabem v pc... staci mensia uprava a dostane sa ti prach do slotov na RAM/VGA vytiahni oboje a vysprejuj to niecim rychlo prchavym...osobne pouzivam sprej je to kombinacia odmastnovac/cistic ... vycisti to obtry ram a vga naloz spat a PC pojde .. som si na 99% isty ze je to tym :)
keby to bolo RAM alebo VGA tak by pípala doska
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

nie nemusela...
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

vyrvat a odpojit vsetko nepotrebne (disky, ram, vga. mechaniky...) ak nezahuci skusit iny zdroj. ak nepomoze servis.
Napísať odpoveď