Okenné fólie na dom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Okenné fólie na dom

Príspevok od používateľa vojtk »

Ahojte vsetci.
Riesime doma problem s priehladnostou okien - rozhodli sme sa zlikvidovat zaluzie a hladame alternativu. Pokial odhliadnem od zaclon, rôznych zavesov a podobne vychadza mi jedine riesenie - okrenne folie. Predstavujem si to tak, ze po nalepeni na okna, zvonku by to malo zrkadlovy efekt, cize do vnutra by nebolo vidno. Naopak z vnutra by bol neruseny vyhlad do vonku(mozno trochu stmaveny). Existuje vôbec nieco take? Viem, ze na auta sa lepia kadejake folie, ale s foliami na budovy nemam skusenosti preto sa obraciam na Vas. Ked som googlil, nasiel som kadejake mliecne a protislnecne folie, no nikde som nezistil, ci niektore splnaju aj nasu podmienku priehladnosti. Dopredu vdaka za vase skusenosti a posrehy.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Okenné fólie na dom

Príspevok od používateľa heker »

Mas rozne folie, ci su to slnecne alebo bezpecnostne. Ale lepia sa urcite z vnutornej strany, aj ked je mozne, ze sa najdu aj vonkajsie. Folie prepustaju urcite percentvo svetla, treba si to pozriet ku kazdej folii. Horsie to bude ale v noci ked bude vonku tma a vo vnutri sa bude svietit.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

neviem ci mozem hodit reklamu ale skus pozriet mikoz ma aj stranku..on robi aj folie na budovy..skus sa poinformovat aby som tu nepisal bludy..
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Sused si dal takú foliu na okna. Cez den mu dnu nieje vôbec vidno no večer ked tam svietia tak im vdim pekne do spalne :D . Neviem ci existujú take aby aj večer nebolo vidno dnu....
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

to twardykamen - vdaka, skusim zohnat nejake info.

Inak, to s tym vecerom bude asi problem. Predtym som sa z tej strany na to nepozeral, ale ked nad tym rozmyslam, vyrobit foliu co by ani vecer neprepustila svetlo (z dostupnych materialov a konvencnymi postupmi) bude asi problem...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Mali to v jednom hoteli, do ktorého sme chodili, a bola to teda pekná volovina. Z vonku zrkadlový efekt takže nevidíš dnu, ale prax bola asi taká, že ak si nechcel o 10:00 ráno za jasného slnečného dňa dnu svietiť lampami, musel si okná pootvárať :/
Takže veľký pozor na to aké zrkadlové fólie vyberieš, aby ti vôbec nejaké svetlo prešlo dnu.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

my mame v jednej izbe nalepene folie . skor nam islo to aby to odrazalo slnko . otec to vybavil u nejakeho tipka co lepi folie na auta . zvnutra je to trosku tmavsie a zvonku je to zrkadlovite
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No u nás to má jeden týpek ale ten má to matné sklo. Kks nevidel som na dome nič otrasnejšie ako zrkadlové okná...
Určite by som to ja osobne nechcel.
Napísať odpoveď