4890 výmena rada
4890 výmena rada
potom čo som zistil ako ati tajila výkon svojich HD 5000 kariet som sa rozhodol napisať do sapphire že som stým nespokojný, pretože som sa rozhodolval medzi 5770 a 4890.
A kwby som o tom vedel tak si kupim 5770 ktora bola vtom case menej vykonna ako 4890. zo Sapphieu mi odpisali nech kontaktujem predajcu ale ja som to kupil zo skladu, takže ma požiadali nech im pošlem seriove čisla z krabice. Ja som ich poslal samozrejme a ujko ze nemam na to pravo ani na akukolvek reklamacku lebo mam kartu za super cenu zo skladu tak som napisal že jednoducho žiadam vymenu lebo mam aj nestabilne ovladače na tej gf cakam do po čo odpišu. čo si o tom myslíte??
A kwby som o tom vedel tak si kupim 5770 ktora bola vtom case menej vykonna ako 4890. zo Sapphieu mi odpisali nech kontaktujem predajcu ale ja som to kupil zo skladu, takže ma požiadali nech im pošlem seriove čisla z krabice. Ja som ich poslal samozrejme a ujko ze nemam na to pravo ani na akukolvek reklamacku lebo mam kartu za super cenu zo skladu tak som napisal že jednoducho žiadam vymenu lebo mam aj nestabilne ovladače na tej gf cakam do po čo odpišu. čo si o tom myslíte??
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: 4890 výmena rada
Nechcem utocit ani nic takeho ale kolko mas rokov??? Myslim ze ak mas 18 si svojpravny a beries sa svoje ciny zodpovednost, tak si myslim ze kto ma s tym co ze ty si si vybral taku ci onu kartu. Ak chces mozes Saphirre zalovat, alebo ako si to myslel

-
Pigesko
King
ze sa museli v sepphire z chuti zasmiat
prepac ale co si si myslel ? ze ti ju vymenia za 5770 len preto lebo sa citis ukrivdeny ? keby to tak fungovalo tak mame vsetci i7 a 5970 
ale mne ide o toze mam na zaruku pravo!!
ďalšia vec karta mi blbne nemame sa očom baviť
ďalšia vec karta mi blbne nemame sa očom baviť
-
IceHammer
Star
Na zaruku mas pravo ale v tedy ak ti predajca preda kartu ktora nieje funkcna. Ak mas nieco s tou vga tak stacilo napisat o co sa jedna. A niekto by sa ti to snazil pomoct co s tym.
-
Pigesko
King
preboha, tak ju posli na reklamacku...ale necakaj ze ti naspat pride 5770 
//btw ty si chcel vymenu na zaklade nestabilnych ovladacov ?? ale to znamena ze je karta z najvacsou pravdepodobnostou v poriadku
problem hladaj inde...alebo kartu predaj, neviem po com teraz idu 4890 s 2r zarukou ale pripadny doplatok na 5770 odhadujem na maximalne 50eur...
//btw ty si chcel vymenu na zaklade nestabilnych ovladacov ?? ale to znamena ze je karta z najvacsou pravdepodobnostou v poriadku
Ze si neni kompletny. Co si akoze myslis ze sa teraz stane? Jedneho krasneho slnecneho dna Ti pri dverach zazvoni muz v monterkach s napisom SAPPHIRE, donesie Ti druhu a vymeni? Ako ja sa divim uz tomu, ze Ti vobec nieco odpisali.kompi napísal: čo si o tom myslíte??
Robim v maloobchode.. a keby mi tam niekto dojde s takouto zalezitostou, tak sa uistim, ci si nas nepomylil so psychiatriou.
Na softverovu zavadu ti nikto neposkytne zaruku - to na margo tych ovladacov - pouzi starsiu verziu, ktora bola stabilna. To, ze si sa rozhodoval na zaklade vykonu, ktory v tej dobe bol niekde inde, to tiez nie je vinou predajcu, dokonca ani vyrobcu tej karty (v tomto pripade Sapphire). Mohol si tiez predvidat, na zaklade skusenosti z minulosti - kedy ATi vzdy casom vydala novsie ovladace, ktore lepsie vyuzili potencial kariet (alebo len odkryli dovtedy utajeny vykon, v ramci ich konkurencnej a prozakaznickej strategie - nazyvajme si to ako chceme, nie je to nic nelegalne). Co ma podla teba predajca spravit s pouzivanou kartou?
Navyse tym ze si to kupil vo velkoobchodnom sklade, stracas nejake tie prava, vyplyvajuce z obcianskeho zakonnika - nakolko v sklade by si mal nakupovat ako firma/zivnostnik, tj. riadis sa obchodnym zakonnikom. Jednym z takych je napriklad aj to, ze ti nie su absolutne povinni, pripadnu reklamaciu vyriesit do 30 dni. Tak bud rad aj za to, co mas.
Na softverovu zavadu ti nikto neposkytne zaruku - to na margo tych ovladacov - pouzi starsiu verziu, ktora bola stabilna. To, ze si sa rozhodoval na zaklade vykonu, ktory v tej dobe bol niekde inde, to tiez nie je vinou predajcu, dokonca ani vyrobcu tej karty (v tomto pripade Sapphire). Mohol si tiez predvidat, na zaklade skusenosti z minulosti - kedy ATi vzdy casom vydala novsie ovladace, ktore lepsie vyuzili potencial kariet (alebo len odkryli dovtedy utajeny vykon, v ramci ich konkurencnej a prozakaznickej strategie - nazyvajme si to ako chceme, nie je to nic nelegalne). Co ma podla teba predajca spravit s pouzivanou kartou?
Navyse tym ze si to kupil vo velkoobchodnom sklade, stracas nejake tie prava, vyplyvajuce z obcianskeho zakonnika - nakolko v sklade by si mal nakupovat ako firma/zivnostnik, tj. riadis sa obchodnym zakonnikom. Jednym z takych je napriklad aj to, ze ti nie su absolutne povinni, pripadnu reklamaciu vyriesit do 30 dni. Tak bud rad aj za to, co mas.
nechcem vás sklamať ale práve mi písali že mi vymenia za 5850 alebo 5870 samozrejme z doplatkom a že kontrolujú lokálnych dodávateľov

-
uplink
VIP
http://www.hojko.com/5770-ale-ktora-t138529.html
Keby Ti ju vymenili, načo by si zakladal novú tému ohľadom podradnej 5770ky?
a trochu menej si vymýšlať a žiť v realite?
Btw. keby to čo píšeš je pravda, tak majú na krku tisíce pubertálnych spratkov, ktorí nevedia čo od dobroty a zožrali by ich tam zaživa a chceli by vymeniť VŠETKO.
Keby Ti ju vymenili, načo by si zakladal novú tému ohľadom podradnej 5770ky?
a trochu menej si vymýšlať a žiť v realite?
sorry ale sprava od sapphiru mi prišla neskôr ako som založil temu o 5770
-
Pigesko
King
boli by sme velmi radi ak by si sem tu spravu postol
a samozrejme aj to na zaklade akeho dovodu ti tu kartu vymenia...
-
uplink
VIP
Aj mňa by to zaujímalo : )))
-
Pigesko
King
este otazocka, pri vymene a naslednom doplatku by zrejme museli brat v uvahu cenu menenej karty v case zakupenia nie ?? (presne tak ako je to pri reklamaciach)
cize ak by som teraz isiel vymenit svoju starucku prachom zapadnutu 9200se tak by museli brat v uvahu jej cenu za ktoru som ju kupil, aj napriek tomu ze v dnesnej dobe ma nulovu hodnotu...alebo sa mylim ?? 
jasne, ze sa mylis. neviem ako sa tomu vravi v tomto pripade ale vseobecne ide o amortizaciu(opotrebovanie). podla zakona mozes tovar vratit do 7 dni od zakupenia. takze ja neviem ani na zaklade coho si chce vynutit nejake pravo na vymenu. fakt by som vedel ako sa mu ju podarilo vymenit... podla mna ide o nepodareny pokus o zart.
Do sedem dni od zakupenia to mozes vratit v pripade podomoveho, alebo internetoveho predaja, ak to nema predavajuci v obchodnych podmienkach spomenute, tak dokonca viacej - to plati v obchodnom vztahu podliehajuceho obcianskemu zakonniku. Ale nie, ak sa jedna o tovar z velkoskladu, kde je vo vztahu podliehajucom obchodnemu zakonniku
Neviem z ktoreho velkoskladu to bral, ale vazne si nevybavim ziadneho takeho ustretoveho distributora. Kolkokrat byva problem vratit cisto novu nerozbalenu a nepouzivanu vec o dva dni neskor.
-
Pigesko
King
no ved to bola len teoreticka otazka
to ze je kompiho vymena blud mi je jasne 
-
IceHammer
Star
neviem prečo sa to tu este rieši je to blud. S výmenou je naozaj problém naozaj niekedy ked je nová nieto este v tomto pripade.
No nie je to ohladom grafiky ale podobny pripad. Kupil som v Ageme mp3-ku za cca 3500sk tak cca 9 rokov dozadu.Po cca roku a pol sa mi pokazila tak som ju bol reklamovat.Zistili ze tam bol zly firmware tak dali novy a mp3-ka slapala dalej ale cca roku sa opet pokazila tak som ziadal aby mi vratili peniaze spet a vratili mi plnu sumu tych 3500sk po 2,5 rokoch ked uz jej cena zdaleka nebola taka ako na zaciatku...
-
Pigesko
King
k0rist: presne na toto som narazal
mam presne tu istu skusenost s routrom, dali mi na vyber, bud si vezmem ten isty (uplne novy) model alebo iny v tej istej cene resp. drahsi + doplatok, alebo si vezmem plnu sumu...a to bolo uz dva roky po zaruke (cize 4 rocny router s nulovou hodnotou)...samozrejme som si vzal peniaze
- v uvahu sa brala cena za ktoru som router kupil, a presne do haliera mi tolko dali
preto som sa pytal, ci by nemali brat v uvahu povodnu cenu....
//este doplnim ze sa tiez jednalo o agem...
//a doplnim aj to ze reklamacia prebehla 3x
cize zrejme aj to zavazilo...prvy krat router opravili, druhy krat uz mi dali novy no a ten treti krat mi teda ponukli hore spomenute moznosti...podotykam ze zaruka uz bola 2roky fuc takze som si bol isty ze tento krat si aj za opravu zaplatim, no na moje prekvapenie som este aj zarobil 
//este doplnim ze sa tiez jednalo o agem...
//a doplnim aj to ze reklamacia prebehla 3x