Zdroj

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ximer
Amateur
Amateur

Zdroj

Príspevok od používateľa ximer »

Mam otazocku. Rano o cca 7 som klasicky vypol pc. No o cca 10h som ho chcel zapnut ani necekol. Jasne hned skusam zasuvky su ok, tak davam iny kabel nic. Zeby zdoj? Pc sa vobec nezapne nereaguje. Nebol ziaden vypadok prudu ani blek nic proste sa vypol a uz nezapol. Mam amd a zdoj nieje moc lacna zalezitost + ak zobral zo sebou aj ine casti . Neviete poradit co mam skusit? Ma zdroj poistku alebo? Dakujem :(
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Zdroj

Príspevok od používateľa Tino-artS »

Zdroj bespečnostnú poistku/y má, no môže sa stať, že sa skrat dostal aj ďalej, a vtedy je potencionálna šanca, že si zo sebou vzal aj niečo iné. V prvom rade treba skúsiť zapojiť iný zdroj, či to pôjde.
alien223
Novice
Novice

Príspevok od používateľa alien223 »

napíš o aký zdroj ide, ak je to noname shit mohol sa porste odpaliť... a samozrejme skus zapojiť iný zdroj, no najprv si pozri kolko W ma ten tvoj a priblizne taky tam zapoj...
zosik 100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zosik 100 »

Alebo maš iba silny vyr mne to tiež spravil večer normalne išiel i ked trochu pomalšie a na druhy den rano nešiel zapnut tiež som myslel že to bude zdroj ale ten fungoval a skrat to nebol tak som ho zaniesol do wegy bol v zaruke a tam povedali že nejake silne vyri.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

zosik 100 - Predpokladam, ze silne sovy si do compu nepchal, to by mu narobilo viac bordelu ako uzitku. Este mi povedz, ako taka sova zabrani prepusteniu elektriky do komponentov a celkovemu spusteniu?

ximer - Zdroje su najporuchovejsia suciastka u PC. Ani by neboli, keby vsetci pouzivali kvalitne, spolahlive, aj ked drahsie zdroje. Ak to mas v zaruke, tak cenu zdroja riesit nemusis. Ak to uz v zaruke nemas, tak kup aspon nejakeho fortrona (v zavislosti od konfiguracie 350/400/500W).
zosik 100
Light Star
Light Star

Nejaky vyr napadol bios nejak tak to hovorili.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

sovy napadaju zdroje, kam sme sa to k***a dostali :shock:
zosik 100
Light Star
Light Star

A vy neviete že doska musi zopnut zdroj a ked ho nezopne tak asi v nom nepulzuje trafačik a nejde napetie , logicke.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Takže podľa teba nejaký výr skalný napadol BIOS, čím spôsobil, že sa nezapne zdroj... logické ^.^

Vírus to bude len ťažko, keďže vírus je softwérová zálezitosť. Zapnutie zdroja je hardwérová záležitosť. Ako mi nejaký program zabráni zapnúť počítač, na ktorom daný program beží? Hmm... To je otázka :P
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

zosik 100
zopnutie zdroja dochadza bez akejkolvek ucasti BIOSu. Proste sa len prepoji okruh (tusim 3.3V), ktory je v zdroji stale aktivny (pokial je v elektrike ze ano). Zdroj samotny zapnes aj prepojenim dvoch pinov nejakym drotikom. Ked je zdroj pripojeny k zakladnej doske, tak sa o toto prepojenie staraju zapinacie piny na nej - staci ich prepojit cimkolvek vodivym, napr aj dotknutim sa srobovakom. Az potom, co sa rozbehne zdroj, sa aktivuju aj ostatne napajacie vetvy (5V, 12V), ktore uz napajaju dosku a ostatne komponenty a az potom startuje BIOS, ktory zakladne UZ NAPAJANE komponenty rozpozna a nacita ich pre dalsie pouzitie az po boot systemu. Ano, je to logicke, presne ako pises, ale nie v tvojom podani :)
zosik 100
Light Star
Light Star

A vieš aky integrač na doske spina zdroj ked je zdroj vypnuty tak 5 voltov pušta do dosky a ide to do biosu ked maš zlu baterku a nechaš komp v zastrčke tak maš všetko nastavene ako si mal aj hodiny idu ako maju a ked ho vytiahneš tak sa to vynuluje to o niečom hovory.
Napísať odpoveď