Ohováranie

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Ohováranie

Príspevok od používateľa begbeee »

Jedna stará tetka ma furt ohovára pred priateľkinou rodinou.
Z toho asi 25% je pravda 25% nepravda 25% strašne staré informácie, ktoré predkladá ako aktuality (napr. kde pracujem) a 25% sú prifarbené výmysly.
S priateľkou som už rok, vie, že sú to kecy a tak, takisto jej rodina až na jedného člena to berie v pohode a s rezervou, ale mňa to už začína strašne vytáčať.
Keď tú pani stretnem chcem jej niečo od srdca povedať, tak by som bol rád keby ste mi poradili nejaký úderný preslov :D Žiadne nadávky, ale niečo rázne a s jasným posolstvom :)

Ďakujem :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Ohováranie

Príspevok od používateľa Gothar »

No podla mna by bolo vtipnejsie, keby si jej nejako predhodil strasne uzasnu, ale vymyslenu informaciu s ktorou by sa nakoniec mohla strapnit aj pred tym poslednym clenom rodiny, ktory by jej tiez prestal verit :) (Nieco take, ze pracujes u SIS, poznas sa s Ficom a tak :D Mozno by sa potom zacala bat ohovarat ta)
Ale ja osobne by som to nijako neriesil, proste vy viete kde je pravda a tetka uz robi blbu akurat zo seba, nie z teba. Tiez si myslim, ze ked jej vynadas, tak to jej ohovaranie akurat podporis, pretoze ona zije v svojom svete a ty ju nepresvedcis o tom, ze je krava.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie ani tak vynadať, skôr jej povedať niečo v štýle: Neprajem si, aby ste ...
A jej chcem tak strašne niečo povedať :) Niečo na čom sa budem smiať neskôr ako na dobrom zážitku :D
Falošnú informáciu jej podhodiť neviem. Nemám dosah do jej okolia.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Doniesli sa mi isté znepokojivé zvesti o tom, že rozširujete fámy a polopravdy založené na vašom individuálnom úsudku. Rozširujte daľej čo chcete, ale mňa z toho vynechajte. Ak mi chete prejaviť sympatie, tak si vyberte iný spôsob, pretože týmto ste na mňa moc dobrý dojem neurobila...myslím že človek vašeho intelektu si vie zvážiť, čo bude nasledovať v prípade, že budete pokračovať v rozširovaní týchto nepodložených správ...poškodzujete tým nielen moje dobré meno, ale aj meno mojej priateľky a jej rodiny...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Grim-Reaperka napísal:Doniesli sa mi isté znepokojivé zvesti o tom, že rozširujete fámy a polopravdy založené na vašom individuálnom úsudku. Rozširujte daľej čo chcete, ale mňa z toho vynechajte. Ak mi chete prejaviť sympatie, tak si vyberte iný spôsob, pretože týmto ste na mňa moc dobrý dojem neurobila...myslím že človek vašeho intelektu si vie zvážiť, čo bude nasledovať v prípade, že budete pokračovať v rozširovaní týchto nepodložených správ...poškodzujete tým nielen moje dobré meno, ale aj meno mojej priateľky a jej rodiny...
ak je to taky typ je*** tetky ako myslim tak bude namietat ze ona hovori len pravdu...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak v tom prípade by som ju upozornil že nech si namieta koľko chce, upozornená bola...alebo tak nech nerozpráva ani pravdu...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

"Tetuška, ak vám na mne toľko záleží, že cítite potrebu o mne rozprávať, tak rozprávajte aspoň pravdivé veci. Lebo tie staré a nepravdivé už každý vie a nie je na ne zvedavý."
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...alebo také krátkozrakejšie? Napíš jej centrofixou na dvere "Tu býva tá ku*va čo všetkých ohovára!" Ale nepodpisuj sa pod to...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Nechce jej nadávať a možno nie je taká blbá, aby si to nedala dohromady, kto jej to asi napísal.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...bože veď to som myslel zo srandy...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

:D Ver tomu, že niektorí by sa nesrali a takto jej to tam napísali. :wink:
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

nenávidím ohováranie, ale už vôbec staré klebetné babky, ktoré nemajú sa s inými o čom rozprávať tak šíria takéto drby aby mali o čom diskutovať s ostatnými, pretože za celý svoj nudný život nezažili nič poriadne a už si len krátia chvíle vysedávaním pri telenovelách doma čumiac na reklamy... takýchto haterských babiek je všade až dosť, najlepšie sú tie čo sedia pri oknách a pozerajú z poza záclom čo sa vonku deje!!

myslím, že nadávať jej určite nie je dobrá voľba, kedže by začala zrejme rozšírovať aký si vulgárny, nevychovaný a neviem čo ešte... osobne by som sa na ňu vykašlal, možno si nájde niečo iné alebo niekoho iného časom na koho by mohla šíriť drby, poprípade jej naozaj zdvorilo vysvetliť, že nech sa radšej zamyslí nad sebou, že prečo už nemá manžela ktorý jej ušiel pred 2Orokmi, pretože s nou nemohol vydržať!!
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Treba jej povedat, nech s tym prestane. Ak nepochopi, tak prichadza na rad varovanie po dvoch tyzdnoch - rozbite okno na byte, prepichnute kolesa na aute.

Vsetko ma svoje hranice a niekto si povie, ze spravit skodu na majetku je nieco strasne. Ale to, ze si ona na teba vymysla nezmysli a naklada ti kazdym dnom je oka?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Skutková podstata prečinu ohovárania je upravená v Trestnom zákone § 397, v znení neskorších predpisov.
Ohováranie
(1) Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy, spôsobiť stratu dôvery u jeho obchodných partnerov alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe,
c) z osobitného motívu,
d) verejne, alebo
e) na viacerých osobách.

(3) Odňatím slobody na dva roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak činom uvedeným v odseku 1
a) získa pre seba alebo iného značný prospech, alebo
b) spôsobí inému vážnu ujmu na povesti, stratu zamestnania, úpadok podniku, stratu obchodného partnera alebo značnú stratu v podnikaní, rozvod manželstva alebo inú vážnu ujmu.
;-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Grim-Reaperka napísal:Doniesli sa mi isté znepokojivé zvesti o tom, že rozširujete fámy a polopravdy založené na vašom individuálnom úsudku. Rozširujte daľej čo chcete, ale mňa z toho vynechajte. Ak mi chete prejaviť sympatie, tak si vyberte iný spôsob, pretože týmto ste na mňa moc dobrý dojem neurobila...myslím že človek vašeho intelektu si vie zvážiť, čo bude nasledovať v prípade, že budete pokračovať v rozširovaní týchto nepodložených správ...poškodzujete tým nielen moje dobré meno, ale aj meno mojej priateľky a jej rodiny...
"Tetuška, ak vám na mne toľko záleží, že cítite potrebu o mne rozprávať, tak rozprávajte aspoň pravdivé veci. Lebo tie staré a nepravdivé už každý vie a nie je na ne zvedavý."
Tieto sa mi páčia najmä to druhé je také stručné a výstižné.
Určite jej nebudem ničiť majetok a tak podobne.
Vy stým máte skúsenosti? Mňa to nenormálne vyčerpáva, som čakal, že prvé 2 týždne to bude v tej dedine HEADLINE, ale, že ju to baví aj po roku?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja myslim, ze keby jej prislo lejstro so znenim toho paragrafu co sem dal kinjo, tak by mohla dat aspon na cas pokoj.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

begbeee napísal:
Tieto sa mi páčia najmä to druhé je také stručné a výstižné.
Určite jej nebudem ničiť majetok a tak podobne.
Vy stým máte skúsenosti? Mňa to nenormálne vyčerpáva, som čakal, že prvé 2 týždne to bude v tej dedine HEADLINE, ale, že ju to baví aj po roku?
To prve mi pripada strasne prekomplikovane a v plnom zneni by som to nepouzil, skor to nejako osekat, ked uz (urcite bez tej vety o intelekte medi 3 bodkami) :) Ale to druhe je kratke a vystizne, no ktovie, ci si to Stara pani vezme k srdcu :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Poznáme, poznáme... :) Škoda, že ja ani domov naje*aný nechodím, aby bol dôvod :-/
Hej to druhé by bolo fajn.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbeee: ...no tak si to môžeš napísať aj na papierik... :-D ...a možno by nebolo zlé použiť aj ten § ...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No už ju len náhodne stretnúť na ulici :)
Napísať odpoveď