Zdravím môj problém je asi takýto..
Včera som sa pokúšal nainštalovať win XP na môj HDD (starší MAXTOR-120GB). Potom som vytvoril partície, zvolil inštaláciu, naformátoval sa (NTFS) a potom kopírovalo súbory samozrejme. všetko skopírovalo bez problémov potom sa reštartol a už by mala nabehnúť inštalácia. ALe pri bootovaní mi napísalo hlášku. EROR to loading OS.. press any key to boot from CD... tak som zopakoval formátovanie disku asi 5 krát a stále to isté. urobil som to aj tak, že som vytvoril len jednu partíciu a na tu chcel nainštalovať win ale tú mi formátovalo a pri 93 percentách sa zasekla.
Dnes som na druhom PC hodil scan na HD tune a tu je screen sú tam chybné sektory: viz príloha.
Jedná sa mi o to že som na dobierku kupoval novú dosku preto tá inštalácia. Doska ide OK (myslím) do biosu sa dostanem a tak isto z DVD mechaniky nabotujem live UBUNTU bez problémov
V doske nemôže byť chyba však nie?
Poradte čo urobiť.. asi by to chcelo nové HDD? mám istotu , že to potom pôjde?
Vadny HDD
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vadny HDD
áno tvoje problémy môžu spôsobovať tie chybné sektory. To či novým diskom nebudeš mať problémy teoreticky nie, ale neviem ako vieš robiť s pc ako si inštaloval dosku atď. istotu máš teoreticky vždy ale prakticky to uvidíš až ked to dáš do pc.
Vymaž všetky particie a sprav len 100GB part. vo väčšine prípadov sa dá normálne nainštalovat OS a používať. Samozrajme by som tomu disku už neveril a doležité dáta na nom nedržal.
Do PC sa pomerne vyznám. teda už dávno niesom začiatoočník aby som bol presnejší. dosku som inštaloval tak ako sa má (veď inak sa hádam ani nedá). teda je to doska samotná v nej Grafika (AGP slot) 1 DDR ram, inak samozrejme okrem CPPU tam nič nieje. HDD mám ATA a na doske 2 IDE kanále a 2 SATA konektory. disk mám na 1 kanáli. 1 IDE kábel a na ňom DVD mechanika (slave) a na konci HDD (master) zapojené to mám asi takto, myslím že na tom sa pokaziť ani nič nedá... ale teda doska je v poriadku? nemôže to spôsobovať niečo na doske?
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2010, 21:56)
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2010, 21:56)
ako som písal v mojom 1 príspevku už som to urobil... bolo to hneď prvé, čo som urobl keď nastali tieto problémyvirus64 napísal:Vymaž všetky particie a sprav len 100GB part. vo väčšine prípadov sa dá normálne nainštalovat OS a používať. Samozrajme by som tomu disku už neveril a doležité dáta na nom nedržal.
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Myslim ze nie ale pre spresnenie si ak mas pozicaj od niekoho disk a skus to na tom nez kupis druhy.
Myslel som to tak že vytvoríš menšiu particiu len v tej časti kde je disk vporiadku a na nu nahodíš systém. Nevim či sa navzájom chápemepatress napísal:
ako som písal v mojom 1 príspevku už som to urobil... bolo to hneď prvé, čo som urobl keď nastali tieto problémy
No vyskúšam to akonáhle mi zvýši čas. Ak nie skúsim SATA disk. len to zase potrebujem redukciu na napájanie nakolko zdroj nemá takýý konektor. neviete, čo to stojí?
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2010, 22:16)
aj to som skúšal. Vlaste akurát to tak je spravené... je tam 90 GB a 30GB
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2010, 22:16)
virus64 napísal: Myslel som to tak že vytvoríš menšiu particiu len v tej časti kde je disk vporiadku a na nu nahodíš systém. Nevim či sa navzájom chápeme
aj to som skúšal. Vlaste akurát to tak je spravené... je tam 90 GB a 30GB
taka tedukcia asi 1€-1,20€