Digitálny satelitný HD prijímač
Re: Digitálny satelitný HD prijímač
Poznáte to s tým somárom a mrkvou ?
Keď somár nechce ťahať tak uviažu mrkvu na papek a strčia mu to pred oči. Somár uvidí mrkvu , beží za ňou a vôbec si neuvedomuje , že ho oklamali a , že tú mrkvu nikdy nedobehne.
Niekedy si pripadám s PC ako ten somár. Asi si kúpim Xbox a vykašlem sa na PC.
http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=2328
http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=2257
Keď somár nechce ťahať tak uviažu mrkvu na papek a strčia mu to pred oči. Somár uvidí mrkvu , beží za ňou a vôbec si neuvedomuje , že ho oklamali a , že tú mrkvu nikdy nedobehne.
Niekedy si pripadám s PC ako ten somár. Asi si kúpim Xbox a vykašlem sa na PC.
http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=2328
http://www.pc.sk/modules.php?name=quick ... ad&id=2257
Nemáš pravdu... Našiel som čo som hladal... a už to krsný aj kúpil. A ked sme skúsili dať 1080i a potom 1080p tak tam bolo vydno rozdiel... ale musíš mať na to aj TV. Na menších TV to tak nevidno a kludne by stačil HD a keby si porovnával aj s FullHD tak by si nevidel rozdiel. Ale ked si to dáš na 90 cm uhlopriečku (minimálne) tak potom by si ten rozdiel videl.ramaya napísal:Skúsenosti s tým nemám , ale keď tak logicky nad tým uvažujem.
Ak stanica vysiela v 1080i , tak je podľa mňa lepšie pustiť do televízora originál signál 1080i , ako keby sa to malo nejako softwarovo prevádzať na 1080p. Tých prevedených 1080p môže mať nakoniec horšiu kvalitu ako tých originál 1080i.
Tu je to čo som hladal. Je to novinka a vyšlo to len tohto roku vo Februári... Vyrobili to Nemci a tí sú precízny na svoju prácu. Firma čo hodnotí v Nemecku satelitné prijímače tomuto dala 5 bodov z 5.. a to už niečo znamená. Ako hovorím Nemci patria medzi špičku čo sa týka satelitnej techniky.
http://www.tvsatnitra.sk/online-satelit ... r?vmcchk=1
Nemáš pravdu... Niektoré TV LCD nemajú plnú podporu HDMI nižšej triedy ako je 1.3 .... pri nižšej verzií môže byť obraz zašumený a keď pôšťaš aj FullHD a máš výstup HDMI 1.1 alebo 1.2 tak obraz vyzerá ako keby si púšťal SD kvalitu (576 riadkov) a v tom či je to 1080i alebo 1080p je rozdiel... lebo 1080i je prekladaný to znamená že má menej riadkov ako 720p a 1080p je progresívny a to znamená že to ide plne 1080 riadkov. tak je rozdiel či je tam to i alebo p.k6 napísal:Uplna vtakovina kupovat 1080p masinu. Aj to HDMI 1.3 no proste LOL.
Túto tému môžete zatvoriť. Našiel som čo som hladal a ten obraz stojí za to... proste špica... A ďakujem všetkým za pomoc.
i a p NIEJE o pocte riadkov, ale o prekladani tzv. "polsnimkov" do celeho snimku stylom "parny/neparny" riadok v obrazci. V 1080p realne nik u nas nevysiela a ani tak skoro vysielat nebude, preto to aj vyrobcovia pramalo podporuju (u linuxovych masin je to casto len otazka upravy fw). Imho keby som ta postavil meter od 42" TV, nepoznal by si rozdiel medzi 720p a 1080p, ale to len tak na okraj.
.
Vantage je podľa mňa tiež najkvalitnejšia značka.
Ale myslím si , že sú to zbytočne vyhodené peniaze , pretože aj podľa mňa rozdiel medzi 720p a 1080p nerozoznáš. Taký istý obraz by si dosiahol aj s lacnejšími Vantage prijímačmi. Ak slovenské stanice vysielajú iba 720p tak ten výstup 1080p čo ty vidíš je dosiahnutý softwarovo. Hovorí sa tomu UPSCALING.
A ešte taká poznámka. Je veľmi ľahké dávať do špecifikácíí prijímača hodnotu 1080p , keď ani jedna európska stanica možno žiadna na svete nevysiela 1080p. Maximálne tak 1080i. Ako to chceš overiť či ten prijímač naozaj zvládne plynule zobrazovať surové 1080p , nemyslím toto softwarovo vytvorené čo vidíš teraz ? A je rozdiel keď je tých 1080p pri dátovom toku nejakých 10 MB/s a keď to bude pri napríklad 20 MB/s alebo aj viac. Každá stanica vysiela s iným dátovým tokom.
Ja viem , že je to iná architektúra , ale podľa mňa to ten procesor ktorý je v tom prijímači plynule nebude zvládať 450MHz a 512 SDRAM pamäť.
Norma HDMI 1.2 podporuje rozlíšenie FULL HD 1920x1080p / 60 Hz v ktorom zatiaľ nikto nevysiela a tak skoro asi nebude. U TV je HDMI 1.3a možno potrebné kôli Blue-Ray aj to asi viac kôli zvuku ako kôli obrazu , ale u SAT prijímačov je to zbytočný a nepotrebný luxus. Kvalitný televízor ti zvládne ten UPSCALING na 1080p lepšie ako ten SAT prijímač.
Stále si myslím , že je lepšie keď to ide zo SAT prijímača v takej kvalite ako vysiela tá stanica a tých 720p , 1080i alebo 1080p sa nastaví až na televízore.
Vantage je podľa mňa tiež najkvalitnejšia značka.
Ale myslím si , že sú to zbytočne vyhodené peniaze , pretože aj podľa mňa rozdiel medzi 720p a 1080p nerozoznáš. Taký istý obraz by si dosiahol aj s lacnejšími Vantage prijímačmi. Ak slovenské stanice vysielajú iba 720p tak ten výstup 1080p čo ty vidíš je dosiahnutý softwarovo. Hovorí sa tomu UPSCALING.
A ešte taká poznámka. Je veľmi ľahké dávať do špecifikácíí prijímača hodnotu 1080p , keď ani jedna európska stanica možno žiadna na svete nevysiela 1080p. Maximálne tak 1080i. Ako to chceš overiť či ten prijímač naozaj zvládne plynule zobrazovať surové 1080p , nemyslím toto softwarovo vytvorené čo vidíš teraz ? A je rozdiel keď je tých 1080p pri dátovom toku nejakých 10 MB/s a keď to bude pri napríklad 20 MB/s alebo aj viac. Každá stanica vysiela s iným dátovým tokom.
Ja viem , že je to iná architektúra , ale podľa mňa to ten procesor ktorý je v tom prijímači plynule nebude zvládať 450MHz a 512 SDRAM pamäť.
Norma HDMI 1.2 podporuje rozlíšenie FULL HD 1920x1080p / 60 Hz v ktorom zatiaľ nikto nevysiela a tak skoro asi nebude. U TV je HDMI 1.3a možno potrebné kôli Blue-Ray aj to asi viac kôli zvuku ako kôli obrazu , ale u SAT prijímačov je to zbytočný a nepotrebný luxus. Kvalitný televízor ti zvládne ten UPSCALING na 1080p lepšie ako ten SAT prijímač.
Stále si myslím , že je lepšie keď to ide zo SAT prijímača v takej kvalite ako vysiela tá stanica a tých 720p , 1080i alebo 1080p sa nastaví až na televízore.
To viem lebo ako hovoríš tak ani jedna stanica nevysiela 1080p.
Presne ako hovoríš ani jedna európska stanica tak nevysiela a sa mi zdá že jedna americká tak vysiela. Ale tú u nás nechytíme. Preto je dobré ked tam je ten upscaling. Ako hovorím. Musel by si ten obraz vidieť. A jeden technik hovoril že už videl mnoho sat. prijímačov s upscalingom ale tento je najkvlaitnejší. To s tým tokom máš pravdu. Najslapší dátový tok majú SK stanice a aj ten upscaling je vidno že je menej kvalitný. Ale aj tak je tam vidno ten rozdiel. Ako hovoríš. Dátový tok je veľmi dôležitý a Slováci dávajú slabý dátový tok a tým si šetria miesto pre ďalšiu stanicu na satelite. Čím meší tok tak tam môžu dať viacej staníc. V digitále ide cez jeden prevodník okolo š staníc. A slováci ich tam pchajú 5. Ale u tých českých je to už lepšie. Ale ako stále hoovorím... Musel by si to vidieť.ramaya napísal:...ani jedna európska stanica možno žiadna na svete nevysiela 1080p. Maximálne tak 1080i. Ako to chceš overiť či ten prijímač naozaj zvládne plynule zobrazovať surové 1080p , nemyslím toto softwarovo vytvorené čo vidíš teraz ? A je rozdiel keď je tých 1080p pri dátovom toku nejakých 10 MB/s a keď to bude pri napríklad 20 MB/s alebo aj viac. Každá stanica vysiela s iným dátovým tokom.
Myslíš s upscalingom? Lebo tam záleží dosť aj od softvéru. Pokiaľ to dobre komunikuje cez softvér tak je to v pohode. Ale ked sme to skúšali napríklad obraz v obraze tak to dlhšie načítavalo. Potom tento satelitný prijímač má malí OLED displey na ktorom m.žete pozerať TV. Akože ja si myslím že je to zbytočnosť. Ale tak zo srandy sme to chceli vyskúšať a ked sme to pustili aj cez ten malý OLED displey tak prijímač zamrzol a pomohol iba tvrdý reset. Ale ako hovorím tak tento stroj je novinka a softvér ktorý tam je je prvá verzia. Tak to má ešte veľa chýb. Ďalšio nevýhodou tam je že to nemá SK ani CZ manuál. Iba nemecký veľmi podrobný a anglický menej podrobný. OSD menu je CZ ale s chybami. Chýba tam diakritika. Ale to sa doladí. Softvér sa dá stiahnuť priamo zo satelitu (to asi u všetkých sat. prijímačoch) čo je výhodné. A môžete si to v klude urobiť aj sami. Neviem u ktorých sat. prijímačoch to bolo že aj v namuále bolo že sa dá stiahnuť nový softvér a chlapík čo si to tak urobil a mu potom nešiel sat. prijímač tak ked ho išiel reklamovať tak mu to dali zaplatiť že si tam dal iný softver ako tam bol. Tu sa to nestane. Ale to som asi odbočil od témy.ramaya napísal:Ja viem , že je to iná architektúra , ale podľa mňa to ten procesor ktorý je v tom prijímači plynule nebude zvládať 450MHz a 512 SDRAM pamäť.
LOL snad si nemyslite ze v kazdom STB je UPSCALER
Umrem z vas, toho technika ci Ti to nasuskal by som rad pozval na pivo. To ze Ti SD signal pusti v HD na plazmu este neznamena ze je upscalovany. Si trosku nastuduj niekde na webe o com upscaling je, ako sa robi a co k tomu treba a uz tu dalej nepiste take bludy, lebo clovek by sa z vas fakt postal... Co ma spolocne kvalita upscalera s datovym tokom povodnej stanice? Vam sije nacisto uz? LOL mas vobec predstavu o tom, kolko je datovy tok stanice na satelite? Aspon orientacne? Asi sotva, lebo inak by si vedel, ze datovy tok napr STV1/2 je podobny CT1/2 (5-7Mbit/s) a je v porovnani napriklad s nemeckymi kanalmi na astre 1 VELMI kvalitny, lebo sa vyuziva ako distribucna trasa na pozemne vysielace ty lolo. Celkovo, datove toky stanic napr. v blbom skylinku su velmi nadpriemerne. Jediny pripad kde ide kvalita do sraciek je digitv, upc je take priemerne. Nechapem o akom pocte stanic na akom prevodniku tu melies. Vola sa to transponder a nie prevodnik a pocet stanic vobec nemusi suvisiet s ich vystupnou kvalitou tak, ako sa Ty naivne domnievas. Uz to, ze datove toky niesu staticke ale dynamicke (VBR - variabilny bitrate) dava jasne vediet, ze sirka celkoveho pasma transpondera sa dynamicky alokuje medzi jednotlive kanaly a nie staticky. Navyse, na kazdy transponder sa moze vliezt rozne mnozstvo stanic v rovnakej kvalite, kazdy ma nejaku sirku kanalu v spektre atd. Tak Tvoje uvahy o 3-5 staniciach ma proste dostali pod stol. Zvysok diskusie ani nejdem komentovat, zjavne ste mimo misy a rozumiete tomu jak ja priprave cesta na parene buchty.
V zavere prispevku sa musim pousmiat, ze nakoniec si si kupil STB, ktory ma OLED display, co sa prakticky neda vyuzit. Dalej mrzne, nedokaze robit s diakritikou, a ma neodladeny software, proste uplny kram. Ale ma HDMI 1.3 a podporu 1080p
LOL takyto druh myslenia mi dufam ostane navzdy zahadou
PS: Tvoja uvaha o upgrade firmware je necakane opat chybna. Staci aby Ti pocas procesu vypadla stava v baraku a mas po masine, a tiez Ti to neopravia v zaruke. Dalej ani zdaleka sa neda kazdy upgradnut cez sat. A je to dobre, lebo aj tak neoficialne firmware ktore davaju STB nejake moznosti navyse su tak ci tak len na nete. Cize dalsi argument o nicom
V zavere prispevku sa musim pousmiat, ze nakoniec si si kupil STB, ktory ma OLED display, co sa prakticky neda vyuzit. Dalej mrzne, nedokaze robit s diakritikou, a ma neodladeny software, proste uplny kram. Ale ma HDMI 1.3 a podporu 1080p
LOL takyto druh myslenia mi dufam ostane navzdy zahadou
PS: Tvoja uvaha o upgrade firmware je necakane opat chybna. Staci aby Ti pocas procesu vypadla stava v baraku a mas po masine, a tiez Ti to neopravia v zaruke. Dalej ani zdaleka sa neda kazdy upgradnut cez sat. A je to dobre, lebo aj tak neoficialne firmware ktore davaju STB nejake moznosti navyse su tak ci tak len na nete. Cize dalsi argument o nicom
-
Ryan Giggs
VIP
Tu si trošku mimo. TV obraz neupscaluje.
Mám digitálny satelitný prijímač HDTV TF 7700 HSCI a chcel by som vedieť či sa dajú dať kódy z internetu a odblokovať programy.A ako sa tam majú vložiť.Ďakujem vopred.
-
Ryan Giggs
VIP
Nie nedaju.drmarian napísal:Mám digitálny satelitný prijímač HDTV TF 7700 HSCI a chcel by som vedieť či sa dajú dať kódy z internetu a odblokovať programy