T-Com žiadosť o zrušenie internetu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

T-Com žiadosť o zrušenie internetu

Príspevok od používateľa Maro. »

Takže mám pár otázok ohľadom zrušenia internetu od T-Comu, prednedávnom nám skončila zmluva s T-Com mali sme program Turbo 2 mesačne sme platili niečo okolo 20€.
Teraz prišla faktúra na zaplatenie 30€ hneď som sa šiel informovať kde nastal problém, že prišlo o 10€ viac ako máme platiť pracovníčka v T-Come povedala, že nám už skončila viazanosť tak a bez viazanosti sa platí 30€. Hneď do mňa začala huckať nech predĺžim zmluvu no o predlženie už nemám záujem nakoľko chceme prejsť na internet od lacnejšej spoločnosti. Tak som sa spýtal či ho može teraz hneď zrušiť, že nemám záujem o predĺženie zmluvy. Pracovníčka povedala, že treba poslať písomú žiadosť do Košíc o zrušenie internetu.
No musím zaplatiť teraz tú faktúru na 30€ keď už nemám viazanosť v T-Come ? No dokonca pracovníčka povedala, že bude treba zaplatiť ešte aj budúci mesiac dalšie 30€. Som povinný zaplatiť tieto faktúry ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: T-Com žiadosť o zrušenie internetu

Príspevok od používateľa Grim »

...to my za teba nevyriešime, ty si podpisoval zmluvu....môžno by nebolo na škodu sa do nej pozrieť...
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale mne ide o to či músim zaplatiť tých 30€ keď mi viazanosť už skončila
V zmluve sa o tom nič nepíše
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...v tom prípade asi nie...
aporo777
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa aporo777 »

Ak ti skoncila 2 rocna lehota tak oni ta registruju dalej ako pouzivatela a ficis dalej na ich nete(kedze si bol viazany 2 roky tak si tam mal zlavu preto cil platis viac).
Teta "predavacka" v T come co ma ledva vychodenu zakladku je naucena aby ta natahala len na novu zmluvu. To je nula bodov.
Najlepsie je volat na zakaznicke centrum 0800 123456(bezplatne). Povedat co sa stalo, ze to chces zrusit a nemas zaujem vyuzivat ich sluzby, teta alebo ujo telefonista isto na teba vytahne daku super zmluvu. Dobre sa preto rozhodni co chces! Bo ta namotaju na dalsie dva roky.
VOLAJ TAM IHNED!

PS: ano, tie fucktury musis zaplatit. A cim dlhsie budes cakat, tak tym viac budes platit lebo ti povedia ze uz sa zacalo nove fuckturacne obdobie!
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak teda mám napísať aj žiadosť aj zavolať ? Nechcem im tam narobyť zmetok tak stačí zavolať, že to chcem zrušiť alebo mám napísať tú žiadosť o zrušenie ako povedala pracovníčka v T-Come ??
aporo777
Amateur
Amateur

VOLAJ !
Im zmatok nespravis oni ho tam uz maju, to sa neboj. A nedaj sa odbit. Ked ti na infolinke operator povie ze to nejde alebo tak jednoducho mu to zloz. A zavolaj znovu, chytis druheho operatora ktory to mozno bude vediet vyriesit( hovorim z vlastnej skusenosti.). Jednoducho si napis na papier co chces povedat a to im nasilu precitaj, bo oni ta budu prerusovat inymi akciami a podobnymi blostami (vlastna skusenost :D brigadoval som na infolinke).
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Dobre poobede tam brnknem dik za rady, len aby som 2x netrafil na toho istého :oops:
aporo777
Amateur
Amateur

Tak ma napadlo, neviem ci tam niekto nedelu bude ale mal by byt. Potom daj vediet ako si dopadol. ;)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

aporo777 - ty si dosiel z divokeho zapadu na koni a presvedcenim, ze dobrou buchackou a silnymi recami sa nieco vyriesi? :)
Nedavno som vypovedal zmluvu v UPC, tak ti napisem ako je to tam, nemyslim si, ze u T-comu to bude inak.

1) v zmluve mas ukotveny pojem "vypovedna lehota". Zmluva nadobuda platnost vtedy, ak s nou obe strany suhlasia, co potvrdia svojim podpisom. Podpisoval si zmluvu pod natlakom? Skor by som povedal ze si ju podpisoval preto, lebo si chcel konecne net, a nejake pismenka ta vtedy nezaujimali.
2) volanim tam absolutne nic nevyriesis, nakolko s najvacsou pravdepodobnostou ti povedia vsetci to iste, co mas aj v zmluve - vypovedna lehota konci do tolko a tolko dni od podania PISOMNEJ ZIADOSTI.
3) je to zo strany T-Comu trosku dost svinstvo zacat si po skonceni viazanosti uctovat vyssie ceny, avsak konaju tak na zaklade cennika, ktory je v platnosti uz nejaku dobu. To ze si z pochopitelnych dovodov o takych taxach nevedel, lebo ta to nemalo preco zaujimat, zial nasvedcuje iba ich neserioznosti, ale nie porusovaniu zmluvy, teda konaju tak plne s podmienkami poskytovania sluzieb. S tym nic nenarobis. Pokial vsak stale vyuzivas ich sluzby pripojenia k internetu, musis tieto faktury uhradit.

Miesto toho, aby si stracal cas vyvolavanim hadanim sa a natahovanim - pricom nic nezmozes, odmietnutim zaplatenia nielenze ti odstrihnu net, a pritom budes musiet zaplatit, ale este sa mozes dostat na ciernu listinu neplaticov a tieto peniaze aj so sancnymi poplatkami maju pravo vymahat - normalne napis vypovedanie zmluvy, nezabudni v tom liste uviest vsetky nalezitosti, ako na koho je zmluva pisana, cislo zmluvy, atd... Vypovedna lehota zacina plynut dnom dorucenia na prislusnu pobocku - v pripade osobneho podania okamzite ako ti to tam preberu a orazia, v pripade posty to bude o ten den/dva neskor.

Neviem ako ma definovanu vypovednu lehotu T-Com, ale UPC ju ma nejako takto - vypovedna lehota zacina plynut dnom pisomneho dorucenia ziadosti, a konci poslednym dnom, nasledujuceho mesiaca. Za predpokladu, ze to rovnako bude mat aj T-Com (pravdepodobne), to pre teba znamena tolko, ze ked dorucis pisomnu vypoved zmluvy napr v utorok 23.3.2010, tak zmluva zanika dnom 30.4.2010. Stale vsak pisem o UPC, takze si tu zmluvu, ktoru v jednej podpisanej kopii mas doma, precitaj, nech nie si myleny mojimi informaciami.
aporo777
Amateur
Amateur

Gratulujem ti k tejto skvelej skusenosti. Vypovedal som uz 1 internet a raz magio :) a vživote to nebolo pohode vživote :) Furt to steli len ututlat a aby som si dal novu zmluvu :)

Hovorim len z vlastnej skusenosti, nehovorim ze to tak musi byt ...
KoCi
Darca
Darca

Samozrejme, vzdy sa ti snazia ponuknut novy program a zaviazat si ta na dalsie obdobie - tak maju isty prilev penazi po celu dobu viazanosti. Ale voci pisomnej vypovedi mimo viazanosti sa nevedia nijako odvolat. Mozu ti aj po podani vypovede skusat tlacit do hlavy kaleraby, ale ked nevezmes, nic sa nedeje, vyprsi vypovedna lehota a su povinni ta odstrihnut :)
aporo777
Amateur
Amateur

Hej shak hovoris spravne. Ale zober si to ze ked posle list pondelokok to jest 22heno a dojde list 24teho co bude este dobre na Slovensku postu a nedaj boha bude mat zuctovacie obodbie k 23tiemu tak mu tam fuknu hned dalsiu fakturu. A ich nebude zaujmat ze si to posielal 22heho ich bude zaujmat kedy im to prislo! Povedia ze k dalsiemu fakturacnemu obdobiu budete odpojeny... Ale takto mu zas pride ta faktura,či ? Ja by som tam radsej volal uz pondelok :) ale to je len moj osobny nazor.
KoCi
Darca
Darca

preto som hovoril, nech pozrie ako ma vypovednu lehotu definovanu v zmluve ;) .. navyse, teoretizovanie je zbytocne, keby to zrovna bolo tak, ako pises, tak uz s tym nic nenarobi, kedze telefonicky tu zmluvu nezrusi. Moze tak ale urobit osobne na centrale.
aporo777
Amateur
Amateur

Hm, ja som zrusil zmluvu po telefone. Tak nechcem sa stebou hadat...
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

vbehol som do T-comu, podpisal papiere a zrusenie je na svete.
tie dve faktury musis zaplatit, skoncenie viazanosti neznamena skoncenie zmluvy..
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Mne v T-Come povedala, že mám napísať žiadosť o zrušenie a poslať do Košíc. No chcel som sa ešte spýtať čo všetko treba do toho listu napísať? Na koho bol internet braný, alebo aj prihlasovacie údaje (meno a heslo)
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

<j3RrY> napísal:Mne v T-Come povedala, že mám napísať žiadosť o zrušenie a poslať do Košíc. No chcel som sa ešte spýtať čo všetko treba do toho listu napísať? Na koho bol internet braný, alebo aj prihlasovacie údaje (meno a heslo)
Myslím, že bude stačiť meno a priezvisko + nejaké tvoje zákaznícke číslo (alebo niečo podľa čoho ťa mali v databáze) a to tam poslať so žiadosťou o zrušenie zmluvy o pripojení k internetu.
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

No ja tiež myslím, že stačí meno a priezvisko no ja nechcem len tých čo myslia, ale niekoho kto vie čo všetko mám do tej žiadosti napísať. :wink:
KoCi
Darca
Darca

Cislo zmluvy, pripojky alebo aky je tvoj identifikator u nich. Ked nenajdes to, tak okrem mena a priezviska osoby na ktoru je to pisane, uved aj rodne cislo.
V pripade UPC bol identifikator variabilny symbol. Meno a heslo im tam uvadzat netreba.
Napísať odpoveď