Velmi divné mrznuitie PC (nie príčinou OS)

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Velmi divné mrznuitie PC (nie príčinou OS)

Príspevok od používateľa Tino-artS »

Hola Amigos,

Mám tu problém. Posledné dni sa mi viac krát stalo, že mi zamrzol PC, a to kompletne. Keď to zamrzne, nedá sa hýbať s kurzorom, myška presane svietiť, klávesnica detto, obrazovka sa zasekne (tj., napr. všetky pohyblivé bannery zastanú a tak). Toto by mohlo byť príčinou OS, no už dva krát mi to zamrzlo aj v Biose! Takže OS je vylúčené.

Po zamrznutí PC nereaguje ani na reštart a tvrdé vypnutie (podržanie hl. tlačidla na case). Pomôže len vypnutie zdroja, a následné zapnutie. Posledné dva zamrznutia sa stali tým, že som pohol skriňou, akokeby som to nej drgol, alebo ju posunul a koniec.

Teploty sú dobré, tým problém nebude.

Dosť mi to súri, vďaka. :(
KoCi
Darca
Darca

Re: Velmi divné mrznuitie PC (nie príčinou OS)

Príspevok od používateľa KoCi »

Jedna zo zavad, na ktoru budes musiet ist systemom pokus omyl. Mne podobne vytuhnutie robilo to, ked sa pohla zvukovka v PCI slote. Tak prve co ma napada - skontroluj ci mas vsetky PCI/PCIe zariadenia nafest zatlacene a zasrobovane. Ovsem, vtedy som nemal taky problem, zeby sa mi nedal PC vypnut natvrdo, takze to moze byt aj doskou. Zrejme sa jedna o plne nahodne zamrzanie, takze odporucit flash biosu na inu verziu je dost riskantny krok (ak to vytuhne pocas toho = mozes vyhodit dosku). No a nakoniec - ak mas moznost skusit iny zdroj, skus tuto moznost, vylucitelna totiz nie je.
Spaymattio
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Spaymattio »

Malo by to byť tou grafikou, mal som pdoboný problém.
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Na flash by som sa v tomto stave radšej nedával :( Ono momentálne mám PC aktívne zapnutý už asi 2 hodiny a v pohodičke, Zdroj skúsim vymeniť zajtra, a nejak ho zaťažiť. V slotoch mám len jednu PCIe grafiku, nevylučujem, že môže byť zle zatlačená, neskôr sa na to pozriem, a dám vedieť. Zatial dík. :)
Spaymattio
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Spaymattio »

...
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak som to vyriešil. Teda dúfam v to, a vyriešil som rovno 2 problémy. Nedácno som tu mal tému že mi nešla mechanika, bios si ju našiel, no bral ju ako Removable Device a nepoznal ju ani Windows. A kedže som v domienke, že tam musel byť nejak zalomený kábel, ktorý som teraz napravil a mechanika už ide, tento istý zalomený kábel musel byť príčinou aj tých mrznutí, totiž drží ledva ledva, a keď som do toho PC drgol alebo s ním pohol, zamrzol, zhasla myš a mechanika zabzučala. Takže som ten PC dal tak aby sa s ním nemuselo manipulovať, a zatial ide aj mechanika a PC ide stabilne., Neskôr vymením kábel, snáď nieje chyba v doske, alebo mechanike.
Napísať odpoveď