Optika od Swanu
Optika od Swanu
Zdravim, potreboval by som poradit ohladom nastavenia routra ked si dam optiku od swanu. Ako viem tak swan taha do bytu uz len UTP kabel. Preto sa chcem spytat ako mozne nastavit router s tym ze chcem zapnut aj filtrovanie, pretoze chcem mat tento net na viacej PC a na niektorych ho chcem zakazat. Samozrejme pouzivam pevne IP takze DHCP bude vypnuty. Chcem len vediet ci to ide, ake nie pojdem do T-comu, ktory dava router belkin kde to nastavit ide.T-com dava aspon meno a heslo, kdezto SWAN asi nedava nic a nemam potuchy ako v takom pripade mam nastavit tento router aby som mohol pridelit net len na urcite IP. Dakujem.
-
againstsionist
Amateur
Re: Optika od Swanu
Ja Ti poviem asi takto. Optiku od nich mam aj ja. Dnes kupujem tento router:
http://www.bibo.sk/well-wrc3500-v2-wifi ... 195965.htm
a idem spojenie rozviest pre tri nezavisle PC. Vsetky cez WLAN.
Momentalne mam pridelenu len privatnu IP,ale onedlho kupim Verejnu IP.
Dolezite je kupit router, ktory dokaze prijat traffic z WAN z beznych pripojeni + klonovanie MAC adresy. Napr. taky DrayTek Vigor 2700 VGST je cisto aDSL router a iny vstup ako z aDSL nefunguje.
A Slovak Telekom pri aDSL dava meno a heslo len preto, ze je pri danom druhu pripojenia vyzadovana autentifikacia. Pri Optike si vlastne spojeny kablom od providera priamo od ich routra. Ty ked si kupis router, budes to pripojenie vetvit dalej uplne rovnako
Tiez budem mat vypnute DHCP, pevne nastavene lokalne IP adresy v nastaveniach karty v PC´s, filtrovanie MAC adries, zapnute sifrovanie WPA/PSK a skryte SSID.
Ak budes potrebovat poradit pri kupe vhodneho routra, napis. Rozhodne neber tie cerepy co ponuka SWAN.
http://www.bibo.sk/well-wrc3500-v2-wifi ... 195965.htm
a idem spojenie rozviest pre tri nezavisle PC. Vsetky cez WLAN.
Momentalne mam pridelenu len privatnu IP,ale onedlho kupim Verejnu IP.
Dolezite je kupit router, ktory dokaze prijat traffic z WAN z beznych pripojeni + klonovanie MAC adresy. Napr. taky DrayTek Vigor 2700 VGST je cisto aDSL router a iny vstup ako z aDSL nefunguje.
A Slovak Telekom pri aDSL dava meno a heslo len preto, ze je pri danom druhu pripojenia vyzadovana autentifikacia. Pri Optike si vlastne spojeny kablom od providera priamo od ich routra. Ty ked si kupis router, budes to pripojenie vetvit dalej uplne rovnako
Tiez budem mat vypnute DHCP, pevne nastavene lokalne IP adresy v nastaveniach karty v PC´s, filtrovanie MAC adries, zapnute sifrovanie WPA/PSK a skryte SSID.
Ak budes potrebovat poradit pri kupe vhodneho routra, napis. Rozhodne neber tie cerepy co ponuka SWAN.
ja som pouzival na podobne zalezitosti vigor 2900. aj chello sa s tym dalo obist, ktore ma pripojenie iba na 1 MAC adresu.. tento vigor je uplne jednoduchy a vie toho naozaj vela. urcite aj swan bude mat podobne prihlasovanie ako chello
Ahojte,
Dakujem Vam za odpovede, no nakoniec som sa rozhodol ze pojdem na optiku od T-comu. Ale pre buducnost je to dobre vediet ze sa to da nastavit.
Dakujem Vam za odpovede, no nakoniec som sa rozhodol ze pojdem na optiku od T-comu. Ale pre buducnost je to dobre vediet ze sa to da nastavit.
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
vlado82: Ja mam tak isto optiku od SWANU a nemozem na nich nic povedat. To ze nedavaju ziadne udaje, myslim tym meno, heslo alebo IP, je tym, ze v zaklade mas od nich net s privatnou, IP, teda zapojis len kabel od nich do routra, routru nastavis DHCP na WAN strane a on uz si IP potiahne. Za priplatok cca 3 eura ti daju vlastnu verejnu IP, kedy ti poskytnu vsetky potrebne info a ty to nastavis na routri. Dalej tvoje poziadavky sa daju zabezpecit, avsak to uz zalezi od routra, nie od ISP.
Optika od T-COMu?? s FUPom?? , Nie dakujem.....
Optika od T-COMu?? s FUPom?? , Nie dakujem.....
-
Kenny.sk
Light Star
a neviete ako to je keby si to chcem dat zo susedom?
-
Don_Pipino
Darca
Netusim ci to maju voci tomuto nejak zazmluvnene, ale ked sa dohodnes so susedom, tak potrebujes len router a LAN kabel.
pre Don_Pipino : nema nahodou SWAN blokovane porty? To znamena, ze P2P je na tom horsie ako FUP v T-Come? ZE SI VSADE PASIVNY? Taktiez nejake FUP ma v zmluve, len nekonkretne
a to, ze reagujem na "staru" temu je aj preto, ze ci si nezmenil odvtedy nazor
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2010, 11:12)
Nik tu nema SWAN?
a to, ze reagujem na "staru" temu je aj preto, ze ci si nezmenil odvtedy nazor
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2010, 11:12)
Nik tu nema SWAN?
Chcel by som sa opýtať či tu niekto nevie ako nastaviť VIGOR 2600 VGST ktorý bol pôvodne od T-com-u na SWAN linku ? Ako reštart som už spravil ale neviem poriadne nastaviť aby prijmal signal od SWAN linky. Chcem vlastne cez toho VIGOR-a len vytvoriť WIFI linku pre laptop a k tomu vlastne len použiť jeden port čo by zase išiel do desktopu.
Ja mam SWAN, ale zalezi odkial si bo nie v kazdom meste kde ponukaju ich sluzby ponukaju rovanku kvalitu. Stretol som sa s ludmi z inych miest kde nanich nadavaju, ale unas som snimi velmi spokojny. Porty blokovane nemaju a FUP ako taky maju len v jednom programe. Na ostatne programy maju aplikovany FUP taky isty ako Orange na Fibernete. Laicky chapane "ak budes prevadzkovat na tom pripojeni nieco co obmedzi ostatnych ludi v sieti ci znizi im rychlost bude nateba aplikovany FUP", ale skor tipujem ze si to pridu technici stebou osobne vyriesit, ze napr. co robis ked zhodis dalsim ludom v tvojom okoli rychlost pripojenia aj o 50%.
hh no ako to spojenie je v Bratislave; Devínska Nová Ves a mne hlavne ide o to lebo som viac menej lajik v spojeniach a by som len chcel vedieť ,že či je vôbec možné napojiť ten VIGOR 2600 VGST na SWAN linku.
-
vladenko007
VIP
To by nemal byt problem pripojiť ten router od t-comu na dsl linku od swanu.
Musí to fungovať.
Tam prakticky ide len o to aby mal router adsl modem a to má takže není problém.
Musí to fungovať.
Tam prakticky ide len o to aby mal router adsl modem a to má takže není problém.
Tak sa opýtam ešte inač ešte každý uživateľ od swan-u má vlastné parametre ktoré treba dať do toho modemu alebo je to pre každého rovnaké ?
-
vladenko007
VIP
No pokial ide o dsl linku ktoru ma prenajatu SWAN od T-comu tak jedine co ti SWAN da je prihlasovacie meno a heslo. To má každý uživatel svoje. Parametre v modeme ktorí bol použivaný na T-com netreba meniť len to meno a heslo. V prípade že modem nebol od SWANU alebo T-comu treba niektore veci nastaviť aj priamo v modeme. A to hlavne PPPoE ktore može byť iné pre slovensko alebo čekú republiku. Ide hlavne o VPI VCI MTU.