Mam byt krsny alebo nemam ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
aporo777
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Mam byt krsny alebo nemam ?

Príspevok od používateľa aporo777 »

Mam zaujmavu otazku :) Mam byt krsny alebo nie ? Mozno je to total tupa otazka, ale zaujmal by ma Vas nazor. Dik
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Mam byt krsny alebo nemam ?

Príspevok od používateľa uplink »

A aký je presne problém v tom byť krstným rodičom?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja napr. by som sa v prvom rade pozeral či na to mám financie. Takže nie. Nebol by som. Nebuď : D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pre mňa by to bola pocta :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

netuším aký je v tom problém
aporo777
Amateur
Amateur

Ako spomenul lekoklatik je tu aj dovod financi :), aby som nebol financne slaby krsny :)
JJ, pocta to je to je pravda, ale aj zas povinnosti naviac :oops:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ake povinnosti ma prosim ta krstny otec okrem nejakeho daru?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

aporo, este raz napis krstny bez t a rozplacem sa
k teme: byt krstnym rodicom je urcite pocta, ale treba hladiet aj na to, ci ta rodina nie je nahodou silne krestansky orientovana. To by sa potom od teba mohlo ocakavat, ze budes svoje krstna aj krestansky vychovavat. Alebo to birmovny rodic? :hmm:

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2010, 10:04)
Gangy napísal:Ake povinnosti ma prosim ta krstny otec okrem nejakeho daru?
Tak v podstate sa tym aj zaviazes, ze budes na kazdej podstatnejsej rodinnej oslave toho maleho hajzlika. Uznaj, ze to moze byt otravne.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

a budeš si ho brať sem tam na prázdiny, víkendy a tak :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dunlop napísal:a budeš si ho brať sem tam na prázdiny, víkendy a tak :)
Zas tak vážne by som to nevidel. Ak nejde o nejakú bližšiu rodinu a iba o čisté uctenie si ťa - je to pocta pre teba, pretože rodina toho mlaďasa si ťa váži - tak rozhodne nejde o nejaké povinné časté stretávanie.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Gangy napísal:Ake povinnosti ma prosim ta krstny otec okrem nejakeho daru?
starať sa o dieťa, ak sa niečo stane rodičom (ak nie je možnosť nechať ho starym rodičom)? dosť podstatny zaväzok imho :sly:
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

jop, lenže krstný otec, to sa s tebou vezie rovnako aj ďaľšie veci nie len ako krst, už hore spomínané oslavy narodením a podobné veci kým je ešte mlaďas, ak sú taká viac veriaca rodina tak čakaj ešte konfirmácie or príjmanie a birmovanie, všade by si sa mal ako krstný otec zúčastniť a prispieť mladému do života... osobne by som nemohol byť krstným, pretože na to nemám prostriedky
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Old Dirty Bastard napísal:starať sa o dieťa, ak sa niečo stane rodičom (ak nie je možnosť nechať ho starym rodičom)? dosť podstatny zaväzok imho :sly:
Nie je to samozrejme zakonny zavazok, a nikto to po tebe nebude pozadovat ak toho nebudes schopny a ochotny...
kabul
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kabul »

Ale netrepte tu sprostosti o zavazkoch a bohvie o com este. To by museli byt fakt ortodoxni veriaci, aby to po nom chceli. Moj krsny je zaroven brat mojto tatka, takze povedal by som dost blizka rodina a napriek tomu nasi po nom nikdy nic nevyzadovali a uz vonkoncom nie nejake oslavy narodenin a pod. Moj byrmovny je opat brat tatka, takze zas blizka rodina ale s nim sme zhodou nahod povadeni, takze ho vidim raz za uhorsky rok. A vsetkym je dobre.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Fabo napísal:
Nie je to samozrejme zakonny zavazok, a nikto to po tebe nebude pozadovat ak toho nebudes schopny a ochotny...
rovnako nie je povinnosť davať dary, peniaze a ine veci :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Krstny otec by bola pocta aj pre mna.
Nechapem teda dost nazorov spomenutych nadomno...ved krstim dieta, pretoze som krestan, pre nic ine, a tym padom mu automaticky budem davat aj krestansku vychovu si myslim...tym padom by som si osobne pre svoje vlastne dieta vyberal krstneho otca/mamu aj podla toho ci su veriaci ci nie, a kedze si nemyslim, ze byt krstny otec je iba o daroch, peniazoch a rodinnych oslavach, preto by som si vybral osobu ktorej doverujem, je mi blizka, no nemusi byt v rodinnom kruhu.
Od krstneho rodica by som ocakaval, aby mal medzi mojim dietatom a sebou nejaky blizsi vztah, nie iba o rodinnych oslavach...a neslo by mi ani tak o peniaze.
aporo777
Amateur
Amateur

No mam tu viac nazorov ako som cakal.

1. ohladom toho krestanstva som nepremyslal... nie som az tak silne veriaci... na to som dokonca ani nepomyslel(mohol by ktomu este niekto nieco napisat ?)
2. Pocta to je a velka to ano :)
3. No nie je to len o prvom dare, isto to bude aj viac :) cize istu rolu tam hraju aj tie financie(budem setrit)

PS: mi-chau to sa este snazim pisat tak aby ste mi rozumeli. Ospravedlnujem sa ti "krstny otec" :) Moze byt ? Keby pouzijem moj nitransky slang :D tak by ste mi hadam ani nerozumeli :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tu nejde o krestanstvo ako take ked niesi krestan, v tomto pripade by sme sa mohli namiesto toho bavit o vedeni dietata, teda krstneho dietata na tu spravnu cestu, dat mu nejaku duchovnu oporu, a proste nemat z toho prcu podla mna. Mozno to tak silno vnimam iba ja...ja mam s mojim krstnym super vztah, velmi si ho vazim, necakam od neho ziadne dary, aj ked obcas mi nieco kupi na narodky a tak, ale cenim si skor take malickosti co nieco znamenaju, velmi ma tesio ked sme sli spolu v aute a v radiu davali Kabat- Burlaci a obaja sme si zacali spievat, a potom ked sme skoncili tak sme sa tak bavili, on sa ma pytal ci pocuvam Kabat a podobne....no bral som to ako normalnu debatu, (bolo to asi 2 tyzdne pred Vianocami) no a velmi, velmi si cenim to, ze on si tu chvilku zapamtala, a asi po dvoch tyzdnoch ked sme sa stretli na Vianoce, tak mi priniesol CDcko Kabat....s vytlacenym textom Burlakov, kedze sme si to spolu spievali, a toto ma hrozne potesilo, to ze si vsimol uplne beznu vec a urobil mi tym obrovsku radost, nie ani tak hodnotou daru, kedze to nieje nic drahe, ale pre mna to CD malo a teda ma vyssiu hodnotu, a to koli opisanemu pribehu....pre niekoho uplna banalita, ale to sa mi hrozne pocita.
A myslim si, ze krstny otec/mama by nemal/i brat to 'rodicovstvo' na lahku vahu, vidim sam, moj otec ma krstnu, ktoru som v zivote nevidel, sam ju videl naposledy pred niekolkymi rokmi, nejak sa nenavstevuju ani nic podobne...samozrejme ze to je aj vekom ale predsa...ked je moznost, este za mlada teda...tak krstny rodic by sa mal tomu dietatu aj rosku povenovat, nie iba na oslavach, ale obcas zajst len tak pokecat co a jak...niekedy to velmi potesi.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ci budes davat drahe dary bude zavisiet len od teba. mne moji krstni dali nejaky financny dar len raz a to na promocie.
aporo777
Amateur
Amateur

jj, diky chlapci cenim si vasu aktivtu... a ten pribeh bol mily :)
Napísať odpoveď