Ako zobraziť skryté priečinky?
-
pseudonymo
Novice
Ako zobraziť skryté priečinky?
ľudia, pomôžte mi pls...mám veľký problém. Mám mnoho dôležitých priečinkov nastavených ako skryté. Často túto funkciu využívam(zapínam a vypínam zobrazenie skrytých priečinkov...) vždy to fungovalo bez problémov až teraz, označím zobraziť, dám ok a comp mi blbne...obrazovka párkrát preblikne, ale priečinky mi nezobrazí. Opať idem do nastavenia priečinkov kde je opäť nastavené predvolené -nezobrazovať skryté priečinky a súbory. A stále to isté dokola. Môžem klikať koľko chcem... je možné, sa k nim dostať aj nieako inak? Môžem ich úplne stratiť? Keď dám "označiť všetko" v priečinku (ctrl+A) napíše mi že : počet skrytých súborov v pričinku...pre zobrazenie nastavte v možnoti priečinku... takže existujú ale zobrazenie nie je možné...veľmi by ste mi pomohli...za prípadné rady ďakujem.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako zobraziť skryté priečinky?
...a cez Total Comander ich nezobrazí?...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
je to chyba windowsu neprišiel som na to ako to odstrániť a ani google si s tým nevie rady máš dve možnosti
ako radí kolega vyššie TC alebo reinstall win
ako radí kolega vyššie TC alebo reinstall win
-
wintermute
Light Star
Reinstal by som videl ako poslednú možnosť. skús najprv opraviť systémové súbory (win+r napísať sfc /scannow - asi bude treba inštalačku windowsu) - tento postup pomáha na veľa vecí nielen na konkrétne tento prípad, ale môže to trvať v krajnom prípade aj niekoľko hodín.
ďalšia možnosť:
na zobrazovanie skrytých súborov slúži kľúč v registroch: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Hidden
hodnota 1 = zobrazujú sa, hodnota 2 = nezobrazujú sa
po zmene registrov treba reštartovať proces explorer.exe (cez taskmgr zabiješ proces a potom nanovo spustíš)
Jednoduchšie je ale použiť nasledovný vbscript:
Ak nevieš čo s tým, tak si to jednoducho vlož do notepadu (poznámkový blok) a ulož to ako súbor s príponou *.vbs a spusti. Len dodám, že po zmene nastavení sa ti bohužiaľ zatvoria všetky otvorené adresáre, ale aj napriek tomu je to najpohodlnejšia metóda.
ďalšia možnosť:
na zobrazovanie skrytých súborov slúži kľúč v registroch: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Hidden
hodnota 1 = zobrazujú sa, hodnota 2 = nezobrazujú sa
po zmene registrov treba reštartovať proces explorer.exe (cez taskmgr zabiješ proces a potom nanovo spustíš)
Jednoduchšie je ale použiť nasledovný vbscript:
Kód: Vybrať všetko
Option Explicit
Dim Ukaz
Ukaz = MsgBox ("Maju sa zobrazovat skryte subory?", 4, "Zobrazovac")
If ukaz = 6 Then
ShowHiddenFilesAndFolders True
Else
ShowHiddenFilesAndFolders False
End if
Function ShowHiddenFilesAndFolders(ByVal Enabled)
dim objShell, RegValue, RegPath, CurrentValue, errnum
On Error Resume Next
set objShell = Wscript.CreateObject("WScript.Shell")
If Enabled = True Then
RegValue = 1
Else
RegValue = 2
End If
RegPath = "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Hidden"
CurrentValue = objShell.RegRead(RegPath)
errnum = Err.Number
If errnum = 0 and (RegValue<>CurrentValue) Then
objShell.Regwrite RegPath, RegValue, "REG_DWORD"
On Error GoTo 0
For Each Process In GetObject("winmgmts:"). _
ExecQuery("select * from Win32_Process where name='explorer.exe'")
Process.Terminate (0)
Next
End If
End Function
-
pseudonymo
Novice
hah
...páni, ďakujem...moc ste mi pomohli...určite niečo zaberie....
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Neviem, ci si to zu vyriesil, ale toto sa deje, ked chytis virus, presnejsie to robia cervy, aspon co som sa ja stretol. Kolega nadomnou ma pravdu, problem je v registroch. Ale ak mam pravdu a je to virus, tak je to zavisle na danom type virusu. Myslism si, ze problem je tam.
-
wintermute
Light Star
Nemusí to však nutne byť vírus. Môže sa jednať len o neopatrné narábanie s nejakým optimalizačným nástrojom, či bežné "opotrebovanie" windowsu.