Sietova karta (asi problem)
Sietova karta (asi problem)
Ahojte,potrebujem poradit,po dlhej dobe som zistil,ze problemy mojich castych vypadkov internetu budu asi v chybnej sietovke.
Vela krat sa mi stane,ze proste internet odrazu nejde,browsere nereaguju,pripojeny sice je ale neprijimaju sa pakety,niekedy sa mi pripoji ale na inu ip /mam staticku IP/. Ale ako nahle skusim kabel z routera napojit do sietovky na notebooku tak tam ide pripojenie hned bez problemov a po kazde. Mne z toho vypliva,ze problem bude asi v mojej integrovanej sietovke na motherboard K9N Ultra-nForce570 .
otazka na vas je.existuje niaky program v ktorom sa da zistit poskodenie sietovky? viem,ze nove sietovky stoja par eur,ale neviem aku vybrat k tej doske,tak tu by som tiez poprosil radu.
Vela krat sa mi stane,ze proste internet odrazu nejde,browsere nereaguju,pripojeny sice je ale neprijimaju sa pakety,niekedy sa mi pripoji ale na inu ip /mam staticku IP/. Ale ako nahle skusim kabel z routera napojit do sietovky na notebooku tak tam ide pripojenie hned bez problemov a po kazde. Mne z toho vypliva,ze problem bude asi v mojej integrovanej sietovke na motherboard K9N Ultra-nForce570 .
otazka na vas je.existuje niaky program v ktorom sa da zistit poskodenie sietovky? viem,ze nove sietovky stoja par eur,ale neviem aku vybrat k tej doske,tak tu by som tiez poprosil radu.
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sietova karta (asi problem)
Asi pred tyzdnom som znamemu vymienal sietovku lebo na doske mu odisla bola to Asus NX 1001 a stala okolo 6,3€ Ovladace ma na vsetky systemy okrem win7 ale skusal som to a drivery sedia z visty. Nehovorim ze je to naj. volba, ale net ide bez problemov.
-
sk.aredak
Light Expert
treba napojit priamo do pc ak problem pretrvava tak treba novu sietovku
no to som skusal uz viac krat,ak dam priamo kabel do pc a nie cez router tak to nejde,neviem ci to ma niaky suvis,alebo to maju v tej firme opatrene.sk.aredak napísal:treba napojit priamo do pc ak problem pretrvava tak treba novu sietovku
-
sk.aredak
Light Expert
no vecsina poskytovatelov ma ipecky viazane na mac adresu takze ak nemusi Ti to fungovat ak danu mac adresu nemas zaregistrovanu u providera, ak ams staticke ip tak ich aj do pc treba dat rucne ale to Ti poradia uz na call centre tak treba zavolat providerovi a spytat sa ho na moznost pripojenia dalsieho pc 
a ešte teda, vie mi niekto poradit ako zistit ci je naozaj ta sietovka porusena?
-
IceHammer
Star
Pokial ti vzadu vobec neblika napr.
no neblika,resp svieti zelena a sem tam blikne velmi slabo oranzova tak v rohu,ale pamatam si par rokov do zadu to blikalo tak ze v noci to bolo jasne vidiet,teraz sa mi zda ze menej blika
-
Dildogripak
Medium Professional
Jedine skúsiť požičať niekde zvukovku, strčiť do slotu, capnúť ovládače a vyskúšať potiahnuť nejaký väčší súbor ...aby si zistil či sú stále výpadky......
-
IceHammer
Star
Asi si mal na mysli sietovku hej aj takto mozes vylucit problem s internetom ale ak ti svieti zelene a sem tam preblikne oranzove tak to by mohlo byt len v ovladacoch.Dildogripak napísal:Jedine skúsiť požičať niekde zvukovku, strčiť do slotu, capnúť ovládače a vyskúšať potiahnuť nejaký väčší súbor ...aby si zistil či sú stále výpadky......
-
Dildogripak
Medium Professional
pardon, ..samozrejme že sieťovku
napríklad moja na doske ani nesvieti...svieti len keď tam strčím kábel s koncovkou..... a vtedy bliká jak Las Vegas.... ano ide o to identifikovať problém...či je problém v nete prípadne v integrovanej sietovke.....
V ovládačoch na sieťovku sa nevyznám...sú aj samostatné na integrovanú sieťovú? ...Ja som myslel že je len základný driver na motherboard.... zas som o niečo múdrejší
napríklad moja na doske ani nesvieti...svieti len keď tam strčím kábel s koncovkou..... a vtedy bliká jak Las Vegas.... ano ide o to identifikovať problém...či je problém v nete prípadne v integrovanej sietovke.....
V ovládačoch na sieťovku sa nevyznám...sú aj samostatné na integrovanú sieťovú? ...Ja som myslel že je len základný driver na motherboard.... zas som o niečo múdrejší
tak ovladace som nasiel len motherboard,neviem kde sa daju najst na sietovkuIceHammer napísal: Asi si mal na mysli sietovku hej aj takto mozes vylucit problem s internetom ale ak ti svieti zelene a sem tam preblikne oranzove tak to by mohlo byt len v ovladacoch.
-
IceHammer
Star
Kazda sietovka pripadne iny komponent ma nejakeho vyrobcu zisti vyrobcu a potom vacsinou na jeho oficialnej stranke najdes aj nejake ovladace na dany typ a system. 
vitesse vsc8601
v googli to najde par odkzov,ale vsade len pofiderne stranky na ponuku stiahnu si softrwer detegujuci komponenty resp. drivere.
v googli to najde par odkzov,ale vsade len pofiderne stranky na ponuku stiahnu si softrwer detegujuci komponenty resp. drivere.
-
Dildogripak
Medium Professional
Tipujem že to nájdeš v Správcovi zariadení a tam si nalistuj niečo ako Sieťové adaptéry.....tam nájdeš asi to čo treba a to si capni do googlu 
Ale neviem to isto, lebo ovládače na integrované veci som ešte nevidel nikdy...fakt som sa s tým nestretol .....
Ja som si to teraz kukol na svojej integrovanej sieťovej a hneď som našiel aj driver...skús to... nijak systému neuškodíš
Ale neviem to isto, lebo ovládače na integrované veci som ešte nevidel nikdy...fakt som sa s tým nestretol .....
Ja som si to teraz kukol na svojej integrovanej sieťovej a hneď som našiel aj driver...skús to... nijak systému neuškodíš
No caute,takze problem pretrvava,nasiel som nove drivere ale tie fungovali este horsie,dal som spat stary,pol dna isiel net teraz zase nic (teraz pisem z notebooku kde ide wifi bez problemov) a volal som mojmu poskytovatelovi netu a zistili,ze chyba je na mojej strane pricom mi admin odpisal toto >
Vidime na switchi ze zakaznik sa snazi komunikovat nespravne na IP adresu 192.168.20.81 (z MAC adresy 0022.b08d.5c08), namiesto toho aby si vypytal IP adresu od nas z DHCP. Je tu viacero moznosti:
1. Oproti nasmu portu na Metre je zakaznikov plastovy switch - treba odstranit switch
2. Zakaznik ma nastaveny router/pc na staticku IP adresu 192.168.20.80 - treba zmenit na DHCP
moze mi s tym niekto poradit ?
inac prave som kukal vlastnosti tcp/ip je tam zaskrtnute "ziskat adresu ip zo serveru dhcp automaticky" rovnako aj server DNS.
a tym switchom nerozumiem vobec.
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2010, 19:22)
haloo nikot nic?
Vidime na switchi ze zakaznik sa snazi komunikovat nespravne na IP adresu 192.168.20.81 (z MAC adresy 0022.b08d.5c08), namiesto toho aby si vypytal IP adresu od nas z DHCP. Je tu viacero moznosti:
1. Oproti nasmu portu na Metre je zakaznikov plastovy switch - treba odstranit switch
2. Zakaznik ma nastaveny router/pc na staticku IP adresu 192.168.20.80 - treba zmenit na DHCP
moze mi s tym niekto poradit ?
inac prave som kukal vlastnosti tcp/ip je tam zaskrtnute "ziskat adresu ip zo serveru dhcp automaticky" rovnako aj server DNS.
a tym switchom nerozumiem vobec.
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2010, 19:22)
haloo nikot nic?
-
Dildogripak
Medium Professional
Skúšal si novú sieťovku??? Nemusí byť čisto nová, skús niekde požičať a uvidíš, potom musíš ale v BIOSE vypnúť sieťovku na DOSKU aby sa to nebilo.....Skús uvidíš....
no ale vacsina znamych ma vsetko na doske tieto sietovky,tak asi zajtra uz pojdem zakupit lebo to robi furt. a to nestaci vypnut vo windovse ? ked dam ze zakazat?
-
Dildogripak
Medium Professional
Hm, skús sa spýtať niekde v servise či nemajú nejakú rozbalenú, použitú.... ktorú by ti požičali, že ju potrebuješ len na skúšku, necháš im tam nejakú zálohu a v prípade že bude fungovať že ju kúpiš so všetkou parádou
Samozrejme sa spýtaj na značku a typ aby si si mohol nájsť správny driver, lebo pochybujem že budú mať aj CD a dajú ti ho
Ak to zakážeš cez ovládací panel ešte si pre istotu vyskúšaj či ti cez to vážne nejde šťavička z routera(strč tam kábel a skús sa pripojiť) Ale myslím že akonáhle to odpojíš tak nejaká Tray ikonka ti už do očí určite udrie
)
Ak stále net pôjde, musíš cez BIOS, len tam už si niesom istý ako.... Zvuk sitam dokážem vypnúť, toto som ešte nikdy neskúšal, ale malo by to tam byť....
Samozrejme sa spýtaj na značku a typ aby si si mohol nájsť správny driver, lebo pochybujem že budú mať aj CD a dajú ti ho
Ak to zakážeš cez ovládací panel ešte si pre istotu vyskúšaj či ti cez to vážne nejde šťavička z routera(strč tam kábel a skús sa pripojiť) Ale myslím že akonáhle to odpojíš tak nejaká Tray ikonka ti už do očí určite udrie
Ak stále net pôjde, musíš cez BIOS, len tam už si niesom istý ako.... Zvuk sitam dokážem vypnúť, toto som ešte nikdy neskúšal, ale malo by to tam byť....
no nakoniec som kupil novu sietovku,myslim ze 5,70 neni moc a zatial to slape bez chyby (klop,klop,klop)