Router a NAS

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Router a NAS

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.

Mam doma dlhodobo router, ktory uz pomaly dosluzi - casto ho musim restartovat kvoli vypadkom. Mozno to nejako suvisi aj s tym, ze mi doma niekedy bezia tri pc + iPhone naraz. Neviem.
V kazdom pripade premyslam nad nejakym novym vhodnym modelom.

A tiez premyslam o sietovom ulozisku, cize asi NAS.

Nejake tipy, rady,... pls?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Router a NAS

Príspevok od používateľa hojko »

S routermi problemy nebyvaju, obcas sa vyskytne problem pri WPA2 sifrovani a naslednej kompatibilite trebars s mobilmi..., ale novsie ci overene kusky by to mali zvladat v pohode. Takze ak kupis router v priemernej cene, tak by problem nemal byt, ba dokonca asi s tym lacnejsim. Mozno ak by si nasiel specifikacie, tak skusit kupit nieco s lepsim procesorom a viacej RAMky.

Z NAS toho na vyber nemas, hlavne si ujasni kolko diskov chces do toho pripojit, aku kapacitu, vsetko extra pozadujes a cenovy strop.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ahoj. Vdaka.

Pri NAS predstavu nemam. Nevies o nejakych strankach, kde by som si tu predstavu urobil?

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2010, 13:48)
Co tento router:
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_wifi-ro ... 3.html?d=1

A NAS:
http://ponuky.abcsk.sk/ponuka/306143-sk ... -verbatim/

-------------------------------------------------------------------------------

Nemam celkom predstavu, co presne by som pri NAS mal brat do uvahy.
Mam predstavu v tom, ze mame doma 4 pc v roznych miestnostiach a ak si niekto bude chciet pozriet film ci pocuvat mp3 ulozene na NAS, tak by to malo byt kedykolvek mozne. Bez ohladu na to ci to bude napriklad HD film (cize ziadne sekanie apod). Takisto siatova tlaciaren. A tiez nonstop torrenty.
Nemam jasno v tom, aky to vydava zvuk a ci to ma zanedbatelnu spotrebu. Teraz mavam doma nonstop pusteny netbook, dva metre od postele a v noci ma to nerusi. Spotreba mensia ako ked si prdnem.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Osobne tiez premyslam nad NASkom domov, avsak mam skusenosti pri lacnejsich zariadeniach s pomalym zapisom. I ked maju Gigabitovu sietovku, rychlost zapisu sa mi vysplhala maximalne na 3MB/s, cez USB to slo rychlejsie ale stale to nebolo ono. Citanie bolo v poriadku (rychlost si moc uz nepamatam).
Osobne fandim tomuto http://www.alza.sk/zyxel-nsa-210-d158569.htm
K tomu 1TB disk a nieje co riesit
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Diky.

Preco fandis konkretne tomuto? Ten problem s pomalym zapisom unho nie je?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Podla uzivatelskych recenzii dosiahli zapis okolo 8MB/s a citanie niekedy aj 18MB/s. Podla posledneho releasu firmwaru je mozne do USB portov zapojit aj dalsie externe disky s file systemom NTFS. Ma vsetko co potrebujem, hlavne planovac. Nepotrebujem aby mi to slo 24h denne, da sa to naplanovat na hodinu zapnutia a vypnutia. Dalej to ma sleep mod, kedy nastavis za aku dobu necinnosti sa ma odpojit disk. Print server je zevraj celkom spolahlivy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

masterdead: Cenovo je to prijatelne, aj funkcie to ma co treba. Pozeram len popis na Alze, pretoze sa mi nechce googlit, ale vsimol som si v popise uvedeny bittorrent server. Nema tam byt nahodou klient??? Akym sposobom funguje tento klient, resp. ake ponuka moznost nastavenia a hlavne co sa tyka identifikacie tohto klienta pri tahani, aby sa nestalo, ze takto indentifikujuci klient zakazu na par privatnych trackeroch a potom bude cele zariadenie nepouzitelne na tahanie torrentov. Aj ked v tomto pripade by to asi riesil novy firmware, ktory by zmenil indentifikaciu.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Masterdead, pls, mna by tiez zaujimala odpoved na hojkovu otazku. Ak vies odpovedat, napis k tomu naake info.
Vdaka.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

s torrentmi som sa zatial nikdy nezaoberal, malo by to obsahovat ako aj server tak ak klienta
Napísať odpoveď