aky nahon preferujete?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

ktory nahon vam vyhovuje najviac?

predny
41
34%
zadny
41
34%
4x4
38
32%

Celkom hlasov: 120

D4vid
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: aky nahon preferujete?

Príspevok od používateľa D4vid »

A torsen vs haldex?
Ktore je efektivnejsie?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

spriki - ano elektronika za nejakych 40 - 60 mega hej ? :-) to je pekna vtakovina ... navyse ford nema nic, pokial sa ku mne dostali spravne info tak ma vo WRC 4x4 od Quaife a nie vlastny (teda aj vlastny by mohol byt defakto od quaife, ale museli by mat nan licencne prava) :-) ...

tiez som to tak aj psal rozmbrado, ze nebudeme brat do uvahy schadewagen, porsche, a ine "vsetkovzdau" konstrukcie :-)

Torsen je sice samosvor, ale ten je stejne bezmocny jakmile pride jedno koleso na cisty lad :-) ...
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

nordakpp...cena Octavie bola v tých dobách pod 20 mega, Fábia niečo málo nad 20 ...
pokiaľ mi je známe, Ford má v súťažných Fiestách a Focusoch vlastné diferenciály zo svojej športovej divízie M-sportu, Quaife sa montuje len do už spomínaného RSka ...

Schadewagen ? Skús po Slovensky, alebo po laponsky, asi skôr porozumiem :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

RATZINGER666 napísal:sice sa toci, ale motor ho hnat nemusi :)
mne uz len to ze sa mi naprazdno tocia predne polosy a kardan zvysi spotrebu o asi liter a pol, ale to je trochu iny pripad :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

spirki - pod 20 mega vtedy nikto auto postavit nedokazal - toboz skoda motorsport, ktora v 99 s octaviou zacinala vo WRC a vlastne nemala s rally v danej triede ziadne skusenosti, vsetko musela brat za pekne prachy od inych firiem :-) ...

tak neviem bol som skor v tom ze M-sport robi veci vylucne iba pre tovarenske auta :-) ...

Schade = skoda, Wagen=auto :-)
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

RATZINGER: hmotnost, valive odpory v diffe... ano, zvysuje to spotrebu...

ked fwd, tak s malym vykonom, inak rwd... a odjazdil som si aj na 4x4 (1.8 66kw torsen), nebol problem, ale audiny, ako tu niekto pisal, ze s torsenom sa auto nezalomi tak dobre ako s 4matic ci xdrive... tie audiny maju motor pred prednou napravou, preto to auto casto leti cumakom von
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

adameeec napísal:cely ten system musi nieco pohanat
ani nie, v pripade odpojenia je polka systemu pohanana motorom a zvysok je tahany za autom, cize spotreba bude urcite nizsia... sice aj samotne tahanie cosi zozerie, ale urcite nie tolko, ako v pripade hnania oboch naprav...

// mi to tu pisete, ako keby som tomu nerozumel :D
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

nordakpp - ono je rozdiel medzi nákladmi na vývoj a stavbu a medzi cenou, za ktorú sa predávala zákazníkom ... Každopádne Octávia mala hnacie ústrojenstvo do Prodrivu, tlmiče od Proflexu, akurát motor bol vlastný, aj ten sa im vôbec nevydaril. Naproti tomu Peugeot vyvíjal vlastné nápravy, tlmiče, prevodovku, diferenciály, minimum od externých firiem a to stojí určite viac než kúpiť niečo už hotové a odskúšané ... Octávia Evo III, ktorá už bola vypiplaná a vyladená, aj keď na svetovú špičku už nestačila sa predávala za 650 000€, čo viem tak len karoséria s rámom stále 1m Kč, prevodovka 600k a motor cca 4m Kč ... ale to už začíname byť krapet OT
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ziadny, jazdil som len s prednym... :scratch:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

RATZINGER666 napísal:ani nie, v pripade odpojenia je polka systemu pohanana motorom a zvysok je tahany za autom, cize spotreba bude urcite nizsia... sice aj samotne tahanie cosi zozerie, ale urcite nie tolko, ako v pripade hnania oboch naprav...

// mi to tu pisete, ako keby som tomu nerozumel :D
Odpoji sa kardan od motora. A co myslis, ze ten kardan bude stat? Ved ten kardan je napojeny na diff z ktoreho idu natvrdo pripojene poloosi do zadnych kolies - takze vsetko sa stale toci, vsetko sa musi rozpohybovat, vsetko robi odpory.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, ale cez ten kardan nebude hnana naprava, ale iba tahana autom... a prave to hnanie zvysuje spotrebu... ja nehovorim, ze tahanie nie, zvysuje, ale nie tak markantne, napisal som to tu dvakrat...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

:) okej, len potom neviem ako mam rozumiet tomuto:
RATZINGER666 napísal:nooo... napriklad to spotrebu znizuje :)
tento system je stale iba z nudze cnost. Prave 4x4 nie je iba o tom aby si vysiel kopec, ale aj o aktivnej bezpecnosti a preto povazujem haldex za blbost - lebo dokaze vyliezt iba kopec. Tym padom vozis so sebou zariadenie za 2000 euro, ktore ti zvysuje spotrebu o viac ako liter a vyuzijes ho 5x za rok, ked nasnezi...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no znamena to to, ze oproti permaquattru je spotreba nizsia a zaroven v urcitych situaciach poskytuje niektore vyhody 4x4 :)

viem, co je 4x4 a viem aj, co je to docasny nahon na styri kolesa, viem ako to funguje aj ake su systemy a ich vyhody a nevyhody... reagoval som iba na ten post o spotrebe, ktora je v pripade napr. haldexov naozaj nizsia, nechcel som tieto dva systemy porovnavat, pretoze su neporovnatelne, a v podstate sa moj nazor zhoduje s tvojim, a sice ze je to podla mna absolutna zbytocnost s malym rozsahom vyuzitia...
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

Ja len doplnim RATZINGER666-voro tvrdenie. Napr. boli dve verzie sorenta. Jedna drahsia mala pohon kolies riadeny automaticky+ zapinanie redukcie. a druha bola ze si si prepinal mezi iba zadkom, alebo 4x4 alebo redukovana. najnizsia spotreba vychadzala pri iba zapnutom zadku. auta boli rovnako tazke a podobnej konstrukcie.
Takze je pravda ze pri rovnakom aute pri ktorom sa nahon da vypnut je nizsia spotreba ako keby siel stale 4x4.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

porovnaj spotrebu koktavie 2,0 fsi s haldexom a bez
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

kvoco napísal:boli dve verzie sorenta. Jedna drahsia mala pohon kolies riadeny automaticky+ zapinanie redukcie. a druha bola ze si si prepinal mezi iba zadkom, alebo 4x4 alebo redukovana. najnizsia spotreba vychadzala pri iba zapnutom zadku. auta boli rovnako tazke a podobnej konstrukcie.
Takze je pravda ze pri rovnakom aute pri ktorom sa nahon da vypnut je nizsia spotreba ako keby siel stale 4x4.
Ktoré Sorento? :o
Najnovšie je predokolka, a 4x4 sa zapína buď automaticky, alebo ovládačom. Staré bolo zadokolka, a 4x4 sa zapínalo buď automaticky, alebo ovládačom.
Ale ani jedno z nich nebola pevná štvorkolka! Na novom 4x4 funguje max. do 40km/h, na starom 80km/h (aj to je na ceste nepoužiteľné, lebo kvôli diffom to nezatáča). Potom sa to automaticky vypína, a je z toho zase dvojkolka. Takže o žiadnom porovnávaní spotreby v móde 4x4 a v 2WD nemôže byť reč...
Čo si spomínam, tak je to takto pri všetkých rádoby SUV, kde sa pohon priraďuje otočným ovládačom. Od určitej rýchlosti sa to samé vypne. Keď napevno priraditeľná 4x4, tak jedine natvrdo ďalšou, pákov, ako to majú niektoré pickupy od Nissanu možno..
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

ano stare sorento, nove je predokolka
myslel som porovnanie automatickeho rezimu ktory si podla trakcie sam pripajal predok (kia to volala system TOD, ktory sa daval na zelanie za priplatok) a 2WD ktory je napevno nastaveny na zadok a nepripajal predok
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Mal som možnosť jazdiť na všetkých,ale pre mňa najprijateľnejší je predný náhon
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

predný náhon tiež u mna dominuje ale aj štvorkolkou by som neopovrhol hlavne takou Nivicou....
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Ak auto tak jedine zadnokolka so samosvorom :D

Add niekto tu hovoril o najnovsom Focuse RS - testoval ho Jeremy od Top Gear a pod plnym plynom stale trha volant ani vsetka ta elektronika to neukociruje...
Napísať odpoveď