U Alfy to je hydraulicky bazmeg. Ale do toho ja sa nevyznam, ja som skoncil u OHV v motoroch rady 718
Ako zacat s automobilizmom?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako zacat s automobilizmom?
http://sk.wikipedia.org/wiki/Variabilné ... e_ventilov
U Alfy to je hydraulicky bazmeg. Ale do toho ja sa nevyznam, ja som skoncil u OHV v motoroch rady 718
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
je to proste - sanie ma dva kanaly - dlhsi a kratsi a prislusny management okolo toho ... tak aby to fungovalo, ako pises to riadi skrtiaca klapka
ale zas vravim ... naco kecat, ked mozes videt -> VIM - Variabile Intake Manifold
ale zas vravim ... naco kecat, ked mozes videt -> VIM - Variabile Intake Manifold
-
tonek
Darca
nordkapp presne toto som potreboval vedieť. Dik aj za gifko. I ked je tam VTEC ale myslim si že to bude rovnaké, minimálne podobné. Nevedel som si totiž to predstaviť ten princíp(ako vidim uberal som sa veľmi zlým smerom
) No ale nemá to nič spoločné s variabilným časovaním ventilov či hej?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
vacsinou uz je to pouzivane s variabilnym casovanim, ale v podstate su to dva na sebe nezavisle systemy ... aj ked jeden z druheho mozu vydolovat maximum ked to inziniersky um dokaze spravne zladit

-
tonek
Darca
nezávislé, to je to čarovné slovíčko. A posledná otázka viem že na to došli múdre mozgy z alfy a plus si písal že sa to poväčšinou použiva s variabilným časovaním ventilov tak otázka či sa to používa aj do iných áut asi nieje na mieste, skor by bolo vhodnejšie : ešte do akých áut sa to používa(hlavne teda ten system var. sania)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
http://en.wikipedia.org/wiki/Variable_l ... e_manifold
dole je list aut, resp. motorov, ktore VIM pouzivaju
dole je list aut, resp. motorov, ktore VIM pouzivaju