šachy

O športe...
elessar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa elessar »

gwixt napísal: (organizovaná) záujmová činnosť vykonávaná na posilnenie telesnej kondície
golf tiez nepovazujes za sport?
gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gwixt »

pri golfe je fyzicka kondicia imho dolezita takze to sport zrejme bude
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Šach hrávam len tak raz za čas.. konkrénejšie tak raz za rok.. :D len na konci roku.. Je to celkom zaujímavá hra, no samozrejme väčšinou prehrám.. :D

Okrem toho golf môžu hrávať aj pupkáči a starí dedkovia aj mladí vymakaní svalovci.. :) aj jeden moderátor to vravel, že je to jeden z mála športov, kde si rovnocenne môžu merať sily ľudia s nie príliš vyvinutými svalmi s ľuďmi, ktorí sa o seba starajú skoro denno denne v posilovni.. :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Milujem šach, hrávam ho už viac než 10 rokov, ale dnes je už ťažké nájsť si nejakého súpera, kt. to nehrá po 1x :?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Muffi napísal:Milujem šach, hrávam ho už viac než 10 rokov, ale dnes je už ťažké nájsť si nejakého súpera, kt. to nehrá po 1x :?
v kauflande si kúp cd fritz za 7€. Je tam dosť úrovni, na najťažšej nie je šance aby si vyhral, ale na nižších alebo na hendikepoch sa dá zahrať celkom vyrovnaná partia
Muffi
Addict
Addict

audiotrack napísal:v kauflande si kúp cd fritz za 7€. Je tam dosť úrovni, na najťažšej nie je šance aby si vyhral, ale na nižších alebo na hendikepoch sa dá zahrať celkom vyrovnaná partia
No proti elektronickému súperovi sa mi to už zunovalo. Na začiatok to poteší, ale nie je to celkom ono. Niekde som to hrával online proti ľudským protivníkom, ale zrušili tú stránku a inde som také zatiaľ nenašiel. Ale teraz niekedy sa má vrátiť môj sused zo zahraničia, (on ma to naučil hrať) tak už sa teším na napínavé partie :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Muffi
Addict
Addict

Tie prvé dva sa mi veľmi nepáčia, ale ten šachmat je super :) Vďaka za radu
J.O.S.E
King
King

Šachy

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Pekný podvečer prajem :wink:, zaujímalo by ma, či tu niekto aktívne hraje šachy, totižto nedávno kamarat na intraku vytiahol z kufra také maličke šachy a odvtedy sa tu hrajú doslova turnaje. Ja som nikdy v živote nehral šach až pred minulý týždeň ma to úplne dostalo, je to fascinujúca hra na logiku, žiaľ nemam žiadne skúsenosti a tak som bitý a oslabovaný zo všetkých strán - pešiaci, veže, strelci, koniky, kráľovna a sam si zhodim kráľa, že som prehral....Viem že spolubývajúci na mna hraje nejakú stratégiu pozná dva ťahy a zatiaľ ho tu nikto neporazil tak poriadne, používa sicilskú obranu (ak som si dobre zapametal), preto sa chcem opýtať, či niekto z vás pozná nejakú stránku ako by som mu mohol dať po prstoch už konečne ja a nebyť tak stále len zhadzovaný posmeškami, že ako hrajem, proste chcem mu to oplatiť....alebo ak niekto pozná nejakú taktiku tak sem s ňou....vopred vďaka :)

btw. ak tu takáto tema je, tak sa vopred ospravedlňujem, ale nenašiel som :wink:
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Šachy

Príspevok od používateľa Polo-X »

sachy su jedna z najtazsich hier sveta to si urcite uz pochopil
naucit sa sachy trva cely zivot a vlastne dozivotne :)
naucit ta chytre tahy nie je problem ale naucit ta taktiku hry ktora sa ani nezacala je nemoze
kazda hra je ina a vynimocna, kazdy hra inym sposobom a je vzdy sposob ako ju zahrat inac
tu pomoze hrat a hrat a hrat a logika a pamat a kombinatorika a co ja viem co...
ja sachy hravam ale aj napriek rokom sa povazujem za absolutneho amatera lebo mne to myslenie na to chyba ale hra ma bavi aj ked prehravam, obcas teda aj vyhram :)
strategiu nemam ziadnu a nepoznam ani nejake extra techniky

ale skus hravat aj cez net... napr www.sachy.sk
portalov je viac a je mozne si vyberat aj kategoriu...
mozno ziskas nejake uzitocne rady a porazis vasho velmajstra :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja som to kedysi hrával so spolužiakom ešte na strednej...potom ho vyhodili a mojej šachovej kariére bol koniec. Nemal som s kým hrávať...a doteraz nemám...cez internet mi to príde také suché, ako sex s kondomom...šachy sú veľmi rozmanitá hra (každá je originál) a napriek tomu to nikdy nieje o náhode. A to sa mi na nej páči...nemôžeš sa vyhovoriť na to že ti "nešla karta"...ale naučíš sa ich hrať iba hraním...to je najlepšia taktika...
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Hrávam dosť často či so spolužiakom ktorý bol majster na slovensku alebo proti pc , základ je podla mna udrzat si stred ak más záujem tak napis ss a zahráme :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

no podla mna je zaklad vediet logicky mysliet...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: šachy

Príspevok od používateľa Pilifo »

Základ je vedieť myslieť niekoľko ťahov dopredu :wink:

Keď som bol malý, tak som šach hrával s otcom, sem - tam si zahrám aj teraz, ale hrať to viem asi tak priemerne.

Inak dobrá stránka na všetky doskové (aj šach) a kartové hry je www.kurnik.org
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: šachy

Príspevok od používateľa begbeee »

Mám dosť veľký talent, ale nehrávam. Vrchol bol okolo mojich 10-tich rokov. Môj starký hrával československú ligu dakedy a dosť ma naučil. Raz ma zobral medzi šachových kumpánov a ja som tam jedného ako taký malý spratek porazil. Dosť zaujímavý pocit keď je okolo vás celá kaviareň starých šachistov :D
Teraz nemám partnera čo by to hral aspoň trošku lepšie a hlavne častejšie a cez net ma to nebaví. Potrebujem to "cítiť".

Najlepšia stránka na online šach, partneri z celého sveta: http://www.hrajsach.sk/
Napísať odpoveď