Je mozne dat tieto 2 grafiky do crossfire?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Je mozne dat tieto 2 grafiky do crossfire?

Príspevok od používateľa sano456 »

Takze mam doma 2 graficke karty a to: sapphire radeon 4350 a sapphire radeon 5850 (momentalne mam v pc). Chcel by som sa spytat ci by sa dali dat do CF a ci by to robilo problemy...
Vlemi toho o CF neviem takze...

Moja zvysna zostava je:
ZDROJ: Corsair VX 550W
GK: 5850
CPU: intel core i5-750 na povodnom takte 2.66 GHz
RAM: patriot viper 4GB (2x2)
HDD: SEAGATE Barracuda 500GB, 7200rpm
MB: GIGABYTE P55-UD3
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Je mozne dat tieto 2 grafiky do crossfire?

Príspevok od používateľa hojko »

Aky vyznam ma davat nieco take do crossfire??? Neviem odpovedat na tvoju otazku, ci je to mozne, ale vobec nevidim ziadny dovod na to, aby si daval k 5850 pomaly o pat tried slabsiu grafiku.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Do CF môžu ísť len dve identické karty čo sa týka ich architektúry a rady. Tzn. že ku 5850 dáš len ďalšiu 5850ku, myslím že dokonca ani nie je možné niekedy kombinovať výrobcov kvôli odlišnej PCB.

Existuje druhá alternatíva, ak máš rovnakú generáciu grafických kariet a onboardovú grafiku, ktorá je z rovnakej generácie, tak idú zapnúť do takzvaného hybridného SLi, alebo hybridného Cross Fire, záleží či je to Nvidia, alebo ATi.

Tretia možnosť je hydra, avšak som si nie istý či nie je ešte len v štádiu teoretického konceptu, alebo sa už používa. Je to technológia ktorá umožňuje používať akékoľvek 2 a viaceré grafické karty rôznych rodín a generácií v CF, alebo SLi, poprípade hybridnom CF-SLi. Pri hydre treba rátať s 20-30% stratou výkonu na druhej a ďalšej VGAčke, vzhľadom na to že to nie je natívna multivga platforma.
sano456
Medium Star
Medium Star

hojko: vyznam to mozno teraz nema ziadny, no keby sa to dalo tak o par rokov by to malo velky vyznam. A ak by sa to dalo tak by som si to dal aj teraz, ved preco nie?

uplink:hmm...tak potom podla toho co pises to vyzera iba na tu hydru, avsak na google som nic nenasiel.

Ak by niekto nieco vedel, tak mi to prosim napiste, velmi by mi to pomohlo.
A este len taka mensia otazka: zdroj by to bol schopny utiahnut?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.lucidlogix.com/products_hydra200.html

http://www.x64bitdownload.com/drivers/t ... lpkyj.html

* Lucid Hydra 200 chipset allows you can use the graphics cards from different vendors. To make A-mode, N-mode and X-mode work, you need to install the software drivers we provide. If your graphics cards are under ATI 4xxx, using driver 1.3.105 will get better perfomace. If you are using ATI 5xxx, you must install driver 1.4.106.& Please check Driver 1.3.105 readme and Driver 1.4.106 readme for more information.&
sano456
Medium Star
Medium Star

OK, a zdroj to utiahne?

A je nejaky software na otestovanie vykonu grafík/y? Ale aby mal maximalnu velkost 20 MB.(Mam obmedzeny net :oops: )

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2010, 14:53)
A tu hydru mi zakladna doska podporuje?
zakladna je napisana v 1. prispevku
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nepodporuje Bohu žiaľ. Prvá doska čo to bude mať je tuším MSi Big Bang [ak už nemá]. A zdroj, ak máš aspoň kilowatový zdroj, tak áno. Bude to chcieť 4 6pinové vetvy s nadstavbou na 8 asi...

Ale toto je fakt moc teoretické a hydra je asi ešte len v plienkach. Čiže na nejaké skoré multigpu zabudni. Kľudne predaj starú VGAčku, kým bude hydra v obchodoch, tak dokúpiš druhú 5850ku, ver mi.

http://event.msi.com/mb/bigbang/main.html#/?page=fuzion

tu sa dozvieš viac o efektoch tej dosky, je to celkom impresívne, aspoň v grafoch...
sano456
Medium Star
Medium Star

:smt115 skoda uz som si myslel, ze sa to bude dat

A je nejaka ina moznost ako vyuzit tu 2. grafiku? Napr., ze budem mat zapojene obe a bude sa vyuzivat iba ta ktoru bude treba? napr. vo windowse a tak by bola pasiv 4350 vhodna a ked by bolo treba vysokny vykon tak 5850. Da sa aspon toto? Najlepsie softwarovo, pripadne BIOSom?

inak diky uplink, za pomoc a aj za expresne odpovede :wink:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Preco chces na silu pouzivat tu slabsiu grafiku? Aky dovod na to mas teraz alebo do buducna?
sano456
Medium Star
Medium Star

no tak povodny plan bol taky ze zvysim vykon...alebo ak by so medzi nimi dalo prepinat tak by som (mozno) znizil spotrebu a hluk. Dovod mam taky, ze tu grafiku mam a chcem ju nejak vyuzit, ak by to bolo mozne.

A da sa nejako medzi nimi prepinat teda?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

myslim ze by si musel pokazde chodit do biosu, to znamena ze pri kazdom prepnuti (resp. pred nim) by si musel dat rr pc :) ale nie som si isty...no predsa, stoji ti to za to ?
sano456
Medium Star
Medium Star

:smt017 hmm asi ani nie...jedine ze by to bolo automatizovane...propripade softwarovo
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Myslím že do konca roka 2012 kedy má byť ten "koniec sveta" vymyslíš perpetum mobile :smt059 :smt059

Jak čítam tvoje príspevky, tak sa smejem jak kôň. Nič proti tebe, ale máš veľmi zaujímavé nápady :wink:
:lol: :lol:
sano456
Medium Star
Medium Star

Uvidime, co vsetko bude do 2012 :lol:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sano456 kašli na to, starú ATinu predaj za 60-80 eur a kúp si poriadne chladenie za to na 5850, poprípade to dohoď na 5870 a máš to...
sano456
Medium Star
Medium Star

OK tak sa na to vykaslem.

Este raz vsetkym dakujem, a mozte lock :lock:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Pigesko napísal:myslim ze by si musel pokazde chodit do biosu, to znamena ze pri kazdom prepnuti (resp. pred nim) by si musel dat rr pc :) ale nie som si isty...no predsa, stoji ti to za to ?
len by som podotkol že prepínanie medzi grafikami sa dá robiť aj priamo vo windowse ale iba na notebookoch s integrovanou a dedikovanou kartou na desktope som to ešte nevidel ale ktovie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Predpokladam, ze pokial sa grafika na plno nevyuziva, tak jej spotreba je nizsia, je v tzv. idle stave. Ked sa zacne vyuzivat pri 3D aplikaciach a hrach, tak sa spotreba zvysuje. Realne vyuzitie toho co chces nevidim a nemylim si, ze by si niecim takym zvysil vykon, maximalne by si si tak narobil okolo toho kopu starosti. Ako napisal uplink, najlepsie riesenie je grafiku cim skor predat, kym ma este svoju cenu a popripade investovat do kvalitnejsieho chladenia grafickej karty, pripadne grafiku predat a kupit iny model, resp. ineho vyrobcu 5850.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hojko práveže je to dosť na sračky. Tieto nové grafiky sú aj v idly "rozžhavené" jak pec a idú na dosť vysoké otáčky. Z technologických dôvodov nie je možné jadro, pamäte a shadre podtaktovať pod istú hranicu a tým pádom grafika pečie a papá aj keď nič nerobí. Vysvetľoval som to kamošovi na jednom dobrom príklade, ale už som ho zabudol :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Fajn, ale mna nezaujima teplo, ci bude mat grafika 40 stupnov alebo 44 stupnov, pretoze v idle zerie tato grafika podla testov okolo 120-160. Nebudem sa teraz zaoberat presnou hodnotou, takze ak vezmem nejakych 150W idle spotrebu, tak to v nonstop prevadzke za mesiac spravi priblizne 5 eur. Radeon 4350 ma spotrebu niekde na urovni 30W, co je v prepocte asi 1 euro, takze je tam rozdiel pri nonstop prevazke 4 eura za mesiac. Ak si vezmem, ze je pocitac pusteny len tak vo Windowse pri beznej praci & idle stave 8 hodin denne, tak rozdiel tvori teda dve tretiny tejto ceny. Rozdiel prevadzky 8 hodin denne na 5850 a 4350 je v prepocte priblizne okolo 1,33 eur, teda okolo 40 korun za mesiac. V pripade, ze by slabsiu grafiku predal za tebou spominanych 60-80 eur, v priemere teda za 70 eur, tak navratnost tejto "investicie" je 52 mesiacov, teda nieco viac ako 4 roky. Zdravym sedliackym rozumom si vie clovek zratat, kolko je 2+2, takze je teraz na kazdom z nas, ci zaplati napriklad tych 1,33 eura mesacne naviac pri ucte za elektriku, pricom dnes dostane na ruku akysi "preddavok" vo vyske 70 eur za predaj grafiky 4350 alebo si bude nadalej hlavu lamat tym, ako spravit crossfire tychto dvoch grafik. Mozno si aj tak o dva roky vymeni grafiku, takze na tom kvazi este aj zarobi. Jedinym pozitivom by tu bol hluk, ale len v pripade, ze ATI budu mat doladene ovladace a bude fungovat vypinanie crossfire pri grafikach rady 5xxx.
Napísať odpoveď