Práca "finančného poradcu", alebo nejaký podvod?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Práca "finančného poradcu", alebo nejaký podvod?

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Potrebujem poradiť, chlapi. :)

Jedna známa mi ponúka prácu "finančného poradcu". Ide o to, že mi to celé pripadá, ako nejaký podvod, alebo niečo takého to typu. Lebo mi nechce nič bližšie o tej práci povedať, len mi povie, že mám dojsť ku nej a že tam bude nejaký pán, ktorý ma s tým oboznámi. Nič viac mi o tom nechce povedať, len tvrdí, že netreba nikde dávať žiadne peniaze, nič! Pýtal som sa jej na to, ale že žiadne peniaze nikde netreba nikomu dávať. A tvrdí mi, že dá sa na tom zarobiť aj 3000€ mesačne!!! A ešte, že vraj to teraz medzi mladými velmi letí (no ja o ničom takom neviem). Netreba ani nikde chodiť po domoch (ako je to u poisťovákov), ani nič. Ozaj neviem, čo si mám o tom myslieť a ako to celé môže fungovať, že netreba dávať peniaze, netreba nikam chodiť a takýto zárobok za to je.

Viete o niečom takom? Alebo čo by to mohlo byť? Ďakujem :wink:
Gangy
Darca
Darca

Re: Práca "finančného poradcu", alebo nejaký podvod?

Príspevok od používateľa Gangy »

Podvod, znamej sa vyhybaj na 100 metrov, taku ti netreba.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

OVB Allfinanz. Známa partia. Treba ju poslať do preč.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Základné pravidlo - keď niečo znie príliš dobre na to, aby to bola pravda, tak to pravda nie je :)
Keby mal niekto 3000 evri mesačne navyše, prečo by si ich nenechal pre seba a zamestnal by niekoho ďalšieho?
Podvod ako Brno.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Fabo » Vieš, ako to funguje? Celkom by ma to zaujímalo. :)

»» Ja som sa jej na to pýtal, či to nieje nejaký podvod, alebo niečo také a doslova na mňa vyskočila, že či ja ju považujem za takú a radím ju skupiny podvodníkov a pod. :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

OVB. Sa nečudujem, že sa bojí čokoľvek viac povedať :D
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tvrdí mi že ona to robí tiež, a zarába na tom parádne €uráše. Ale ani za svet nechce povedať o čo ide!
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...mne tiež nedávno volal známy známeho. Ponúkal mi prácu v oblasti finančníctva, ale nechel nič viac povedať a chcel sa stretnúť osobne. Narovinu a bez pardonu som mu povedal, že ak mi hneď nevyklopí o čo ide tak nemám záujem. Na túto výzvu mi o tom povedal trocha viac, ale v podstate len preformuloval a rozvinul o bezvýznamové slová to, čo mi povedal predtým. Tak som mu povedal že nemám záujem...chcel som ti napísať ešte ten citát čo zuzkazuzka, ale už ma predbehla...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Clean_Up napísal:Tvrdí mi že ona to robí tiež, a zarába na tom parádne €uráše. Ale ani za svet nechce povedať o čo ide!
Este kolko ludi ti sem ma napisat ze je to podvod aby si to pochopil?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

posli ju do hada :-) keby to bolo take easy, tak tu robotu ponukne svojej mame a nie tebe :-) :-) ... par takychto "PORADCOV" poznam osobne a nieje to ziadna diskoteka ... zaprve by som si od nich nenechal poradit ani zadarmo, lebo su to vesmes obycajne rychlokvasky, ktore prejdu troma vikendovymi skoleniami a uz su odbornici a za dalsie moc teda nezarobia ... to ze nejaky ich sef, ktory rozdeluje biznisy zarobi 3000, tomu sa mozno da verit, ale ty nemas sancu .. zarobis na slanu vodu a suche rozky a este sa kvoli tomu nabehas a budes zo seba robit debila ... dakujeme neprosime :-) :-) ... takyto financny poradca (kamarat) mi isteho casu, kedy uz bol vo firemnych strukturach zabehany nevedel zodpovedat ani jednoduchu lajcku otazku tykajucu sa makroekonomiky a on chce niekomu radit :-)

teda - ruky prec - zadarmo ti dnes nikto nic neda :-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Mne sa páčilo keď mi nedávno týpek volal, že čítal môj životopis a má záujem aby som bol vedúci v novootvorenej pobočke... Reku však prečo nie si hovorím, pôjdem na pohovor i keď mám dobrú prácu. Tak som sa spýtal, že a vlastne o čo podrobnejšie ide... Dostalo sa mi neurčitej odpovede, že ide o prácu v oblasti finančníctva a tom som už šípil zradu. V telefóne ma balamutil kecami o vedúcom pobočky, v maily sa z toho vykľulo toto:
Náplň práce, informácie o pracovnom mieste
Náplň práce sa skladá z 3 častí:
1.časť - max. 1rok - komunikácia s klientmi firmy, získavanie nových a servisovanie starých klientov (potrebné pre nabranie praxe)
2.časť - po 1.roku - rozširovanie pobočky, riešenie pohovorov, preškoľovanie nových spolupracovníkov, organizovanie porád a seminárov
3.časť - potom - komplexná starostlivosť o pobočku, plánovanie, kontroling, porady
Hlavná pracovná náplň je časť 3, prvé dve časti sú potrebné pre nabranie praxe a potrebných skúseností.
1.časť - provízne motivačné hodnotenie, 2.a 3.časť - fix + p
Najlepšie na tom je to potom v tej tretej časti :D Definoval by som ho ako nikdy :D

//: Dodám, že išlo samozrejme o preslávanú OVB.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak v čom teda spočíva tá "práca" ? :D

chodenie dom od domu a hľadanie ďalších hlupákov na hľadanie ďalších.... pyramídová hra ? :D
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ani ja neviem. Ona vraví, že nikde netreba chodiť, žiadne od domu k domu. A netreba dávať nikomu nikde žiadne peniaze.

V pyramídovej hre treba dávať peniaze.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

V pyramidovej hre obcas aj peniaze dostanes.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

len mam otazku, preco by to nemohol skusit? sak ak si da pozor a nebude nic podozrive podpisovat tak potom moze kludne sa na to vykaslat ked zisti ze je to oje*
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Je to "iny druh" pyramidy - MLM. Za to, ze by si ty zacal robit, (co spociva v tom, ze zhanas znamych a ich znamych a ponukas im "financne riesenia site na mieru") by dostavala ona provizie. Ty by si dostaval samo provizie tiez, nejake drobne. Urcite nie 3000 mesacne... Potom by ti dosli klineti a bol by si na zaciatku.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak Ďakujem všetkým za ochotu a vysvetlenie, ako sa veci majú. :wink:

Obzvlášť Gangy-mu za komentár a K :minus:
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Clean_Up napísal:Tak Ďakujem všetkým za ochotu a vysvetlenie, ako sa veci majú. :wink:

Obzvlášť Gangy-mu za komentár a K :minus:
to sa to tu uz potom moze zamknut, tym padom diskusia konci no nie ? :smt017 mimo ineho pyramidove firmy, znicili osobnost niektorym mojim kamaratom, a fest ich zmenili....... na nepoznanie. Ponuky na taketo kraviny mi chodia vzdy a vzdy ich odmietam, lebo su to somariny, mam skusky z makra,mikra, financii uctovvnictva,manazmentu, a chystam sa na poistovnictvo, a v zivote by som o sebe netvrdil ze som na tieto veci expert aj ked som sa na skusky dost ucil, a ani sa s tym nikomu nechvalim, moja skola nie je ekonomicka, tym som chcel podotknut ze oni zo seba robia skutocne machrov vo vsetkom, po dvojtyzdnovom kurze a tak to potom aj dopadlo kedy ma chceli v ich "sidle" nahuckat a chytat ma za slovicka, zvlast po skuske z makra, to uz bolo davno .... tak som im trosku vysvetlil ze viem o com melu a ze ma nezblbnu.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Ja uz len dodam, ze na profesii je takychto "zivnostnikov" ponukajucich 1700EUR za 4 hodiny denne, praca z domu a pod, neurekom. Pri zverejneni zivotopisu na profesii sa najskor ozvu prave takeho kadejake pochybne firmy. Spolocnym znakom je to, ze nikdy nevedia v skratke opisat v com spociva pracovna napln, stale chodia okolo horucej kase a vymyslaju si atraktivne odborne vyrazy pre tu ktoru poziciu.

Vzdy im po telefone hovorim: "Ako mi mozte ponukat pracu, ktoru sama nepoznate?"

A najviac to zamrzi, ked sa vam s podobnou koninou ozve clovek, ktory vam je znamy, blizky, ci dokonca kamarat. A sudiac podla toho, ze je takychto expertov tolke mnozstvo, evidentne to zabera. Mna len udivuje, ako niekto, kto ma pozna 5 minut zivota vie, ako najlepsie mozem nalozit so svojimi peniazmi. Dristy.

A este jednu vec maju tito financni poradcovia spolocnu: Vsetci sa obliekaju akoze slusne, sako, kravata, nejaky ten kufrik s dokumentami a tvaria sa ako uspesni biznismeni, ale v skutocnosti to este peniaze nevidelo. Obvykle mladi naivni ludia, co si myslia, ze sa k peniazom dostanu mavnutim carovneho prutika.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

qwerty, ja ti len k tomu tvojmu príspevku chcem toľko, že s tebou súhlasím. Ale v tomto smere, ťa ktokoľvek dokáže prešťať, ak nemáš skúseností, tak teória ti je akurát tak na prd a to môžeš mať skúšky porobené aj na Harvarde. V tom musíš vedieť chodiť a darmo, že vieš aký je rozdiel medzi makro a mikroekonómiou.

Občas sa objaví aj človek, ktorý tomu môže naozaj rozumieť.
Napísať odpoveď