Sionizmus
Re: Sionizmus
Boj boj... prírodné zákony...silnejší vyhráva atď..... aké to len kraviny.
Pokúsim sa to dostať do úplne iného svetla...
V prvom rade si položte otázku koľkých židov poznáte osobne že tvrdíte to čo tvrdíte.
Moja daľšia otázka aj keď len rétorická bude že koľko percent zo všetkých židov a neviem koho sa nám snaží naschvál škodiť(bolo tu použité aj slovo parazit) ako to tvrdíte? To bude teda strašne malé číslo podľa mňa.
Daľšia vec je že pozrite sa na vývoj ľudstva, odjakživa sa ľudia začínali zgrupovať najskôr do rodov, kmeňov, miest, štátov, spojenectiev a v modernej dobe sa svet stále zmenšuje, kultúry sa stretávajú a tie zgrupené rody, mestá, štáty a spojenectvá začínajú splývať a jazykové bariéry padajú. Vytvárajú sa únie atď. Nikto to nezastaví a ľudstvo smeruje práve ktomu aby sa zjednotilo pod jednou vlajkou.
A teraz sú tu ľudia čo sa oháňajú heslami, ako nám niekto škodí a títo ľudia vyzdvihujú vlastnú civilizáciu a považujú ju za to najlepšie pod slnkom. Pritom reálne nám možno chce zle pár ľudí. A ešte menej ľudí koná v tom aby nás utlačili/umlčali a neviem čo všetko ešte.
Tak a teraz spravím čo sa tu tak s radosťou prezentuje.... presne týchto ľudí na oboch stranách zaradím do tej skupiny ktorá je zlá a začnem kričať že to je náš nepriateľ lebo nám škodí a vyvoláva nezmyselné konflikty. A s postulátov ktoré tu nahodil Kali vydedukujem že táto skupina našej väčšine neni k prospechu a len nám škodí a pôsobí na náš "slobodný" ľud zhubne a deštruktívne. Teraz veľkolepo prehlásim že medzi nami a nimi začne prirodzený prírodný zápas kde samozrejme týchto ľudí prirovnám k parzitom.
Mozog páni mozog... to je tá vec v hlave. Odporúčam používať.
Pokúsim sa to dostať do úplne iného svetla...
V prvom rade si položte otázku koľkých židov poznáte osobne že tvrdíte to čo tvrdíte.
Moja daľšia otázka aj keď len rétorická bude že koľko percent zo všetkých židov a neviem koho sa nám snaží naschvál škodiť(bolo tu použité aj slovo parazit) ako to tvrdíte? To bude teda strašne malé číslo podľa mňa.
Daľšia vec je že pozrite sa na vývoj ľudstva, odjakživa sa ľudia začínali zgrupovať najskôr do rodov, kmeňov, miest, štátov, spojenectiev a v modernej dobe sa svet stále zmenšuje, kultúry sa stretávajú a tie zgrupené rody, mestá, štáty a spojenectvá začínajú splývať a jazykové bariéry padajú. Vytvárajú sa únie atď. Nikto to nezastaví a ľudstvo smeruje práve ktomu aby sa zjednotilo pod jednou vlajkou.
A teraz sú tu ľudia čo sa oháňajú heslami, ako nám niekto škodí a títo ľudia vyzdvihujú vlastnú civilizáciu a považujú ju za to najlepšie pod slnkom. Pritom reálne nám možno chce zle pár ľudí. A ešte menej ľudí koná v tom aby nás utlačili/umlčali a neviem čo všetko ešte.
Tak a teraz spravím čo sa tu tak s radosťou prezentuje.... presne týchto ľudí na oboch stranách zaradím do tej skupiny ktorá je zlá a začnem kričať že to je náš nepriateľ lebo nám škodí a vyvoláva nezmyselné konflikty. A s postulátov ktoré tu nahodil Kali vydedukujem že táto skupina našej väčšine neni k prospechu a len nám škodí a pôsobí na náš "slobodný" ľud zhubne a deštruktívne. Teraz veľkolepo prehlásim že medzi nami a nimi začne prirodzený prírodný zápas kde samozrejme týchto ľudí prirovnám k parzitom.
Mozog páni mozog... to je tá vec v hlave. Odporúčam používať.
V tejto diskusii to je totalne nepodstatne. Co ak poznam 100 zidov a vseci su zly? Co ak poznam 50 zidov a vseci su dobry? Neznamena to absolutne nic len nazor nejakeho jednotlivca, uplne nepodstatny a hlavne neobjektivny.Rubiki napísal:V prvom rade si položte otázku koľkých židov poznáte osobne že tvrdíte to čo tvrdíte.
Podla mna nie, hovoria zato tieto temy a celkovo existnecia antisemintizmu ktory tu asi nie je len tak bezdovodne (o tom sa tu ale uz diskutovalo).Moja daľšia otázka aj keď len rétorická bude že koľko percent zo všetkých židov a neviem koho sa nám snaží naschvál škodiť(bolo tu použité aj slovo parazit) ako to tvrdíte? To bude teda strašne malé číslo podľa mňa.
Omyl, okrem toho ze sa ludstvo grupovalo aj bojovalo, tam vyhrava silnejsi a slabsi ustupuje a zanika napr majska a aztecka civilizacia v latinskej amerike atd atd... Smerovanie pod jednu uniu je len vysledok nejakeho riadenia a vlady ktora to zgrupovanie chce uskutocnit. Lenze neni mozne sa spajat s niekym kto nam neni blizky a podobny lebo natom celom bolo zalozene cele to tvoje zgrupovanie. Takto zgrupena skupina sa vnutri rozpadne napr Rimska risa, Egyptska risa atd atd...Daľšia vec je že pozrite sa na vývoj ľudstva, odjakživa sa ľudia začínali zgrupovať najskôr do rodov, kmeňov, miest, štátov, spojenectiev a v modernej dobe sa svet stále zmenšuje, kultúry sa stretávajú a tie zgrupené rody, mestá, štáty a spojenectvá začínajú splývať a jazykové bariéry padajú. Vytvárajú sa únie atď. Nikto to nezastaví a ľudstvo smeruje práve ktomu aby sa zjednotilo pod jednou vlajkou.
Ake uslachtile. A povies mi podla coho zistis ktori ludia nam skodia? Ako najdes tych zlych jednotlivcov aby si nahodou neposkodil nejaku rasu alebo druh?Tak a teraz spravím čo sa tu tak s radosťou prezentuje.... presne týchto ľudí na oboch stranách zaradím do tej skupiny ktorá je zlá a začnem kričať že to je náš nepriateľ lebo nám škodí a vyvoláva nezmyselné konflikty. A s postulátov ktoré tu nahodil Kali vydedukujem že táto skupina našej väčšine neni k prospechu a len nám škodí a pôsobí na náš "slobodný" ľud zhubne a deštruktívne. Teraz veľkolepo prehlásim že medzi nami a nimi začne prirodzený prírodný zápas kde samozrejme týchto ľudí prirovnám k parzitom.
Nechce sa mi to quotovať tak idem zaradom
Jasné že to je nepodstatné, ale ukazuje to na tvoju osobnú skúsenosť s nimi, ja osobne som sa nikdy s niekým takým ako tu opisujete nestretol.
--
S dôvodom, bez dôvodu, to je ťažko diskutovať keď ich polovica diskutujúcich považuje za zlo samotné. Ja veľmi pochybujem o tom že väčšina židov ide "nám" po krku. Človek nepotrebuje k životu robiť takéto veci.
--
Jasné že bojovalo, ťažké časy vyžadovali ťažký život. Inak za čias ríma nebola taká globaalizácia, vtedy nešlo efektívne riadiť tak obrovskú ríšu a aj tak tá ríša vytrvala dlhý čas. Bohužiaľ ríša vybudovaná mečom a riadená mečom sa musí zrútiť aj napriek tomu aká mocná a veľkolepá bola. Ale dnes už to je možné a jediný problém sú rozdiely medzi kultúrami a tie pomaly miznú až zmiznú úplne, svet sa zmenší a nastane proste len daľší nevyhnutný krok.
Už ani neviem kde som to čítal ale páčil sa mi citát.
"Ak ľudstvo prežije tak jeho najväčšia hamba budú dejiny"
--
Bol to len príklad absurdnosti aká sa tu prezentuje. Ako píšeš nemôžem ukázať na jednotlivcov ale to nemôžeš ani ty. Proste ste si vytvorili triedneho nepriateľa a je jedno koľko jednotlivcov s tej skupiny je takých ako tvrdíš. Proste sú zlí, zlí a zlí a treba s nimi bojovať vyhovárajúc sa na to že to je prirodzený boj a prežitie. Stále tu píšeš o niakých druhoch a rasách a pritom židia sú druhom ľudia ako mi a môžu byť akejkoľvek rasy. A to nehovorím o tom že dnešná veda je na rozpakoch či vôbec používať termín ľudská rasa.
Jasné že to je nepodstatné, ale ukazuje to na tvoju osobnú skúsenosť s nimi, ja osobne som sa nikdy s niekým takým ako tu opisujete nestretol.
--
S dôvodom, bez dôvodu, to je ťažko diskutovať keď ich polovica diskutujúcich považuje za zlo samotné. Ja veľmi pochybujem o tom že väčšina židov ide "nám" po krku. Človek nepotrebuje k životu robiť takéto veci.
--
Jasné že bojovalo, ťažké časy vyžadovali ťažký život. Inak za čias ríma nebola taká globaalizácia, vtedy nešlo efektívne riadiť tak obrovskú ríšu a aj tak tá ríša vytrvala dlhý čas. Bohužiaľ ríša vybudovaná mečom a riadená mečom sa musí zrútiť aj napriek tomu aká mocná a veľkolepá bola. Ale dnes už to je možné a jediný problém sú rozdiely medzi kultúrami a tie pomaly miznú až zmiznú úplne, svet sa zmenší a nastane proste len daľší nevyhnutný krok.
Už ani neviem kde som to čítal ale páčil sa mi citát.
"Ak ľudstvo prežije tak jeho najväčšia hamba budú dejiny"
--
Bol to len príklad absurdnosti aká sa tu prezentuje. Ako píšeš nemôžem ukázať na jednotlivcov ale to nemôžeš ani ty. Proste ste si vytvorili triedneho nepriateľa a je jedno koľko jednotlivcov s tej skupiny je takých ako tvrdíš. Proste sú zlí, zlí a zlí a treba s nimi bojovať vyhovárajúc sa na to že to je prirodzený boj a prežitie. Stále tu píšeš o niakých druhoch a rasách a pritom židia sú druhom ľudia ako mi a môžu byť akejkoľvek rasy. A to nehovorím o tom že dnešná veda je na rozpakoch či vôbec používať termín ľudská rasa.
Robia vsetko preto aby vyhoveli sebe aj za tu cenu ze nam idu po krku.Rubiki napísal:S dôvodom, bez dôvodu, to je ťažko diskutovať keď ich polovica diskutujúcich považuje za zlo samotné. Ja veľmi pochybujem o tom že väčšina židov ide "nám" po krku. Človek nepotrebuje k životu robiť takéto veci.
To tvoje splyvanie kutlur samo o sebe neexistuje. Bud cudziu kutluru odmietneme alebo ju prijemem medzi seba a tym odstartujeme svoj vlastny zanik (ak nie ukaz mi nejaku fugujucu stastnu multi kulti spolocnost). Kazda spolocnost je tak silna ako jej najslabsi clanok, a nas so sebou prave tieto slabe kultury stiahnu az na uplne dno a mozno az o niekolko tisic rokov dozadu.Jasné že bojovalo, ťažké časy vyžadovali ťažký život. Inak za čias ríma nebola taká globaalizácia, vtedy nešlo efektívne riadiť tak obrovskú ríšu a aj tak tá ríša vytrvala dlhý čas. Bohužiaľ ríša vybudovaná mečom a riadená mečom sa musí zrútiť aj napriek tomu aká mocná a veľkolepá bola. Ale dnes už to je možné a jediný problém sú rozdiely medzi kultúrami a tie pomaly miznú až zmiznú úplne, svet sa zmenší a nastane proste len daľší nevyhnutný krok.
Darmo sa tu bjes do prs jak sme splinuli, nesplinuli sme s nicim iba nam tu narasta pocet prirzivnikov a cudzincov ktorych uz zachvilu nebudeme schopny zivit, cely tento system sa zruti rovnako aj s tvojim splivanim, rovnako ako sa zrutili dalsie velke rise ktore medzi seba prijali cudzi element. To tvoje splinutie je len synonymum pre slovo zanik tej lepsej kultury a civilizacie.
Prave preto ukazujem na skupiny ktore su svojou tzv zlou cinnostou tipicke.Bol to len príklad absurdnosti aká sa tu prezentuje. Ako píšeš nemôžem ukázať na jednotlivcov ale to nemôžeš ani ty.
Ja sa nevyhovaram jednoducho to tak je a vzdy to tak bolo a vzdy to tak bude.Proste sú zlí, zlí a zlí a treba s nimi bojovať vyhovárajúc sa na to že to je prirodzený boj a prežitie.
Tato veta nema absolutne ziaden zmysel.Stále tu píšeš o niakých druhoch a rasách a pritom židia sú druhom ľudia ako mi a môžu byť akejkoľvek rasy
Akože neexistuje? Pozri sa na starovek, desiatky náboženstiev a kultúr ktoré splynuli v jednu európsku. Spomínaný rím bol multikulturálny a vzišla s neho moderná európska spoločnosť.kali520 napísal:To tvoje splyvanie kutlur samo o sebe neexistuje. Bud cudziu kutluru odmietneme alebo ju prijemem medzi seba a tym odstartujeme svoj vlastny zanik (ak nie ukaz mi nejaku fugujucu stastnu multi kulti spolocnost). Kazda spolocnost je tak silna ako jej najslabsi clanok, a nas so sebou prave tieto slabe kultury stiahnu az na uplne dno a mozno az o niekolko tisic rokov dozadu.
Darmo sa tu bjes do prs jak sme splinuli, nesplinuli sme s nicim iba nam tu narasta pocet prirzivnikov a cudzincov ktorych uz zachvilu nebudeme schopny zivit, cely tento system sa zruti rovnako aj s tvojim splivanim, rovnako ako sa zrutili dalsie velke rise ktore medzi seba prijali cudzi element. To tvoje splinutie je len synonymum pre slovo zanik tej lepsej kultury a civilizacie.
Vezmi si cirkev, sviatky majú pôvod v náboženstvách rôznych kultúr. A to je to čo sa stane, je jasné že to čo tu je teraz za určitý čas zanikne ale nie na úkor iného existujúceho ale na úkor iného nového. Obletieť dnes svet je vecou pár hodín a to je to o čom vravím, ľudia už neostávajú na jednom mieste, sťahujú sa, cestujú a hýbu sa oveľa viac ako dakedy. Civilizácia ako ju poznáme podľa mňa pod ťarchou práve tejto globalizácie zanikne a vznikne niečo nové.
A spomínaný rím sa nezrútil lebo do seba "prijal cudzí element". Rím sa rozprestieral na obrovskom území a samozrejme taká obrovská ríša kládla veľké nároky na správu ríše. Systém provincií bol síce vcelku dobrý ale aj tak sa všetko rozhodovalo u cisára a teda to na neho kládlo obrovské nároky. Aj pred rozpadom ríše na ZRR a VRR vznikali rôzne len formálne delenia na západ a východ. O tom by sa dalo veľa písať ale rozhodne sa rím nerozpadol koli multikulturálnej spoločnosti.
Ibaže to je chyba, pretože tebe je jedno koľko percent s tej skupiny to robí ak to vôbec niekto robí, automaticky bereš celú skupinu.kali520 napísal:Prave preto ukazujem na skupiny ktore su svojou tzv zlou cinnostou tipicke.
Akože nemá... každý žid je človek, človek je živočíšny druh. Teda židia sú ľudia ale aj my sme ľudia, sme teda rovnaký druh. A židia vyznávajú judaizmus ak si dobre pametám a teda aj černoch vyznávajúci judaizmus môže byť žid. To teda znamená že židia môžu byť rôznej rasy. Pokiaľ sa teda nebavíme o Židoch ako o etniku.kali520 napísal:Tato veta nema absolutne ziaden zmysel.
Radsej sa nato pozri hlbsie a porovnaj si na akej urovni bol Rim a Europa pre rozpadom a po rozpade v stredoveku. Vyvoj sa nie lenze zastavil na 1000 rokov pod epochoou vlady krestanstva ale aj hodne dole padol co sa tyka vztahu k obcanom a ludu teda kruty feudalizmus.Rubiki napísal:Akože neexistuje? Pozri sa na starovek, desiatky náboženstiev a kultúr ktoré splynuli v jednu európsku. Spomínaný rím bol multikulturálny a vzišla s neho moderná európska spoločnosť.
Suhlasim, vsetko nasvedcuje ze nieco horsie.Civilizácia ako ju poznáme podľa mňa pod ťarchou práve tejto globalizácie zanikne a vznikne niečo nové.
Oosbne najvacsi dovod padu Rimskej rise vidim v prijati krestanstva a jeho ucenia (napr miluj svojho nepriatela nastav druhe lice atd) co velmi ulachcilo prichod barbarov a rim pod vonkajsim tlakom zaroven zhynul zvnutra.A spomínaný rím sa nezrútil lebo do seba "prijal cudzí element". Rím sa rozprestieral na obrovskom území a samozrejme taká obrovská ríša kládla veľké nároky na správu ríše. Systém provincií bol síce vcelku dobrý ale aj tak sa všetko rozhodovalo u cisára a teda to na neho kládlo obrovské nároky. Aj pred rozpadom ríše na ZRR a VRR vznikali rôzne len formálne delenia na západ a východ. O tom by sa dalo veľa písať ale rozhodne sa rím nerozpadol koli multikulturálnej spoločnosti.
Som si isty ze to percento je velmi vysoke, koniec koncov v tejto teme a v inych sa to rozoberalo, dokonca samotny antisemintizmus a jeho existencia musi mat nejaky dovod. Podla toho co tu ty pises by vlastne ani nemal existovat.Ibaže to je chyba, pretože tebe je jedno koľko percent s tej skupiny to robí ak to vôbec niekto robí, automaticky bereš celú skupinu.
Nemoze, zidia ho za zida povazovat nebudu.černoch vyznávajúci judaizmus môže byť žid.
Samozrejme ze sa bavime o zidoch ako etniku.To teda znamená že židia môžu byť rôznej rasy. Pokiaľ sa teda nebavíme o Židoch ako o etniku.
Ta tvoja teoria ze sme vseci ludia je velmi hlupa. To ze exsituje najvyssi tvor na tejto planete ktory si hovori clovek je jedna vec. To ze tento tvor ma zastupenie v roznych skupinach rasach je zase dalsie clenenie. Ale co ma mat ako spolocne to ze sme vseci ludia s tym ze jedna rasa skodi druhej vazne neviem.
-
tehla
Dosť si protirečiš v tomto. Na jednej strane hovoriš, že negativnym javom bola „krutovláda kresťanstva“, na druhej, že chyba bola mierumilovnosť-miluj svojho nepriateľa a podobne. Zdá sa ti, že na vine sú za každych okolností kresťania? Do uvahy musiš brať aj kontext doby, politickú, náboženskú a všeobecnú spoločenskú situáciu. Je celkom pravdepodobné, že keby sa v tej dobe nerozmohlo kresťanstvo, tak v Europe by sa presadil Islam.
Keď už sme pri tom, aj historia našho naroda je vlastne kresťanská. Všetci národný buditelia, ľudia, ktorých si aj ty predpokladám vážiš, boli kresťania, nekresťana by si medzi nimi hľadal len veľmi ťažko. To všetkych tychto ľudi považuješ za hlupakov, ktori sa riadili len nejakymi nezmyselnymi bludmi a nastavovali lice nepriateľom? Ved kresťanstvo ukladá aj nejake životne hodnoty, podľa ktorych sa ma človek riadiť atď. Boli všetci títo ľudia hlúpy, že sa riadili kresťanskými hodnotami?
Keď už sme pri tom, aj historia našho naroda je vlastne kresťanská. Všetci národný buditelia, ľudia, ktorých si aj ty predpokladám vážiš, boli kresťania, nekresťana by si medzi nimi hľadal len veľmi ťažko. To všetkych tychto ľudi považuješ za hlupakov, ktori sa riadili len nejakymi nezmyselnymi bludmi a nastavovali lice nepriateľom? Ved kresťanstvo ukladá aj nejake životne hodnoty, podľa ktorych sa ma človek riadiť atď. Boli všetci títo ľudia hlúpy, že sa riadili kresťanskými hodnotami?
NapodobneRubiki napísal:Mozog páni mozog... to je tá vec v hlave. Odporúčam používať.
No ja poznam par židov ale tu nejde ani tak o to, koľko židov osobne pozname, skôr o nebezpečny sionizmus.Rubiki napísal:V prvom rade si položte otázku koľkých židov poznáte osobne že tvrdíte to čo tvrdíte.
Ja som o stredoveku nepísal, písal som o modernej európskej spoločnosti, ktorej základy postavil práve rím.kali520 napísal:Radsej sa nato pozri hlbsie a porovnaj si na akej urovni bol Rim a Europa pre rozpadom a po rozpade v stredoveku. Vyvoj sa nie lenze zastavil na 1000 rokov pod epochoou vlady krestanstva ale aj hodne dole padol co sa tyka vztahu k obcanom a ludu teda kruty feudalizmus.
To nemôžeš vedieť.kali520 napísal:Suhlasim, vsetko nasvedcuje ze nieco horsie.
Tak to trochu rozpíšem. Po smrti Theodosia(kurnik snáď to píšem dobre) sa ríša rozdelila medzi jeho dvoch synov. Delenie ríše nebolo až taký nevídaný jav lebo sa to dialo aj predtým, spravovať takú ríšu bol problém z jedného miesta. Bohužiaľ jeho synovia boli neschopní a preto vládu vykonávali za nich iný ľudia a vzhľadom na pohyby más barbarov bolo treba niečo robiť. Na západe sa k moci dostal Stilichus a na východe Rufinus a obaja boli veľmi cieľavedomí a čo je dôležité nemali sa moc v láske. Stichius nakoniec dá zavraždiť Rufinusa a na jeho miesto sa dostáva človek ktorý nebol o nič lepší. Nakoniec vznikali s tohto patu najskor spor o Illyricium a neskôr vďaka tomu istému rivalstvu Gótsky kráľ vyplienil rím. A akoby nebolo toho dosť tak cez rýn sa ešte medzi týmito udalosťami hrnuli barbarské vojská ktoré vyplienili niektoré provincie. Tak upadla západná časť ríše do chaosu. Niekedy roku 437 bol uznaný nárok východu na Illyricium a tým sa najväčšie spory medzi východom a západom skončili určením hranice a definitývnym rozpadom impéria na dve nezávislé ríše.kali520 napísal:Oosbne najvacsi dovod padu Rimskej rise vidim v prijati krestanstva a jeho ucenia (napr miluj svojho nepriatela nastav druhe lice atd) co velmi ulachcilo prichod barbarov a rim pod vonkajsim tlakom zaroven zhynul zvnutra.
Najvážnejším problémom bola teda neschopnosť armády ktorá sa viacmenej stále mlátila medzi sebou a potom už nemala síl bojovať s nepriateľom. Daľej sa stále zvyšovali dane atď... bolo toho veľa ale ako píšeš kresťanstvo tomu pomohlo. Hlásalo že slúžiť štátu je činnosť škodlivá atď, cirkev dokázala demotivovať brancov aby bojovali za rím.
Ale vezmi si že rím spojil veľa rôznych kultúr do jednej a vybudovali tak obrovské impérium.
Teória že sme všetci ľudia hlúpa neni, lebo naozaj sme všetci ľudia. A Židia niesú rasa ale etnikum alebo židia(tí veriaci). A ak vravíš že sa rozprávame o etniku tak koľko je reálne etnických židov?kali520 napísal:Ta tvoja teoria ze sme vseci ludia je velmi hlupa. To ze exsituje najvyssi tvor na tejto planete ktory si hovori clovek je jedna vec. To ze tento tvor ma zastupenie v roznych skupinach rasach je zase dalsie clenenie. Ale co ma mat ako spolocne to ze sme vseci ludia s tym ze jedna rasa skodi druhej vazne neviem.
Kto je to vlastne žid ako ho tu opisuješ?
Kto boli etnicky prví Rimania?Ja som o stredoveku nepísal, písal som o modernej európskej spoločnosti, ktorej základy postavil práve rím.
Rím netvorila "lúza", Rím tvorila len tá inteligencia, ktorá bola na vrchu. Mixovanú "Lúzu" len využívali k svojim cieľom.
Problém nastal, keď sa z vládnucej vrstvy stala mixovaná lúza.
Iulius Caius Caesar. Homosexuál alebo, presnejšie, bisexuál. V Ríme o ňom hovorili: „Muž pre
každú ženu a žena pre každého muža!“ Epileptik. Mal nutkavé sny, že súloží s matkou. Narodil sa
pomocou cisárskeho rezu.
- Príznačné je, že Alexander Veľký aj Iulius Caesar trpeli mániou velikášstva. Caesar dal príkaz
umiestniť svoju sochu medzi sochy bohov a uctievať ho ako boha. A Alexander Veľký jednoducho
tvrdil, že ho nesplodil jeho otec-homosexuál, ale boh Zeus. Spomeňte si na kult osobnosti Stalina.
Nájdete tu veľa spoločného.
Imperátor Caligula. Homosexuál, sadista, epileptik, krvismilstvo so sestrami, duševne chorý.
Prikázal odpíliť hlavy bohom a prilepiť tam jeho vlastné podobizne. Chválil sa, že jeho matka sa
narodila v dôsledku krvismilstva medzi imperátorom Augustom a jeho dcérou íuliou.
Imperátor Claudius Nero. Homosexuál, sadista, básnik, pyroman, duševne chorý.
Dvojnásobné krvismilstvo už zo strany rodičov. Krvismilstvo s matkou, ktorú potom zabil. Okrem
iných žien mal manželku Židovku Poppeu, ktorú potom tiež zabil.
- Takí boli rímski imperátori z čias úpadku Ríma. Ani neskôr to však nebolo oveľa lepšie:
Zdroj: Červená inkvizícia, G. Klimov.- Spomeniem stručne ešte niekoľko slávnych homosexuálov v dejinách Ríma. Marcus Antonius,
vojvodca, štátnik a milenec Kleopatry, čo mu vôbec nebránilo zároveň udržovať vzťahy aj s chlapcami.
- Imperátor Augustus, po ktorom je pomenovaný mesiac august. Po smrti imperátora Augusta ho
rímsky senát zaradil spolu s Iuliusom Caesarom do oficiálneho zoznamu rímskych bohov. A v mladosti
Iulius Caesar sám spával s týmto Augustom.
- Imperátor Tibérius, ktorý vládol Rímu po imperátorovi Augustoví, bol tiež homosexuál. Preslávil sa
svojou sadistickou krutosťou a neuveriteľnými zvrátenosťami.
- Imperátor Caligula, pravnuk imperátora-homosexuála Augusta, bol, prirodzene, tiež homosexuál.
Navyše, zjavne napoly šialený sadista. Mrzelo ho, že rímsky národ nemá jednu spoločnú hlavu, ktorú
by mohol odseknúť jedným úderom. Dopúšťal sa krvismilstva s vlastnými sestrami, vraždil svojich
príbuzných, pripevňoval sochám bohov podobizeň vlastnej hlavy. Vo veku 29 rokov bol zavraždený
vlastným osobným strážcom, taktiež homosexuálom.
- Po Caligulovi nasleduje imperátor Claudius, v žilách ktorého bola premiešaná krv
imperátora-homosexuála Augusta, vojvodu homosexuála Marca Antónia a ďalšieho
imperátora-homosexuála Tibéria. V dôsledku toho bol imperátor Claudius tiež homosexuál a napoly
idiot. Ale kvôli spravodlivosti treba dodať, že agresívny nebol a vládol Rímu rozumnejšie ako jeho
veľkí predkovia. Je tu istá paralela s ruským imperátorom Pavlom I.
- Preslávil sa imperátor Claudius prevažne vďaka svojej žene-nymfomanke Messaline, ktorá mala viac
milencov ako vlasov na hlave. Nakoniec ju Claudius zabil a zobral si svoju neter Agrippinu, sestru
imperátora Caligulu, ktorá verejne konala krvismilstvo so svojim bratom. Táto Agrippina presvedčila
Claudia, aby si adoptoval jej syna Nera z predchádzajúceho manželstva, a potom, aby uvoľnila miesto
pre svojho syna, otrávila Claudia jedovatými hubami.
- Takto sa ďalším imperátorom-homosexuálom stal slávny Nero, v žilách ktorého bola zmiešaná krv
homosexuála Augusta, homosexuála Marca Antónia a homosexuála Caligulu. Už v detstve sa Nera
pokúšala otráviť nymfomanka Messalina. Potom sa Nero oženil s dcérou tejto Messaliny -Octaviou.
Ale namiesto toho, aby spal s vlastnou ženou, Nero páchal krvismilstvo so svojou matkou Agrippinou.
Všimnite si súvislosť medzi homosexualitou a krvismilstvom - so sestrami, ako v prípade Caligulu, a s
rodnou matkou, ako v Nerovom prípade. Tu máte praktický príklad Oidipovho komplexu.
- Potom Nero žil so Židovkou Poppeou Sabinou, ktorá, aby sa zbavila konkurencie, naviedla Nera, aby
zabil svoju matku Agrippinu, čo Nero aj urobil. Hovorí sa, že keď Agnppina uvidela svojich vrahov,
zdvihla sukňu a povedala: „Bodnite ma tam, odkiaľ som porodila toto monštrum!“ Hneď po tom Nero
zabil aj svoju zákonnú manželku Octaviu, dcéru Messaliny.
- Nero sa preslávil aj tým, že podpálil Rím a kochal sa požiarom, a pritom hral na lýre a recitoval svoje
básne (bol tiež aj básnik!). Potom obvinil z tohto požiaru kresťanov, ktorí boli vtedy iba židovská
sekta, a kruto ich prenasledoval. Židovku Poppeu, s ktorou bol nejaký čas ženatý, neskôr tiež zabil -
úderom do brucha počas jej tehotenstva.
- Po vražde Poppey Nero vykastroval svojho mladého milenca Sporusa, premenoval ho na Sabí-nu a
oficiálne sa s ním oženil. Tu hral úlohu aktívneho homosexuála. Zároveň však túžil byť aj pasívnym
homosexuálom, a preto rovnako verejne a otvorene sa „vydal“ za iného homosexuála -Dorifora.
Všetko to podrobne opisujú rímski dejepisci tých čias. Nakoniec Nero musel ukončiť život
samovraždou. Ale toto monštrum vládlo Rímu celých 14 rokov.
Po Nerovi (54 68 n.l.) nasledovala celá séria malých imperátorov:
- Imperátor Servius Halba (68 - 69). Homosexuál.
- Imperátor Marcus Oto (69). Homosexuál.
- Imperátor Aulus Vitellius (69). Homosexuál.
- Nasleduje imperátor Titus (79 - 81). Jeho otec imperátor Vespasian (69 - 79) vytvoril svojrázny
rekord: bol to prvý rímsky imperátor v priebehu celých dovtedajších dejín Ríma, ktorý nebol
homosexuál. Ale jeho syn Titus už opäť bol.
- Imperátor Domicián (81 - 96), brat Tita. Tiež homosexuál.
- Imperátor Marcus Nerva (96 - 98). Homosexuál.
- Imperátor Traian (98 - 117), adoptovaný syn imperátora Nervu. Hoci je adoptovaný, opäť je to
homosexuál.
- Imperátor Hadrianus (117 - 138). Homosexuál.
- Imperátor Commodus (180 -1 92), syn imperátora Marca Aurélia (161 - 180). Hoci otec, zdá sa, bol
normálny, syn je opäť homosexuál.
- Imperátor Caracalla (211 - 217). Homosexuál.
- Imperátor Heliogabal (218 - 222). To bol veselý homosexuál. Napríklad, rozdával najvyššie štátne
hodnosti nie podľa rozumu, ale podľa veľkosti pohlavných orgánov. Aby dokázal svoju demokraciu,
raz usporiadal zhromaždenie všetkých prostitútok Ríma, prezliekol sa sám do ženského oblečenia a
diskutoval s nimi o rôznych polohách pri súložení. Potom tento Heliogabal rozposlal po celom impériu
poslov, ktorí mali hľadať mužov s najväčšími prirodzeniami. Nakoniec však aj tohto veselého
homosexuála zabili. Za výkrikov:
„Nech zomrie tak, ako žil!“ mu zabodli meč do análneho otvoru.
Pokiaľ viem tak prví rimania boli takí mix latinov, etruskov a ktovie koho
Ale Rim bol zniceny a trvalo dlho kym povstal opat jeho duch.Rubiki napísal:Ja som o stredoveku nepísal, písal som o modernej európskej spoločnosti, ktorej základy postavil práve rím.
Mozem predpokladat a logicky vydedukovat na zaklade historickych skusenosti ze miesanim ras a kultur sposobime upadok tej vyzsej a vyspelejsej rasy a kultury.To nemôžeš vedieť.
Nezamjenaj slovo spojil s podrobil. Lebo prave tu je vidiet ten typicky boj kde silnejsi vyhrava.Ale vezmi si že rím spojil veľa rôznych kultúr do jednej a vybudovali tak obrovské impérium.
Ja nehovorim ze nie sme ludia len som naznacoval ze si miesal hrusky s jablkami. To ze das frazu ze sme ludia este neznamena ze medzi nami niesu rozdieli.Teória že sme všetci ľudia hlúpa neni, lebo naozaj sme všetci ľudia. A Židia niesú rasa ale etnikum alebo židia(tí veriaci). A ak vravíš že sa rozprávame o etniku tak koľko je reálne etnických židov?
Pre mna osobne to je kazdy kto sa striktne riadi zasadami talmudu. Tato rasa presla mnohym miesanim tak tazko tu urcovat kto je zid, ale jedno je jasne jedna sa o azijske etnikum (vo vacsine pripadoch ide o chazarov) a su pre neho typicke niektore vonkajsie crty ako napr zatoceny nos do sestky, poloha usi je vyrazne nizsie ako nos, a specificky pach (tieto samozrejme nemusia vzdy platit ale zistil som ze vo vacsine pripadoch sedia).Kto je to vlastne žid ako ho tu opisuješ?
„Nech zomrie tak, ako žil!“ mu zabodli meč do análneho otvoru.
Ivan zaujimal by ma zdroj. Ako nie ze by som s tym nejak nesuhlasil (minimalne s Augustom nesuhlaim ze bol homosexual), ale pride mi to strasne pritiahnute za vlasy ze vseci tam boli homosexuali. Ako potom prebohaziveho splodili potomkov? Neobol by som prekvapeny ak by to bola nejaka zidovska propaganda. Zidia smrtelne nenavidia Rim, dalo by sa povedat ze maju k nemu rovnaky odpor ako k nacizmu a to z prosteho dovodu, Rim bol ukazkou toho co si zid nepraje a to je zjednoteny suverenny narod odhodlany bojovat a obetovat sa pre blaho svojich sukmenovcov.
Lenže vy KONŠPIRUJETE. Sionizmus v tých rozmeroch akých ho vy prezentujete je len vo vašich hlavičkách. Sionizmus existuje vo svete maximálne v tej miere ako nacizmus. A teba s Kalim vzhľadom na židov môžem označiť s prehľadom za xenofóbov (proti čomu Kali ani neprotestuje) a ste v zásade názorovo v rovnakej extrémnej priehradke ako sionisti a nacisti. Takže ak dokážeš odsúdiť sionizmus, odsúď aj zaslepené bludy, ktoré vybíjajú klin klinom. Kali tu stále vraví len o svojom druhu a prežití a o tom že každý kto škodí jeho druhu (čo je v princípe jeho utkvelá predstava) je nepriateľ. To nieje veľmi vzdialené od nacistickej ideológie. Potom tu máme ľudí ktorý reakčne zachádzajú k fanatickému nacionalizmu a ospravedlňujú svoje tupé zmýšľanie históriou slovenského národa a národovectvom, vlastenectvom. To je opäť bohužiaľ paralela k nacizmu.tehla napísal:Ale tu nejde o to, že všetci židia su zli. Ide o presadzovanie sionizmu (vychadzajuceho z Talmudu) vo svete. To, že sa to deje v podstate bez vedomia ľudi je najväčšia vyhra pre sionistov. Tak ako človek dokaže odsudiť nacizmus, komunizmus, tak by uvažujuci človek mal odsudiť aj sionizmus-mimochodom OSN označený za rasistickú ideológiu.
A zase sa len dokazuje ako som tu tisíc krát písal, že masa reaguje stále rovnako. Ste presne takí istí ako boli ľudia v 30tych rokoch minulého storočia, robíte presne tie isté chyby, tie isté reakcie, oháňate sa ešte knižkami z tých čias a robíte si modly. A pravdepodobne na nich aj rovnako doplatíte. Nadával by som vám, ale nemá to zmysel. Viem že toto ja nezmením. Proste Dav funguje vždy animisticky. To sa nedá zmeniť, len využiť. Preto to ani meniť nemienim.. preto je mi jedno čo sa tu tára, preto nejdem do boja proti žiadnemu sionu, preto netrpím tou paranoiou zo všetkého. V čistej podstate je to príroda a všetko je ako má byť. A ja sa budem prirodzene chovať tak ako je to pre mňa najvýhodnejšie.
Ty žiješ v svojej predstave že 13 miliónov židov koná koordinovane ako skupina? To mu ja neverím. Ba som si istý. Tak ako som si istý, že medzi židmi je toľko sionistov, ako medzi ostatnými xenofóbov ako si ty. Existuje hŕstka extrémistov, to je všetko. Vplyv židov na svet, je nekvantifikovateľná veličina a záver, že sú neprospešní vyplýva len z tvojej hlavy. Ty veríš všetkým bludom čo čítaš, buduješ si svoje predstavy, na nich skladáš závery. Ja ich tam nevidím, tým veciam čo tu väčšinou postuješ verím len veľmi obmedzene v pre mňa prípustných hraniciach a vidím úplne iné príčiny a aj riešenia. Chceš bojovať proti židom, bojuj.. choď buď lepší než oni a zachráň druh.Kali napísal:Bavili sme sa tu o tom nespocetne velakrat, jednotlivci ma nezaujimaju nie su dolezity, dolezita je skupina ktora je svojim chovanim a cinnostou niecim typicka. Skupina je dolezita preto lebo clovek neni tvor samotar ale skupinovy stadovity druh. Takze sa opytaj radsej takto: su cigani celkovo pre nas prospesny? Nie. Su zidia pre nas so svojou rasistickou ideologiou pre nas prospesny? Nie.
Co je to konat koordinovane ako skupina? Aj oni sa vacsinou nezhodnu na veciach, vid volba prezidnenta v USA McCain a Obama obaja mali za sebou zidov, obaja konali v v prospech Izraelaslay napísal:Ty žiješ v svojej predstave že 13 miliónov židov koná koordinovane ako skupina? To mu ja neverím. Ba som si istý.
http://www.forward.com/articles/14056/
http://www.hojko.com/post1088007.html#p1088007
Oni maju nejaky ciel, vieru, nabozenstvo alebo presvedcenie ku kotremu ich vedie ich mizerny talmud, vacsina sa tym riadi minimalne asi tolko kolko nezidov sa riadi napr bibliou alebo koranom a inym nabozenstvom. Sposob akym to realizuju je len na kazdom z nich to ze sa nezhoduju je uz ich slabina, dolezite je ze maju rovnaku vieru, a to je pre nas velmi nebezpecne.
http://sk.metapedia.org/wiki/Židovská_s ... _stratégia
V tom pripade by si sa mohol rozpisat. Myslim si ze v tom sa zhodneme ze za ciel povazujem zabezpecit stastny zivot sebe a ludom nam blizkym.slay napísal:Ja ich tam nevidím, tým veciam čo tu väčšinou postuješ verím len veľmi obmedzene v pre mňa prípustných hraniciach a vidím úplne iné príčiny a aj riešenia.
-
tehla
odsudzujem aj zaslepene bludyslay napísal: Takže ak dokážeš odsúdiť sionizmus, odsúď aj zaslepené bludy
A to je opäť tvoje zaslepene škatuľkovanie, keď každe vlastnenectvo, alebo národovectvo alebo "tupé zmýšľanie o histórii národa" považuješ za nacizmus, s ktorým to nemá nič spoločné.slay napísal:Potom tu máme ľudí ktorý reakčne zachádzajú k fanatickému nacionalizmu a ospravedlňujú svoje tupé zmýšľanie históriou slovenského národa a národovectvom, vlastenectvom. To je opäť bohužiaľ paralela k nacizmu.
Ved hovorim, to je zase tvoja voľbaslay napísal:Preto to ani meniť nemienim.. preto je mi jedno čo sa tu tára
Budiž, ale tak potom musiš pochopiť aj Fica, na ktoreho toľko nadavaš, že kradne, lebo on sa tiež iba chova tak, ako je to prenho najvyhodnejšie. Inak neviem načo potom prispievaš do temy sionizmus a hovoriš, že všetko su to len bludy, ked ti to je jednoslay napísal:A ja sa budem prirodzene chovať tak ako je to pre mňa najvýhodnejšie
To znamená, že ak by aj "mali za sebou židov" tak to neznamená 13 miliónov židov, ktorí sa spoločne na tom podieľali a spolupracovali. Znamená to židovskú lobby, o ktorej nemusíme pochybovať. Ak je pre USA výhodné podporovať Izrael ako svojho spojenca na blízkom východe a pre Izrael je výhodné podporovať USA. Tak prečo by to nerobili? Lobby je prirodzená súčasť politiky odkedy je svet svetom. Ak by si mal dostatočnú moc, tiež by si loboval, každý lobuje. Myslíš, že Smer, SNS, Hzds a všetci privatizéri mečiar éry plus každý kto sa podieľal na zákazkach tejto vlády neloboval?Co je to konat koordinovane ako skupina? Aj oni sa vacsinou nezhodnu na veciach, vid volba prezidnenta v USA McCain a Obama obaja mali za sebou zidov, obaja konali v v prospech Izraela
Ak by si bol mocný Slovák v USA a mal by si možnosť lobovať za slovensko. A napríklad by bol nejaký konflikt s Maďarskom (par. Palestína) tak by si neloboval za Slovensko?
Veci sú ako sú. A ich súčasný stav je prirodzený dôsledok udalostí. Ja nepopieram židovskú lobby. Ja popieram opakujem koordinovanú snahu celej židovskej rasy o podrobenie sveta, popieram koordinovaný zámer židov na kríze, popieram plán židov s prasaciou chrípkou, popieram milión bludov a nezmyslov, ktoré tu slepo prehlasujete. A skoro všetko vymenované popieram aj v zmysle, že ani keby bola vôľa, nebolo by to prakticky možné. 13 miliónov židov nikdy neovládne svet. Je to nemožné. A to že si národ 2000 rokov roztratení po svete ktorý odolal najťažším skúškam vydobyje miesto na zemi a založí vlastný štát, tak to im nikdy upierať nebudem. Nech sa Arabi bránia, nech lobujú tiež. Silnejší vyhráva. Územie Izraela tak ako každé územie na tomto svete bude toho, kto si ho dokáže vybojovať, obhájiť a ubrániť. Ak máš pocit, že ťa židia ohrozujú bráň sa. Ja ten pocit nemám. A myslím, že vojna postov na fóre tvoj druh nezachráni.
Paralel na 30te roky minulého storočia a nacizmus v dnešnej dobe je toľko, že kto to popiera sa automaticky sám odpisuje. Ale budiš, povedz mi v čom sú rozdiely v chovaní ľudí vtedy a dnes? Rád si o tom podiskutujem.A to je opäť tvoje zaslepene škatuľkovanie, keď každe vlastnenectvo, alebo národovectvo alebo "tupé zmýšľanie o histórii národa" považuješ za nacizmus, s ktorým to nemá nič spoločné.
Ja Fica chápem až príliš dobre. Nadávam ľuďom, ktorý ho volia. Jemu nadávať za to,že ho volia to jednak asi nemá logiku, a jednak som to asi nikdy nerobil.Budiž, ale tak potom musiš pochopiť aj Fica, na ktoreho toľko nadavaš, že kradne, lebo on sa tiež iba chova tak, ako je to prenho najvyhodnejšie.
Napísal som že je mi jedno čo sa tu tára. A prispievam tu, z toho istého dôvodu prečo chodím večer na pivo. Komunikácia pri pive nemá zmysel. Ale baví maInak neviem načo potom prispievaš do temy sionizmus a hovoriš, že všetko su to len bludy, ked ti to je jedno
Takze je to uplne vyhodne pre zidov a Izrael a tym padom je to totalne nevyhodne pre obyvatelov USA najma bielych lebo 1/3 finacnej podpory sveta z USA ide rovno do Izraela, tieto obrovske financie by mali byt v provom rade vyuzivane pre blaho tam zijucich bielych ludi a to sa nedeje.slay napísal:To znamená, že ak by aj "mali za sebou židov" tak to neznamená 13 miliónov židov, ktorí sa spoločne na tom podieľali a spolupracovali. Znamená to židovskú lobby, o ktorej nemusíme pochybovať. Ak je pre USA výhodné podporovať Izrael ako svojho spojenca na blízkom východe a pre Izrael je výhodné podporovať USA. Tak prečo by to nerobili?
Kde hovorim o koordinovanej vlade, ze su dohodnuty jeden s druhym? Mam pocit ze toto som uz vysvetlil v prispevku vyzsie.Veci sú ako sú. A ich súčasný stav je prirodzený dôsledok udalostí. Ja nepopieram židovskú lobby. Ja popieram opakujem koordinovanú snahu celej židovskej rasy o podrobenie sveta, popieram koordinovaný zámer židov na kríze, popieram plán židov s prasaciou chrípkou, popieram milión bludov a nezmyslov, ktoré tu slepo prehlasujete. A skoro všetko vymenované popieram aj v zmysle, že ani keby bola vôľa, nebolo by to prakticky možné. 13 miliónov židov nikdy neovládne svet. Je to nemožné.
Ja im ho tiez neupieram (v podstate to je pre nas vyhra ak by sa tam vseci pakovali). Problem je ze ty upieras miesto na zemi svojmu vlastnemu druhu, resp nemas o neho ziaden zaujem a rezignujes, je ti to jedno, co ale moze byt za 200, 300 rokov pre dalsie generacie problem. Dovod je prosty, vsetky druhy na tejto planete vedu prirodny zapas, len biely nie, iba mala hrstka z nich.A to že si národ 2000 rokov roztratení po svete ktorý odolal najťažším skúškam vydobyje miesto na zemi a založí vlastný štát, tak to im nikdy upierať nebudem.
Zaujimave ze takyto isty postoj nemas k nacistickemu nemecku ktore v podstate robilo to iste a nim opovrhujes a cinnost Izraela nazves prirodzenou vecou.Nech sa Arabi bránia, nech lobujú tiež. Silnejší vyhráva. Územie Izraela tak ako každé územie na tomto svete bude toho, kto si ho dokáže vybojovať, obhájiť a ubrániť.
Ja zidov chapem velmi dobre. nadavma len na ludi ktorym ich cinnost nevadi a je im to jedno.Ja Fica chápem až príliš dobre. Nadávam ľuďom, ktorý ho volia. Jemu nadávať za to,že ho volia to jednak asi nemá logiku, a jednak som to asi nikdy nerobil.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
bavili ste sa tu o caesarovi, takze aj ja pripojim jednu citaciu:
„V roku 48 pred Kristom zbavil Julius Caesar peňažníkov práva vydávať mince a začal ich vydávať sám. S väčšou peňažnou zásobou bol schopný postaviť mnoho verejných budov. Obyčajný ľud oslavoval Caesara pre jeho prispenie k väčšej dostupnosti peňazí. No po jeho zavraždení nastal koniec dostupnosti peňazí. Peňažná zásoba bola zredukovaná o 90 percent. Dane vzrástli závratne vysoko. Výsledkom bolo to, že väčšina ľudí prišla o svoju pôdu a domov. Hanobenie Caesara pokračuje až dodnes.“
Juri Lina, žurnalista a spisovateľ
„V roku 48 pred Kristom zbavil Julius Caesar peňažníkov práva vydávať mince a začal ich vydávať sám. S väčšou peňažnou zásobou bol schopný postaviť mnoho verejných budov. Obyčajný ľud oslavoval Caesara pre jeho prispenie k väčšej dostupnosti peňazí. No po jeho zavraždení nastal koniec dostupnosti peňazí. Peňažná zásoba bola zredukovaná o 90 percent. Dane vzrástli závratne vysoko. Výsledkom bolo to, že väčšina ľudí prišla o svoju pôdu a domov. Hanobenie Caesara pokračuje až dodnes.“
Juri Lina, žurnalista a spisovateľ
Hanobenie Caesara? Ja nemám pocit že Caesara by niekto hanobil.
Inak s tými peniazmi to bolo trochu inak, v roku 48pnl bola rímska republika v rozvrate a ešte aj otrasená občianskymi vojnami(Pharsalos). To viedlo k tomu že bohatší občania mince nepúštali do obehu(vznikali dlhy atď.) a myslím že Caesar vydal nariadenie že jednotlivec nemôže mať veľký peňažný obnos v denároch. Tak tie peniaze vlastne uvolnil.
Inak s tými peniazmi to bolo trochu inak, v roku 48pnl bola rímska republika v rozvrate a ešte aj otrasená občianskymi vojnami(Pharsalos). To viedlo k tomu že bohatší občania mince nepúštali do obehu(vznikali dlhy atď.) a myslím že Caesar vydal nariadenie že jednotlivec nemôže mať veľký peňažný obnos v denároch. Tak tie peniaze vlastne uvolnil.
-
tehla
Nie každy, kto sa brani voči sionizmu je nacista a druhý Hitlerslay napísal:Paralel na 30te roky minulého storočia a nacizmus v dnešnej dobe je toľko, že kto to popiera sa automaticky sám odpisuje. Ale budiš, povedz mi v čom sú rozdiely v chovaní ľudí vtedy a dnes? Rád si o tom podiskutujem.
Aha, ale potom nastane situácia, že nebude koho voliť, lebo všetci sa budu riadiť tou tvojou „šikovnosťou“ alebo „výhodnosťou“ a všetko ostatné, vrátane tohto národa im bude ľahostajné, alebo už nastala?...slay napísal:Ja Fica chápem až príliš dobre. Nadávam ľuďom, ktorý ho volia. Jemu nadávať za to,že ho volia to jednak asi nemá logiku, a jednak som to asi nikdy nerobil.
Bachmannová: Bůh prokleje Ameriku, pokud se postaví proti Izraeli
v kongrese sa uz uchyluju k fanatizmu