USA vs. RUSKO

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Podľa Vás kto by vyhral 3 svet. vojnu

USA
96
40%
RUSKO
143
60%

Celkom hlasov: 239

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

xxar3s napísal:... USA má protiraketový dáždnik nikto z východnej pologule nemá šancu poslať raketu s jadrovou hlavicou na USA.
Mylis sa... Zjednodusene napisane, pri mnozstve jadroveho arzenalu Ruska by v USA neostalo miesto, ktore by neboli schopni zasiahnut, to iste plati aj naopak. Protiraketovy dazdnik USA je skor prevenciou pred statmi, ktore nedisponuju takou kvantitou jadrovych rakiet ako Rusi. Tolko diskutovana radarova zakladna v Cechach vsak moze byt vyuzita aj za ucelom spionaze pokryteho uzemia a v tom p.i. vidi problem Rusko (satality maju svoje specifika, radary svoje). Viac v teme US zakladna v CR.

PS: Skus si co to precitat o ruskych, tzv. "sialenych" raketach Topol-M, proti ktrorym je protiraketova obrana USA bezmocna...
P3Bo napísal:Vysvetli mi niekto pojem protiraketovy dazdnik?
Protiraketovy daznik = system protiraketovej obrany. Pre viac infos pozri do vyssie spominanej temy, prip. skus vyuzit google.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Len tak pre zaujimavost na margo vybavenosti Ruskej federacie..
Hovori ti alebo teda ludom co si myslia ze Rusi maju zopar starych masiniek. Tusi niekto co je to Shkval E (Skval) je to unikatne torpedo z rychlostou 100m/s dostrel 9144m a nosnostou hlavice 250kg navadanie specialnym zelenym laserom so zvlastnou frekvenciu ktora sa dobre siri vo vode. Pri danej rychlosti vraj je tazke aby ciel neminul.. Nema navadzanie na zaklade sonara .. uspesnost zasahu 80%
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

ikovan, nj, nejake to slovo o tomto torpede tu uz prave medzi nami dvoma padlo v teme Putin sa pochvalil super raketami
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

no jasneee. uz som aj zabudoll len som teraz cital a ma prekvapil zaciatok vyskumu Skvalu .. ale tu su ostatne podrobnosti.. aj s teoriou o Kursku
http://www.military.cz/russia/navy/weap ... /skval.htm
Fretka
Amateur
Amateur

RUSKO

Príspevok od používateľa Fretka »

NO č osa týka USA tak námorníctvo je ohromné rusko je len nič proti tomu ale pozemne stroje a raketový systém by USA dohasil takže ja som dal Rusko. 8)
popcorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa popcorn »

asi tak USA ma obrovske namornictvo a letectvo Rusi maju tanky a rakety
Biker9233
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Biker9233 »

popcorn napísal:asi tak USA ma obrovske namornictvo a letectvo Rusi maju tanky a rakety
Konecne dakto mudri ja si myslim ze nevyhra nikto aj ked su bunkre aj ked su hlboko pod zemou tak newm dnesne zbrane su coraz vyspelejsie no co poviem sak ideme dalej a dalej nevyhral by urcite nikto vsetko by bolo zdevastovane vyhrala by mozno niektora krajina iba ak by nastalo zlyhanie zbrani alebo daco take ale to sa urcite nestane a ktovie ako to skonci ale urcite budu velke straty na ludstve a prostredi a zvieratach ale ja by som povedal ze obe krajiny to maju narovnako kazdy disponuje niecim inym newm bolo by to fakt natesno keby sa tato vojna zacala no jednoducho tazko povedat :?: :!: :shock: :arrow: :idea:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Podľa mňa by "vyhrali" Rusi, aj keď to je taká detská otázka, že kto by vyhral. Určite by to ovplyvňovalo x ďalších faktorov, nešlo by iba o Rusko a USA.
Rusi, ale zatiaľ v histórii dokázali, že sú neporaziteľní, nikto ich nepokoril.
Takisto sa o nich málo vie, naopak, o USA vieme všetko, akú majú najnovšiu stíhačku, aké majú hento, toto.
Z Ruska žiadne správy (niekto kto sa zaujíma, možno vie) a mám pocit, že je vytváraný taký dojem akéhosi zaostalého, feudálneho Ruska, čo je však podľa môjho názoru ohromný omyl. :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Omyl, Rusko bolo porazene v Afganistane. Opravte ma ak sa mylim..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

mi-chau napísal:Omyl, Rusko bolo porazene v Afganistane. Opravte ma ak sa mylim..
Boli, ale to bola ich ofenzíva, ktorá im nevyšla (niečo ako Amíci vo Vietname).
Ja som mal na mysli to, že každý, kto ich v histórii napadol, tvrdo narazil.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

hughito napísal:Ja som mal na mysli to, že každý, kto ich v histórii napadol, tvrdo narazil. (Rusov)
Džingischán si podmanil aj Rusko. Bitka pri Kalke. :cookies:

K téme. Ak odmyslíme jadrové zbrane a zostaneme pri konvenčnom spôsobe boja, môžme viesť veľmi zaujímavú polemiku. Myslím si, že čo sa týka mora (myslím lietadlové lode, na jadrové ponorky je to fifty-fifty a to sme zase pri jadre) a vzduchu (a najmä vzduchu) majú amíci de facto ultimátnu nadvládu nad všetkými krajinami.
Druhá vec je, že Rusi a ich obrnené divízie a pozemné vojsko podľa mňa zmetie z povrchu zemského všetko.
A keď sme pri starej vojenskej pravde, že na konci všetkého vždy musí prísť nejaký zasraný pešiak, ktorý vztýči na dobytom území vlajku a prehlási ho za "svoje" , tak víťazom by mohlo byť Rusko.

Ináč sa prikloním k názoru, že na Čínu netreba zabúdať a možno pre niektorých prekvapujúce je že podľa americkej prognózy Pentagonu, ktorá bola zverejnená niekedy po minulé dva roky, tak absolútne síce majú vojenskú nadvládu USA ale vďaka vzrastu a expanzii ekonomík krajín ako pre mnohých prekvapivo Rusko, Čína a teraz to príde - India a Brazília, relatívna vojenská sila USA klesne. Hovoríme v prognóze rokov 2020 - 2050.

//: Za zamyslenie stojí zostrelenie "neviditeľného" amerického F117 v Juhoslávii obyčajnou ručnou protilietadlovou strelou alebo nedávne nabúranie irackých teroristov do bezpilotných lietadiel USA pomocou programu za 29 doláčov. Chápete čo myslím?
Fretka
Amateur
Amateur

Re: USA vs. RUSKO

"asi tak USA ma obrovske namornictvo a letectvo Rusi maju tanky a rakety" :smt033
No tak je to jednoducho napísané ale áno USA je kráľom na mori, v letectve je USA a RUSKO zhruba rovnako silné, ale čo sa týka pozemných síl a raketového systému tak nikto nemá na Rusko !!! 8) 8) 8)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Amíci sú technicky za vodou, skrátka určite sú technicky lepšie vybavený, i keď myslím, že aj Rusi majú veci, ktoré si nechávajú v rukáve. Ďalej treba podotknúť, že Američania prakticky okrem občianskej vojny (čo bolo sakra dávno) nezažili vojnu na vlastnom území, to znamená, že sa nemuseli brániť vo svojich domov, čo by ich zrejme v prípade konfliktu s Ruskom čakalo, a na čo nie sú pripravený a bola by to pre nich veľká rana. Na druhej strane stoja Rusi, ktorí sú priam fanatici, nehovoriac o tom, že keď príde zima tak amíkom nezmrznú len zadky ale aj zbrane, zatiaľ čo rusky Kaľašnikov bude strieľa bez ohľadu na mráz alebo piesok. V Amerike síce strieľajú už malé deti, ale v Rusku majú tieto deti vojenské tábory kde sa učia taktike a zabíjať. Hold dúfam, že táto vojna nikdy vživote nenastane, lebo my ostatný si môžeme ísť akurat tak pískať.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Je dosť možné že to tak raz dopadne ako v tom novom filme "kniha prežitia". Tieto filmy sú prehnané, ale je to reálne dosť si myslím.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

heh niekto zas otvoril staru temu....ale no ti co tvrdia ze americania su technicky na koni asi nesleduju novinky z ruskej armady...na mori maju mozno USA prevahu vdaka obrovskemu namornictvu....ale vo vzduchu ani nahodou, este aj stare ruske stroje typu mig29 a su33 su stale obavane stroje vdaka svojim schopnostiam, okrem toho rusi testuju celu radu novych lietadiel ktore by amikom natrhli rit...a co sa tyka pozemneho boja tam ma rusko uz jednoznacnu prevahu, na ich tanky T90 nema momentalne nic a to uz pracuju na vyvoji T95.....ale zas tiez sa priklanam k nazoru ze kebyze vypukne 3.sv tak pravdepodobne neprezije nikto, pretoze obe krajiny maju obrovske zasoby medzikontinentalnych striel ktore kebyze len zlomok z nich vypustia tak sa mozme tesit na nuklearnu zimu nasledujucich "par" rokov, preto dufam ze nic take nenastane, ale je zas dobre mat vo svete viac mocnosti nielen jednu, takto sa aspon ciastocne vyrovnavaju sily a udrzuje aka taka rovnovaha
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

COTHW napísal:Amíci sú technicky za vodou, skrátka určite sú technicky lepšie vybavený...
...a potom vylovili Kursk, na ktorého palube boli kavitačné torpéda na ktorých vývoji "západ" ešte len pracuje... :psssst:
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

begbeee napísal: ...a potom vylovili Kursk, na ktorého palube boli kavitačné torpéda na ktorých vývoji "západ" ešte len pracuje... :psssst:
No v torpédach sa nevyznám ale čo som sa dočítal tak toto torpédo by malo byť v testovaní už cca 40 rokov, tak neviem. Každopádne, až takú strašnú šancu, že oni sú najlepší by som nevidel. Skorej by som povedal, že oba národy majú svoje veci a nie na malej úrovni. Každý je dobrý v niečom inom. Ale máš na háku, tak neviem, na čo sa tu dohadovať. Keď jeden z nich začne prehrávať s veľkou šancou sa uchýli k použitiu zbraní hromadného ničenia a teraz nehovorím, len o jadrových zbraniach, ale o biologickom výskume, ktorý majú obe krajiny dobre rozvinutý ešte z čias studenej vojny. Takže potom si môžeme všetci pískať.
Výzkum superkavitačních zbraní v Americe je veden z kanceláře námořního výzkumu (Office of Naval Research - ONR) v Arlingtonu, Va. V podstatě snaha ONR je zaměřena na vývoj dvou tříd superkavitačních technologií: projektilů a torpéd.
První třída zbraní je prezentována zkratkou RAMICS (for Rapid Airborne Mine Clearance System - systém pro rychlé ničení min ze vzduchu) - v budoucnu nasazené v helikoptérách – zbraně, které ničí miny plošně střelbou superkavitačních nábojů. 20 mm střemhlavé projektily, které jsou vytvořeny aby stabilně procházely vzduchem i vodou jsou vystřelovány z modifikovaných rychlopalných zbraní rozšířených o zaměřovací systém (předpokládá se, že RAMICS budou zvětšeny na 30 mm kalibr) Společnost Raytheon Naval & Maritime Integrated Systems v Portsmonthu je hlavním dodavatelem pro RAMICS a inženýři ve společnosti C Tech Defense v Port Angeles, Washington, vyvinuli projektily. Americké námořnictvo uvažuje o předělání RAMICS na systém střel schopných likvidovat vypuštěná torpéda.
Dalším krokem v superkavitační technologii projektilů bude úplný podpovrchový systém střel využívající adaptabilní vysocerychlostní podmořskou munici (Adaptable High-Speed Undersea Munitions - AHSUM). To může být forma superkavitačních "kinetických" nábojů, které jsou vystřelovány z otočných kulometných věží umístěných v trupu ponorek nebo trupu lodí. Sonarem řízený systém AHSUM je možná ekvivalentem amerického zbraňového systému Phalanx - radarem řízené rychlopalné zbraně, které chrání plavidla proti příchozím řízeným střelám.
Další superkavitační technologií v zájmu ONR je torpédo s maximální rychlostí okolo 200 uzlů (1 uzel (kt) = 0,514 77 m/s = 1,853 2 km/h). Podstatné technické a systémové překážky stojí v cestě žádanému torpédu v oblastech odpalování raket, hydrodynamiky, akustiky, navádění, kontroly a pohonů, podle vyjádření programového manažera ONR Kam Ngho. NUWC v Newportu provádí aplikovaný výzkum a některé zákládní výzkumy jdou velmi dobře. Toto úsilí je podporováno Aplikovanou výzkumnou laboratoří Pensylvánské státní university (ARL/Penn State), Floridskou universitou, společností Anteon a Martinem Lockheadem.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ten citát hovorí, že USA pracujú na ich vývoji. Navyše ti chýba zdroj a nejaký dátum.
Ak si niekto myslí, že USA sú technologicky strašne vpredu má do istej miery možno pravdu, ale tam je zároveň i ich slabina.
Alebo si už zabudol ako v Iraku povstalci ovládali bezpilotné lietadlá USA do ktorých sa nabúrali vďaka ruskému softwaru v cene 20€ ???
Fretka
Amateur
Amateur

"No v torpédach sa nevyznám ale čo som sa dočítal tak toto torpédo by malo byť v testovaní už cca 40 rokov, tak neviem. Každopádne, až takú strašnú šancu, že oni sú najlepší by som nevidel. Skorej by som povedal, že oba národy majú svoje veci a nie na malej úrovni. Každý je dobrý v niečom inom. Ale máš na háku, tak neviem, na čo sa tu dohadovať. Keď jeden z nich začne prehrávať s veľkou šancou sa uchýli k použitiu zbraní hromadného ničenia a teraz nehovorím, len o jadrových zbraniach, ale o biologickom výskume, ktorý majú obe krajiny dobre rozvinutý ešte z čias studenej vojny. Takže potom si môžeme všetci pískať." O týchto torpédách veľa neviem ale ale torpéda Škval čo Rusi vyvíjajú, takto ide 4 krát rýchlejšie ako bežné torpédo. Má voľáky pohon raketový. Potom vraj USA je technicky za vodou. Musím sa zasmiať. F-22 slávna je asi ná úrovni tak Su-35. Možno Su-27. To isté aj iné veci ako napr. tanky. T-90, T-80, T-95 asi ani len netušíš že jediné tanky ktoré strieľajú rakety, potom raketový sistém je oproti Rusku USA v dobe kamennej. Čo prevyšuje USA nad Ruskom je Námorníctvo.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Jj, co ma tak napada v tejto oblasti, Americania teraz s velkou slavou testuju F-35 JSF, a na nete sa objavuju clanky ze je to prva nadzvukova stihacka s VTOLom... a pritom pouzivaju rovnaky system (ba udajne ten isty, odkupeny) ako Jak-141 uz pred 20 rokmi.
Napísať odpoveď