ubuntu 10.04
-
Romanko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ubuntu 10.04
zdravim rozhodol som sa skusit ubuntu 10.04 beta ale mam problem ze zatuhne ...vyzera to na graficky problem ..zacnu byt pase.. az sa obraz strato uplne...
nestretol sa s tym niekto alebo neviete pomoct?
OS je stuhnuty
nestretol sa s tym niekto alebo neviete pomoct?
OS je stuhnuty
Re: ubuntu 10.04
robí ti to pri inštalácii alebo ho už máš nainštalovaný?
ak niesi skúsený linuxák, resp. chceš systém na seriózne používanie, neinštaluj betu *buntu... Síce už by to malo byť vychytané kedže to o chvíľu vyjde, ale ajstak...
skús
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Ak ti to robí hneď po inštalácií bez toho aby si niečo robil, bude to horšie
skús
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Ak ti to robí hneď po inštalácií bez toho aby si niečo robil, bude to horšie
-
Romanko
Guru wannabe
ja som pouzival stabilne verziu.. ale chcel som vyskusat betu lebo vyzera zaujimavo..skusal som z cD akonahle nabehne ze instalovat tak mrzne.. ako keby sa zacala grafika prehrievat ...
potom som z klasickej szabilnej dal upgrade isntalacia v pohode uvitacie okno a jak uz malo cele nacitat zamrzne
potom som z klasickej szabilnej dal upgrade isntalacia v pohode uvitacie okno a jak uz malo cele nacitat zamrzne
kašli na betu, zanedlho vychádza stable 10.04. Uvidíš ako sa to bude správať. Tuto je zbytočné hladať príčinu, keďže tých môže byť XY 
-
Deafboy
Darca
Mám rovnaký názor ako ostatní. Ubuntu je často veľmi nestabilné aj ako stabilá verzia, nieto ešte beta 
podelim sa ja so svojou skusenostou.
na booku mam od verzie alpha 2. upgrade z 9.10 nie cista instalacia.
sem tam sa samovolne restartovali X-ka, pri upgrade bol trosku problem (len ciastocny upgrade, trebalo poriesit nejake zavislosti). na bete mam momentalne problem (este som neriesil), ze mi zacne len tak swapovat. mam len 512 mega ram ale v 9.10 to nerobilo.uvidim ako to bude vo finale. i tak uvazujem o inom prostredi. trosku nezvyk ohladom ovladacich prvkov okien. da sa zmenit.
k pouzitej teme sa nevyjadrujem da sa zmenit.
start systemu je subjektivne rychlejsi. mozem zmerat.
viac skusenosti nemam lebo pouzivam ovela castejsie desktop s 9.10
na booku mam od verzie alpha 2. upgrade z 9.10 nie cista instalacia.
sem tam sa samovolne restartovali X-ka, pri upgrade bol trosku problem (len ciastocny upgrade, trebalo poriesit nejake zavislosti). na bete mam momentalne problem (este som neriesil), ze mi zacne len tak swapovat. mam len 512 mega ram ale v 9.10 to nerobilo.uvidim ako to bude vo finale. i tak uvazujem o inom prostredi. trosku nezvyk ohladom ovladacich prvkov okien. da sa zmenit.
k pouzitej teme sa nevyjadrujem da sa zmenit.
start systemu je subjektivne rychlejsi. mozem zmerat.
viac skusenosti nemam lebo pouzivam ovela castejsie desktop s 9.10
chcell bz som sa spitat ci vie dakto takto pracovat s ubuntu pretocte na 2min ak ano pls poradte ako nastavit
Lol, keby nebolo efektov tak začiatočník o linux ani nezakopne... Neviem či to je zle, alebo dobre...
je to compiz fusion, musíš mať neintegrovanú grafiku s rozchodenou 3D akceleráciou...
http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion
je to compiz fusion, musíš mať neintegrovanú grafiku s rozchodenou 3D akceleráciou...
http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion
-
Romanko
Guru wannabe
ja mam grafiku integrovanu na nb a ide mi compiz
to co tam vidno v podadni linuxu sa vola Compiz. ma to kopec vychytavok o ktorom sa win nemoze ani snivat a ktore dost ulahcuju pracu (zgrupovanie okien, lupa praca s plochami atd.) samozrejme aj vela efektov pre oko (spalenie okna, rozne deformacie okien, efekt dazda atd.) na rozbehanie staci karta ktora ma podporu 3D (funkcnu) no a podla toho kolko tych efektov spustast aj adekvatny vykon. k instalacii v synapticu staci stiahnu compiz, dalej odporucam aj compiz setting manager (pre detailne nastavenie) a aj compiz fusion icon (mala ikonka pri hodinkach ktora dokaze compiz vypnut popripade restartovat)Ronaldo20 napísal:chcell bz som sa spitat ci vie dakto takto pracovat s ubuntu pretocte na 2min ak ano pls poradte ako nastavit
kde stiahnem compiz
ved som napisal ze cez Synaptic. ako vidim nemas ani ponatia. precitat
Základy a potom zvysok na
http://wiki.ubuntu.cz/
nemohol by si my ty alebo dakto iny urobit navodik ako to vsekto porobit tam pls3PO napísal:ved som napisal ze cez Synaptic. ako vidim nemas ani ponatia. precitat
sorry chlapče, ale toto už je moc... otvoril si vôbec tie odkazy čo sme ti dali? a vieš vôbec čítať?
to už sa fakt primitívnejšie napísať ako to tam je nedá... Takže buď sa to aspoň prečítaš a pokúsiš sa skopírovať tých pár príkazov čo tam sú do terminálu, alebo efekty uvidíš iba na tom videu...
Doba kedy padali pečené holuby samé do úst je dávno preč, teraz preto aj treba niečo spraviť...
A nič v zlom, sformátuj ubuntu... Človek ktorý sa nechce naučiť nové veci (ak je pre neho linux novinka) nemá na linuxe čo robiť. Ani do auta si nesadáš s tým že ideš hneď do tesca na nákup bez toho aby si vedel radiť

to už sa fakt primitívnejšie napísať ako to tam je nedá... Takže buď sa to aspoň prečítaš a pokúsiš sa skopírovať tých pár príkazov čo tam sú do terminálu, alebo efekty uvidíš iba na tom videu...
Doba kedy padali pečené holuby samé do úst je dávno preč, teraz preto aj treba niečo spraviť...
A nič v zlom, sformátuj ubuntu... Človek ktorý sa nechce naučiť nové veci (ak je pre neho linux novinka) nemá na linuxe čo robiť. Ani do auta si nesadáš s tým že ideš hneď do tesca na nákup bez toho aby si vedel radiť
inac tam niesu ziadne priakazy......Dunlop napísal:sorry chlapče, ale toto už je moc... otvoril si vôbec tie odkazy čo sme ti dali? a vieš vôbec čítať?
bistu citat vies rychlo.skoda, ze hned zabudas. tak si to precitaj najme cast ako instalovat software (ak to chces silou mocou da sa aj prikazmi). a potom pouzi hore na tej stranke hladat a tam napis Compiz a hned prvy clanok.
Hej? a si si istý?
Ideme daľej, už máme balík compiz nainštalovaný...
Vidím že nižšie je príkaz na spustenie compizu, tak ho teda hodím do terminálu čo to spraví...
Čítam daľej, a vidím že mi odporúčajú nainštalovať balíček compizconfig-settings-manager, tak si ho teda nainštalujem, veď som už inštaloval compiz tak toto je to isté.
Už sa stým iba pohrám a teším sa z efektov. Ani to nebolo také ťažké, ešteže viem čítať
A ak by mi to nefungovalo, pravdepodobne nemám aktívnu 3D akceleráciu karty, tak si kliknem na prvý odkaz pri ikonke žiarovky. Myslím, že by som tam našiel odpoveď ako to spojazdniť. Načo inak by to tam bolo, všakže?!
Čo sa asi stane ak klikneme na to slovíčko "Nainstalujte"? Mám síce strach, ale kliknem. Wau, otvorí sa nám nové okno kde je vysvetlené ako sa v ubuntu inštaluje softvér... Tak to teda skúsim...Nainstalujte balík compiz.
Vidím že nižšie je príkaz na spustenie compizu, tak ho teda hodím do terminálu čo to spraví...
Čítam daľej, a vidím že mi odporúčajú nainštalovať balíček compizconfig-settings-manager, tak si ho teda nainštalujem, veď som už inštaloval compiz tak toto je to isté.
Už sa stým iba pohrám a teším sa z efektov. Ani to nebolo také ťažké, ešteže viem čítať
A ak by mi to nefungovalo, pravdepodobne nemám aktívnu 3D akceleráciu karty, tak si kliknem na prvý odkaz pri ikonke žiarovky. Myslím, že by som tam našiel odpoveď ako to spojazdniť. Načo inak by to tam bolo, všakže?!
tak pls daco mz aspn screennite nemam ani sajnu ani ak rotovat tu kocku ani kde je ta ziarovka ani nic plss neviem tie 3D efekty aktivovatDunlop napísal:Hej? a si si istý?
Čo sa asi stane ak klikneme na to slovíčko "Nainstalujte"? Mám síce strach, ale kliknem. Wau, otvorí sa nám nové okno kde je vysvetlené ako sa v ubuntu inštaluje softvér... Tak to teda skúsim...
Už sa stým iba pohrám a teším sa z efektov. Ani to nebolo také ťažké, ešteže viem čítať![]()
precital si si uz tu stranku ? ak nie tak sa neam velky zmysel bavit