Podnikanie - 18 rokov

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
lukas80
Novice
Novice

Podnikanie - 18 rokov

Príspevok od používateľa lukas80 »

Ahojte,

Mám 18 rokov študujem ešte na SS a chcel by som začať podnikať. Zameranie už mám vybraté už aj pozistované ceny a podobne no chcel by som sa spýtať či mám nárok žiadať od štátu nejaké peniaze. Taktiež či mám šancu ako študent dostať príspevok na podnikanie od europskej únie.

Podľa cien čo som rátal potreboval by som približne 30 000eur. Je nejaká šanca že dajú takúto sumu študentovi na SS ? Návratnosť peňazí je odhadovaný približne za 10 mesiacov.

ďakujem za každú cennú radu.
Pikolik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Podnikanie - 18 rokov

Príspevok od používateľa Pikolik »

lukas80
Novice
Novice

Prečítal som si dané témy, no nemajú spoločné nič s mojou a tá posledná akurát tak slovo podnikanie v názve témy.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

30 litrov ti nikto na ruku neda ... studentske pozicky to nedosahuju ani z daleka, normalnu bezucelovu pozicku preplatis jak cyp a navyse ju daju niekomu kto pracuje a ma ju cim zalozit (nehnutelnost) ... dotacie funguju vacsinou tak, ze musis projekt zrealizovat a dotacia ti je vratena potom naspat, navyse vacsinou takymito vysokymi sumami dotuju iba zabehnute firmy a ich rozvoj ... statny prispevok na rozbeh podnikania je iba zlomok z toho co ty potrebujes, ale ten by ti mohol byt mozno priznany ... ale asi az ked skoncis skolu a budes regnuty na urade prace a budes zivnostnik :-) ... takze ostavaju zrejme velmi dobre znamosti, zazobani rodicia, alebo tvrda a vytrvala praca :-) :-) ...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Mne fakt nejde do hlavy, ako sa moze niekto spytat, ci nedostane pozicku 30tisic eur (bez nejakeho zalozenia velkym majetkom), ked je 18rocny student ss....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No to bude fakt úžasný nápad... Ja si tiež myslím, že mám dostatočné know-how ako viesť hotel alebo reštauráciu myslíš, že mi nejaká banka dá úver aby som si kúpil/postavil vlastný? Najlepšie by bolo asi v Tatrách, tam mám pozisťované ceny, čo a ako fičí.
lukas80
Novice
Novice

Primárna otázka či mám nárok žiadať od státu/EU nejaký príspevok na začatie podnikania. Tu sumu som tam dal aby bolo jasne o aku sumu sa jedná. Poteším sa každej čiastke.

Máte nejaké info/skusenosti s investormi ? Počul som o prípade ako investor pomol dosť mladému človekovi pri rozbiehaní vlastnej realitnej agentúry kde je potrebný trošku väčší kapitál. No nezistoval som čo je za tým čo/koľko chce z toho investor. Neviete o tom viac ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pri tejto sume mozes skusit konkurz do relacie Den D: http://www.ceskatelevize.cz/program/102 ... ?deid=2838
V skratke: su to investori, ktori dobremu projektu daju aj ten 1 milion korun, podiely v spolocnostiach sa potom pohybuju okolo 20-40%, takze takuto cast zisku by si potom odvadzal investorom.
Chodia tam aj slovaci, takze sancu mas. Ak do toho pojdes, tak si pozri starsie diely a veci, ktore vytykali neuspesnym projektom. Najhlavnejsie je to, ze im nestaci dobry napad, ale chcu vidiet aj ekonomicku prognozu zalozenu na realnych podkladoch a tiez dalsie veci, ktore dokazuju, ze si sa tym naozaj zaoberal a mas to premyslene.
lukas80
Novice
Novice

ďakujem vyzerá to zaujímavo ale nič pre mňa, väčšina ludí tam mala jedinečné nápady a to v čom chcem podnikať ja na svk rozšírené.

Takže ak by som zohnal investora pýtal by napr. 20% po celej dobe podnikania alebo by som napr. niekolko nasobne preplatil jeho prvotnu investiciu a koniec ?

Inak a čo také projektové financovanie od slovenských bánk ? Je tam viac priestoru na prezentácie projektu ako pri obyčajnom úvere
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Co tak rovno napisat v com chces podnikat? Ked hovoris, ze navratnost 10 mesiacov a zaroven ze to je rozsirene (tj mas konkurenciu...)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

lukas80: Tá návratnosť 10 mesiacov je naoptimistickejší odhad vrátane "vystrelenej motyky"? Štát ti dá maximálne niečo cez 48 000SKK po tom, ako vypracuješ podnikatelský zámer. Na EU zabudni, banka ti tiež nič nedá už len pre tvoj vek a skúsenosti v podnikaní (a majetok, príjmy.....).

Ak si netrúfaš na reláciu deň D, tak zrejme sám vidíš, že tvoje odhady nie su reálne a realita sa pohybuje niekde inde.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Frikso: Ak myslis stat ako dotaciu z Urandu prace pri zakladani zivnosti, tak ta zavisi od regionu, je to niekde od cca. 1500 eur az po nieco okolo 4000 eur.
lukas80
Novice
Novice

Som z rimavskej soboty čiže najväčšia nezamestnanosť na SVK.

Keďže ide o prenajímanie billboardov myslím že za 7-8 mesiacov sa mi z neho vráti to čo do neho investujem
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

hojko napísal:Frikso: Ak myslis stat ako dotaciu z Urandu prace pri zakladani zivnosti, tak ta zavisi od regionu, je to niekde od cca. 1500 eur az po nieco okolo 4000 eur.
Pokiaľ viem tak zároveň musí byť nezamestnaný po dobu aspoň 6 mesiacov.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

hojko napísal:Frikso: Ak myslis stat ako dotaciu z Urandu prace pri zakladani zivnosti, tak ta zavisi od regionu, je to niekde od cca. 1500 eur az po nieco okolo 4000 eur.
Je to možné, ja keď som si tieto informácie zisťoval, tak to bolo okolo tých 48000skk (vtedy ešte) čo je niečo cez 1500eur v Trnavskom okrese. Takže to aj sedí vzhľadom na zamestnanosť.

lukas80: Počul som o chlapikovi, ktorý takto rozbehol také betonove infopanely popri ceste (niečo ako billboardy) v Trenčianskom kraji a že mu to docela vynáša. Avšak je to taká informácia "kamarátovho bratranca pes povedal, že..." :|

Premyslel si si už aj veci, ako povolenie na umiestnenie billboardu / prenajom nejakej steny, spôsob realizácie a tlače plagátov na tieto reklamné plochy a pod?
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

ty ratas ze budes mat mesacny vynos 4300€?(cca) ved prenajom billboardu na mesiac stoji okolo 100-200€ na mesiac.z toho budes musiet platit dakych ludi co ich budu chodit stavat + pozemky na ktorych budes moct stavat.to nema navratnost za 2 roky nie 7-8 mesiacov.obzvlast ked chces ist do toho sam
//a este jedna otazka: ako si dosiel k sume 30 000?
lukas80
Novice
Novice

Našiel som výhodného dodávatela, zmapoval konkurenicu v meste a v okrese (dosť mizerná ) a taktiež ceny. Jeden billboard by si mal na seba zarobiť za 5-6 mesiacov, no na dlšie obdobia su zlavy takže som dal približne že za 10 mesiacov. za povolenia a podobne iba teraz zhánam informácie ak o niečom viete privítam rady.

tých 30k čo som uvádzal je aby som to rozbehol hned vo väčšom pretože myslím že je dôležiťý u zákazníka prvý dojem.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

lukas80 napísal: tých 30k čo som uvádzal je aby som to rozbehol hned vo väčšom pretože myslím že je dvôležiťý u zákazníka prvý dojem.
No to rozhodne ;)
//neopravene :P
lukas80
Novice
Novice

ups :oops: opravene
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

myslim ze je dolezitejsie sa obzerat po odberateloch ako dodavateloch :)
Napísať odpoveď