Plynova pistol
Plynova pistol
Nenasiel som tu ziadnu podobnu temu... chcel by som si zaobstarat (kupit) "plynak", lebo v tomto mojom meste to uz s ciganmi presahuje pripustnu mieru. Pozeral som par pistolov cez net a zaujali ma tieto:
http://www.colosus.sk/plynova-pistol-um ... a-kal-9mm/
http://www.predajzbrani.sk/bruni-p4-black/
http://www.municak.sk/hlavna-stranka/pl ... ierna.html
http://www.municak.sk/hlavna-stranka/pl ... s-9mm.html
nemam v tomto smere ziadne skusenosti.. take zakladne poziadavky by boli: kaliber 9 mm, vaha do 1 Kg, a aby bola na vacsiu dlan.. poradi niekkto? dakujem
http://www.colosus.sk/plynova-pistol-um ... a-kal-9mm/
http://www.predajzbrani.sk/bruni-p4-black/
http://www.municak.sk/hlavna-stranka/pl ... ierna.html
http://www.municak.sk/hlavna-stranka/pl ... s-9mm.html
nemam v tomto smere ziadne skusenosti.. take zakladne poziadavky by boli: kaliber 9 mm, vaha do 1 Kg, a aby bola na vacsiu dlan.. poradi niekkto? dakujem
Re: Plynova pistol
jednoznacne walther, su kvalitne a pekne. Ja mam zoraki
Aj ja by osm chcel poradit ... mam tiez zaujem a jako je to ked mam 18 musim ju kdesi nahlasit aleob tak ? .. cena tak do 100e viac nie
... a najlepsie cierna 
myslim, ze ti ju predaju v pohode na obciansky.. aspon tak mi povedali v armyshope...
no dobre.. ale aka je velka ta tvoja guna? lebo ja mam kus vacsiu ruku ako normalni ludia...chrobak napísal:jednoznacne walther, su kvalitne a pekne. Ja mam zoraki
Fuxxo napísal:myslim, ze ti ju predaju v pohode na obciansky.. aspon tak mi povedali v armyshope...
no dobre.. ale aka je velka ta tvoja guna? lebo ja mam kus vacsiu ruku ako normalni ludia...
no moja je mensia
//autoeditácia príspevku (22 Mar 2010, 19:05)
nemusis ju nahlasit ale v obchode budu pytat obcianku inac ti nepredaju. Ja som objednaval cez net a neudal som cislo obcianskeho na overenie a tak mi volali aby som im ho nadyktoval. Proste nevyhnes sa tomu.Peperko napísal:Aj ja by osm chcel poradit ... mam tiez zaujem a jako je to ked mam 18 musim ju kdesi nahlasit aleob tak ? .. cena tak do 100e viac nie... a najlepsie cierna
//autoeditácia príspevku (22 Mar 2010, 19:10)
ak chces fakt velku zbran tak desert eagle
Chcem sa este opytat ake su tie naboje ... som v tom uplny vymel ... pocul som o nejakych nervovych ci jakych .. ake su to ? a vlastne ake typy su k dispozici ? 
nervove v predaji nedostanes... maximalne slzotvorne...
Punisherr napísal:No plynová zbraň používajúcu slepé strelivo (blank) obsahujúce kryštáliky účinnej látky (CN, CS alebo Nonivamid). Tie počas výstrelu prejdú z pevného skupenstva do plynného a práve tento plyn slúži na zastavenie útočníka.
Plynové zbrane je možné na Slovensku dostať predovšetkým v týchto kalibroch:
* .22 Long (revolver)
* .380 (revolver)
* 8 mm (pištoľ)
* 9 mm (pištoľ)
Účinok Kaliber Účinný dosah
.22 Long (revolver) 1,5 m - 1,8 m
8 mm (pištoľ) 2,0 m - 2,5 m
.380 (revolver) 2,5 m - 2,9 m
9 mm (pištoľ) 2,8 m - 3,5 m
Účinné látky
modrá - CN Gas (Chloracetophenon) - slzotvorný plyn CN
žltá - CS Gas (Chlorbenzalmalodinitril) - slzotvorný plyn CS
hnedá / pomarančová - INN Pepper Gas (Nonivamid) - technické korenie
ešte poznáme strelivo bez účinnej látky vhodné na vystreľovanie zábavnej pyrotechniky
zelená - Blank - slepé strelivo
a obranné strelivo určené na oslepenie útočníka silným zábleskom
zlatá - Flash Defense
Flash munícia sa vyrába pre kaliber 9 mm / .380 a technické korenie pre 9 mm / .380 / 8 mm.
Pre kaliber .22 Long je v súčasnosti dostupné len CN a CS strelivo (a samozrejme blank 6mm Short).
Čo sa týka minimálneho množstva účinnej látky, tu sú odporúčania z praxe:
* CN Gas: 120 mg / náboj (proti človeku)
* CS Gas: 80 mg / náboj (proti človeku)
* Nonivamid: 50 mg / náboj (proti človeku), 120 mg / náboj (proti zvieraťu)
Účinky na organizmus
CN Gas - Pálenie sliznice očí a nosa, pálenie zasiahnutej pokožky, slzenie, ťažkosti s dýchaním.
CS Gas - Dráždi oči, sliznicu, kožu, dýchacie cesty. Vyvolává okamžité pálenie a slzenie očí, kŕčovité zatváranie očných viečok, Ďalej pálenie sliznice aj kože, kýchanie, kašeľ, nádchu, nevoľnosť a dušnosť, príp. zníženú koordináciu pohybov. Vhodný aj na obranu proti psom.
Nonivamid - Účinný i proti osobám podnapitým, so zníženým prahom bolesti, divým a agresívnym zvieratám. Okamžitý účinok na zasiahnutej sliznici. Látka spôsobuje dočasné oslepnutie, dušnosť, dráždivý kašeľ, zvracanie a silné pálenie pokožky. Možný opuch očí a pľúc! Dlhodobý účinok, bolesti na zasiahnutých miestach pretrvávajú aj niekoľko dní!
Viac už neviem
http://www.e-zbrane.sk/gasammo.htmPeperko napísal:Chcem sa este opytat ake su tie naboje ... som v tom uplny vymel ... pocul som o nejakych nervovych ci jakych .. ake su to ? a vlastne ake typy su k dispozici ?
Peperko napísal:Chcem sa este opytat ake su tie naboje ... som v tom uplny vymel ... pocul som o nejakych nervovych ci jakych .. ake su to ? a vlastne ake typy su k dispozici ?
myslim ze najlepsie volnopredajne su technicke korenia, do nabojov moc nevidim takze neviem.
Tak dnes som sa zastavil v ARMY SHOPE v BB a videl som viacej typov zbrani. Walther som vylucil uplne, vraj mali reklamacie na poistky a nesadla mi do ruky. Potom mi predajca ukazal "čezetu", ale na moj vkus moc velka. tak som ho poprosil nach mi ukaze Zoraki 914 Auto. Do ruky sadla ako uliata a ked mi priamo v predajni ukazal fullout, ktory ta pistolka dokaze, tak som sa do nej zamiloval. Buduci tyzden ju kupujem 
///edit: na tejto stranke dole je aj videjko, ako chrli fullout
http://www.colosus.sk/plynova-pistol-at ... n-kal-9mm/
///edit: na tejto stranke dole je aj videjko, ako chrli fullout
http://www.colosus.sk/plynova-pistol-at ... n-kal-9mm/
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
už len čakám, kedy sem niečo napíše Pinhead ako miestny znalec zbraní, streliva a taktických postupov. Alebo nenapíše? - plynovky sa už preberali v téme o sebaobrane a boli vyhodnotené ako rizikové pre obranu voči ľuďom a doporučený bol kalený teleskom 18 a viac palcový. Prípadne zbroják A a .45 v sherpa holster na opasku.
co je pre mna vyhodnejsie? normalny obycajny clovek... nosit pod pazuchou plynak alebo byt obkvackany zelezom a polyuretanom ako robotnik na stavbe?Stoporko napísal:...plynovky sa už preberali v téme o sebaobrane a boli vyhodnotené ako rizikové pre obranu voči ľuďom a doporučený bol kalený teleskom 18 a viac palcový. Prípadne zbroják A a .45 v sherpa holster na opasku...
Osobne si myslim, ze obusok je velmi nebezpecny v obrane. Plynom niekoho zasiahnem a utekam...obusok by som sa bal pouzit aj keby ma bili...
to mas pravdu, ale akonahle zacnes ten plyn tasit kazdy kto sa blizko teba zacne citit ohrozeny, kedze z pohladu ich aj z pohladu zakona tasis ostru zbran moze zacat strielat z ostrej ak nejaku ma a ty ked v navale stresu nezacujes vyzvu na odhodenie zbrane a nebodaj vystrelis na utocnika niekto iny ta moze zastrelit v domneni, ze utocnikom si ty a este bude v plnom prave, preto ked uz sa ohanat niecim strelnym tak niecim skutocnym...co sa tyka teleskopu ak by ma napadla velka skupina ludi (rozumej 15+) tak ho asi radsej necham schovany tam kde je a utekam co mi nohy stacia, resp radsej sa nechat par krat kopnut ako zabit/dolamat vlastnym teleskopom ktory by mi skor ci neskor zobrali a zrejme by som im nic neurobil(jedina sanca by bola prerazit si nim rychlo cestu prec a utekat) jedine za predpokladu, ze by som isiel s frajerkou by som volil teleskop aby stihla ujst, ale to uz je ina story, v pripade mensich skupin resp jednotlivocv je teleskop jasna vyhoda a castokrat ho staci vytiahnut a je po konflikteLub0$ napísal:Osobne si myslim, ze obusok je velmi nebezpecny v obrane. Plynom niekoho zasiahnem a utekam...obusok by som sa bal pouzit aj keby ma bili...
No mas pravdu, sice pred vytasenim plynovky treba dva krat zvazit situaciu a premrat vsetky okolnosti v hlave, a nie tahat ju z pod bundy hoc kde a za hoc jaku koninu, lebo viem, ze su aj taky nezrovnalci co by to vytiahli v klube medzi ludmi, alebo hoc kde...proste bez zabran. Co sa tyka skupiny/ gangu, ked sisam na velku skupinu ludi...tam by som asi netasil ani sprej, lebo je viac nez pravdepodobne, ze vsetko co ty pouzijes proti nim, bude skor ci neskorp pouzite proti tebe.
Este k plynovej zbrani...myslim si, ked ju clovek pouziva s rozumom, ved ako kazdy iny obranny prostreidok, tak by malo byt vsetko ok, aj ked tazko povedat, moze nastat milion roznych situacii s roznymi faktormi ktore by danu situaciu ovplivnovali. Vsetko je to relativne co sa tyka obrany, nikdy nevies ci pocas napadnutia jedincom necakak nejaka dalsia kur*a ci dve za rohom.
Ano co sa tyka obusku...osobne by som zacal utekat, len keby som zacul to 'cvaknutie' ked ho vytasis
Este k plynovej zbrani...myslim si, ked ju clovek pouziva s rozumom, ved ako kazdy iny obranny prostreidok, tak by malo byt vsetko ok, aj ked tazko povedat, moze nastat milion roznych situacii s roznymi faktormi ktore by danu situaciu ovplivnovali. Vsetko je to relativne co sa tyka obrany, nikdy nevies ci pocas napadnutia jedincom necakak nejaka dalsia kur*a ci dve za rohom.
Ano co sa tyka obusku...osobne by som zacal utekat, len keby som zacul to 'cvaknutie' ked ho vytasis
-
mr_margera
Medium Professional
Lubo poviem ti, že ja teleskopický obušok mám, 21 palcový, keď niekto skáče do mňa a zbadá to, ver tomu že už neni taký hustý, a keď je, tak v reflexe mu dáš ranu s tým a hneď sa spamätá...Lub0$ napísal:Osobne si myslim, ze obusok je velmi nebezpecny v obrane. Plynom niekoho zasiahnem a utekam...obusok by som sa bal pouzit aj keby ma bili...
ale to už je moc OT...
-
Stoporko
VIP
čo je pre teba výhodnejšie: skončiť s priestrelom hrudníka z ostrej na dlažbe alebo niekomu zlomiť ruku železom a zdrhať? Mal si niekedy teleskop v ruke, že tvrdíš, aký je ťažký a neforemný? To ani nevravím o zložitosti skrytého nosenia plynovky (naozaj nestačí dať si ju za nohavice ako gangsta machovia vo filmoch) a nutnosti kúpiť aspoň trocha kvalitné OPASKOVÉ púzdro - na crossdraw nebudeš mať vôbec šancu, teda na podpažné púzdra ako majú FBI machovia vo filmoch zabudni. Teda púzdro aspoň od fy Dasta, lepšie niečo od BHI alebo podobných značiek, no potrebuješ k tomu adekvátne prispôsobiť aj svoj šatník: rovno môžeš zabudnúť na nohavice + v nich zakasaná košeľa/tričko, ak si k tomu nedáš ešte sveter alebo mikinu. Taktiež si budeš musieť navyknúť na nosenie dlhších tričiek, resp. mikín, aby ti zakryli celú zbraň až po koniec hlavne. Odev by mal byť voľnejší, aby zbraň aj s púzdrom zakryl a nezvýrazňoval jej obrysy (obtiahnuté tričko a opaskové púzdro si môže dať snáď len osoba s IQ húpacieho koníka). Pripočítaj si k tomu fakt, že ťa v prípade použitia plynovky v nevhodnej situácii môže človek s ostrou beztrestne odstreliť ako psa... toľko k tomu "pod pazuchou plynak alebo byt obkvackany zelezom a polyuretanom ako robotnik na stavbe?"Fuxxo napísal:
co je pre mna vyhodnejsie? normalny obycajny clovek... nosit pod pazuchou plynak alebo byt obkvackany zelezom a polyuretanom ako robotnik na stavbe?
radšej si na opasok alebo na molle väzbu nohavíc nahodím teleskop a do vrecka kaser.
Taktika sebaobrany a "vyjednávania" s protivníkom - preventívne zastavenie agresie verbálnou formou tu už bolo rozoberané v téme Sebeobrana, spreje, paralyzéry... takže k tomu čo sa v tejto téme písalo sa nebudem vyjadrovať. Občas len udrieť a utiecť fakt nestačí.
Stoporko - ano, chapem... ja nerozmyslam o tej plynovke, ze by som ju pouzival na normalnych ludi. Pracujem ako Vodic Dopravnej Zdravotnej Sluzby a vramci nej sluzime aj Pohotovostnu Sluzbu. V tej sluzbe mame 90% vyjazdov k nasim farebnym soluobcanom (preklad - ciganom), ktorym nevysvetlis, ze aj ini ludia volaju pohotovostnu sluzbu a ze sa ku nim neda prist o 5 min po ich telefonate. Vytiahni teleskopicky obusok v cinzaku plnom ciganov. Samozrejme tam by som pistol nevytiahol ani ja. Ku tym smradom volame policajtov, lebo s nimi sa inak neda... Ale chodime aj ku ozranom, samozrejme ciganom, ktori ohrozuju mna aj doktora/ku. Ked im je zle, tak su zalezeni sami. A v takom pripade sa to pouzit da.. Obuskom mu dolamem ruku a cigan ma zazaluje za ublizenie na zdravi a tam sa mozes ohanat kolko chces, lebo je to cigan a je viac ako ty. Takze radsej plynom do oci ako obiskom po rukach... V sluzbe sice som verejny cinitel. Ale zakonom chraneni pani spoluobcania ciernej farby a uzasneho zapachu ani netusia co to je... neviem co viac dodat.. Kazdy mame v tomto pravdu, no z ineho uhla pohladu...
a co sa tyka nosenia po pazuchou... Mam uniformu dost volnu na zakrytie zbrane.
-
Stoporko
VIP
ak som správne pochopil tvoj príspevok, tak ty potrebuješ obranu pred ožratými cigánmi a rôznou zberbou vrámci práce? Tam by bol teleskop nevhodný, áno. No plynovka ešte horšia - byť na mieste toho cigána a riadiť sa jeho myslením (egocentrický hyenizmus), tak ťa zažalujem za bezdvôvodné ohrozovanie strelnou zbraňou, neoprávnené použitie sily verejným činiteľom a pokus o sexuálne zneužitie mojej sestryFuxxo napísal:Stoporko - ano, chapem... ja nerozmyslam o tej plynovke, ze by som ju pouzival na normalnych ludi. Pracujem ako Vodic Dopravnej Zdravotnej Sluzby a vramci nej sluzime aj Pohotovostnu Sluzbu. V tej sluzbe mame 90% vyjazdov k nasim farebnym soluobcanom (preklad - ciganom), ktorym nevysvetlis, ze aj ini ludia volaju pohotovostnu sluzbu a ze sa ku nim neda prist o 5 min po ich telefonate. Vytiahni teleskopicky obusok v cinzaku plnom ciganov. Samozrejme tam by som pistol nevytiahol ani ja. Ku tym smradom volame policajtov, lebo s nimi sa inak neda... Ale chodime aj ku ozranom, samozrejme ciganom, ktori ohrozuju mna aj doktora/ku. Ked im je zle, tak su zalezeni sami. A v takom pripade sa to pouzit da.. Obuskom mu dolamem ruku a cigan ma zazaluje za ublizenie na zdravi a tam sa mozes ohanat kolko chces, lebo je to cigan a je viac ako ty. Takze radsej plynom do oci ako obiskom po rukach... V sluzbe sice som verejny cinitel. Ale zakonom chraneni pani spoluobcania ciernej farby a uzasneho zapachu ani netusia co to je... neviem co viac dodat.. Kazdy mame v tomto pravdu, no z ineho uhla pohladu...
Stoporko
moc nie... fakt je to zberba kam na vytiahnu na vyjazdy... a s dosvedcovanim nie je problem... Na vyjazd idem ja a doktor/ka. Takze si myslim, ze clovek, ktory vystudoval medinu je doveryhodnejsi ako nejaky okenou naliaty oplan... ohladom toho samopalu... ta pistolka ktoru chcem (Zoraki 914 full auto) sa da klasifikovat ako maly samopal
je to len ako zaloha v pripade potreby... nic viac nic menej... mam chladnu hlavu, no ked sa naseriem, tak pistol nie je potrebna 
drevena chatrc klasifikovat ako budova?ak som správne pochopil tvoj príspevok, tak ty potrebuješ obranu pred ožratými cigánmi a rôznou zberbou vrámci práce? Tam by bol teleskop nevhodný, áno. No plynovka ešte horšia - byť na mieste toho cigána a riadiť sa jeho myslením (egocentrický hyenizmus), tak ťa zažalujem za bezdvôvodné ohrozovanie strelnou zbraňou, neoprávnené použitie sily verejným činiteľom a pokus o sexuálne zneužitie mojej sestrytam by bolo asi najlepšim riešením kaser a dopredu dohodnuté, že ti kolegovia dosvedčia, že si sa dôvodne bránil. Ako chceš tašiť z podpažného púzdra ZPOD bundy vrámci boja v budove? OMG
Do budovy zásadne krátky samopal a záložku v stehennom puzdre!