Najhorsi virus co ste mali
Najhorsi virus co ste mali
Aky bol najhorsi virus co ste mali na svojom pc??Co urobil vam??aky ste mali antivir??
Ohodnotte napr.10/10 nebezpecne
Ohodnotte napr.10/10 nebezpecne
Re: Najhorsi virus co ste mali
virus som nemal ani nepamätám. to bude asi tým, že nelozím na pochybné stránky a nemám okolo seba totálne blbých ľudí, čo by mi, aj ked nechtiac, poslali niečo infikované 
No antivirus+firewall pouzivam od nepamati, ale ani ten najlepsi bezpecnostny program nie je uplne blbuvzdorny
Tak sa mi stalo asi pred 4-5 rokmi, ze som stiahol crack zo stranky cracks.am (alebo tak nejak), rozbalil som ho a pri spusteni sa ma firewall opytal, ci tomu programu ma povolit pripojenie na net, samozrejme som to potvrdil a uz mi to natahalo do pc kopu trojanov
Avast cely cas z nejakeho dovodu mlcal. Nakoniec som to odstranil cez NOD32, ale registre ostali poskodene a tak som musel cely system preinstalovat.
Odvtedy som presiel na NOD32, ktory som asi pred pol rokom vymenil za Microsoft Security essentials, odvtedy som bez virusov. Ale urcite to nie je iba zasluha programov, ale aj toho, ze som sa poucil
Odvtedy som presiel na NOD32, ktory som asi pred pol rokom vymenil za Microsoft Security essentials, odvtedy som bez virusov. Ale urcite to nie je iba zasluha programov, ale aj toho, ze som sa poucil
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Buď Sobbig.F, alebo MyDoom, nepamätám si, cca 2004 rok, alebo tak nejak, to bolo najhoršie čo som zažil, od vtedy pod taktovkou Kasperskeho a teraz MSE je pohoda 

Najhorsie co som kedy dostal bolo nejake svinstvo co mi stale vyhadzovalo hlasky ze mam zavireny komp a odkazovalo ma to na falosne AV softy. Stacil Hijackthis.
Ja som raz mal taky srandovny virus, ktory po starte systemu vyhadzoval chybove hlasky takym tempom ze za minutu zasral celu obrazovku
A este som mal taky, co mi uberal z kapacity HDD a za 5 minut som mal z 20GB volneho miesta 20kB
A este som mal taky, co mi uberal z kapacity HDD a za 5 minut som mal z 20GB volneho miesta 20kB
OneHalf.. myslím, že netreba žiadny ďalší komentár. 
//GothaR: treba
http://sk.wikipedia.org/wiki/One_Half
//GothaR: treba
este za cias 95 alebo 98 (nepamatam presne) ked sa na net liezlo este cez legendarny Netscape to bol velmi znamy virus Cernobyl (tusim kodove onzacenie WIN/CIH) odpisal cely disk
nic horsie uz nie.
edit: este jeden ma napadol: Windows ME
edit: este jeden ma napadol: Windows ME
Raz som mal nejake svinstvo, co mi postupne likvidovalo vsetky *.exe - len som zo dna na den videl stale viac vypatnurych ikon zo zastupcov. Antivirak neviem aky som vtedy mal, avsak po preskenovani kedy mi vyhodil ze 95% exe suborov bolo infikovanych, tak som to radsej formatol.
-
gumb4ll
Light Star
Budem trochu OT: Je MSe kvalitny antivirus? Oplati sa ho nainstalovat ako plnohodnotnu nahradu Avast_u?GothaR napísal:...vymenil za Microsoft Security essentials, odvtedy som bez virusov...
Podla mna ako nahrada avastu posluzi vyborne (ale len preto, ze s avastom mam iba davnu a negativnu skusenost), ako nahrada NODu funguje zatial dobre, hlavne je to, ze MSE je zadarmo, ale tema o antivirusoch tu uz je 
ja ho mám od začiatku a žiaden problém
Detekciu ma dobru, ale oproti konkurencii je pomaly. Na zive.cz bol nedavno clanok s porovnanim, myslim, ze najlepsie z toho vysla Avira.gumb4ll napísal: Budem trochu OT: Je MSe kvalitny antivirus? Oplati sa ho nainstalovat ako plnohodnotnu nahradu Avast_u?
Ale ja mam napriklad MSE, akonahle sa nieco pokazi, mozem s takmer 100% istotou vinit Ballmera
-
johny541
King
Ja este pred 5-6 rokmi som dostal do pc trojana alebo ich mozno bolo aj viac. Mal som vtedy nainstalovany avast, ktory mi kompletne zblbol, stale vyhadzoval hlasky ze je zavireny pc a nedalo sa nic s pc robit, pretoze stale trebalo potvrdzovat tabulku ze sa nasiel trojsky kon. Odvtedy neznasam to pipanie avastu, aj ked neviem ci tak este huci ked najde virus
Teraz ficim na notase na Avire. Je to free, dost to updatuju a aj zo zaciatku mi nasla nejake veci. Teraz po nejakych neznamych strankach nechodim. Internet vyuzivam kvoli skole dost malo a aj to len posta,hojko,bazos, stranky skoly a facebook. Pred virusmi nechrani len antivir ale aj zdravy rozum 
odporucam pre WIN user precitat este nieco o sandboxe
Co si pametam, tak najhorsi virus co som kedy mal bol: %remon.sys%. Nepametam sa co presne robil, ale viem ze som musel kolli tomu formatnut HDD. Bol ulozeny niekde v systeme a nesiel ukoncit ani cez spravcu uloh, antivirak ho nasiel, ale nedokazal ho odstranit. To je vsetko co si pametam 
Raz som tak isto ako Gothar stahoval crack pre najku hru, cca 2 roky do zadu, a akonahle som to rozbalil, pozadie bolo okamzite cele cervene, s tym, ze bolo odkazane na nejaku 'antivirusovu' stranku. Ked som sa snazil nieco otvorit, zacalo otvarat za radom kadejake okna, ktore som nestihal zatvarat, dokonca som nedokazal ani rozbehat antivir so scanovanim, tak som to vyriesil CDckom Windows....od vtedy som sa na antivirus vysral, a ficim bez neho d teraz...nevidim zmysel v tom mat antivir, ked ma len upozorni, no nedokaze sa toho zbavit....teraz ked sa nieco take stane, tak to riesim reinstallom.
One Half rok tusim 1995 ?
skusali sme to so strykom dostat z nasej novej tusim 486 DX2
ci to uz bolo 133 MMX ? nepametam, ale nazov One Half nezabudnem nikdy 
skusali sme to so strykom dostat z nasej novej tusim 486 DX2
One Half mal bratranec na 486.
Ja som mala taký vírus, čo mi vypol Windows aktualizácie, nedali sa zapnúť naspäť, ale na MS stránke som na druhý deň našla návod. A keď sa zapol počítač, tak chcelo pripojiť na nejakú blbú stránku a veľmi zaťažoval procesor. Nod32 mi ho síce vymazal, ale nie úplne celý !
Keď ešte bola sestra doma, tak mi stále zavírila pc z frajerovho USB kľúča.
Teraz mám MS essentials ten je zatiaľ dobrý, ale ako antimalwar nestojí za nič.
Ja som mala taký vírus, čo mi vypol Windows aktualizácie, nedali sa zapnúť naspäť, ale na MS stránke som na druhý deň našla návod. A keď sa zapol počítač, tak chcelo pripojiť na nejakú blbú stránku a veľmi zaťažoval procesor. Nod32 mi ho síce vymazal, ale nie úplne celý !
Keď ešte bola sestra doma, tak mi stále zavírila pc z frajerovho USB kľúča.
Teraz mám MS essentials ten je zatiaľ dobrý, ale ako antimalwar nestojí za nič.
-
johny541
King
Tak pre info, mne ked sa teraz nieco pokasle alebo uz mam zapratany pc hlupostami, tak neinstalujem win na novo. Pekne po prvom nainstalovani na book som si donho hodil drivery a zakladne programy (office,aviru a pod.) a jedine co som spravil, tak som si vytvoril zalohu celeho winu pomocou Acronis True Image Home 2010 a teraz nech sa deje co sa deje, da sa to aj nabootovat napriklad z usb kluca/externeho disku v mojom pripade a win mam naspat v povodnom stave do najviac 10-15 minut s komplet vsetkymi programami ako som si ho zalohoval a uplne cisty
Je to ovela lepsie ako stale formatovat, instalovat win, potom doinstalovavat ovladace (hlavne pri notebookoch, ked sa s tym treba niekedy hodnu dobu hrat pokial vsetko ide tak ako ma) co zaberie niekedy aj cez hodinu casu.