spristupnenie prav cez c++

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
johny3212
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

spristupnenie prav cez c++

Príspevok od používateľa johny3212 »

Potrebujem si spristupnit prava na citanie a zapis cez usb a firewire v linuxe. Momentalne mam dve moznosti, bud zadat manualne prikazy do konzoli, vo formate :

Kód: Vybrať všetko

chmod 666 /dev/fw0
chmod 666 /dev/fw1
chmod 666 /dev/ttyUSB0
druha moznost je dat prikazy do scriptu v

Kód: Vybrať všetko

/etc/rc.local.
Potrebujem ale moznost ako si to spravim vo vlastnom softe. Spravit neaku fukciu, ktora mi spristupni rootovske prava a potom povoli prava na tieto porty, zadanim tych troch prikazov chmod... . Ma to byt v c++. Viete ako na to, dik. :).
chrono
VIP
VIP

Re: spristupnenie prav cez c++

Príspevok od používateľa chrono »

Ak by mohol akýkoľvek program získať root oprávnenia, asi by delenie na normálnych používateľov a roota príliš nemalo zmysel. Ak chceš, aby mal nejaký program oprávnenia používateľa root, tak ho musíš spustiť pod identitou toho používateľa (prípadne môžeš použiť suid bit a potom nepotrebné práva zahodiť).
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

chrono sorac, ze odpisujem neskoro, ale malo casu a v tomto som nemal problem, ale dik za snahu :). Potreboval som iba na rychlo tu funkciu co mi poslam neutroid. takze dik :).
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Tá funkcia ti ale práva roota nedá. Ak si ten program spúšťal ako root a potreboval si len nastaviť práva niečoho, tak si mohol urobiť skript.
Napísať odpoveď