Elektronické mýto

Diskusie na politické témy...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Elektronické mýto

Príspevok od používateľa Gothar »

No a mame tu dalsiu perlu suvisiacu s mytom: http://korzar.sme.sk/c/5210832/z-myta-v ... pravy.html
# V Košiciach museli vybaviť palubnými jednotkami viac ako 200 autobusov
# po spoplatnených úsekoch jazdí v Košiciach okolo 50% liniek
# Celkové náklady na prevádzku mýta odhaduje DPMK na asi 150 000 eur
Nechapem preco nemoze udelit vynimku iba autobusom verejnej dopravy (namiesto toho chce rusit cele platene useky pre vsetkych)...obhajuje to tym, ze by boli diskriminovani kamionisti, ale podla mna by cisto pre MHD mohol vynimku udelit. Pripadne mohol zrusit plosne vsetky spoplatnene useky priamo na uzemi mesta, lebo aj tych je tam dost a celkove prijmy z myta by to urcite vyrazne nenarusilo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

byt sefom kosickeho dopravneho podniku, zvysim ceny MHD o tolko, aky je dopad myta a vsade by som to zdovodnoval len a len mytom, ktovie z akej strany je pan riaditel...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Podla mna je samozrejme, ze cena pojde hore, ale ako v clanku spominaju - potom sa budu kosicania skladat na dialnice na celom Slovensku. Vo volbach by to mohlo Smeru uskodit, ale ktovie ako to kosicania zoberu, radsej by som bol, keby sa nemuseli obetovat :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

niekto sa obetovat musi... :D
Hlavoň
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hlavoň »

Mám problém,no a určite nie som sám,jedná sa o to, že vlastním prestavané vozidlo N1 Multivan a v lete chodím na dovolenku s obyt.prívesom cel.váha spolu 3550kg-čiže mám povinnosť platiť myto.Neviem či má zmysel niečo k tomu písať,ale mi nedá.Som presvedčený,že je to nehoráznosť a to zvlášť keď sa jedná o obytný príves, nehovoriac že ide o dvojité spoplatňovanie vozidla,nakoľko diaľničnú známku som si už zakúpil.Tiež my nie je jasné ako vypnem palubnú jednotku,keď príves odpojím a budem na spoplatňovanom úseku pokračovať ďalej,nehovoriac o tom,že s prívesom pôjdem na dovolenku 1-2 krát,som si istý,že táto zaležitosť by sa mala riešiť inak,ako je to aj v okolitých krajinách,napr. samostatnou známkou za príves,alebo iná cenová kategória za vozidlo plus príves.Nechcem sa vôbec vyjadrovať k veľkosti pal.jednotky,ktorá na VW Multivan zaberie pekný kus zorného poľa,no a v konečnom dôsledku asi je to v našom peknom slovensku úplne normálne robiť veci inak ako sa má a znepríjemňovať život,ktorý aj tak za moc nestojí.Všetci sa oháňajú tým,že Mýto je spravodlivé,nechám posúdiť iným,skutočnosť je však jasná každému.Mnohé problémy sú len výsledkami práce našich politikov za uplynulé roky,viď vozidlá typu N1-vytvorené nezmyselnou prestavbou z dôvodu DPH.jedná sa úplne o ten samý voz ako je M1, ale tých ktorím sa takýmto nesystémovým spôsobom umožnila odpočet DPH, treba niako potrestať,nehovoriac, že dnes si odpočet môžeme urobiť na akékoľvek auto...,myslím si,že je najvyšší čas umožniť tak ako je to v CZ spätnú prestavbu na M1,napríklad formou generálného pardónu,ale to by sme museli myslieť na občana a to ako mu pomôcť,to však nie je cieľom žiadnej vlády ani politickej strany.Čo sa mňa týka,budem dúfať,že do leta sa možno niečo zmení,no a ak nie,tak sa treba zamyslieť čí má zmysel žiť v niečom takom úžasnom ,čo sa podarilo vytvoriť naším skvelým jedincom a hovoríme tomu Slovensko.Prajem Vám aby ste mali z vybraných poplatkov radosť a požehnanie,som však presvedčený,že to nie je možné,už samotný Pán Ježiš keď hovoril o hriechu a hriešnikovi,tak použil prirovnanie k mýtnikom a colníkom.Nechcem Vás ani uraziť ani nahnevať,ale fakt mám pocit,že čo je veľa je veľa.Prajem pekný deň
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mýto vraj kamióny obchádzajú rušičkami

-Kontrolujete aj to, či majú šoféri v nákladiakoch zapnutú rušičku?
-„O žiadnych rušičkách, o ktorých vy rozprávate, neviem. Videl som jednu, a to bolo za socializmu, ktorá rušila signál Slobodnej Európy, keď som ešte robil v Slovenských telekomunikáciách. O žiadnej inej rušičke signálu som doteraz nepočul."
Gothar
Moderátor
Moderátor

No oni mu kladli dost zvlastne otazky, ale aj tak ukazal, ze je blb :)
Proste sa zas ukazuje, ze myto je jeden velky tunel, ktory kazdeho z nas stal 170 €. Slovensko sa bude z Ficovho vladnutia spamatavat este dlho :?
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

fa5aaacky rozhovor. prve dve odpovede by som otocil proti nemu. zastavia ma policajti koli mytu, "ja VAM nezaplatim nic, zavolajte tých, ktorých sa platba mýta týka" :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Taak. Urobím advanced thread necromancy. Ale toto proste treba prečítať. http://jaroslavpolacek.blog.sme.sk/c/24 ... jstvo.html
Napísať odpoveď