Perl spustenie php súboru
-
miso250593
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Perl spustenie php súboru
Ahojte mam perl skript ktorý mi načítava nejaké údaje z DB a chcel by som, aby spustip php skript, s GET parametrom, počkal kým sa vykoná, a potom pokračoval, výsledok sa zobrazovať nemusí
Ďakujem
Ďakujem
Re: Perl spustenie php súboru
Je ten php súbor prístupný cez webserver? Ak áno, tak použiješ nejaký spôsob, slúžiaci na načítavanie webových stránok. Ak nie, tak pravdepodobne budeš musieť spustiť program php-cgi (ak je nainštalovaný) so správnymi parametrami.
-
miso250593
Medium Expert
no ano, zatial to spúšťam
ale ja by som chcel pri tomto obísť apache, lebo keď to spúšťam, takto tak mi to trochu vyťažuje
Kód: Vybrať všetko
my $URL="http://www.web.sk/skript.php";
LWP::Simple::getprint($URL);Re: Perl spustenie php súboru
Tak sa môžeš pozrieť, či tam je cgi verzia php a môžeš to spúšťať priamo cez ňu. Ak ale zaťažuje server priamo ten skript (predpokladám že áno), tak rozdiel v tom zaťažení bude minimálny.
-
miso250593
Medium Expert
nj skript ho zatažuje, ale potom sa mi spúšta vela apache serverov, a povedz čo mam nainštalovať (cgi verzia php)
a príklad ako spustim
ďakujem
ono ide skôr o to že načítava cez curl dáta, a to ho spomaluje
a príklad ako spustim
ďakujem
ono ide skôr o to že načítava cez curl dáta, a to ho spomaluje
Netuším, aký OS máš na tom serveri (podľa toho sa odvíja potom ten názov balíčka, čo treba nainštalovať, aby si mal aj cgi verziu php).
-
miso250593
Medium Expert
Tak tam sa ten balík pravdepodobne volá php5-cli (inak to cgi čo som písal má byť cli) 
-
miso250593
Medium Expert
no ja mam toto
[/code]
Kód: Vybrať všetko
> php -v
PHP 5.2.6-1+lenny8 with Suhosin-Patch 0.9.6.2 (cli) (built: Mar 14 2010 09:07:33)
Copyright (c) 1997-2008 The PHP Group
Zend Engine v2.2.0, Copyright (c) 1998-2008 Zend Technologies
[code]Re: Perl spustenie php súboru
Takže máš správny program. teraz môžeš spúšťať ten php skript priamo (niečo ako php skript.php). S parametrami je to trochu komplikovanejšie (ak tam teda nejaké potrebuješ). Funguje to takmer rovnako ako pri normálnych programoch (a teda $argc a $argv, ale nie je problém vložiť to do $_GET, nejaké ukážky sú v dokumentácii).
-
miso250593
Medium Expert
no a nevedel by si my dať príklad ako to spustiť s perlu s jednym parametrom ($_GET)
Prečo to chceš spúšťať pomocou perl? Nemôžeš spustiť priamo php?
-
miso250593
Medium Expert
lebo, ja mam skript ktorý číta z DB nejake udaje, a keby som to robil cez php tak by sa mi to nestihlo vykovať
lebo tie skripty sú časovo naročnejšie
lebo tie skripty sú časovo naročnejšie
Skús v prel niečo ako system('php -f a.php'); Ak tam chceš aj nejaké parametre, pozri sa do tej dokumentácie, ako sa to robí (ak teda nechceš použiť priamo $argv).