spolocny internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jaro4slav
Light Expert
Light Expert

spolocny internet

Príspevok od používateľa jaro4slav »

v nasej bytovke respekt a nasom vchode sa bude montovat spolocny internet do kazdeho bytu a počitače sa poprepajaju,chcem sa spytat či je dobre mat prepojene pc a mat spolocny net
diky
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: spolocny internet

Príspevok od používateľa hrban »

no na toto si len treba spočítať výhody a nevýhody a ako to bude realizované
:plus: ak to bude dobre nastavené, tak vysoká rýchlosť za dobrú cenu
isto toho bude viac ale teraz mi nič nenapadá :D
:minus: rovnaká IP pre celý vchod (tažšie ťahanie z rapidu ale to nieje problém ak vieš ako na to)
ak niekto pustí torrent tak ste vy ostatný skončili (ak to nebude dobre spravené čo v 90% prípadoch nieje)
tak toto je na začiatok isto tu niekto ešte postne ďalšie nápady
u nás sme pripojený na 1 IP 40 ľudí zdieľame 20MBit pripojenie niekedy sa to dá niekedy vôbec záleží ako sa poznáš s ľuďmi z vchodu a ako sa s nimi vieš dohodnúť že nech si torrenry ťahajú v noci
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Kup lepši router a zablokuj p2p tahanie (ja to tak mam) a zapni a nastav QoS a potom by ti nemala sa stracat rýchlosť keď niekto bude tahat , este nevýhodu by som spomenul ze ak sa z tej jednej IP bude konat nejaká nelegálna cinnost tak pôjdu po tebe a nie po nejakom susedovi
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Ale on nikde nepísal, že ten net bude mať on a bude ho poskytovať ďalej. Strašne veľa poskytovateľov (hlavne na dedinách) dáva spoločnú IP, takže to je hlúposť. Bežne má bytovka IP rovnakú, dokonca celé sídlisko, tu by som problém nevidel. Neviem ako iní poskytovatelia, ale ja tu mám na ulici switche, do ktorých sú popripájané počítače a ak niekto ťahá torrent, tak to až tak veľmi rýchlosť neobmedzí, žiadne QoS ani FUP tu nemáme... Ja by som do toho išiel, ale ide o to, akú rýchlu linku tam budete mať... S prepojením počítačov problém nevidím. Ak nemáš zdieľaný celý HDD, nič sa ti nestane.
Napísať odpoveď