Strana SaS

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa slay »

hojko napísal:slay: Pre SAS som bol rozhodnuty uz skor a ci tam je alebo nie je Krajcer, tak to je mi uplne ukradnute.
Ďakujem, tým mi opäť len dávaš za pravdu, že Krajcer neznamená žiaden prínos pre SAS.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nic take som nenapisal a ani to netvrdim. Napisal som len to, ze pre SAS som sa rozhodoval uz davnejsie a to, ci je tam Krajcer alebo nie je nijak neovplyvnilo moj vyber. Politiku a svoj nazor nezakladam na tom, ze ci je ta alebo ona osoba znama z televizie.

Pises o Cuperovi ako odbornikovi, tak som si dal tu namahu a pozrel som si tretie volebne obdobie na NR SR, na ich webe je hladanie a dal som si vyhladat navrhovane zakonu Cuperom. Nasli sa tam tri zakony, kde bol uvedeny ako navrhovatel, pri vsetkych zakonoch boli este dalsi, napriklad aj Fico, Bardos, Hort atd... Aby som bol presnejsi, tak jeden zakon sa tykal vratenia nehnutelnosti cirvam, druhy zakon bol o ochrane verejneho zaujmu pri vykone funkcii verejnych funkcionarov a treti sa tykal organizacie Ustavneho sudu. Zdoraznujem, ze exposlanec Cuper je docentom na pravnickej fakulte a teda by som ho mohol povazovat ako experta na pravo, avsak podla tychto zakonov v ktorych sa zviezol ako spolunavrhovatel, tak takyto prinos mozes oznacit aj za to co by dokazal Krajcer - dvihat ruku pri hlasovani podla koalicnej zmluvy, resp. podla rozhodnutia poslaneckeho klubu.

Tebou vyssie opisane sprostosti vyssie uz ani nejdem komentovat, je to uplne zbytocne.

Rozhovor s Krajcerom: Ponuka prišla dva dni po tom, čo bol Sulík v De Facto
slay
Addict
Addict

Napísal si že je ti ukradnuté či tam Krajcer je alebo nie. Podľa mňa je to veľmi trefné a nepotrebuje to komentár. Vystihol si to lepšie než som sa ja snažil. Následne si ešte doplnil:
hojko napísal:Politiku a svoj nazor nezakladam na tom, ze ci je ta alebo ona osoba znama z televizie.
Presne to si myslím aj ja. Myslím preto že prínos Krajcera je nám obom jasný. :) Niet viac čo dodať.
Pises o Cuperovi ako odbornikovi... ...exposlanec Cuper je docentom na pravnickej fakulte a teda by som ho mohol povazovat ako experta na pravo...
Hneď si si aj odpovedal prečo píšem o Cuperovi ako o odborníkovi. Neviem čo ďalej riešiš. Ja som ho nijako neobhajoval, povedal som, že mi jeho prínos nieje zrejmý, preto ho nemôžem komentovať. A tie tri zákony to je čo? Podľa toho sa súdi kvalita poslanca? Čím viac zákonov tým lepšie? Nieje toto trošku primitívne uvažovanie hojko? Ak by sme uvažovali týmto smerom a poslanci by sa mali predbiehať v tom kto dá viac nových zákonov, tak by sa naše zákonodarstvo asi uberalo zlým smerom. Vlastne ani neviem o čom by všetky tie nové zákony ako boli. A ako si tu už sám povedal, Cuper bol vždy veľmi aktívny v pripomienkovaní, to znamená že sa celý čas aktívne podieľal na vylepšovaní a hľadaní chýb alebo nie? Ja tomu tak rozumiem. Oprav ma ak sa mýlim. Nesledoval som nijako zvlášť prenosy z parlamentu. Ale ak si robíš nejaké tabuľky najaktívnejších navrhovateľov tak sem s nimi :)
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

No ja ti neviem slay, nejde ani tak o to, kolko tých zákonov bolo ale aké boli. Napríklad to "vrátenie" nehnutelností cirkvi sa mi nejak moc nepozdáva. Bohvie, čo všetko Cuper chcel aby štát vrátil.

edit: musím si o tom jeho návrhu zohnat presnejšie info aby som bol v obraze a utvoril si na to presnejší názor
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

Podla mna zacina Sulik kopit chybu na chybe (neviem ci si uz tak veri, ze bude v parlemente a rovno minister financii) co sa mu podla mna dost vypomsti. Na prekvapenie si ho pod palbu zobralo dost SME co je pravica jak vysita, ked nadaval na internete tym co odmietali jeho vysvetlenie toho super mega danoveho bonusu...

Poslendy priskum mu dava cca 5% ci je podla mna ovela realnejsie ako tie minule s pomaly 10% Ja ako som zo zaciatku dost rozmyslal o Sulikovy mi teraz pride pred volbami coraz viac nafukany a nesympaticky (Nie som fesak, ale billboard mam :D:D)

http://spravy.pravda.sk/median-sas-aj-m ... domace_p23
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tie prieskumy sú jednoducho kúpené.
Agentúra A spraví prieskum medzi 1200 občanmi a SaS má vyše 10 %, agentúra B spraví prieskum medzi 1201 občanmi a SaS nemá ani 5%.

Sú to sračky, pravda sa ukáže po voľbách.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

hughito - Je to vsetko o vzorke a kde to robia. Predpokladam, ze vacsina prieskumov sa aj tak robi v Bratislave a tak je 1200 ludi mala vzorka, pretoze raz mozes natrafit na studentov, inokedy na dochodcov, je to podla mna mala vzorka ta tisicka obcanov. Az samotne volby ukazu realnost, ked pride volit polovica Slovenska. Myslim si, ze SaS si pomaly ziskava hlasy volicov a dostat do parlamentu by sa v pohode mali. Pred par dnami bol zverejneny napriklad prieskum od Fokusu, tam ma SaS 9,6 percenta. Vzhladom na posledne volby, ktore tu boli v minulom roku, kde SaS dosiahla slusny vysledok by som skor veril tymto percentam ako tym percentam, ktore by ich do parlamentu ani nedostali. Tu je viac informacii: Prieskum Focusu vracia SDKÚ pred KDH

Najviac bilbordov priznala SDĽ

Niekoho by v tomto clanku mohla zaujat cena za ktoru nakupila SaS a moze napadat tym, ze ak sa SaS dostane do parlamentu, tak hned dohodi par zakaziek tejto firmy. Ked som pred par rokmi pracoval v jednej vacsej spolocnosti, aj ked len kratko, tak sa pravidelne kupovali billboardy. Cena billboardu bola bezne okolo 5000 korun za kus na mesiac, boli tam aj mnozstvevne zlavy, zvlavy za dlhodobi prenajom a tak podobne. Ale boli tam aj ceny za billboardy, ktore neboli nikym obsadene, takze ak mali reklamu na billboarde dohodnutu na maj a jul, tak jun ostal volny a tam sa to predavalo za akesi last minutes o ktorych sa pise aj v clanku. Firma brala na najom tieto billboardy po 800 korun, takze to by sedelo aj tej zverejnenej ceny od SaS.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Vyskakuje ale aby nedoskákal, lebo keď nikto nebude chcieť ísť so smerom do koalície zas vezme HZDS a SNS čím budú mať väčšinu a ahooooooj. Zároveň spojenie SDKÚ+SMK+KDH+SAS+Most-Híd by mohlo vyniesť dostatočný počet hlasov, ale uvidíme. Týmto veľkým koalíciám moc neverím, lebo každá strana kope za svoj tým a ich trvácnosť je otázna.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prvu volbu koalicie dostava vitaz volieb a ak Smer vezme napr. KDH a daju polovicu, tak SAS ma smolu.
AlphaWolf
Novice
Novice

Príspevok od používateľa AlphaWolf »

test napísal:hughito - Je to vsetko o vzorke a kde to robia. Predpokladam, ze vacsina prieskumov sa aj tak robi v Bratislave a tak je 1200 ludi mala vzorka, pretoze raz mozes natrafit na studentov, inokedy na dochodcov, je to podla mna mala vzorka ta tisicka obcanov. Az samotne volby ukazu realnost, ked pride volit polovica Slovenska. Myslim si, ze SaS si pomaly ziskava hlasy volicov a dostat do parlamentu by sa v pohode mali. Pred par dnami bol zverejneny napriklad prieskum od Fokusu, tam ma SaS 9,6 percenta. Vzhladom na posledne volby, ktore tu boli v minulom roku, kde SaS dosiahla slusny vysledok by som skor veril tymto percentam ako tym percentam, ktore by ich do parlamentu ani nedostali. Tu je viac informacii: Prieskum Focusu vracia SDKÚ pred KDH

Najviac bilbordov priznala SDĽ

Niekoho by v tomto clanku mohla zaujat cena za ktoru nakupila SaS a moze napadat tym, ze ak sa SaS dostane do parlamentu, tak hned dohodi par zakaziek tejto firmy. Ked som pred par rokmi pracoval v jednej vacsej spolocnosti, aj ked len kratko, tak sa pravidelne kupovali billboardy. Cena billboardu bola bezne okolo 5000 korun za kus na mesiac, boli tam aj mnozstvevne zlavy, zvlavy za dlhodobi prenajom a tak podobne. Ale boli tam aj ceny za billboardy, ktore neboli nikym obsadene, takze ak mali reklamu na billboarde dohodnutu na maj a jul, tak jun ostal volny a tam sa to predavalo za akesi last minutes o ktorych sa pise aj v clanku. Firma brala na najom tieto billboardy po 800 korun, takze to by sedelo aj tej zverejnenej ceny od SaS.
To si ako predstavuješ, že sa opýtajú náhodných 1200 ľudí na parkovisku pred obchodom? Práveže testovacie skupiny sa pri predvolebných prieskumoch vyberajú nepravdepodobnostne, napĺňajú sa kvóty, ktoré sa určujú z demografických štatistík štátu (v našom prípade SR).
slay
Addict
Addict

Bigbob napísal:No ja ti neviem slay, nejde ani tak o to, kolko tých zákonov bolo ale aké boli.
Tak si radšej ešte raz prečítaj moje príspevky a toto odkáž hojkovi nie mne. :wink:
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

slay: ups :oops:

btw večer si nájdem pár predvolebných prieskumov a z ich výsledkov si urobím priemer.... som zvedavý, čo uvidím. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Bigbob napísal:slay: ups :oops:

btw večer si nájdem pár predvolebných prieskumov a z ich výsledkov si urobím priemer.... som zvedavý, čo uvidím. :)
To je veľmi slabá metóda :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Sulik je rovnaky populista ako fico, akurat ze ma modry kabat. Za posledne mesiace sa pekne vyfarbil, hlavne vo vztahu k terajsej opozicii. A tie bachorky, ze nepojde s ficom do vlady? Snad mu to neverite. Ved davnejsie on sam povedal, ze pojde do vlady s kymkolvek, len aby bol pri moci. Potom zas, ze mu staci aj parlament a bla bla bla..

Len aby nakoniec neskoncil ako Martinakova pred 4 rokmi :) 9% v prieskumoch a vo volbach 3.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

TommyHot napísal:Ved davnejsie on sam povedal, ze pojde do vlady s kymkolvek, len aby bol pri moci. Potom zas, ze mu staci aj parlament a bla bla bla..
trepes :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No mne osobne sa tiež zdá, že zo Sulíka sa stáva akási modla a všeliek.
Určite ho treba brať s rezervou.
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Je velmi zaujimave precitat si celu tuto temu na prvej strane z roku 2008 pisete ze strana Sulika sa nema sancu do 2rokov dostat do parlamentu a hopla v prieskumoch ma okolo 10% myslim si ze tato strana ma buducnost a chystam sa ju aj volit pretoze nikoho ostatneho asi v tejto dobe volit zmysel nema ...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

erik_tt napísal:Je velmi zaujimave precitat si celu tuto temu na prvej strane z roku 2008 pisete ze strana Sulika sa nema sancu do 2rokov dostat do parlamentu a hopla v prieskumoch ma okolo 10% myslim si ze tato strana ma buducnost a chystam sa ju aj volit pretoze nikoho ostatneho asi v tejto dobe volit zmysel nema ...
presne tak
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

erik_tt napísal:Je velmi zaujimave precitat si celu tuto temu na prvej strane z roku 2008 pisete ze strana Sulika sa nema sancu do 2rokov dostat do parlamentu a hopla v prieskumoch ma okolo 10% myslim si ze tato strana ma buducnost a chystam sa ju aj volit pretoze nikoho ostatneho asi v tejto dobe volit zmysel nema ...
a aky zmysel vidis v SaSke ak sa ta smiem opytat
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Napísať odpoveď