Výhra 100 000 000 Sk..... čo teraz?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Safer
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Výhra 100 000 000 Sk..... čo teraz?

Príspevok od používateľa Safer »

Ahojte všetci, robím malý prieskum pre moju knihu a potrebujem vašu pomoc....

Každý z vás pozná hry LOTO, EUROMILIONY,.... potrebujem čo najviac názorov na situáciu keby ste vyhrali 3 319 392 € (100 000 000 Sk) v takejto hre

:?: aká by bola vaša prvá reakcia
:?: povedali by ste to svojmu okoliu
:?: čo by ste zabezpečili pred tým ako by ste si vyzdvihli výhru
:?: kam by ste uložili peniaze
:?: ako by ste s výhrou naložili

:!: P.S. - prosím seriózne názory a odpovedajte súvetiami
(nie typu: kúpil by som si auto, dom a rýchlo na Seychely)

ĎAKUJEM
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Výhra 100 000 000 Sk..... čo teraz?

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

... ako prve by som to asi bezal do NBSky zamenit za eura :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na prvé 4 ti neviem odpovedať, to by som videl keby taká situácia nastala. Na poslednú možnosť ale odpovedať viem: 90% by som dal na charitu, do nemocníc, na vedu a školstvo a zvyškom by som pomohol svojej rodine a priateľom. Nie sú to zarobené peniaze, tak by mi prišlo neférové nechať si ich pre seba (hlavne keď je veľa ľudí čo ich potrebujú viac). Ale keďže človek je tvor chamtivý, zrejme by som niečo investoval aj do seba :)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

No v každom prípade by to bolo zaujímavé, ale poďme na to zaradom.....

Prvá reakcia????? Hmmm...... ako sa poznám, tak v prípade niečoho neočakávaného (či už dobrého či zlého) sú moje úplne prvé slová ".... a kur*a" alebo nejaký ich podobný variant..... Potom by nasledovalo overenie pravdivosti faktov, a pokiaľ by to bola skutočne pravda, tak by som si veľmi rýchlo uvedomil, že sa tým asi určite mnohé veci zmenia.... v každom prípade by som ešte dokončil svoje zostávajúce povinnosti a až potom by som začal teoretizovať o výhre.....

Či by som niečo prezradil svojmu okoliu????? Kefalín, a čo si predstavujete pod takým pojmom okolie???? Tak zrejme by som povedal čo a ako svojej najbližšej rodine, priateľke (predsa len, v spoločnej domácnosti by sa toto asi utajiť nepodarilo) a čo-to by som naznačil svojim najbližším priateľom (2 - 3 ľudia, ktorí pri mne stáli v dobrom aj zlom dlhé roky)..... Ostatným nepovažujem za nutné oznamovať čokoľvek, a v prípade otázok by nasledovala odpoveď typu "starajte sa radšej o svoje veci....."

Zabezpečenie pred vyzdvihnutím výhry????? Ako som sa už vyjadril vyššie, išlo by o dokončenie zostávajúcich zákazok a pracovných záležitostí.... Nerád za sebou nechávam nedorobenú robotu.....

Kam by sa dali peniaze????? Hmmm...... časť by zostala v hotovosti, časť by sa premenila na zlato (čisto subjektívne, mám proste tento hodnotný kov rád), a z týchto dvoch častí by sa istý podiel presunul do zahraničnej banky (o jej lokácii budem rozmýšľať, až reálne bude toľko peňazí) a zvyškom by som disponoval priamo.....

A čo s výhrou????? Istá časť by bola poskytnutá najbližšej rodine (iba najbližšej, nie nejakej vzdialenej) a so zvyškom by som nakladal podľa svojho uváženia..... Rozumej dostatočné zabezpečenie môjho ďalšieho života a mojich aktivít...... Nejaké dary pre charitu???? Nie, ani náhodou..... Aby to skončilo v nejakej nadácii, ktorej šéf by sa potom vyvážal na BMW???? To určite...... Na tieto veci má slúžiť štát a financovať to z daní..... Nevidím ani najmenšie morálne právo, aby si niekto odo mňa čokoľvek pýtal.....

P.S. Vždy sa mi páčili 12-valcové motory v automobiloch..... Takže by som si asi urobil radosť a niečo také si zohnal......
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

No tak ja by som v mojom prípade najprv takmer spadol zo stoličky, potom by som asi pol minútky na to čumel, kým by som sa nespametal a potom by som si každé číslo asi 10x skontroloval.
Či by som to povedal svojmu okoliu? No to určite áno. Ja by som to vytruboval každému a možno aj tým ktorých prvý krát vidím (od radosti :D), neskôr by ma to už omrzelo.
Opatrenia by som asi moc nerobil, ale dal by som si to rovno poslať na účet.
A ako sa poznám najprv by som kupoval všetko zaradom no neskôr by som možno do dačoho investoval atď...
Safer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Safer »

Ďakujem za všetky odpovede a dúfam, že budu aj ďaľšie....

No keď som sa o tejto téme rozprával so známymi, narazili sme na tému MAFIA a výpalníctvo...

Myslíte si, že aj v tejto dobe by sa niečo podobné mohlo vyskytnúť? A ak áno, ako by ste sa uchránili pred niečim takým?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

1. neviem, asi by som si dal poldeci domacej
2. rodine a kamaratom urcite
3. neviem
4. banka(na viacerych uctoch)
5. A.)kupil by som si byt a apartman na Donovaloch, sestre by som kupil byt v BA, sebe by som kupil auto(pravdepodobne Mercedes-Benz W204 alebo BMW E92 330i), "nieco" by som minul na oblecenie, elektroniku a tak...
B.) urcite by som nieco rozbehol. Mam dost znamych podnikatelov a aj nasi velmi blizky rodinny priatelia vlastnia niekolko firiem, takze by som zacal podnikat asi s nimi.

-mozno by som pomohol aj ludom, ktori to potrebuju. Ale rozhodne nie financne, ale materialne.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

vyhru by som rozdelil na mensie ciastky a dal do roznych bank, pomohol rodine a potom by som odisiel na cestu okolo sveta. na charitu by som asi nedal ani cent. po navrate by som si otvoril nejaku mensiu restiku, kde by som varil co by som chcel. hlavne by som sa to snazil udrzat v co najvacsej tajnosti. ale neviem ci by ma este bavil zivot.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

1. predychala by som, zavolala okamzite do prace, ze beriem dovolenku z osobnych dovodov, vybrala by som z uctu v banke vsetky peniaze, utekala na letisko, kupila prvu letenku na Slovensko bez ohladu na cenu :D , zazvonila doma pri dverach a oznamila, ze mame 100 000 000.

2.asi by som to oznamila najprv len najblizsiej rodine.

3.zoznam uctov ludi, ktorym chcem poslat peniaze

4.asi do banky, nie?

5.ako kazdy, nieco rozdala, nieco nakupila, super draha dovolenka a vacsia cast by zostala ulozena.

//inak pekna tema, ked uz od piatku cakam na vyplatu a modlim sa, aby tam v pondelok bola :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Prva reakcia? Asi nieco podobne ako Pinhead, "... a kur*a".

Co sa tyka toho, ci by som niekomu povedal, pravdepodobne nablizsej rodine, ale asi by som nepovedal kolko.

Kam by som dal peniaze - pravdepodobne by som si kupil pekny byt, nejake auto (ale zas nie take aby to vyzeralo az pridobre na studaka - nieco do 10 000€) a posplacal rodicom pozicky. Asi by som im aj kupil nejaku dovolenku a pod. Zvysok by siel niekam do banky a uroky na pouzil na beznu spotrebu.

Inak by som sa snazil pokracovat vo svojom beznom zivote - chodit do skoly a tak.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Safer napísal:

No keď som sa o tejto téme rozprával so známymi, narazili sme na tému MAFIA a výpalníctvo...

Myslíte si, že aj v tejto dobe by sa niečo podobné mohlo vyskytnúť? A ak áno, ako by ste sa uchránili pred niečim takým?
No neviem, neviem..... Podľa mňa to patrí do skupiny "urban legends"...... Pretože skutočná mafia sú skupiny ako J&T, Penta, Istrokapitál a podobne...... a tie by som ako jednotlivec vôbec nezaujímal (pretože disponujú mnohonásobne väčšími prostriedkami)..... a ten zvyšok???? To sú väčšinou také regionálne kindermafie, zložené z anabolických chlapcov a miestných "tiežpodnikateľov"...... Toto by som ja osobne ako hrozbu nepovažoval..... Títo ľudia väčšinou skúšajú, ale ich reálne možnosti ak sa im niekto postaví tvrdo na odpor sú pomerne malé.....
Povedzme, že v mojom regióne takéto skupiny fungujú tiež a pokiaľ by sa niektorá z nich mala o môj majetok záujem, tak by boli slušne pozvaní na kávu, kde by sa im s úsmevom, milo, ale mrazivo jasne povedalo, že akýkoľvek pokus o získanie čohokoľvek z môjho majetku by skončil vendettou a následnou čistkou takého rozsahu, že by sa to písalo vo wikipedii..... Takže tak......

Ale osobne sa divím ľuďom, ktorí by aj napriek výhre začali podnikať a tak podobne????? A prečo preboha???? aby sa rozčulovali s daňovým úradom, so zamestnancami a podobne???? Ja by som si v kľude a pohode žil svoj život a venoval sa svojím záľubám a aktivitám...... ale podnikať by sa mi vôbec nechcelo......
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja si myslim ze to su ludia ktori do toho podnikania proste nevidia a predstavuju si to stylom "podnikania" ako tu ktosi pisal, ze zalozim firmu, chvilku sa povenujem a bude ma zivit...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

1.išiel by som sa strepať
2.nikomu by som to nepovedal prvych pár rokov(normalne by som chodil do školy akurat s vačším vreckovym)normalne by som doma pomohol keby bolo treba...
3. neviem
4. niečo do banky, jednoznačne na viacero učtov, a niečo do nehnutelnosti
5. kupil by som si zadné tlmiče a vzduchový filter a vyrovnal by som si včerajšu sekeru v bare
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

aká by bola vaša prvá reakcia

...overil by som si či som sa nesekol...

povedali by ste to svojmu okoliu

nie nikomu...len by som sa tváril akože som trocha viac zarobil...

čo by ste zabezpečili pred tým ako by ste si vyzdvihli výhru

...založil by som si niekoľko účtov v rôznych bankách...

kam by ste uložili peniaze

...jednoznačne na účty, všetko. Veď toľko peňazí by mi kľudne za mesiac zarobilo aj 30 000 € a nemusel by som ani nič robiť...len ich tam mať uložené...

ako by ste s výhrou naložili

...asi by som si kúpil nejaký pekný rodinný dom, parádne auto a odsťahoval by som sa preč zo Slovenska (teda najskôr sa odsťahoval až potom kupoval dom a auto)...do Anglicka alebo tak nejak...vždy som chcel ísť do Anglicka...
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

:?: aká by bola vaša prvá reakcia - no asi by som chvilku nebol schopny slova a potom sa zacal neskutocne usmievat..
:?: povedali by ste to svojmu okoliu - urcite nie skor ako by to bolo na mojom ucte bezpecne ulozene - ludia su chamtive kur*y(sudim podla seba), este by ma o to niekto pripravil
:?: čo by ste zabezpečili pred tým ako by ste si vyzdvihli výhru - hlavne to, aby moje meno nebolo nikde uverejnene a to ze by som to nikomu nepovedal - vid bod 2
:?: kam by ste uložili peniaze - viacero bank, viacero uctov
:?: ako by ste s výhrou naložili - pomohol by som rodine, kupil si byt, auto atd, vacsiu cast potom do nehnutelnosti, ostatok nechat v banke na "vreckove" a ostatne potreby
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

1. hned ako by som sa dostal domov tretia cigara z Indonezie by prisla na rad
2. rodine, par kamaratom, tym ktori naozajstny kamarati
3. asi nic, maxiamlne ucty s vyhodnymi poplatkami v stabilnej banke
4. banky
5. sestre byt a nove auto, mamke rekonstrukciu bytu, sebe byt a auticko (BMW 123m napr.) + dovolenka,
plus rekonstrukcia chalupy a investicia do rozvoja niektorych veci... plus pomoc rodinnym prislusnikom a kamaratom, ktori to potrebuju. ale naozaj radsej materialne ako finacne, lebo peniazky sa lahko rozkotulaju...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

1. Bol by som veľmi prekvapený a najprv by som musel byť uistený o tom, či je to skutočne pravda, lebo keby vám toto niekto povedal, tak by ste mu rozhodne hneď neverili :)

2. Povedal by som o tom rodine a dobrým kamarátom.

3. Bezpečný odvoz peňazí, ak by som ich dostal v hotovosti.

4. Do banky.

5. Kúpil by som pár nehnuteľností a prenajímal by som ich. Potom by som našim kúpil nejaký pekný dom a sebe nejaké dobré auto - stačilo by aj Audi A6 :P , pár miliónov by som dal sestre.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

1.) taká normálna, mňa nič nevytočí
2.) Dobre by som si rozmyslel či by som to povedal čo i len rodine, kamarátom žiadnym, proste sa budem tváriť že sa nič nestalo. Ale postupne by som to odtajnil
3.) nemám čo zabezpečovať, jednoznačne by som ale išiel a dokončil VŠ
4.) investícia do nehnuteľností, peniazom veľmi neverím a bankám tiež nie
5.) spomenuté nehnuteľnosti, ale určite by som si zadovážil dostatočne veľké obydlie v tichej dedine so solídnou prístupovou komunikáciou.
Najlepšie nejaký starý, škaredo vyzerajúci dom s rozsiahlym pozemkom. Potom by prišlo založenie múzea historickej techniky čo je môj sen.... a nákup ďalších nehnuteľností na prenájom.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Pinhead napísal: Ale osobne sa divím ľuďom, ktorí by aj napriek výhre začali podnikať a tak podobne????? A prečo preboha???? aby sa rozčulovali s daňovým úradom, so zamestnancami a podobne???? Ja by som si v kľude a pohode žil svoj život a venoval sa svojím záľubám a aktivitám...... ale podnikať by sa mi vôbec nechcelo......
no asi pre to, ze som este mlady a mam kopec rokov pred sebou(aspon dufam). Robil by som to, co ma bavi a zaroven by som v dost velkej miere pomohol ludom, ktorych mam rad.
Fabo napísal:Ja si myslim ze to su ludia ktori do toho podnikania proste nevidia a predstavuju si to stylom "podnikania" ako tu ktosi pisal, ze zalozim firmu, chvilku sa povenujem a bude ma zivit...
ak si narazal na mna, tak si zle myslis :)
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Nechce sa mi to celé rozpisovať tak len v skratke:
Ja by som to dal do banky a žil z úroku...Ostatné by dedili deti a tie by tiež žili len z úroku a potom deti mojich detí a tak ďalej... :D
Napísať odpoveď