Prehrievanie grafickej karty

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Prehrievanie grafickej karty

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.

V poslednom obdobi, ked pustim nejaku hru (Tropico 3, Call of Duty 2 mult), tak sa mi prehrieva graficka karta. Normalne ma pod 60 stupnov, pri hrani do 20 minit vyskoci na 80 stupnov a pc sa mi vypne. Cim to moze byt? Pre tych istych hrach sa mi to donedavna nestavalo. Hry hram malo, tak neviem, co by to robilo pri inych ale asi to iste. Filmy a ine veci bezia v pohode.
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prehrievanie grafickej karty

Príspevok od používateľa Sapo »

1. Aka je to grafika?
2. Otvor skrinu a pozri ci sa kruti ventilator na grafike.
3. Vyfukaj PC od prachu.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Skontrolujem to. Grafika je Radeon X1950 Pro
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

No je tam aktivne ci pasivne chladenie ???? a este jedna otazka nedaval si dole chladic z grafiky vsak ?? bo ak hej tak mozno ze tam nemas dost chladiacej pasty medzi chipom a chladicom
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Tino-artS »

60C v klude? To je dosť tak či tak. S tou kartou a jej dostupnosťou typujem že pôjde o aktívnu verziu, takže niečo bude s chladičom, buť fyzicky alebo tou pastou. Tá teplota je skrátka moc vysoká. :)
Daniel9911
Professional
Professional

no ak to je aktivny chladic tak max je tak zapraseny ze neviem schladit chip. ale ja by som odporucal ak to je aktivne chladenie tak vycistit ventilator a ak sa do toho viacej rozumie tak dat dole chladic a nanies novu vrstvu pasty a potom by to malo byt uz v pohode. Podla mojich skusenosti mne to vzdy pomohlo
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Grafika ma aktivny chladic. Dolu som ho nikdy nedaval a v podstate som do hardveru nestural vobec. Prach som povysaval a teplota v klude aj pri hre klesla cca o 5 stupnov, co znamena, ze nad 80 (pri ktorych sa masina vypinala) uz nejdem. Aj tak sa mi to ale zda vela. Je mi jasne, ze vycistit grafiku by asi bolo mozne aj dokonalejsie, len neviem ako, aby som ju nejako neposkodil. A neviem, ci si trufnem hrat sa s pastou....
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

na tej grafe ide fan stále na 100%, alebo sa otáčky vzhladom na stúpajúcu teplotu postupne zvyšujú?
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

To neviem. To zistim iba vizualne alebo aj nejako inak?
Daniel9911
Professional
Professional

no tak da sa to pocut ak ti chladi ze ti huci ten chladic stale hlasnejsie a mas dobry ovladac ??? bo niekedy aj to moze nieco urobit lebo pri nvidii vydali jednu seriu ovladacov pri ktorych sa graficke karty prehrialy stale ale neviem ako to je s ATI skus si preinstalovat ovldace mozno je aj tam chyba
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ale tento problem mam ja len v poslednych tyzdnoch, max mesiacoch. Takze s ovladacom to asi nesuvisi.
Daniel9911
Professional
Professional

hm a od kedy mas v PC windows??? ak prilis dlho tak moze byt aj to bo windows po case sa spomaly a nachytas virusy alebo neake progrmy ktore ti nieco pomotalo . Bo tak uz ine neviem povedat na toto vsetky mozne priciny tu boli uz napisane ak nic nepomaha tak neviem
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mam XPcko a mam ho nepretrzite snad dva roky. Co sa tyka softveru, pouzivam pomerne vela veci a preto som sa do preinstalacie nikdy velmi nehrnul.
Daniel9911
Professional
Professional

ahha no jasne ja som mal s ty tiez problemy bo som nemal rozdeleny HDD na dva particie takze som mal320GB splu a mal som tam 200GB data a nechcelo sa mi vypalovat tak som to tak nechaval ale potom sa mi PC vypol a nevedel som ho zapnut lebo mi nerozoznalo HDD tak som ho musel odniest na reklamaciu a ked sa mi vratila tak som zistil ze mi ju vymenili takze data som nikdy nedostal naspat. Z tych programov si mozes urobit napriklad zoznam alebo vypalit instalacky programov a potom si to mozes vsetko nainstalovat naspat.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No jo. A ked by som presiel z XP na Win7, da sa urobit zaloha instalacii, s tym, ze bude potom vsetko funkcne?
miricleboy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa miricleboy »

pepito25 napísal:No jo. A ked by som presiel z XP na Win7, da sa urobit zaloha instalacii, s tym, ze bude potom vsetko funkcne?
zalohovat si mozes vsetko ale programy ti nepojdu. musis ich nainstalovat znova
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

skus riva tuner a tam skus manualne nastaviť otáčky ventilátora na grafe...ak ti náhodou nepojdu, tak ti ide stále na 100% ak ti pojde nastavovanie, tak ho skus dvihnuť....uvidíš.
Daniel9911
Professional
Professional

Fu to neviem ale asi mala šanca ze ti pojdu tie programy ktore si uz mal nainstalovane. to ja neviem este som to neskusal tak neviem to treba skusit bud ti pojde alebo nie to je riziko preto vravim ze treba urobit zo vsetkeho kopiu na CD ci DVD alebo si to zapisat a ked budes mat novy OS tak to tam vsetko stiahnut znova ine ti neviem poradit
eldir
Novice
Novice

Príspevok od používateľa eldir »

Caute prosím vás pekne poradte ked hrám hru Metro 2033 približne po 20-30 minútach mi zasekne celý PC teplotu grafiky som mal vyše 90-100C už som mal cel PC aj v servise a povedal mi že to prehrievanie sposobuje PC Stolík mám v zadu dosku nemá odkial vyfukovat vzduch podla vás može to byt tím ale úplne niečim iným poradte velmi súrne ked hrám akúkolvek náročnú hru na grafiku stále ten problém.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

tak ho skús dať von z toho stolíka a sám sa uvidíš, či to tak je alebo nie je :D.

Tieto stolíky sú maximálne na prd. Neviem ktorý ch*j to navrhol. Veď to je ako komp zabaliť do igelitu a nechať otvor iba vpredu :D
Napísať odpoveď