Acer Aspire One D250 - preinštalácia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kvazar
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Acer Aspire One D250 - preinštalácia

Príspevok od používateľa kvazar »

Zdravím vás,mám notebook Acer Aspire One D250 a chcel by som vedieť ako môžem preinštalovať Windows,nemám DVD mechaniku takže som si spravil bootovateľné USB s Windows XP Home a nechce to nabehnúť vypisuje toto
Obrázok

môj ksicht si inak nevšímajte :smt059 ,chcem len radu,ako na to,čo by som mal prestaviť,aby sa dal nainštalovať OS z USB.

Ďakujem
BlackRa1n
Star
Star

Re: Acer Aspire One D250 - preinštalácia

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

daj si tam Win7 takto ze zober si USB ak chces XP tak asi cca 2GB daj si USB na NTFS a daj tam vsetky subory z iso filu alebo tak.......
Magic
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Magic »

Ja mam takyto uplne novy pocitac a neviem ako si mam vytvorit "facotory default disc". Existuje tu na to predinstalovany nastroj Acer eRecovery Management a ponuka mi takuto moznost. Pocitac vsak nema DVD mechaniku a nemam ani externu. Viete mi pomoct ako vytvorim DVD?
Daemon? (Ako?)
Nejde to cez siet napalit na vzdialenom pocitaci?

Skuste mi prosim poradit uzivatelia tohto pocitaca ci ste to riesili nejako...

Prip. je zbytocne robit taketo recovery DVD? Co v pripade, ze bude potrebna preinstalacia XP, ktore je vyrobcom nainstalovane? OS, drivery - ako postupovat?
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Možností je víc :
- přes nlite a soubory na netbooku si udělat boot usb instalačky i s ovladači
- udělat boot usb instalačku z normálních XP a ovladačů
- přes Clonezillu si zazálohovat image disku
- doufat že se to nesesype tak , že nepůjde obnovit systém
- myslím že to má recovery partition ( ale nevím jistě , já na to skoro hned po koupi mrsknul linux )

Co si tak matně pamatuju , tak ten soft od aceru neumožňuje zálohovat nikam jinam než na cd/dvd , takže bez externí mechaniky asi nepošlape , ale nápad s virtuální mechanikou nezní špatně .

Jinak jako externí mechaniku jde samozřejmě použít i externí hdd box a interní DVD mechaniku ( samozřejmě PATA-PATA nebo SATA-SATA ) , je to sice ošklivý a nepřenosný , ale jako nouzovka ... Popř. redukci USB-PATA/SATA .
Magic
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Magic »

-Virtualna mechanika mi napadla ako prva, ale pracuju tieto softy s niecim ako "blank DVD", kam by to eRecovery Management eventuelne "napalil"? Ja som na take nieco nenasiel nikde postup.
-Co sa tyka redukcie, tak si to vyzaduje mensiu investiciu... Inak takato mechanika je normalne napajana zo zdroja pocitaca, kde je zapojena a iba SATA sa redukciou pripoji k notasu?
-mimochodom, je mozne, ze by taka recovery partition existovala, ak system zobrazuje iba jeden disk (C:)?

S USBckom by instalacia OS samozrejme sla. Nasiel som navod ako vytvorit instalacne USB (co by mohlo pomoct kolegovi vyssie, ak spravil zle instalacku):
http://technet.idnes.cz/navod-jak-na-in ... ftware_dvr

Upresnim ale o co mi ide. Mam tu nainstalovanu OEM verziu XPH a zaujimalo by ma ci sa da pocitac preinstalovat tym istym co tu uz je (aby som nemusel pouzit inu nelegalnu kopiu); proste nerozumiem ci to OEM vobec umoznuje... Vychadzam z toho, ze Recovery DVD slubuje novu instalaciu systemovych suborov, cize som myslel, ze by to malo ist. Resp. co mam od takeho "factory default disc" vobec ocakavat? Funguje ako plnohodnotna instalacka alebo sa mylim?

-Stale neviem, ci sa daju pouzit na vytvorenie instalacky OS data, ktore mam v pocitaci (su v nejakom konkretnom adresare?)

Upozornite ma ak sa snazim o nieco, co nie je treba, co je zbytocne... (minimalne by som ale pri odstraneni zaloh systemu usetril more uz aj tak dost obmedzeneho priestoru...)
Stacia mi dodane nastroje na Recovery/Backup v pripade, ze sa system uplne nezruti a budem potrebovat len odstranit prip nestabilitu, zavirenie?
Ehm, navyse ja som doteraz vzdy uprednostnoval format (c:) a cerstvy install... :)

-Skusim to cele zhrnut: poradim si v buducnosti s prip. instalaciou OS bez mechaniky ale snazim sa dostat k tomu, co by som tam nainstaloval...
Napísať odpoveď