Viete kreslit ?
-
TUCERO_SVK
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Viete kreslit ?
Po dlhej dobe som zase zacal kreslit. No tentoraz som sa ak nezdrzoval s vlasmy a celkovo som to robil nejak kratko a z fotky formatu 9x13.

-
lekoklatik
VIP
tucero je to pekné ale stále mi to príde moc amatérske.
S vlasmy sa vyhráš do detailu a ostatné veci ťa akosi netrápia. Tá latká vôbec nevyzerá ako látka a celkovo tvár je podľa mňa nedotiahnutá. Nakoľko je to pekné, stačí sa povenovať aj inému ako vlasom a bude to o niečo lepšie. Omnoho lepšie. Tiež mi sedia proporcie ruky. Aj čistotu papiera by si si moholo aspoń trošku udržať
Ty si taký scanner proste. Skús popustiť fantáziou, niektré tiene prehnať, niečo nechať vystúpiť viac. Skús experimentovať.
Z fotky sa kreslí 100ráz jednoduchšie ako z reálu. Tam ti už tie tiene robí samotná fotografia. Tak sa ich tam neboj prehnať.
Skúšal si btw aj nejaký iný materiál ako ceruza?
Ešte to tam trošku vyzerá na sépiu tuším?
S vlasmy sa vyhráš do detailu a ostatné veci ťa akosi netrápia. Tá latká vôbec nevyzerá ako látka a celkovo tvár je podľa mňa nedotiahnutá. Nakoľko je to pekné, stačí sa povenovať aj inému ako vlasom a bude to o niečo lepšie. Omnoho lepšie. Tiež mi sedia proporcie ruky. Aj čistotu papiera by si si moholo aspoń trošku udržať
Ty si taký scanner proste. Skús popustiť fantáziou, niektré tiene prehnať, niečo nechať vystúpiť viac. Skús experimentovať.
Z fotky sa kreslí 100ráz jednoduchšie ako z reálu. Tam ti už tie tiene robí samotná fotografia. Tak sa ich tam neboj prehnať.
Skúšal si btw aj nejaký iný materiál ako ceruza?
Ešte to tam trošku vyzerá na sépiu tuším?
-
TUCERO_SVK
Star
pouzivam skoro iba ceruzky sem tam grafit. Teraz idem kreslit este jeden portret takze vyuzijem neco z tvojich rad. Dufam ze to bude vyzerat lepsie.
Ahojte .... chcem upozornit , ze v zivote som v zivote nikdy nic nenakreslil ( okrem graffitov , sktechov ) tomu som sa venoval tak pol roka ... ale inak vytvarna , kreslenie a ja ... to nejde dokopy ... nepoznam cloveka ktorý by nevedel horsie kreslit ako ja ... aj z vytvarnej som maval na vysvedceniach 3 .. aj to len z lutosti aby nebola hanba , ze z vytvarky 4 =D ... ale dnes som sa nudil na CHEMII ... tak moje prve dve diela v zivote nakreslene ( ak sa to tak da povedat)
:D:D ... SAW - Boj o zivot 
PARDON , mne inde neda dat upload obrazkov a tu mi to nejde ... prepact emoc za warez ale mne to inak nejde ... mam pribrzdeny comp ...
http://www.upnito.sk/subor/c862906bc4be ... da94f.html
http://www.upnito.sk/subor/076f5a8f1892 ... 7d4f7.html
http://www.upnito.sk/subor/f5a6c9564e04 ... 4d134.html
PARDON , mne inde neda dat upload obrazkov a tu mi to nejde ... prepact emoc za warez ale mne to inak nejde ... mam pribrzdeny comp ...
http://www.upnito.sk/subor/c862906bc4be ... da94f.html
http://www.upnito.sk/subor/076f5a8f1892 ... 7d4f7.html
http://www.upnito.sk/subor/f5a6c9564e04 ... 4d134.html
nestoji za stahovanie
sory ale su to cmaranice
-
miroslava26
Amateur
Pato83 - ja som si len tak prezerala témy na fóru a zrazu som nasla tento obrázok!!! kraasny! velmi velmi sa mi páci!!! Aj ja rada kreslím, ale malovat neviem
iba s grafitom mi to ako-tak ide.... pochval sestru
Ty si asi nepochopil pointu pridania obrazkov , ze ?meffisto napísal:nestoji za stahovaniesory ale su to cmaranice
Ale je rozdiel sem dať kresbu a čmáranicu. Veď tie tvoje "kresby" majú úroveň škôlky
Vyzerá to tak, ako keby si sem hodil iba niečo, čo si si načmáral cez hodinu, keď si sa nudil...
Vyzerá to tak, ako keby si sem hodil iba niečo, čo si si načmáral cez hodinu, keď si sa nudil...
-
MirecPB
Medium Star
tak pridam aj ja cmaranicu zo skoly, za jedno cviko co zacina o 07:00
nabuduce sa dokresli - cierne a cervene pero
+ skuska portretu priatelky (nepodoba sa vobec
), ale myslim ze celkom dobre, na to ze je to moja prva kresba tvare - pentelkou
+ skuska portretu priatelky (nepodoba sa vobec
A ja ze palenkou.MirecPB napísal:...- pentelkou
-
MirecPB
Medium Star
to by odpovedalo mojmu vykonu
ale tak... nech tema neupada sa pridalo aspon cosi
-
lekoklatik
VIP
Rýchle skice z hodiny kresby... Na každú sme mali tak 15 min... Nakoľko som prišiel na hodinu neskôr, viac som nestihol /keďže som aj skôr odišiel
/
Išlo o zachytenie jednoduchou líniou bez vymeriavania proporcií. + ak sa stihlo nejak jemne naznačiť tieň
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2010, 17:45)
A ďalší pokus...
mobilofoto
Išlo o zachytenie jednoduchou líniou bez vymeriavania proporcií. + ak sa stihlo nejak jemne naznačiť tieň
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2010, 17:45)
A ďalší pokus...
mobilofoto
-
nejakymarko
Addict
leko mozno sa to tu uz aj niekde riesilo, ale prosim ta kde chodis do skoly?
-
lekoklatik
VIP
Ostravská Univerzita - umelecká fakulta - nové médiá
-
TUCERO_SVK
Star
Pekne, tak uz viem preco potom je pre teba moja kresba amaterskalekoklatik napísal:Ostravská Univerzita - umelecká fakulta - nové médiá
-
lekoklatik
VIP
Neber to v zlom. Je dobré experimentovať. Skúšať tieňovať šrafúrov, skúšať používa´t iný materiál, niečo nadsadiť, vyskúšať si niečo naskicovať, kresliť uvolnenejšie. SAmozrejme že keď niečo odkresľuješ, mal by si sa snažiť držať tvaru, ale byť pri tom uvoľnený...
To sa naučíš aj sám, len treba skúsiť. Kresli si končatiny, svoje. Prvých 10 sa ti páčiť nebude, ale tá 11-15 už áno. A daj si také 5minútové skice. Snaž sa kresliť v línií... Na tieň sa vyser. Ak čo to stihneš ta vytiahni len dôležité veci, veci čo sú v popredí.
//autoeditácia príspevku (12 Máj 2010, 21:49)
Niečo nové.
To sa naučíš aj sám, len treba skúsiť. Kresli si končatiny, svoje. Prvých 10 sa ti páčiť nebude, ale tá 11-15 už áno. A daj si také 5minútové skice. Snaž sa kresliť v línií... Na tieň sa vyser. Ak čo to stihneš ta vytiahni len dôležité veci, veci čo sú v popredí.
//autoeditácia príspevku (12 Máj 2010, 21:49)
Niečo nové.
Kokos riadna celulitida 
-
.:M4jco:.
Medium Star
Trochu abstraktnejšie, čo poviete?
je to robené len čierným perom a troma fixami 
-
lekoklatik
VIP
že ten podpis je otrasný : D
Inak fajn, ale ja takéto abstrakty nemusím.
Inak fajn, ale ja takéto abstrakty nemusím.
-
aughostino
Medium Professional
leko: snazil som sa drzat tvojich rad, ci sa mi to pri tej korytnacke aj podarilo posudte sami