Graficka kniznica

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Snacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Graficka kniznica

Príspevok od používateľa Snacker »

Zdravim,

Prave studujem umelu inteligenciu a chcel by som si nejake expretimenty v tejto oblasti graficky znazornit v konzole. Predstavujem si nieco fakt jednoduche, nejkau jednoduchu kniznicku, kde budem jednoducho zobrazovat 2D nejake graficke body a pod. skratka nic zlozite, ide iba o zakladne zobrazovanie 2D. Jazyk moze byt C, C++.

Dakujem
chrono
VIP
VIP

Re: Graficka kniznica

Príspevok od používateľa chrono »

Konzola je textová, takže tam grafiku asi nezobrazíš (ak teda nechceš použiť niečo ako aalib či caca).
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Clovek, ktory studuje UI by sa nemal pytat take banality :). Mas na mysli neaku nizkourovnovu graficku kniznicu iba pre rendering? alebo nieco vysokourovnove co ma platformu?
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Uz som to vyriesil... pouzil som allergro, je jednoducha a uplne mi staci... banality ako pre koho, ja sa grafike/graf. veciam vobec nevenujem
chrono
VIP
VIP

Ak teda nepotrebuješ knižnicu pre konzolu, tak sa môžeš pozrieť aj na SDL.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

sdl je fajn. Pouzivam ho na inicializaciu graf.okna, klaves, pracu so suborom, pracu s vlaknami, ale na rendering sa nepouziva :), tam pouzi nieco ine - OpenGL. Ale tak uz si to vyriesil, takze tak :).
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a na allegro co vravite, je to na nic?
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

allegro je v pohode asi, nemam ziadne skusenosti s nim, tak si nedovolim porovnat ...... . Ale ak chces robit iba vizualizaciu neakych vysledkov spracovania tvojho softu tak mozes kludne pouzit nieco s platformov ako QT, MFC, C#, Java. Neviem ale presne co chces robit s grafikov. :). Ale ak robis neake real-time spracovanie, tak ho moc nekombinuj s grafikou. Ovladacie a vypoctove prvky sa robia zvlast a vizualizacia zvlast, koli rychlosti. To hlavne plati u garbickovych jazykoch ako Java a C#.

Napriklad: ja robim s grafikou v OpenGL, zakladny princip mam dve SDL vlakna. Zvlast pre vypocty fyziky a zvlast pre vykreslovanie grafiky. Pricom vlakno pre vypocet fyziky bezi asi 3x rychlejsie ako graficke :). Krasa je v tom, ze ked spadne jedno vlakno, tak druhe nemusi spadnut :).
chrono
VIP
VIP

Snacker napísal:a na allegro co vravite, je to na nic?
To záleží od toho, čo presne z tej knižnice používaš, ale viac menej je to to isté, ako SDL.
johny3212 napísal:Krasa je v tom, ze ked spadne jedno vlakno, tak druhe nemusi spadnut :).
Ak spadne jedno vlákno, tak pravdepodobne "zostrelí" aj celý proces (a teda aj všetky ostatné vlákna). ;)
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aj ano aj nie. Napriklad nacitav data z kamery v neakom vlakne, vypocty robim v dalsiom vlakne, grafika sa vykresluje v dalsiom vlakne, dalej mam snimac z ktoraho nacitavam data v dalsiom vlakne. Niekedy sa mi stane, ze mi padne vlakno kamery alebo snimaca, ale samotny soft bezi uplne krasne dalej, ale mas prevdu, ze keby mi padlo vlakno, kde sa robi grafika alebo vypocty, tak mi zostreli aj ostatne vlakna a padne cely soft :). Takze, ako kedy ako co :).
Napísať odpoveď