Filmové odporúčania na rok 2010

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Filmové odporúčania na rok 2010

Príspevok od používateľa seth82 »

Keďže tu pre minulý rok bola takáto téma a celkom sa uchytila, zišlo sa založiť aj tému pre tento rok. Hoci je koniec marca, obdobie Blockbusterov začína až teraz, začiatkom apríla, čo je v porovnaní s minulými rokmi celkový posun vpred, keďže obdobie trhákov zvykne začať v máji / júni. Takže ja pridám niekoľko svojich osobných tipov, niektoré z nich sú známe viac, iné menej. Odkazy na trailery sú na Apple, takže bez QuickTime pluginu sa nezaobídete, prípadne si vyhľadajte alternatívu na JewTube. Dátumy vydaní pre Slovensko v niektorých prípadoch pridám, mám oficiálny zoznam z MovieManie od distribútorov (neukradol som, pracujem pre nich)...

Tron Legacy - Pokračovanie legendárneho Sci-Fi od Disneyho...Čerstvý držiteľ Oscara Jeff Bridges a OM NOM NOM Olivia Wilde (Thirteen z House M.D.) spoločne s 3D v spolupráci s ILM ako lákadlá myslím postačujú..Plánovaná premiéra na Slovensku: 06.01.2011 ///Akurát som sa dozvedel, že score k tomuto filmu bude robiť Daft Punk.

Killers - Vyzerá to byť celkom príjemná oddychovka s Katherine Heigl a Ashtonom Kutcherom...Plánovaná premiéra na Slovensku: 29.7.2010.

The A-Team - Myslím, že A-Team netreba nejako zvlášť predstavovať, a hoci mám mierne obavy ohľadom prílišnej pro-americkej tématiky (a prehnaných akčných scén), myslím, že ako spríjemnenie víkendu tento film môže stačiť...Premiéra u nás je taktiež 29.7.2010

Súboj Titanov - Netreba predstavovať, je tu o tom aj samostatná téma...Premiéra u nás: 01.04.2010

Inception - Projekt Christophera Nolana po jeho úspechu s posledným Batmanom istotne priláka do kín dostatok obecenstva. Navyše je to celkom zaujímavý koncept, ktorý mne osobne vzdialene pripomína Dark City (retardovaný slovenský preklad Smrtihlav)...Premiéra u nás: 22.7.2010

Iron Man 2 - Nepotrebuje komentár, premiéra u nás: 29.4.2010

The Last Airbender - Ďalší pokus previesť anime do reality, tentokrát dosť netradične od M. Night Shyamalana (6ty Zmysel, Znamenia). IMHO to bude dosť blbosť, ale zasa na oddych v kine ako stvorené. Premiéra u nás: 26.08.2010

The Losers - Tak toto vyzerá byť veľmi zábavný akčný film, ktorý si istotne v kine pozriem. Hviezdne obsadenie (Zoe Saldana, Chris Evans) a čierny humor (I am the black Mac Gyver. Black Gyver!), pobavenie isté. Premiéra u nás: Neznáma. Tu v UK je to 9.4.2010.

MacGruber - Paródia na Mac Gyvera, vyzerá to zaujímavo...Premiéra u nás: Neznáma, v USA koncom mája.

Prince of Persia - Netreba predstavovať, premiéra u nás: 27.05.2010

The Red Baron - veľmi zaujímavý film, ktorý by už mal byť aj na DVD, po svete má akúsi dlhú premiéru v kinách, v USA až tento mesiac, hoci bol natocený v roku 2008...

Robin Hood - ďalšia spolupráca Ridleyho Scotta a Russela Crowea (Gladiátor), tentokrát na motívy známeho príbehu o Robinovi Hoodovi, hoci vraj v mierne netradičnej forme. Premiéra u nás: 13.5.2010

Shrek Forever After - dúfam, že posledný film so Shrekom, pretože to s jeho kvalitou šlo s pokračovaniami dole vodou. DreamWorks pridali aj 3D, bohatá Box Office je zaručená, zábavné to bude, takže návšteva kina skoro povinná...Premiéra u nás: 15.7.2010

Get Him to the Greek - vyzerá byť na celkom slušnú komédiu, od producenta Knocked Up...Jediné, čo mi tam vadí, je Russel Brand, ale to sa dá prekusnúť. Premiéra u nás: 5.8.2010

Despicable Me - vyzerá to zaujímavo, projekt Universalu má dosť veľkú reklamu už teraz a mne osobne vyhovuje RealD3D, na rozdiel od kdejakých paródií typu Disney Tru 3D, atď. Premiéra u nás: 21.10.2010

Toy Story 3 - myslím, že netreba obzvlášť predstavovať. Premiéra u nás: 26.08.2010

Fading of the Cries - tak toto vyzerá celkom zaujímavo, hoci to bude zjavne nízkonákladový film, môže prekvapiť. Zatiaľ je ešte v produkcii, takže dátumy premiér nie sú známe...

The Nightmare from Elm Street - DON'T FALL ASLEEP...Pôvodný film mám aj napriek svojej averzii voči horrorom rád a tento najnovší remake síce nevyzerá až tak úchvatne, ale možno to bude stáť za to...Premiéra u nás: 13.05.2010

Salt - Angelina Jolie zasa v akčnom filme, tentokrát ako ruská špiónka? Vyzerá to na celkom otrepaný koncept, ale možno to bude stáť za to...Premiéra u nás: 12.8.2010

Takže toľko z mojej strany, ak narazíte na niečo zaujímavé, podeľte sa s tým...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Filmové odporúčania na rok 2010

Príspevok od používateľa mirak2 »

uz odpremierovane a v obehu - Shutter Island, neviem ci nieco z tych blockbusterov to ma sancu prekonat
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja sa tesim na Toy story 3 a skusim aj suboj titanov ale inak nic moc..btw nechyba tam predators?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

seth82 napísal: Robin Hood - ďalšia spolupráca Ridleyho Scotta a Russela Crowea (Gladiátor), tentokrát na motívy známeho príbehu o Robinovi Hoodovi, hoci vraj v mierne netradičnej forme. Premiéra u nás: 13.5.2010
Mierne netradičná forma znamená snahu o historickú presnosť. Po všetkých romantických sračkách to osobne kvitujem.
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Urcite nevynechajte Green zone , hra tam Matt Damon a reziruje ten isty reziser ako Bourne Supremacy a Bourne Ultimatum, teda je to podobny styl, akurat uz nenatahuju ten isty pribeh, ale rozprava o tom ako vojaka vyslu do Iraku hladat zbrane hromadneho nicenia.
http://www.csfd.cz/film/234976-green-zone/
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No chcel som sa vyvarovať filmov, ktoré sú už v obehu (spomenuté Shutter Island, Green Zone), ale tak napríklad aj The Girl with the Dragon Tattoo, Kick-Ass, How to train your Dragon sa taktiež dajú...Shutter Island som sa priznám ešte nevidel, ale chystám sa.

begbee: čo je to historická presnosť? Ak bude Robin Hood z Nottinghamu, už to je nepresné, pretože pochádzal z Yorkshire. Dokonca ani samotné jeho pôsobenie v Nottinghamshire a Sherwoode nie je isté, viacerí sa prikláňajú k South Yorkshire. Celý Robin Hood je iba súčasťou folklóru, ktorý je tak presýtený legendami a polopravdami, že "historická presnosť" je skoro nemožná. Plus ešte existuje jedno pravidlo, ktorým sa máme podľa našich profesorov riadiť: History is ALWAYS biased. Takže veľmi by som sa tou presnosťou neoháňal...
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

na par filmikov sa tesim, vyzera to zatial na lepsi rok ako bol 2009, resp ak nie kvalitnejsi, tak kvantitativnejsi co sa tyka blockbusterov... ved minuly rok tam bolo co? star trek, avatar, terminator salvation a bastardi... z toho co tu este nebolo spomenute, resp v poslednom sethovom poste tak How to Train Your Dragon a Kick-Ass, na tie filmy som zvedavy
enka666
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa enka666 »

Ja sa akurát plná očakávaní chystám na Imaginárium Dr. Parnassa, posledný film H. Ledgera plus Johnny Depp, Jude Law, Collin Farrel..

,,Nájdeme v ňom i alúzie na hru Samuela Becketta Čakanie na Godota. Imaginárium je teda zmesou magického realizmu a absurdity." ...tak znie to zaujímavo, som zvedavá, aká bude realita :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

na Inception sa neskutocne tesim...ma to byt narocny film....take ja rad :)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

MP4-25 napísal:na Inception sa neskutocne tesim...ma to byt narocny film....take ja rad :)
DiCapriovi ide dako karta, jeden film za druhym a dokonca aj velmi dobre, takze sa tiez velmi tesim na toto.
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Indigo napísal: DiCapriovi ide dako karta, jeden film za druhym a dokonca aj velmi dobre, takze sa tiez velmi tesim na toto.
DiCaprio sa velmi vytiahol a pre mna je momentalne zarukou kvality...inac sa pridavam k tomu Inception, Green Zone aaa vlastne vsetko co je v prvom prispevku si istotne pozriet..ale doplnil by som este o zatial nespomenuty film v tejto teme Kick-ass, myslim ze z oddychoviek to moze byt najlepsia nakopavacka :D aaa hlavne Hereafter mysteriozny thriller od Clint-a Eaastwood-a s Matt Damon-om od ktoreho ocakavat cierneho kona tohto roka kedze sa o tom nic nevie poriadne neni moc v popredi a na koniec mozno vypali rybnik vsetkym
http://www.csfd.cz/film/266500-hereafter/
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Heh tak Tron Legacy vyjde až v decembri a Disney už plánuje jeho pokračovanie...majú teda guráž...
http://www.cinematical.com/2010/04/07/d ... to-motion/
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

a co takto The Expendables tolko "akcnych" hrdinov pokope pricom kazdy ma na nieco zameranie :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

padol tu niekde film Predators?
ja osobne sa nan neskutocne tesim, silne meno, silne herecke obsadnie a dokonca ja reziser. So far to vyzera viac ako len dobre. Uz teraz sa tesim na ten epicky zvuk co vydavaju predatori. (porazit ho mozu snad len Spielbergovi tripodi)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No jo ,Predatros sa tesim aj ja...tak isto mam vyhladnuteho Hooda, ukazka ma nesmierne uputala, dufam, ze rezia a herecke vykony nezklamu, no a toho Shreka nesmiem vynechat, aj ked som sa pri ukazke dost nudil pravdu povediac, ale nerobme predcasne zavery :P
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

a čo táto šupa? :shock:
Kick-Ass
uplne dobre to vyzera : )
trailer http://www.csfd.cz/film/248143-kickass/videa/
imdb http://www.imdb.com/title/tt1250777/
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

novy trailer ,,na tento film sa velmi tesim..snad konecne pride nieco kvalitne..a Nolan je zaruka kvality
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

http://www.csfd.cz/film/258977-machri/ - vyzerá to dobre, herecké obsadenie tiež nie je zlé
http://www.csfd.cz/film/254471-vrahouni/ - tak čo bude z tohoto netušim
http://www.csfd.cz/film/234768-jak-vycvicit-draka/ - Vyzerá to dobre, konečne po dlhšom čase animak ktorý si pozriem
http://www.csfd.cz/film/189771-dinner-for-schmucks/ - trailer vyzerá slušne
http://www.csfd.cz/film/248143-kick-ass/ - V poslednom čase som pozrel watchmen, spirit... hurá na ďalši komiksák
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

IP man 2 tak toto som fakt nečakal. Už je aj v dobrej kvalite. Bude to asi šupa : )
Napísať odpoveď