ANKETA:Najlepšia stíhačka sveta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Aká je najlepšia stíhačka sveta ??

Suchoj T-50
8
16%
Su-47
4
8%
Su-37
5
10%
Su-35
1
2%
Mig-35
6
12%
Mig-1.44
4
8%
F-22
10
20%
F-35
6
12%
Eurofighter Typhon
6
12%
Dessault Rafale
1
2%

Celkom hlasov: 51

Fretka
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

ANKETA:Najlepšia stíhačka sveta

Príspevok od používateľa Fretka »

Aka je podľa vás najlepšia stíhačka sveta ?? Dal som ich viac. :D A ešte chcem upozorniť že niektoré z týchto stíhačiek ako projekt krachlo. Je to Su-47, Mig-1.44 a myslím že aj Su-37 ale technologicky sú vyspelé. :D Takže len hlasujte. :smt033
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: ANKETA:Najlepšia stíhačka sveta

Príspevok od používateľa seth82 »

Maserati Quattroporte.
Fretka
Amateur
Amateur

To je stíhačka ?? :-D :-D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

kde su migy, kde je mirage, kde je eurofighter? vela moznosti volby si nam veru nedal chlape
Fretka
Amateur
Amateur

NIe, nedal, vybral som tie naj. :D Možno ten Eurfighter Typhoon tam chýba.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tvoje porovnanie stráca zmysel nakoľko vo výzbroji je akurát F-22 a Su-37. Su-47 je +/- Su-37 so zmenenou geometriou krídel z ktorej bol vyrobený jeden experimentálny kus. Su-50 (Suchoj PAK FA) letel 1x len tento rok a je z neho tiež len jeden kus. Z F-35 je vyrobených asi tak 30 kusov a jeho vývoj je tesne pred zaradením do výzbroje s ktorým sa ráta najskôr v r. 2013.

Takže ak chceš niečo porovnávať tak môžeš tak Su-37 s F-22. A ktoré je lepšie? Keďže nepredpokladám nejaký extrémny boj na kanóny, ale boj za hranicou vizuálneho kontaktu dosť záleží od radarovej/pozemnej podpory.

Je schopný Su-37 zničiť akékoľvek americké stíhacie alebo bombardovacie lietadlo? Je. F-22 vice versa.

Takže záleží skôr od vonkajších faktorov ako od kvality samotného lietadla.
Fretka
Amateur
Amateur

Alebo zmažem a dám vám na výber viac. O hodne viac keď chcete. Čo poviete ?? :smt033

//autoeditácia príspevku (02 Apr 2010, 14:38)
"Tvoje porovnanie stráca zmysel nakoľko vo výzbroji je akurát F-22 a Su-37. Su-47 je +/- Su-37 so zmenenou geometriou krídel z ktorej bol vyrobený jeden experimentálny kus. Su-50 (Suchoj PAK FA) letel 1x len tento rok a je z neho tiež len jeden kus. Z F-35 je vyrobených asi tak 30 kusov a jeho vývoj je tesne pred zaradením do výzbroje s ktorým sa ráta najskôr v r. 2013.

Takže ak chceš niečo porovnávať tak môžeš tak Su-37 s F-22. A ktoré je lepšie? Keďže nepredpokladám nejaký extrémny boj na kanóny, ale boj za hranicou vizuálneho kontaktu dosť záleží od radarovej/pozemnej podpory.

Je schopný Su-37 zničiť akékoľvek americké stíhacie alebo bombardovacie lietadlo? Je. F-22 vice versa.

Takže záleží skôr od vonkajších faktorov ako od kvality samotného lietadla."

Ja viem, Su-47 bol projekt neúspešný, ale jednotlivé lietadlo je dobré ale ja myslím že ako je technologicky vyspelé, obratnosť,.... nie hneď ktoré by prežilo z nich najdlhšie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Vo vojne v bývalej Juhoslávia srbské Migy nemali najmenšiu šancu nie preto, že by boli zlé, ale preto lebo amíci úplne vyradili ich pozemnú radarovú podporu a tak najdlhšie sa vo vzduchu udržal pilot Nebojsa tuším cca 5 min.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hasloval som za 37micku, to su stroje, Inac keby bola v moznostiach tak by som zahlasoval za mig 29viatku, lebo to je proste klasika, velmi sa mi pacia 29viatky, ked vidim ten kokpit tak si nemozem pomoct :oops: Zato tie nove kokpity presrane monitormi su o nicom, vid F22.
Fretka
Amateur
Amateur

JJ, to hej Mig-29 je fakt klasika ale na tieto novšie nemá aj keď musím povedat že v manévrovateľnosti na mig-29 nemá žiadne lietadlo, jedine Su-27.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved nebola 27micka prvy stroj na ktorom spravil Pugachev svoju legendarnu cobru?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Jezis maria, co to je za imbecilnu temu. O com sa bavime, o prepadovej stihacke? Stihacich bombarderoch? Preco tam miesas rozne genaracie lietadiel? Preco ti tam chyba napr. Jak-141 "Freestyle"? Ake su poziadavky na najlepsiu stihacku? Pre koho ma byt najlepsia? Nebude napr. takemu Slovensku Su-27/K nanic? Aj ked sa moze naramne hodit trebars Indom? Potrebuje Slovensko moznost doplnania paliva za letu? Ked nie, odsunieme stihacku s nim dozadu? Alebo naopak?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Fanúšikovia Migov, spoznávate nejaké predmety na obrázku ? :)

(odpuste prach, ale nemám ešte dvierka na vitríne :( )

Tá veľká naľavo s keramickými výstužami je GK-71 pochádzajúca z vysielačky Mig-15
Mohutnosť konštrukcie svedčí o vysokom výkone, ale zdroje sa v tomto údaji rozchádzajú. 125 - 200W

Tá bachratá napravo je GMI-11 použitá vo vysielačkách Su-27 a Mig-29. Výkon asi 350W.
Prílohy
elky.JPG
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tož elektronky. Odolne voci elektromag. boju okrem ineho.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jezis to sa zas raz ktosi posnazil - spravit temu, len aby bola ! ... miesas tu kategorie, nevies ako sa volaju (dAssault, nie dEssault :-) ) ... a vobec .. vsetko tu bolo povedane, len som musel vyjadrit svoje rozhorcenie :-) :-) ... co sa trebars slovenska tyka tak verim ze najlepsim strojom je stroj co mozno najuniverzalnejsi ... v tom by som videl eurofghter ako docela dobru volbu :-) rozhodne spatne nevyzeraju v tomto smere ani starsie Gripeny od SAABu ... aj ked zase je to 4ta vs. 4,5ta gen. :-D ... ale na to sere biely tesak v takejto teme :-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pre Slovensko? V prvom rade nadzvuková stíhačka má problém sa na Slovensku otočiť :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ked tolko pindate, berme temu a teda anketu ako 'vas favorit v stihackach' napriklad :)
Edit// hej nadzvukova stihacka sa ma problem na Slovensku otocit bez toho aby o tom nepisali tyzden na kazdom spravodajskom portali, a bez toho aby sonic boom vystrasil polku obyvatelstva.
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

zaujímavá téma ale zle položená otázka...
najlepšia v čom? a aká stíhačka? Stíhačky boli aj v II. svet. vojne, samozrejme podzvukové :wink: okrem toho sú stíhačky útočné, bombardéry, prieskumné resp. špionážne a pod. a hlavne, či ti ide o rýchlosť, max. výšku alebo dolet, manévrovateľnosť... Tak či onak, myslím, že v ankete chýba zrejme zatiaľ stále najrýchlejší bežne armádou používaný stroj a to je LOCKHEED SR-71 BLACKBIRD - 3 220 km/h U mňa je jasným favoritom...

(a tiež unikát AV-8B Harrier II - posledné modely dosahovali už nadzvukovú rýchlosť)
Prílohy
SR 71 Lockheed.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

btw, vie mi niekto povedat kedy je vhodna nadzvukova rychlost pri bojovych stihackach? Pri dlhych preletoch? Predpokladam, ze s tym enormne stupne aj spotreba.
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

Lub0$ napísal:btw, vie mi niekto povedat kedy je vhodna nadzvukova rychlost pri bojovych stihackach? Pri dlhych preletoch? Predpokladam, ze s tym enormne stupne aj spotreba.
Jasné, stúpa, preto existujú tankovacie lietadlá... :wink: Len ide o to, že sa všeobecne používa termín "stíhačka" pre nadzvukové lietadlá, ale stíhačka nemusí byť vôbec nadzvuková, resp. môže, ale pri špeciálnej operácii vôbec nemusí dosahovať nadzvukovú rýchlosť. Ale napríklad stíhací bombardér môže letieť nadzvukovou rýchlosťou a pri tom aj bombardovať.... a spom. SR 71 je predovšetkým špionážny stroj...
Napísať odpoveď