nokia e51 navigacia

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

nokia e51 navigacia

Príspevok od používateľa sisken »

ahojte

chcem sa opytat niekoho kto tomu rozumie nech mi vysvetli ako funguje gps navigacia. Mam nokiu e51. na symbianmanii alebo nejakom fore som nasiel sygic, ved vyskusam, nainstaloval som to ale neviem ako mam zapnut resp. pouzit gps alebo bluetooth gps alebo ako to ma fungovat. Zaujima ma ci sa za to plati alebo je to zdarma, ako to nastavim a pod.

ked to spustim tak mi nenajde spojenie, absolutne netusim ci sa za to plati u operatora, alebo co mam robit, ci treba nieco aktivovat, cital som nieco o portoch ale nerozumiem tomu...vysvetli mi niekto polopate ako na e51 spojazdnim navigaciu sygic prip inu?

dankešen :)
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: nokia e51 navigacia

Príspevok od používateľa WiZard »

E51 nemá zabudovaný GPS modul, takže si musíš zohnať externý, pripojiť cez Bluetooth a potom zrejme niekde v nastaveniach sygicu zvoliť ten modul (sygic nepoznám ale tak nejako by to malo byť)
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

a co je to externy gps modul :)
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Čo tak použiť Google? ... Je to taká mala krabička, ktorá je cez bluetooth pripojená k tvojmu mobilu a dokáže komunikovať so satelitmi, ktoré vysielajú GPS signál...
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ok diki moc presne toto som potreboval vediet .)
diks

a este ma zaujima ako je na tom nokia 5800XM..ona tiez potrebuje externy gps modul?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Interne GPS je samo o sebe dost slabe, teda aspon podla mojej skusenosti s E52. Takze by som urcite preferoval externy modul, cena Nokia LD-3W zacina na prijatelnej cene okolo 600 ceskych korun, na Slovensku sa predava drahsie, ale kludne pozri aj nejake inzeraty. Vyssia rada LD-4W zacina okolo 800 ceskych korun.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

sisken napísal:ok diki moc presne toto som potreboval vediet .)
diks

a este ma zaujima ako je na tom nokia 5800XM..ona tiez potrebuje externy gps modul?
5800 ma vstavaný GPS modul/chip , staci tam dat Nokia mapy alebo sygic a aj ine a pôjde ti navigácia
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

napr ja mam n95 8gb, na starom FW (20.0.0.16 od TM) mi aj so zapnutym A-GPS nacitavalo satelity strasne dlho (par minut), teraz som nahodil nebrandovany FW 31.0.0.15, najnovsi sygic, a po zapnuti (spolu s a-gps) mi to najde satelity za par sekund (pod holym nebom) a takisto aj nokia mapy sa pripoja za par sekund (do 5sek po starte app)...
takze zacinam mat podozrenie ze novy FW si s gps modulom rozumie ovela lepsie ako ten stary.

trosku OT ale k teme :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Traktorista: Trosku OT ale k teme dam aj ja - E51 s modulom LD-3W sa Sygic spaja dlhsie ako s Ovi Maps (Nokia Maps), takze je to zrejme aj samotna zalezitost navigacneho programu.
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lobobo »

Ja pouzivam na 5800XM Garmin. a som spokojny. nemam ziadne problem... signal vyhlada rychlo a vsetko frci... je dobre pri vyhladavani GPS signalu v inach aplikaciah ako nokia, mat zapnute na pozadi GPS data ktore su v telefone... tie komunikuju rychlejsie a najde rychlejsie signal...
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

lobobo napísal:Ja pouzivam na 5800XM Garmin. a som spokojny. nemam ziadne problem... signal vyhlada rychlo a vsetko frci... je dobre pri vyhladavani GPS signalu v inach aplikaciah ako nokia, mat zapnute na pozadi GPS data ktore su v telefone... tie komunikuju rychlejsie a najde rychlejsie signal...
Ano ten Garmin nájde sat. rýchlo lebo bezi stále v pozadí , aspoň starý tak bežal a ťahal vela batt takže neviem ci aj ta verzia čo más ty tak ide

K teme : Mam ako traktorista tiež to DELO :D a fw : 35.0.001 a ide to na Sygic--u a signál mam do 3 min bez A-GPS cize je pravda ze ten fw tomu dosť pomohol
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

mas e51 to znamena ze ked ces navigaciu musis si ju najprv "kupit" inak ti bude fungovat len ovi(nokia)maps ale len v rezime offline cize ti zobrazi tvoju aktualnu polohu ale navigovat ta nebude lebo nemas kupenu licenciu.
Co sa tyka GPS modulu ja mam doma napr tento http://www.pricemania.sk/katalog/gps-pr ... 51k-35595/ pred 3 rokmi ma stal okolo 1200sk vlani sa pohyboval okolo 30€ ale uz som ho nevidle v ponuke. Proste potrebujes si kupit daky prijmac je jedno ci nokia evolve abo xyz ci xzy. Idealne je sa popytat na forach zo skusenostami. Ten potom spraujes s telefonom a v aplikacii zadas externu antenu abo tak idealne je dat autovyhladavanie on prebehne vsetky porty frekvencie a na daktorej najde ten modul. A to je vsetko :-)
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Runes, pokial viem, tak ovi je uz free...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no ako pre koho :-) pre E51 nieje, ovi je free len pre urcite telefony respektive pre tie novsie .
Compatible devices: Nokia X6 32GB, Nokia X6 16GB, Nokia N97 mini, Nokia N97, E72, E55, E52, Nokia 6730 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 5800 Xpressmusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia 5230.

http://maps.nokia.com/ovi-services-and- ... ps?lang=sk
Napísať odpoveď